januar 2015

Fine kjøkkendetaljer

Jeg er opptatt av små detaljer på kjøkkenet. Søte gjenstander som gjør meg glad. Fikk disse fine måleskjeene fra mamma. Var de ikke flotte? De er fra Indiska. Flott å gi som vertinnegave eller glede en som er glad i bake. Et lite fredagstips. 

Fine å ha som pynt på kjøkkenet. Nyt helgen 

Åpent bakeri bananbrød med valnøtter

I går hadde jeg en superfin kveld på vixen blog awards, tross regnværet. Var veldig hyggelig å treffe andre bloggere og mingle. Selv om jeg ikke nådde topp fem i år, er jeg utrolig glad for å være topp ti. Krysserfingrene for neste år!

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt måte å bruke opp brune bananer også. Jeg har tidligere jobbet på åpent bakeri da småspiste jeg alltid på dette bananbrødet. Gode tider. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake litt. Denne må du prøve. God helg dere 

Oppskrift banan brød:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smør
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valnøtter til topping 

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rør smør og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis. 

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valnøtter. Stek på 160 grader i ca. 60 minutter.Jeg liker best å spise den naturell med et glass iskald melk. yum!
Grønn super smoothie med supermat

                                                                                                                                                                                                                                       Inneholder noe sponset produkter

Jeg var for en stund tilbake ble jeg invitert på supermat lunsj på kolonihagen i regi av super nature. Der holdt supermatguro John Ophsahl foredrag om detox. Veldig interessant. Detox handler ikke om å ta skippertak i en uke etter jul for eksempel. Det kan ta opp mot tre år å detoxe kroppen. Han forklarte hva supermat gjør med kroppen og jeg fikk smake tre ulike smoothies. Veldig gode!  Selv bruker jeg å drikke en grønn juice i begynnelsen av dagen. Proppet med masse grønnskaker, litt frukt og supermat. En fin måte å få i seg mer grønnsaker og kickstarte dagen. 

Oppskrift grønn smoothie:
2 gode never med grønnkål
1 god neve spinat 
1 selleristang
1 pære
Saften av 1 lime
1-2 dl ananasjuice
1 teskjee lecithin
1 teskjee erteprotein
1 teskjee pruely greens
4 isbiter

1. Ha alt i blender og miks godt.2. Elsker fargen. Denne kickstarter du dagen med. Gir masse energi.

I morgen er jeg klar for vixen blogawards. Gleder meg 

10 bakefakt om meg

Jeg deler jo som regel bare oppskrifter.Tenkte å være litt mer personlig å dele 10 bakefakta om meg selv. Slik at dere kan bli litt mer kjent med meg Ingrid Victoria. Here we go. 

1. Jeg er snart ferdig konditor. I mars har jeg fagprøven min. Juhu! Jeg gikk først et år på sykepleien, drømmen min var da å bli jordmor. Gikk et år. Før jeg bestemte meg for å ta fagbrev. Slik at jeg kan starte noe eget en dag. Min store drøm! Begynte læretiden min på Grand hotel, før jeg bytter over til hotel Contiental. Hvor jeg trives veldig godt. Kom på theatercafeen å kjøp kake av meg!

2.Treninger er en stor del av hverdagen min. Trener minst fem ganger i uken. Må jo det når jeg jobber med mat døgnet rundt. haha! Trening gir meg masse energi. Har tidligere drevet med roing i 9 år.3. Uansett om jeg har bakt en hel dag på jobb planlegger jeg hva jeg skal kokkelere når jeg kommer hjem. Matlaging er avslappende og keg koser meg på kjøkkenet. Elsker å lage mat og høre på musikk.

4. Noen dager må jeg ha timeout med " IV dag" som jeg kalller det. Hvor jeg ikke lager mat. Bare ligger på sofaen å ser på serier og spiser masse goderi. Lader batteriene. Mine favoritt dager!

5. Jeg spiser ikke alt jeg lager på bloggen. Smaker gjør jeg såklart. Bruker å gi det vekk til venner og familie.

6. Ettersom jeg lager såpass mye søtt på jobb. Liker jeg å lage andre ting når jeg er hjemme. Skal bli flinkere på å dele mer kakeoppskrifter og desserttips.

7. Jeg kjøper aldri ferdigmat. Lager alt fra bunnen av, selv om jeg som oftes bare lager mat til meg selv.

8. Jeg ELSKER å gå på matbutikker. Noe av det beste i verden. Finne nye produkter og spennende saker. Kan være irriternde for venner og familie når jeg kan henge på en butikk i timesvis. Liker best å handle i utlandet, hvor de har større utvalg. Ellers vil jeg anbefale Jacobs og mathallen som har godt utvalg i Norge.

9. Smågodt er noe av det beste jeg vet om. En pose full og jeg er lykkelig!10. Noe av det beste jeg vet, er å nyte et godt måltid med gode venner. Prate og ha det hyggelig.

Nå skal jeg forsette på matlagingen. God tirsdag dere 

Hverdagsglede med 3 gode frokoster

Jeg har tidligere skrevet om små gleder i hverdagen. Selv gjør jeg minst en ting som gjør meg glad hver dag. Enten det er å tenne lys og lese, en cappuccino på kafe, en løpetur i frisk luft eller å nyte en lang og god frokost. Det er så koselig og viktig med gode stunder. deler tre gode frokoster som kan nytes i en travel ukedag. Ta deg tid til å stå opp før du pleier. Hva med å invitere en god vennine på frokost? Lag deilig frokost. Gjør stas på deg selc! Mat er livet  

1.Franske pannnekaker. Server med bær og ferskpresset juice  http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169856_crepes_franske_pannek.html

2. Eggehvitteomelett med bacon, spinat og rødløk. Yum! http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169446_eggehviteomelett.html

 

3.Bagels med cream cheese anyone? min favorite! http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167774_homemade_bagels.html

 Happy monday 

Yoghurt panna cotta med bringebærsaus

Yoghurt panna cotta er en deilig dessert. Ordet panna cotta er italiensk og betyr kokt krem. Den kan lages i alle mulig varianter og smaker. Jeg har laget en litt småsunn variant på vaniljekesam med hjemmelaget bringebærsaus. Denne kan nytes i hverdagen. 

Jeg lever virkelig for hverdagen.Min gode tante sa en gang til meg. "Gjør en ting som gjør deg lykkelig hver dag". Enten det er et varmt bad med tente lys, et nytt blad på trikken, en god kopp te eller en god dessert midt i uken osv. Gjør hver dag til den beste♥ Det er disse dagene vi har flest av. Dagens visdomsord.

Oppskrift yoghurt panna-cotta ca. 4-6 porsjoner:
2 dl lett fløte
0.5 dl melk
Frøene fra en vaniljestang
1 boks vaniljekesam, eller en annen type yoghurt du liker.
3 plater gelantin
50 gram sukker 

Bringebærsaus:
200 gram fryste bringebær
2-3 spiseskjeer sukker
0.5 dl vann
1 spiseskjee maizenna blandet ut med litt vann 

1. Legg gelantinen i vann. Varm opp fløten, melk, sukker og vaniljefrøene. Tilsett geleantinen. Sil blandingen over yoghurten og rør godt sammen.

2. Ha blandingen enten i glass eller små skåler. Hadde min i silikonformer. Kjøpte min i Israel. Elsker formen. Denne skal brukes masse framover til mousse og annet godt.

3. La det stivne i kjøleskapet i 2-3 timer. Imellomtiden kan du lage bringebærsausen. Kok varm opp bringebærene,vann og sukker sammen. Stavmiks blandingen til du får en jevn pure. Sil og varm opp igjen med maizenna til du får en passe tykk saus. Avkjøl. Pynt med bær og litt pistache før servering. 

En enkel og frisk dessert.

God lille lørdag dere 

3 raske hverdagsmiddager

En ny uke med nye måltider. Etter en helg med sykdom, er jeg klar for en ny og spennede uke. Jeg har bladd gjennom arkivet for å finne tre gode sunne middager å dele med dere. Enkle og gode retter er et must i hverdagen. Her deler jeg ukens tre favoritter hos meg. Bon appetit 

1. Tacosalat med hjemmelaget guacamole. Superrask middag som smaker fantastisk. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410165844_guacamole.html

 

2. Fylt kylling med urter og bacon. En spennende kyllingrett. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410165510_kylling_fylt_med_urte.html

 

3.paprika, gratinert i ovnen? ja takk. Oppskrift her  http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166630_fylt_papirka.html

Håper det smaker 

Mettende havrevafler

Vafler til hverdags er aldri feil. Jeg har lengte hatt lyst å lage en grovere type som kan nytes med god samvttighet. Vafler som metter i en travel hverdag. Fine å spise til frokost, lunsj eller invitere på kvelds med. Min favoritt er med brunost og bringebærsyltetøy.mmm! Ha gjerne på pålegg eller annet godt. Oppskriften er enkel, og vaflene enger seg godt til frysing. Lykke til. 

Oppskrift havrevafler ca. 8stk:
5 dl havremel(jeg maler 5 dl lettkokte havregryn i blender)
2.5 dl skummet melk
2 egg
3 spiseskjeer rømme/kesam
1 teskjee kardemomme/kanel
2 teskjeer bakepulver
1 teskjee vaniljesukker 

1. Pisk egg, melk og rømme sammen. 

2. Mal lettkokte havregryn i blender, da får du havremel. Bland sammen med bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. 

3. Bland alt godt sammen, til du har en klumpfri røre. La røren svelle i 5-10 minutter før du steker dem.Vaffler i mitt hjerte.

 Brunost og syltetøy er en sikker vinner. Ha en fantastisk torsdag.

Aubergine lasange

Grønn Januar forsetter på bloggen. I helgen laget jeg en veldig god lasange med aubergine. En litt lettere versjon istedenfor å bruke pastaplater, men veldig god. Her kan du bruke opp grønnsaksrester i kjøttsausen. Denne laget jeg på under en time. Bytt ut kjøttet i oppskrift med mer grønnsaker om du vil lage en vegetar versjon. Sunn og rask hverdagsmiddag i ukedagene.  

Oppskrift aubergine lasange:
400 gram karbonadekjøttdeig
1 boks hakket tomat
3 spiseskjeer cream fraiche
2 mellomstore auberginer
150 gram spinat
1 rødløk
3-4 fedd hvitløk
1 purreløk
Smak til med basilikum, salt og pepper.
Ønsker mengde revet ost. Brukte selv rundt 2-300 gram.

1. Finhakk grønnsakene og kutt auberginen i 1-2 cm tykke.

2. Pensl dem lett med olje og stek til de blir myke i stekepanne. La de renne av på kjøkkenhåndle så fort de er myke.

3. La de hvile på kjøkkenpapir mens du lager kjøttfyllet.

4. Stek kjøttet sammen med litt olivenolje i pannen. Tilsett grønnsakene. La det bli mykt, før du tilsetter hakkede tomater og cream fraiche. La det putre i 5-10 minutter.

5. Legg lagvis aubergineskiver, kjøttsaus og ost i en ildfastform. Jeg gjorde tre lag. Du kan gjerne lage becamel saus om du ønsker det. 

6. Topp med friske urter. Jeg brukte basilikum og koriander. Stek på 200 grader i ca. 30-35 minutter til osten er gylden.

Herlig middag på 1-2-3. Jeg deler denne i fire og har som lunsj/middag. Yum!Smoothie monday

En litt tykkere smoothie med musli og kokosflak, er en herlig start på uken. Love it! Lages i en fei og smaker himmelsk. Jeg bruker å toppe med hjemmelaget musli(oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1420242500_03012015.html) eller så bruker jeg å kjøpe med fra utlandet. Alltid spennende å prøve ut noe nytt! Som denne kanel muslien med havre og nøtter av merke bear naked. Supergodt!

 

Oppskrift bringebær, mango og banan smoothie:
200 gram bringebær
1 banan
100 gram mango
1-1.5 dl appelsin juice.

1. Kjør alt sammen i blender til en tykk konsistens. Ønsker du den enda løsere tilsett mer juice. Topp med musli, kokosflak, nøtter og bær. Godt og næringsrikt.

Happy monday <3 

Popcorn friday

Det er endelig helg. Jeg er så heldig og har langhelg, ikke dårlig etter juleferie. Ukens femte treningsøkt er fullført, helgevasken er unnagjort og jeg er klar for en bytur. Woho! Elsker de dagene jeg er effektiv.
Tenkte å tipse om enkel helgesnacks. Poppet popcorn, så godt og enkelt. Kjøpte denne varianten i USA i desember. Trodd jeg skulle få farget popcorn, men det var bare kjernen inni. hehe.. Snur en film og kos deg med popcorn.Kjempegodt å smakesette med parmesan, havsalt, urter eller om du ønsker en søtere variant med karamell.God helg alle sammen, 
Love IV. 

Orange supersmoothie

Oransje er jo årets farge i 2015. Jeg har derfor laget en frisk smoothie i denne fine farge. Oransj gjør meg glad. Denne lager du i en fei og er full av energi. Jeg har blitt hektet. Anbefaler å doble oppskriften, har du smoothie i 2-3 dager. Fryst mango kjøper jeg på ica/matkroken. 200 gram for 17 kr et lite tirsdagstips fra meg.

Oppskrift oransje supersmoothie:
1 gulrot
100 gram fryst/fersk mango
1 dl appelsinjuice 
0.5 dl ananasjuice
6 isbiter 

1. Kutt gulroten i biter. Blend alt sammen til du får en glatt smoothie. 

God og frisk smoothie til å bli glad av. 

Håper oppskriften faller i smak.
Nyt tirsdagen videre

Raske og sunne bananpannekaker

Har du brune bananer liggende? Da er disse bananpannekakene perfekt å lage til kvelds eller frokost. Eller ha å med i lunsjboksen på jobb? Det beste er at de kan nytes med god samvittighet og de er mettende. Vinn vinn. Kickstart uken med disse herlighetene. 

Bananpannekaker ca. 6 stk:
2 modne bananer(normal størrelse)
2 egg
1 dl speltmel. Bruk gjerne havregryn(mal det i blender), havremel, byggmel ect.
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel(kan sløyves)

1. Mos banene og egg sammen i en blender, mixer eller med en gaffel. Alt ettersom hva du har tilgjengelig.

Til du får en fin røre, uten klumper.

2. Bland speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Vend inn i bananblandingen.

3. Stek pannekakene på middels varme til de er gyldene. Jeg steker i smør.

Nyt med blåbærsyltetøy. Et deilig måltid.

 

Pannekaker og et glass iskald skummet melk er min favoritt.

God mandag til alle, ha en herlig uke!

Hjemmelaget musli

Hjemmelaget musli, finnes det noe bedre?. Smaker perfekt sammen med yoghurt, smoothie eller bare sammen med melk. I denne muslien, tok jeg de nøttene og frøene jeg hadde liggende hjemme. Derfor har jeg ikke noe mål. Jeg blandet alt i en stor bakebolle. Velg dine egne favoritter. Bland inn  tørket frukt etter muslien er stekt, slik at de ikke blir brent i ovnen. Anbefaler å kjøpe nøtter og trøket frukt på internasjonalebutikker, de har billigere priser og mer utvalg enn vanlig dagligvare. Et lite tips. Dette er også en fin vertinnegave å gi bort.

Hjemmelaget musli:
Mandeler
Gresskarkjerner
Tørkede tranebær, mango og kokos
Havregryn
Mandelflarn
Linfrø
Valnøtter
Hasselnøtter
Sesamfrø
Honning
1 dl eplejuice
1-2 spiseskjeer brunt sukker
1-2 teskjeer kanel

1. Bland frø og nøtter i en stor bolle. 
2. Varm deretter opp ca. 1 dl eplejuice, 1-2 spiseskjeer brunt sukker, og  2-3 spiseskjeer honning i en kjele.(alt etter hvor stor nøtteblanding du har) Hell det deretter over nøtteblandingen. Bland godt med en sleiv.
3. Fordel på 1-2 bakebrett. Stek på 150 grader i ca. 40-50 min, til blandingen har fått en jevn og fin brunfarge. Husk å røre hvert 15 min. Slik alt blir stekt likt. La det avkjøle før du heller blandingen på glass med lokk.

Denne fine skjeen kjøpte jeg på kremmerhuset for 39 kr.

Min personlige frokost favoritt er, en skål naturell youghurt, med frosne blåbær, toppet med hjemmelaget gronola. Sunt, godt og mettende. Må prøves!
God helg. Love Victoria. 

Grønn Januar

Godt nyttår alle sammen. Jeg har som dere sikkert har merket tatt meg en velfortjent juleferie. Etter en travel julebordsesong med fullt hus på theatercafeen. Har det vært deilig å ha ferie fra matlaging og blogg. Jeg kost meg masse hjemme hos familen i Bergen og på fjellet. Nå er ferien snart over og jeg gleder meg sånn til å komme i gang med hverdagen igjen. 

Det er et nyttår med nye muligheter. La det bli det beste noensinne. Jeg gleder meg til å fargelegge dagen med nye opplevelser, trening, matlaging og hverdagsgleder. Nå i januar har jeg tenkt å ha grønn måned her på bloggen. Dele sunne og gode oppskrifter. Jeg er sikkert ikke den eneste som er lei av julemat og snoperier. Ja til sunn og god hverdagsmat. Håper jeg kan være med på inspirere noen av dere også. Månedes første oppskrift er en superenkel og god grønn juice. Bestående av ferskpresset appelsinjuice og spinat. Det smaker mye bedre enn hva det hørtes ut som og den gir masse energi.

Oppskrift grønnjuice:
1-2 never fersk/frossen spinet
1-2 dl ferskpresset appelsinjuice 

1. Blend alt sammen. Ha gjerne i noen isbiter om du har. 

Denne lager du superrask om morgningen. 


Håper dere er med på grønn januar med meg. Dette blir gøy! Vinneren av tefal giveaway ble Elsa. Kontakter deg på mail. 
 

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits