februar 2016

Coffee monday

Jeg starter aldri dagen uten en kopp kaffe. Det beste er å stå opp i god tid før jobb, og lage en god kopp kaffe, frokost og lese siste nytt. Anbefales virkelig! Det verste er å stresse om morgningen. Jeg er er skikkelig klar for en ny uke. I dag er det også nøyaktig 8 uker til jeg skal løpe halv marathon.De neste ukene er det fult fokus på riktig kost og masse trening.Gleder meg. Ønsker alle en nydelig uke. Make the best of it!

Koppen er ny fra Sophie Conran. Elsker den.


 

Den beste banankaken

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt måte å bruke opp brune bananer også. Jeg har tidligere jobbet på Åpent bakeri og da småspiste jeg alltid på denne kaken. Gode minner. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake. Denne må du prøve. God helg

Oppskrift banan brød:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smør
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valnøtter til topping 

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rør smør og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis. 

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valnøtter. Stek på 160 grader i ca. 60 minutter.


Jeg liker best å spise den naturell med et glass iskald melk. yum!

 

Pesto + pasta

Hjemmelaget pesto er noe av det beste jeg vet om. Sammen med pasta er det et lite festmåltid. Å lage pesto selv er utrolig enkelt og smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig på butikken! Denne retten er en av mine store favoritter. Jeg servere den enten som en kremet variant med fløte, eller med sprøstekt bacon/kylling sammen med en frisk salat. Det er også godt å bare lage pestoen og servere sammen med focaccia. Perfekt til tapas.

Oppskrift Pesto pasta:
Oppskrift på pesto og framgangsmåte finner du http://foodbyvictoria.blogg.no/1411342212_hjemmelaget_pesto.html​
Pasta koker du ettersom hvor mye du skal bruke.

Server med kylling eller bacon. Et herlig måltid.

Frokost i farta

Jeg elsker hver gang det kommer nye matnyheter i butikkene. I helgen har jeg allerede rukket å prøve ut nye potetgull sorter,godis og yoghurt nyheter. Blandt annet denne skyren med smak av kaffe og vanilje. Nesten som en liten dessert. Jeg drysset over litt frokostblanding. Kan se for meg at denne er god som en dessert med grovhakket sjokolade over. Yum!

Nyt med en god kopp kaffe. Eller ha med i vesken on the go. Ønsker alle en fin uke.


 

Jellybean cupcakes

Mini cupcakes er strålende å bake til fest og bursdag. Akkurat passe stor størrelse og de er supersøte å servere gjestene. En perfekt liten munnfull! Jeg pyntet med jellybeans i forskjellige farger. Enkel og fargerik pynt. Ønsker alle sammen en strålende helg.

Sitron cupcakes ca. 30 små:
100 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
Skallet  og saften av 2 sitroner
1 teskjee bakepulver
1/2 teskjee salt
1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker
3.5 dl hvetemel
1.5 dl fløte/melk

Hvit sjokolade frosting:
100 g smør
100 g hvit sjokolade(varmes i vannbad,eller mikro)
2-3 dl melis
2-3 spiseskjeer sitronsaft.

1. Rør sukkeret og smøret hvitt. Det tar ca. 5-8 minutter. Det skal være hvitt og luftig. 
2. Tilsett et egg om gangen og bland godt.
3..Bruk et zest/riverjern å riv av sitronskallet og saften i en liten bolle. Tilsett i røren.
4. Vend inn det tørre og melken. 
5. Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 7-10 minutter. De skal være gjennomstekt og litt gylden på toppen.


7. Mens muffinsene avkjøles på rist. Lag frostingen.
8.Pisk først smør og melis luftig sammen. Tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen sammen med sitronsaften. Frostingen skal være myk og luftig. Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.
9.Ha frostingen i en sprøytepose med stjernetyll og pynt cupcaksene. Jeg pyntet med jellybeans i forskjellige farger.

Brennende kjærlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Brennende kjærlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Brennende kjærlighet

Da jeg hadde heimkunnskap i 9 klasse. Var brennende kjærlighet en av de første rettene vi laget. Jeg virkelig elsket denne retten fra første stund, det er skikkelig kosemat. Den klassiske varianten er med potetmos. Jeg har laget min egen vri med å tilsette 50/50 med blomkål og potet. Supergodt! Det er iskaldt ute om dagen, hva med å kose seg inne med denne fantastiske retten.

Brennende kjærlighet for 1:
1/2 blomkålhode
1 potet
50 gram bacon eller annet kjøtt som pølse,kylling, skinke ect.
1 spiseskjee mykt smør
1/2-1 dl melk.
1 vårløk.
Smak til med salt og pepper.
Koriander eller andre urter til pynt.

1. Skrell poteten. Kutt potet og blomkålen i biter. Kok myke i vann i ca.10 -12min. Sjekk at det er mykt, før du heller av vannet. 
2. Tilsett smør, melk, salt,pepper. Bruk en stavmikser og miks til en kremet pure. 
3. La den den putre på svak varme, mens du steker baconet og vårløken.

Ha puren på bunn og dryss over bacon,vårløk og koriander. Deretter er det bare å nyte. Denne retten gjør godt for kropp og sjel.

Victorias tomatsalsa

Tomatsalsa er utrolig godt og enkelt å lage. Veldig smakfult på ristet surdeigsbrød eller å snacke med tortillachips. Jeg bruker å gratinere salsaen i oven med mozarella på ristet surdeigsbrød. Supergodt.

Oppskrift tomatsalsa:
5-6 modne tomater.
1 gode neve frisk koriander.
1 rødløk.
2-3 fedd hvitløk.
Smak til med salt,pepper og lime.
Ha i chili om du ønsker det.

1. Ha alt i en food prosessor. Bland det godt sammen.
2. Hell blandingen i en sil, og press saften ut. Slik at salsaen ikke blir så rennende.

Server på ristet surdeig. Veldig godt å ha over litt god ost og gratinere i ovnen. Ellers er det også digg med tortillachips.



Hjerter til Valentinesdagen

På søndag er det valentinesdagen. Hvor koselig er det ikke å overraske han du er glad i med en skikkelig hjerte frokost på sengen?Om du har kjæreste eller ei syns jeg likevel det er en hyggelig dag å feire, og det gir oss enda en unnskyldning til å gjøre det lille ekstra for noen du er glad i. Overrask med en deilig frokost, middag eller kanskje noe bakeverk? En liten gave i form av parfyme, kinobilletter, middag ute, små lapper med kjærlighetserklæring, blomster eller et fint kort. Tanken som teller. Happy Valentines

Toast med hjerteegg:
1 skive loff
1 egg
Pepperkakeform med hjerte(eller lag hjerte i skiven selv).

1. Stikk ut et hjerte med en pepperkakeform i loffskiven. Ellers kan du lage et hjerte selv.
2. Varm opp en stekepanne med smør. Brun skiven til den er gylden. Før du klekker egget i midten. Skru ned varmen. Stek til egget er gjennomstekt.

Server toasten sammen med bacon og en frisk salat. Definitivt en frokost som kommer til å falle i smak!

En skikkelig romantisk frokost å overraske kjæresten din med. Happy Valentine.



Eller så kan du bake en hjerte Brownie.

Den beste osteterten

Dette er en av de enkleste tertene du kan lage og den smaker nydelig! Topp med gode grønnsaker og ost .Den er ferdiglaget på 30 minutter. En fin appetizer å servere gjester, eller å ha til middag sammen med en frisk salat. Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til. Er ikke mye som skal til til før du har et lite festmåltid midt i uken.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
1 liten potet
1 håndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er å kjøpe poteter i løsvekt på frukt og grøntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha på ostekremen og topping. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gylden

Server med en frisk salat til. Mums!

Trendy grøt

Grøt er i vinden om dagen. Jeg har spist en del havregrøt opp gjennom årene. Det er ikke mye som skal til for å pimpe opp den tradisjonelle havregrøten. Jeg har prøvd meg på kjøleskapsgrøt med havre og chiafrø. Godt og mettende. Om du er som meg, og ikke liker å spise supervarm grøt er denne perfekt. Fin å pakke med seg å spise på vei til skole/jobb. Topp grøten med bær og nøtter. Lover deg at du er mett fram til lunsj med masse energi. Ha en fresh start på uken. 



Kjøleskapsgrøt med chia og havre:
1 beger skyr(jeg brukte mango smak)
1.5 dl lett melk
0.5 dl lettkokte havregryn.
2 spiseskjeer chifrø(har du ikke chiafrø, bruk f.eks linfrø eller solsikkefrø.
Nøtter og bær til topping.

1. Rør sammen alt i en beholder. Gjerne med en bolle/glass du har lokk til. Sett i kjøleskapet til neste dag. 
2. Server sammen med bær,nøtter eller syltetøy. Godt og ikke minst mettende. 

Jeg pleier å kjøpe en pakke med usaltet nøtter fra nøttefabrikken. Hakker opp en neve om dagen og strør over grøten. Pakken varer ut uken. Et lite tips!



Brioche til fastelavens

På søndag er det fastelavn og hva er vel ikke bedre enn å lage hjemmelagde boller med krem og syltetøy?Oppskriften på gjærdeigen kan du lage lørdagskveld, og la den kald heve i kjøleskapet over natten. Deigen ferdig hevet til å lage boller søndag morgen, og kan serveres nystekt! Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smør og egg som gjør det utrolig luftig og saftig, med andre ord en gjærdeig som fortjenes å nytes på årets fastelavnens.

Oppskrift Brioche, ca. 20 boller :
500 gram mel + til utbaking
25 gram gjær
12 gram salt

 50 gram sukker

5 egg 0
.5 dl vann

250 gram meierismør romtemperert.
Pisket krem(ca.2 bokser 6 dl), melis og syltetøy til fyll.

1. Bland alle ingredienser, untatt smøret, i en bolle med eltekrok
2. La det elte i 10 minutter før du tilsetter smøret. Deigen skal være smidig. Tilsetter du smøret med engang blir det en klissete og vanskeligere deig å jobbe med.
3.Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn, ca. 2 min.
4. La deigen heve i 60-90 minutter 
5.Ha mel på kjøkkenbenke. Deigen er veldig fettete, og enkel å jobbe med. Form boller på ca. 60 gram og la dem heve I ca.30-40 minutter.
6. Pensle med egg. Stek på 180 grader i ca. 12-16 minutter.

7.Når bollene er avkjølt del dem i to.Pisk krem og fyll bollene med syltetøy, krem og dryss over melis.

Nyt med en god kopp kaffe.mmm.

 

Den perfekte matpakken

Matpakker som nesten lages av seg selv er perfekt i en travel hverdag. Om du setter av en liten time til å lage disse smakfulle muffinsene har du lunsj til resten av uken. Smaken kan varieres etter hva du liker best og har liggende av f.eks kjøtt og grønnsaksrester. Muffinsene egner seg godt til frysing, og tiner innen du har lunsj på lesesalen/jobben. 

Oppskrift ca.12 stk: Oppskrift fra godt.no
0,5 dl olje.
2 egg
1.5 dl yoghurt/rømme
1.5 dl sammalt speltmel
1.5 dl mel
1 teskjesjee bakepulver.
0.5 teskjee salt + pepper.
100 gram chorizo eller skinke/bacon.
1/2 rødløk.
1/2 paprika.
2 never spinat. 
2 spiseskjeer gresskarkjerner(kan sløyves)
100 gram revet ost til toppen + friske urter.

1. Visp sammen egg,olje og yoghurt. Tilsett melblandingen,salt,pepper og bakepulver.
2. Finhakk grønnsakene og chroizoen. Vend inn i muffinsrøren. Du kan også om du har tid. Surre grønnsakene på lav varme og avkjøle og deretter tilsette i røren. 
3. Ha røren i formene. Topp med revet ost og urter. Stek på 200 grader i ca.15-20 minutter.

La muffinsene avkjøle på rist etter steking. Formene kjøpte jeg på Lagerhaus til en billig penge. Synes de er superfine :) 

Disse er supre å fryse ned og ta opp etter behov. Ta de opp før du går på skolen/jobb, så er de tint innen du tar lunsj. 



, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits