februar 2014

Fastelavensboller

P sndag er det fastelavens. Hurra!. Jeg tjuvstartet allerede p mandag med bake. Slik at jeg kunne dele oppskrift med dere. Boller med krem og syltety burde spises oftere enn 1 gang i ret, spr du meg. Er jo bare s godt. Eller hva? Dette er min absolutte favoritt bolleoppskrift. Gir utrolig luftig og gode boller. Lar du dem etterheve skikkelig, fr du verdens beste boller. Kjpeboller som min ste kusine sa.

Denne oppskriften kan du lage lrdagkveld og la den kaldheve over natten i kjleskapet. Da kan du lage boller p morgenkvisten :) Inviter p fastelavensboller og kaffe p sndag!!

Grunnoppskrift st gjrdeig gir ca. 15 boller.
500 gram hvetemel + mel til utbaking
1.5 teskjee havsalt
2 teskjee malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjr (st type)
1 egg
3 dl lunken melk( ca. 30 grader)
75 g smr, romtemperert og i biter
Egg til pensling
Syltety
3-6 dl flte til fyll(om du fyller alle)
Melis

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.
2.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.
3.Tilsett deretter egget.
4.Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.
5.Ha plast over bollen, og la den heve til dobbel strrelse(ca.1 time)
6. Ferdig hevet bolledeig. Elsker denne oppskriften, gir utrolig luftige boller.

7. Ha mel p kjkkenbenken. Trill deigen til en lang plse, og del i 15 emner.

8. La bollene etterheve i 30 - 50 min.

9. Pensle med egg. Stek p 200 grader i 8-10 min.

Deilige hveteboller. La dem avkjle fr du fyller med krem og syltety.

10. Pisk kremflten med litt sukker. Ha gjerne i litt vaniljestang/sukker for en ekstra god smak. Del bollene i to. Fyll med en glatt syltety og spryt ut topper med krem. Ha over andre halvdel og topp med et melis dryss.

Jeg hadde kremen i sprytepose med tipp.

Lykke til med bollebaking :)

Victorias tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus er supert ha tilgjengelig i kjleskapet. Enten du skal lage pizza, pasta eller lasange. Eller en god chili. Jeg bruker lage denne oppskriften, som gir to store glass med saus. Varer lenge i kjleskapet. Er ikke dyrt lage og er hjemmelaget. Det beste :) Middagen gr i en fei,med ferdiglaget glass i kjleskapet.

Tomatsaus:
2 boker hakkede tomater(brukte Elerado)
1 boks tomatpure
4-5 hvitlksfedd
1 teeskje sukker
2 spiseskjee cream fraiche
1 gul lk
En stor neve basilikum/timian/organo.
Smak til med salt og pepper

1.Fres hvitlk og lk i olivenolje.

2.Tilsett hermetiske tomater, tomatpure,, salt, pepper og basilikum, timian og oregano. Holder bare bruke basilikum, eller en av de andre. Brukte alle siden hadde det tilgjengelig.

Jeg lar den putre p middels varme, til den tykner.

3. Stavmiks sausen til en glatt konsistens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du fr presset ut de strste klumpene

4.Tilsett 2 spiseskjeer cream fraiche tilslutt.

La sausen putre p svak varme til du skal bruke den. Eller hell i glass og sett i kjleskapet.

Min saus kan 2 fulle krukker av denne strrelsen. Norgesglass.

Alltid greit ha hjemmelaget tomatsaus tilgjengelig. Til pasta, pizza, lasange osv :)

Hper noen vil prve? Ha en strlende mandag.

Love IV.

Smakfulle gulrotmuffins

Gulrot cupcakes med frisk kremost frosting. Er en av mine favoritter.Dette er en enkel rre sammen kake, som alle fr til. Oppskriften er Sverre Stres. Har byttet ut oljen, med smeltet smr og tilsatt ekstra krydder. En herlig smaksbombe :) Om du heller nsker lage en kake, bruk en 22-14 cm.

Gulrot cupcakes ca. 14 stk:
250 g revet gulrtter(kologiske gir best smak)
3 egg
300 gram sukker
1.5 dl smeltet meierismr
200 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel
1/2 teskjee ingefr

Frosting:
150 gram romtempert smr( lurt legge ut dagen fr du skal bake, eller noen timer fr)
150 gram philadelpia kremost
1 spiseskjee sitronsaft
3-4 dl melis
Wilton extra white color(kan slyfes, gjr frostingen hvitere)

1. Miks sammen smeltet smr, revet gulrtter, sukker og egg.

2. Bland inn det trre. Jeg bruker blande alt i et literml. Slik at alt blir godt blandet, og bakepulveret fordeles godt.

Miks godt for hnd, eller med en mikser/kjkkenmaskin.

3.Fordel i ca. 1 cookiescoop i hver form.

4. Jeg bruker disse hvite papirformene fra Wilton.Stek p 180 grader i ca.15-17 min.

Nystekte og deilige duftende muffins.

La dem avkjle, i mellomtiden lager du frosting.

5.Miks smr og kremost luftig.

6. Tilsett melis, sitronsaft og extra white color. Miks til du har en luftig krem. Tilsett mer melis om kremen blir for myk.

7. Deilig ostekrem. La den st i kjleskapet i 10 min fr du spryter ut.

8. Jeg bruker en stor rund( 20.mm) sprytetipp.

9. Jeg farget sukkeret oransje, med 3 drper konditorfarge. Enkel og fin pynt synes jeg :)

Dryss sukkeret over frostingen.

Server glade gjester, disser er gode og saftige :)

nsker alle en strlende helg.

Love IV.

IVs hjemmelaget lasange

God torsdag.

Jeg har hatt fri i to dager. Superdeilig. Dagene har gtt til bake, trene og lese bilteori. Sistenevnte er ikke s gy, men m ha lappen. Mlet er ha den innen sommeren er slutt. Dagens middag jeg deler med dere i dag, er min hjemmelaget lasange. Lasange er bde enkelt og godt lage. Flott server nr du venter mange gjester. Gjerne med en salat og hvitlksbrd til :)

Jeg har forklart i tre steg nedenfor. Tomatsausen trenger du selvsagt ikke lage slik jeg forklarer. Jeg bruker ofte lage en stor porsjon hjemmelaget tomatsaus, som jeg oppbevarer p glass i kjleskapet. Da har jeg alltid saus til pizza, pasta ect. Du kan ogs bare tilsett hakkede tomater, pure og hvitlk i kjttfyllet. Om du ikke har tid til lage sausen.

Kjttfyll:

400 gram kjttdeig/karbonade/svin/kylling

2 gulrtter

1/2 paprika

3 vrlk

1 selleri

1 store neve spinatblader

1. Finhakk grnnsakene. Stek kjttdeigen, og tilsett grnnsakene.

Tomatsaus:

1 boks hakkede tomater

1 boks tomatpure

3-4 hvitlksfedd

1 teeskje sukker

1 spiseskjee cream fraiche

1 gul lk

En stor neve basilikum/timian/organo

Smak til med salt og pepper

2.Fres hvitlk og lk i olivenolje. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure,, salt, pepper og basilikum. Jeg lar den putre p middels varme, til den tykner. Deretter stavmikser jeg den til en glatt konsitens. Har du ikke stavmikser, kan du bruke en sil. Slik at du fr presset ut de strste klumpene. Tilsett 1 spiseskjee cream fraiche tilslutt. Hell over kjttblandingen.

Permesan ostesaus:

2 spiseskjee Smr

4 spiseskjeer Hvetemel

47-8 dl Melk

5 spiseskjeer Permesanost(Rema 1000 selger permesan i poser til 8 kr stk a 40 gram)

1 ts Malt muskat

Smak til med salt og pepper

3.Smelt smret p lav varme, og tilsett hvetemel. Spe inn melk under omrring og la den koke i 10 min. Tilsett permasanost og smak til med muskat, salt og pepper.

Nr alt er laget klart. Gjenstr det bygge lasangen. Jeg bruker en en vanlig firkantet ildfastform. Hell litt saus i bunnen, legg 3 lasangeplater(hvor mande du fr plass til, skal dekke sausen). Ha over kjttfyll, gjenta prossesen igjen. Min form gi to lag.

Topp med revet ost, og friske urter om du har liggende.Stek p 200 grader i ca.30-40 min, til osten fr en gylden og fin farge.

Server med frisk salt og rmme til. En enkle og god middag. Flott fryse ned ogs.

Ha en strlende torsdag,

Love IV.

Overnight Oats(kald havregrt)

God sndagkveld dere :)

Tenkte dele min nye frokost favoritt med dere. Nemlig overnight oats, eller kald havregrt som det heter p norsk.Denne havregrten er kjempegod og nringsrik. Passer perfekt p travle morgninger. Topp grten med friske br og ntter. Det beste er at grten varer opp til 3 dager i kjleskapet. Her kan du forhndslage frokost for halve uken. Hurra :) Topp med ntter, br, kanel eller annet godt du liker. Revet eple og pre er godt toppe med :)

Oppskrift 1 porsjon:

1.5 dl havregryn(jeg brukte havregryn med havrehjerter)

1 spiseskjee sesamfr

1 spiseskjee linfr

1 teskjee honning

1 dl skummet melk

1 spiseskje vaniljekesam/yoghurt(kan slyves)

Friske br og mandelflarn

1. Bland sammen havregryn, honning, melk og frene i en bolle. Sett i kjleskapet natten over med plast. Eller i en bolle med lokk. Neste morgen blander du inn vaniljekesam/yoghurt. Du kan ogs blande inn litt melk, om du synes konsistensen er for tykk.

2. Topp med friske br og ntter. En skikkelig god og mettende frokost. Her er du mett fram til lunsj :)

Jeg kjper mest fryste br, er billigere og godt ha i grten :) Lite tips fra meg. Rema selger ofte de billigste frosne brene. Blbr fr du f.esk 400 gram for 7 kr.

nsker alle en sprek uke:) Denne uken kommer det deilig lasange oppskrift.

Love IV.

Tante Lottes sukkerfletter

Da jeg beskte min kjre tante Lotte forrige helg. Laget hun disse nydelige sukkerflettene. Deilige boller dyppet i smr og sukker. Disse faller i smak hos store og sm. Inviter venner og familie p sukkerfletter og OL fest :) Regner med at jeg ikke er det eneste som flger med p OL? Heia Norge!!

Tante Lottes sukkerfletter 10 stk:

50 gram fersk gjr

100 gram smeltet smr

2 dl melk

1 dl sukker

1/4 teskjee salt

1/4 teskjee hornsalt

7 dl mel + til utbaking

Topping:

100 gram smeltet smr

2-3 dl sukker

1 spiseskjee vaniljesukker

1. Smelt smret, og tilsett melken. Smuldre inn gjren nr melkeblandingen er 37 grader. Bland alt det trre sammen i en bakebolle. Jeg bruker kjkkenmaskin med eltekrok. Tilsett melkeblandingen i en strle. Elt sammen i ca. 10 min. Du kan ogs bruke hendene, pass p kna skikkelig. La deigen heve til dobbel strrelse, ca 1 time.

2. Ferdighevet bolledeig. Elsker jobbe med gjrbakst. Magi :)

3.Del deigen i 10 like store deler. Del derettter hver del i tre. Slik at du ruller ut tre plser som du fletter sammen. Du kan ogs lage kringler eller rundeboller. La flettene etterheve i ca. 30 min.

4. Pensle med egg fr steking. Stek p 200 grader i ca. 10-12 min. De skal vre gyldende.

5. La dem avkjle. Deretter smelter du smr, og pensler fletten. Deretter dypper du dem i en sklen med sukker og vaniljesukker. Pass p at smret ikke er for varmt, slik at ikke sukkeret smelter.

Deretter er det bare nyte disse deilige sukkerflettene :) mmm.

Inviter venner p boller og OL fest. Disse faller definitivt i smak :)

Heia Norge,

IV.

Porsjonsquicher med spinat og bacon.

Quiche er utrolig godt og lett lage. Perfekt bruke opp grnnsaksrester fra kjleskapet. Trenger absolutt ikke bruke mitt forslag, om du har andre ting liggende. Deigen kan lages dagen fr, deretter er det bare kjevle ut og fylle med smakfullt fyll. Venter du gjester kan de lages dager i forveien, og bare tines opp. Server med en frisk salat :)

Paideig 1 stor form – 24 cm eller 5 sm paier:

4 dl speltmel/hvetemel

100 gram kaldt meierismr i terninger

2 spiseskjeer vann

3 spiseskjeer olivenolje

1 klype maldonsalt

1 neve klippet timian eller andre urter

Fyll:

4 egg

2 spisekjeer lett creme fraiche

0.5 dl skummet melk

150 gram fersk spinat

1 stor vrlk

1 rdlk

1/2 paprika

3 hvitlksfedd

200 gram bacon

revet mozzarella

smak til med salt, pepper, timian.

1.Bland sammen speltmel, olivenolje, vann, smr, salt og timian i en bolle.

2.Kna det godt sammen.Jeg bruker hendene, men du kan fint bruke en kjkkenmaskin. Form det til en ball og dekk med plast i minst 1 time. Jeg hadde min over natten. Bare blande sammen fr du tar kvelden :)

3. Jeg kjpte disse porsjonspaiformene i Israel i sommer. Veldig fine og er med ls bunn.

4.Kjelve deigen til ca. 3 cm tykkelse. Press ned i formene.

5. Prikk bunnen med en gaffel.Forstek paibunnen p 180 grader i 8-10 min.Den skal akkurat bli litt gylden.

6.Nr paiformen stekes. Begynn p fyllet. Hakk charlottlk, vrlk og hvitlk i tynne skiver. Stek gylden i en stekepanne. Tilsett deretter spinaten, og la den surre til den s vidt faller sammen.Ha den deretter i en sil, og press ut alt vannet. Jeg brukte en slikkepott, som jeg presset ut vsken med. Her er det viktig ikke slurve. Blir det for mye vske i spinaten, blir paiskallet vtt.

6.Stek baconet gyldent og la dem renne av p et papir.

7.Pisk sammen egg, creme fraiche, melk, salt og pepper i en bolle. Jeg bruker gjre det i et literml. Da er det mye enklere helle eggeblandingen over paien, uten sle for mye.Hell over paiformen. Topp med revet mozzarella og timian.Stek p 180 grader i 25-30 min. Bruk en stekepinne for se at paien er ferdigstekt.

Server paiene med en frisk salat og godt brd.

Disse er fine lage fr du venter gjester. Egner seg godt til frysing.

Hper det smaker!

Love IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits