februar 2016

Coffee monday

Jeg starter aldri dagen uten en kopp kaffe. Det beste er st opp i god tid fr jobb, og lage en god kopp kaffe, frokost og lese siste nytt. Anbefales virkelig! Det verste er stresse om morgningen. Jeg er er skikkelig klar for en ny uke. I dag er det ogs nyaktig 8 uker til jeg skal lpe halv marathon.De neste ukene er det fult fokus p riktig kost og masse trening.Gleder meg. nsker alle en nydelig uke. Make the best of it!

Koppen er ny fra Sophie Conran. Elsker den.


 

Den beste banankaken

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt mte bruke opp brune bananer ogs. Jeg har tidligere jobbet p pent bakeri og da smspiste jeg alltid p denne kaken. Gode minner. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake. Denne m du prve. God helg

Oppskrift banan brd:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smr
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valntter til topping 

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rr smr og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis. 

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valntter. Stek p 160 grader i ca. 60 minutter.


Jeg liker best spise den naturell med et glass iskald melk. yum!

 

Pesto + pasta

Hjemmelaget pesto er noe av det beste jeg vet om. Sammen med pasta er det et lite festmltid. lage pesto selv er utrolig enkelt og smaker mye bedre enn den du kjper ferdig p butikken! Denne retten er en av mine store favoritter. Jeg servere den enten som en kremet variant med flte, eller med sprstekt bacon/kylling sammen med en frisk salat. Det er ogs godt bare lage pestoen og servere sammen med focaccia. Perfekt til tapas.

Oppskrift Pesto pasta:
Oppskrift p pesto og framgangsmte finner du http://foodbyvictoria.blogg.no/1411342212_hjemmelaget_pesto.html​
Pasta koker du ettersom hvor mye du skal bruke.

Server med kylling eller bacon. Et herlig mltid.

Frokost i farta

Jeg elsker hver gang det kommer nye matnyheter i butikkene. I helgen har jeg allerede rukket prve ut nye potetgull sorter,godis og yoghurt nyheter. Blandt annet denne skyren med smak av kaffe og vanilje. Nesten som en liten dessert. Jeg drysset over litt frokostblanding. Kan se for meg at denne er god som en dessert med grovhakket sjokolade over. Yum!

Nyt med en god kopp kaffe. Eller ha med i vesken on the go. nsker alle en fin uke.


 

Jellybean cupcakes

Mini cupcakes er strålende å bake til fest og bursdag. Akkurat passe stor størrelse og de er supersøte å servere gjestene. En perfekt liten munnfull! Jeg pyntet med jellybeans i forskjellige farger. Enkel og fargerik pynt. Ønsker alle sammen en strålende helg.

Sitron cupcakes ca. 30 små:
100 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
Skallet  og saften av 2 sitroner
1 teskjee bakepulver
1/2 teskjee salt
1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker
3.5 dl hvetemel
1.5 dl fløte/melk

Hvit sjokolade frosting:
100 g smør
100 g hvit sjokolade(varmes i vannbad,eller mikro)
2-3 dl melis
2-3 spiseskjeer sitronsaft.

1. Rør sukkeret og smøret hvitt. Det tar ca. 5-8 minutter. Det skal være hvitt og luftig. 
2. Tilsett et egg om gangen og bland godt.
3..Bruk et zest/riverjern å riv av sitronskallet og saften i en liten bolle. Tilsett i røren.
4. Vend inn det tørre og melken. 
5. Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 7-10 minutter. De skal være gjennomstekt og litt gylden på toppen.


7. Mens muffinsene avkjøles på rist. Lag frostingen.
8.Pisk først smør og melis luftig sammen. Tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen sammen med sitronsaften. Frostingen skal være myk og luftig. Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.
9.Ha frostingen i en sprøytepose med stjernetyll og pynt cupcaksene. Jeg pyntet med jellybeans i forskjellige farger.

Brennende kjrlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Brennende kjrlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Brennende kjrlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Victorias tomatsalsa

Tomatsalsa er utrolig godt og enkelt lage. Veldig smakfult p ristet surdeigsbrd eller snacke med tortillachips. Jeg bruker gratinere salsaen i oven med mozarella p ristet surdeigsbrd. Supergodt.

Oppskrift tomatsalsa:
5-6 modne tomater.
1 gode neve frisk koriander.
1 rdlk.
2-3 fedd hvitlk.
Smak til med salt,pepper og lime.
Ha i chili om du nsker det.

1. Ha alt i en food prosessor. Bland det godt sammen.
2. Hell blandingen i en sil, og press saften ut. Slik at salsaen ikke blir s rennende.

Server p ristet surdeig. Veldig godt ha over litt god ost og gratinere i ovnen. Ellers er det ogs digg med tortillachips.



Hjerter til Valentinesdagen

P sndag er det valentinesdagen. Hvor koselig er det ikke overraske han du er glad i med en skikkelig hjerte frokost p sengen?Om du har kjreste eller ei syns jeg likevel det er en hyggelig dag feire, og det gir oss enda en unnskyldning til gjre det lille ekstra for noen du er glad i. Overrask med en deilig frokost, middag eller kanskje noe bakeverk? En liten gave i form av parfyme, kinobilletter, middag ute, sm lapper med kjrlighetserklring, blomster eller et fint kort. Tanken som teller. Happy Valentines

Toast med hjerteegg:
1 skive loff
1 egg
Pepperkakeform med hjerte(eller lag hjerte i skiven selv).

1. Stikk ut et hjerte med en pepperkakeform i loffskiven. Ellers kan du lage et hjerte selv.
2. Varm opp en stekepanne med smr. Brun skiven til den er gylden. Fr du klekker egget i midten. Skru ned varmen. Stek til egget er gjennomstekt.

Server toasten sammen med bacon og en frisk salat. Definitivt en frokost som kommer til falle i smak!

En skikkelig romantisk frokost overraske kjresten din med. Happy Valentine.



Eller s kan du bake en hjerte Brownie.

Den beste osteterten

Dette er en av de enkleste tertene du kan lage og den smaker nydelig! Topp med gode grnnsaker og ost .Den er ferdiglaget p 30 minutter. En fin appetizer servere gjester, eller ha til middag sammen med en frisk salat. Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til. Er ikke mye som skal til til fr du har et lite festmltid midt i uken.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rdlk
1 liten potet
1 hndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1.La butterdeigsplaten tine p kjkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt lken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er kjpe poteter i lsvekt p frukt og grntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel p kjkkenbenken kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha p ostekremen og topping. Stek p 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal vre gylden

Server med en frisk salat til. Mums!

Trendy grt

Grt er i vinden om dagen. Jeg har spist en del havregrt opp gjennom rene. Det er ikke mye som skal til for pimpe opp den tradisjonelle havregrten. Jeg har prvd meg p kjleskapsgrt med havre og chiafr. Godt og mettende. Om du er som meg, og ikke liker spise supervarm grt er denne perfekt. Fin pakke med seg spise p vei til skole/jobb. Topp grten med br og ntter. Lover deg at du er mett fram til lunsj med masse energi. Ha en fresh start p uken.



Kjleskapsgrt med chia og havre:
1 beger skyr(jeg brukte mango smak)
1.5 dl lett melk
0.5 dl lettkokte havregryn.
2 spiseskjeer chifr(har du ikke chiafr, bruk f.eks linfr eller solsikkefr.
Ntter og br til topping.

1. Rr sammen alt i en beholder. Gjerne med en bolle/glass du har lokk til. Sett i kjleskapet til neste dag.
2. Server sammen med br,ntter eller syltety. Godt og ikke minst mettende.

Jeg pleier kjpe en pakke med usaltet ntter fra nttefabrikken. Hakker opp en neve om dagen og strr over grten. Pakken varer ut uken. Et lite tips!



Brioche til fastelavens

P sndag er det fastelavn og hva er vel ikke bedre enn lage hjemmelagde boller med krem og syltety?Oppskriften p gjrdeigen kan du lage lrdagskveld, og la den kald heve i kjleskapet over natten. Deigen ferdig hevet til lage boller sndag morgen, og kan serveres nystekt! Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smr og egg som gjr det utrolig luftig og saftig, med andre ord en gjrdeig som fortjenes nytes p rets fastelavnens.

Oppskrift Brioche, ca. 20 boller :
500 gram mel + til utbaking
25 gram gjr
12 gram salt

 50 gram sukker

5 egg 0
.5 dl vann

250 gram meierismr romtemperert.
Pisket krem(ca.2 bokser 6 dl), melis og syltety til fyll.

1. Bland alle ingredienser, untatt smret, i en bolle med eltekrok
2. La det elte i 10 minutter fr du tilsetter smret. Deigen skal vre smidig. Tilsetter du smret med engang blir det en klissete og vanskeligere deig jobbe med.
3.Tilsett smret og elt til smret er godt blandet inn, ca. 2 min.
4. La deigen heve i 60-90 minutter
5.Ha mel p kjkkenbenke. Deigen er veldig fettete, og enkel jobbe med. Form boller p ca. 60 gram og la dem heve I ca.30-40 minutter.
6. Pensle med egg. Stek p 180 grader i ca. 12-16 minutter.

7.Nr bollene er avkjlt del dem i to.Pisk krem og fyll bollene med syltety, krem og dryss over melis.

Nyt med en god kopp kaffe.mmm.

Den perfekte matpakken

Matpakker som nesten lages av seg selv er perfekt i en travel hverdag. Om du setter av en liten time til lage disse smakfulle muffinsene har du lunsj til resten av uken. Smaken kan varieres etter hva du liker best og har liggende av f.eks kjtt og grnnsaksrester.Muffinsene egner seg godt til frysing, og tiner innen du har lunsj p lesesalen/jobben.

Oppskrift ca.12 stk: Oppskrift fra godt.no
0,5 dl olje.
2 egg
1.5 dl yoghurt/rmme
1.5 dl sammalt speltmel
1.5 dl mel
1 teskjesjee bakepulver.
0.5 teskjee salt + pepper.
100 gram chorizo eller skinke/bacon.
1/2 rdlk.
1/2 paprika.
2 never spinat.
2 spiseskjeer gresskarkjerner(kan slyves)
100 gram revet ost til toppen + friske urter.

1. Visp sammen egg,olje og yoghurt. Tilsett melblandingen,salt,pepper og bakepulver.
2. Finhakk grnnsakene og chroizoen. Vend inn i muffinsrren. Du kan ogs om du har tid. Surre grnnsakene p lav varme og avkjle og deretter tilsette i rren.
3. Ha rren i formene. Topp med revet ost og urter. Stek p 200 grader i ca.15-20 minutter.

La muffinsene avkjle p rist etter steking. Formene kjpte jeg p Lagerhaus til en billig penge. Synes de er superfine :)

Disse er supre fryse ned og ta opp etter behov. Ta de opp fr du gr p skolen/jobb, s er de tint innen du tar lunsj.



, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits