februar 2013

Banan pannekaker

Happy monday,

Er det bare jeg som synes det er ekstra godt med en bedre kvelds på mandager? En liten treat på en ny startende uke!. Pannekaker har alltid vært en favoritt hos meg, og liker spesielt amerikanske pannekaker siden de er ekstra tykke. I disse pannekakene har jeg blandet inn mine to favoritter banan og sjokoladeknapper. Alt blir bedre men et par sjokoladeknapper. Kanskje noe du vil prøve også? :)

Bananapannerkaker ca. 6 stk:

2 modne bananer most

1 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts vaniljesukker

2 egg

0.5 dl melk - tilsett mer om du vil ha tynnere pannekaker

1. Mos banene med en gaffel eller stavmikser.

2. Vend inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

3. Stek på lav varme med smør. Dryss over et par sjokoladknapper mens du steker.

Kombinasjonen av banan og sjokolade er så smakfult! :)

Dryss over litt melis, og nyt! :) en ny og spennende vri på pannekaker.

Ønsker alle en strålende uke,

IV

Dobbelt bakt potet

God fredag kjære lesere,

Helgen er en fin anledning til å lage noe ekstra godt til middag. I dag skal jeg friste dere med bakt potet fylt med deilig fyll. Den perfekte fredagskosen :) Pass på å kjøpe runde poteter, slik at det er mye innemat. Disse er mektige så beregn ca. 1 potet til hver.

Bakt potet til 6 personer:

6 store poter

4 vårløk

1 kinesisk hvitløk

1/2 gul løk

200 gram bacon

1 books cream fraiche

0.5 dl matfløte

revet ost

smak til med salt og pepper

timian

1. Skyll og vask potetene, skjær dem deretter på langs.

Legg dem på bakepapir drysset med olje, salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 1 time.

2. Mens potene baker  i ovnen. Begynn å lag fyllet. Vask vårløken, og hakk alt i små biter.

Stek baconet, og la fettet renne av på papir.

3. Potene er ferdig bakt, når innematen er myk.

Bruk en kniv på å snitte rundt kanten på poteten. Ta ut fyllet med en skje. Er lurt å holde poteten med en grytevott, siden den er så varm.

4. Bland fyllet med potetene. Rør inn cream fraiche og matfløte. Smak til med salt og pepper.

Fyll potene, og dryss over revet ost og timian. Stek i ca. 15 min. Osten skal være gylden på toppen.

Yummy, så er det bare å glede seg til maten :)

Server potene med en frisk salat og rømme. Den perfekte fredagkosen foran TVen :) Meget smakfult.

Ha en strålendekveld,

IV

Potetkarbonader

God morgen,

Poteter er en stor favoritt hos meg, og det passer jo til så mangt. Jeg fikk denne oppskriften av min vennine Emeli. Potetkarbonader, eller "potatisbullar" som det heter på svenska. Du kan bruke grønnsaker som gulrøtter, poteter og squash osv. Disse grønnsakskarbonadene passer perfekt som tilbehør til middag, og kan få småbarna til å spise mer grønnsaker :)

Oppskrift ca. 6 stk

1/2 kg Raspet poteter

1 Egg

1 dl Mel

0-5 dl Sesamfrø

1 ts Cumin

2 fedd revet hvitløk

Fersk koriander hakket, eller du kan bruke krydder.

Smak til med salt og pepper

1. Vask og skrell potene. Rasp potetene. Jeg bruker den groveste raspen.

2. Bland inn mel, krydder, egg og sesamfrø. Bland godt.

Røren skal være litt klissete, de former seg sammen når du steker dem.

3. Form baller, og stek på lav varme. Viktig at de blir skikkelig gjennomstekte.

Server sammen med ketchup, og kjøtt/kylling.

Spennede med en annen form for potet.

Ha en fin tirsdag videre,

Ingrid Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits