februar 2013

Banan pannekaker

Happy monday,

Er det bare jeg som synes det er ekstra godt med en bedre kvelds p mandager? En liten treat p en ny startende uke!. Pannekaker har alltid vrt en favoritt hos meg, og liker spesielt amerikanske pannekaker siden de er ekstra tykke. I disse pannekakene har jeg blandet inn mine to favoritter banan og sjokoladeknapper. Alt blir bedre men et par sjokoladeknapper. Kanskje noe du vil prve ogs? :)

Bananapannerkaker ca. 6 stk:

2 modne bananer most

1 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts vaniljesukker

2 egg

0.5 dl melk - tilsett mer om du vil ha tynnere pannekaker

1. Mos banene med en gaffel eller stavmikser.

2. Vend inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

3. Stek p lav varme med smr. Dryss over et par sjokoladknapper mens du steker.

Kombinasjonen av banan og sjokolade er s smakfult! :)

Dryss over litt melis, og nyt! :) en ny og spennende vri p pannekaker.

nsker alle en strlende uke,

IV

Dobbelt bakt potet

God fredag kjre lesere,

Helgen er en fin anledning til lage noe ekstra godt til middag. I dag skal jeg friste dere med bakt potet fylt med deilig fyll. Den perfekte fredagskosen :) Pass p kjpe runde poteter, slik at det er mye innemat. Disse er mektige s beregn ca. 1 potet til hver.

Bakt potet til 6 personer:

6 store poter

4 vrlk

1 kinesisk hvitlk

1/2 gul lk

200 gram bacon

1 books cream fraiche

0.5 dl matflte

revet ost

smak til med salt og pepper

timian

1. Skyll og vask potetene, skjr dem deretter p langs.

Legg dem p bakepapir drysset med olje, salt og pepper. Stek p 200 grader i ca. 1 time.

2. Mens potene baker i ovnen. Begynn lag fyllet. Vask vrlken, og hakk alt i sm biter.

Stek baconet, og la fettet renne av p papir.

3. Potene er ferdig bakt, nr innematen er myk.

Bruk en kniv p snitte rundt kanten p poteten. Ta ut fyllet med en skje. Er lurt holde poteten med en grytevott, siden den er s varm.

4. Bland fyllet med potetene. Rr inn cream fraiche og matflte. Smak til med salt og pepper.

Fyll potene, og dryss over revet ost og timian. Stek i ca. 15 min.Osten skal vre gylden p toppen.

Yummy, s er det bare glede seg til maten :)

Server potene med en frisk salat og rmme. Den perfekte fredagkosen foran TVen :) Meget smakfult.

Ha en strlendekveld,

IV

Potetkarbonader

God morgen,

Poteter er en stor favoritt hos meg, og det passer jo til s mangt. Jeg fikk denne oppskriften av min vennine Emeli. Potetkarbonader, eller "potatisbullar" som det heter p svenska. Du kan bruke grnnsaker som gulrtter, poteter og squash osv. Disse grnnsakskarbonadene passer perfekt som tilbehr til middag, og kan f smbarna til spise mer grnnsaker :)

Oppskrift ca. 6 stk

1/2 kg Raspet poteter

1 Egg

1 dl Mel

0-5 dl Sesamfr

1 ts Cumin

2 fedd revet hvitlk

Fersk koriander hakket, eller du kan bruke krydder.

Smak til med salt og pepper

1. Vask og skrell potene. Rasp potetene. Jeg bruker den groveste raspen.

2. Bland inn mel, krydder, egg og sesamfr. Bland godt.

Rren skal vre litt klissete, de former seg sammen nr du steker dem.

3. Form baller, og stek p lav varme. Viktig at de blir skikkelig gjennomstekte.

Server sammen med ketchup, og kjtt/kylling.

Spennede med en annen form for potet.

Ha en fin tirsdag videre,

Ingrid Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits