januar 2015

Fine kjkkendetaljer

Jeg er opptatt av sm detaljer p kjkkenet. Ste gjenstander som gjr meg glad. Fikk disse fine mleskjeene fra mamma. Var de ikke flotte? De er fra Indiska. Flott gi som vertinnegave eller glede en som er glad i bake. Et lite fredagstips.

Fine ha som pynt p kjkkenet.



Nyt helgen

pent bakeri bananbrd med valntter

I gr hadde jeg en superfin kveld p vixen blog awards, tross regnvret. Var veldig hyggelig treffe andre bloggere og mingle. Selv om jeg ikke ndde topp fem i r, er jeg utrolig glad for vre topp ti. Krysserfingrene for neste r!

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt mte bruke opp brune bananer ogs. Jeg har tidligere jobbet p pent bakeri da smspiste jeg alltid p dette bananbrdet. Gode tider. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake litt. Denne m du prve. God helg dere

Oppskrift banan brd:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smr
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valntter til topping

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rr smr og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis.

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valntter. Stek p 160 grader i ca. 60 minutter.



Jeg liker best spise den naturell med et glass iskald melk. yum!




Grnn super smoothie med supermat

Inneholder noe sponset produkter

Jeg var for en stund tilbake ble jeg invitert p supermat lunsj p kolonihagen i regi av super nature. Der holdt supermatguro John Ophsahl foredrag om detox. Veldig interessant. Detox handler ikke om ta skippertak i en uke etter jul for eksempel. Det kan ta opp mot tre r detoxe kroppen. Han forklarte hva supermat gjr med kroppen og jeg fikk smake tre ulike smoothies. Veldig gode! Selv bruker jeg drikke en grnn juice i begynnelsen av dagen. Proppet med masse grnnskaker, litt frukt og supermat. En fin mte f i seg mer grnnsaker og kickstarte dagen.

Oppskrift grnn smoothie:
2 gode never med grnnkl
1 god neve spinat
1 selleristang
1 pre
Saften av 1 lime
1-2 dl ananasjuice
1 teskjee lecithin
1 teskjee erteprotein
1 teskjee pruely greens
4 isbiter

1. Ha alt i blender og miks godt.



2. Elsker fargen. Denne kickstarter du dagen med. Gir masse energi.





I morgen er jeg klar for vixen blogawards. Gleder meg

10 bakefakt om meg

Jeg deler jo som regel bare oppskrifter.Tenkte vre litt mer personlig dele 10 bakefakta om meg selv. Slik at dere kan bli litt mer kjent med meg Ingrid Victoria. Here we go.

1. Jeg er snart ferdig konditor. I mars har jeg fagprven min. Juhu! Jeg gikk frst et r p sykepleien, drmmen min var da bli jordmor. Gikk et r. Fr jeg bestemte meg for ta fagbrev. Slik at jeg kan starte noe eget en dag. Min store drm! Begynte lretiden min p Grand hotel, fr jeg bytter over til hotel Contiental. Hvor jeg trives veldig godt. Kom p theatercafeen kjp kake av meg!

2.Treninger er en stor del av hverdagen min. Trener minst fem ganger i uken. M jo det nr jeg jobber med mat dgnet rundt. haha! Trening gir meg masse energi. Har tidligere drevet med roing i 9 r.



3. Uansett om jeg har bakt en hel dag p jobb planlegger jeg hva jeg skal kokkelere nr jeg kommer hjem. Matlaging er avslappende og keg koser meg p kjkkenet. Elsker lage mat og hre p musikk.

4. Noen dager m jeg ha timeout med " IV dag" som jeg kalller det. Hvor jeg ikke lager mat. Bare ligger p sofaen ser p serier og spiser masse goderi. Lader batteriene. Mine favoritt dager!

5. Jeg spiser ikke alt jeg lager p bloggen. Smaker gjr jeg sklart. Bruker gi det vekk til venner og familie.

6. Ettersom jeg lager spass mye stt p jobb. Liker jeg lage andre ting nr jeg er hjemme. Skal bli flinkere p dele mer kakeoppskrifter og desserttips.

7. Jeg kjper aldri ferdigmat. Lager alt fra bunnen av, selv om jeg som oftes bare lager mat til meg selv.

8. Jeg ELSKER g p matbutikker. Noe av det beste i verden. Finne nye produkter og spennende saker. Kan vre irriternde for venner og familie nr jeg kan henge p en butikk i timesvis. Liker best handle i utlandet, hvor de har strre utvalg. Ellers vil jeg anbefale Jacobs og mathallen som har godt utvalg i Norge.

9. Smgodt er noe av det beste jeg vet om. En pose full og jeg er lykkelig!



10. Noe av det beste jeg vet, er nyte et godt mltid med gode venner. Prate og ha det hyggelig.

N skal jeg forsette p matlagingen. God tirsdag dere

Hverdagsglede med 3 gode frokoster

Jeg har tidligere skrevet om sm gleder i hverdagen. Selv gjr jeg minst en ting som gjr meg glad hver dag. Enten det er tenne lys og lese, en cappuccino p kafe, en lpetur i frisk luft eller nyte en lang og god frokost. Det er s koselig og viktig med gode stunder. deler tre gode frokoster som kan nytes i en travel ukedag. Ta deg tid til st opp fr du pleier. Hva med invitere en god vennine p frokost? Lag deilig frokost. Gjr stas p deg selc! Mat er livet

1.Franske pannnekaker. Server med br og ferskpresset juicehttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410169856_crepes_franske_pannek.html

2. Eggehvitteomelett med bacon, spinat og rdlk. Yum!http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169446_eggehviteomelett.html

3.Bagels med cream cheese anyone? min favorite!http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167774_homemade_bagels.html

Happy monday

Yoghurt panna cotta med bringebrsaus

Yoghurt panna cotta er en deilig dessert. Ordet panna cotta er italiensk og betyr kokt krem. Den kan lages i alle mulig varianter og smaker. Jeg har laget en litt smsunn variant p vaniljekesam med hjemmelaget bringebrsaus. Denne kan nytes i hverdagen.

Jeg lever virkelig for hverdagen.Min gode tante sa en gang til meg. "Gjr en ting som gjr deg lykkelig hver dag". Enten det er et varmt bad med tente lys, et nytt blad p trikken, en god kopp te eller en god dessert midt i uken osv. Gjr hver dag til den besteDet er disse dagene vi har flest av. Dagens visdomsord.

Oppskrift yoghurt panna-cotta ca. 4-6 porsjoner:
2 dl lett flte
0.5 dl melk
Frene fra en vaniljestang
1 boks vaniljekesam, eller en annen type yoghurt du liker.
3 plater gelantin
50 gram sukker

Bringebrsaus:
200 gram fryste bringebr
2-3 spiseskjeer sukker
0.5 dl vann
1 spiseskjee maizenna blandet ut med litt vann

1. Legg gelantinen i vann. Varm opp flten, melk, sukker og vaniljefrene. Tilsett geleantinen. Sil blandingen over yoghurten og rr godt sammen.

2. Ha blandingen enten i glass eller sm skler. Hadde min i silikonformer. Kjpte min i Israel. Elsker formen. Denne skal brukes masse framover til mousse og annet godt.

3. La det stivne i kjleskapet i 2-3 timer. Imellomtiden kan du lage bringebrsausen. Kok varm opp bringebrene,vann og sukker sammen. Stavmiks blandingen til du fr en jevn pure. Sil og varm opp igjen med maizenna til du fr en passe tykk saus. Avkjl.



Pynt med br og litt pistache fr servering.

En enkel og frisk dessert.





God lille lrdag dere

3 raske hverdagsmiddager

En ny uke med nye mltider. Etter en helg med sykdom, er jeg klar for en ny og spennede uke. Jeg har bladd gjennom arkivet for finne tre gode sunne middager dele med dere. Enkle og gode retter er et must i hverdagen. Her deler jeg ukens tre favoritter hos meg. Bon appetit

1. Tacosalat med hjemmelaget guacamole. Superrask middag som smaker fantastisk. Oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410165844_guacamole.html


2. Fylt kylling med urter og bacon. En spennende kyllingrett. Oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410165510_kylling_fylt_med_urte.html

3.paprika, gratinert i ovnen? ja takk. Oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410166630_fylt_papirka.html

Hper det smaker

Mettende havrevafler

Vafler til hverdags er aldri feil. Jeg har lengte hatt lyst lage en grovere type som kan nytes med god samvttighet. Vafler som metter i en travel hverdag. Fine spise til frokost, lunsj eller invitere p kvelds med. Min favoritt er med brunost og bringebrsyltety.mmm! Ha gjerne p plegg eller annet godt. Oppskriften er enkel, og vaflene enger seg godt til frysing. Lykke til.

Oppskrift havrevafler ca. 8stk:
5 dl havremel(jeg maler 5 dl lettkokte havregryn i blender)
2.5 dl skummet melk
2 egg
3 spiseskjeer rmme/kesam
1 teskjee kardemomme/kanel
2 teskjeer bakepulver
1 teskjee vaniljesukker

1. Pisk egg, melk og rmme sammen.

2. Mal lettkokte havregryn i blender, da fr du havremel. Bland sammen med bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.

3. Bland alt godt sammen, til du har en klumpfri rre. La rren svelle i 5-10 minutter fr du steker dem.



Vaffler i mitt hjerte.





Brunost og syltety er en sikker vinner.



Ha en fantastisk torsdag.

Aubergine lasange

Grnn Januar forsetter p bloggen. I helgen laget jeg en veldig god lasange med aubergine. En litt lettere versjon istedenfor bruke pastaplater, men veldig god. Her kan du bruke opp grnnsaksrester i kjttsausen. Denne laget jeg p under en time. Bytt ut kjttet i oppskrift med mer grnnsaker om du vil lage en vegetar versjon. Sunn og rask hverdagsmiddag i ukedagene.

Oppskrift aubergine lasange:
400 gram karbonadekjttdeig
1 boks hakket tomat
3 spiseskjeer cream fraiche
2 mellomstore auberginer
150 gram spinat
1 rdlk
3-4 fedd hvitlk
1 purrelk
Smak til med basilikum, salt og pepper.
nsker mengde revet ost. Brukte selv rundt 2-300 gram.

1. Finhakk grnnsakene og kutt auberginen i 1-2 cm tykke.

2. Pensl dem lett med olje og stek til de blir myke i stekepanne. La de renne av p kjkkenhndle s fort de er myke.

3. La de hvile p kjkkenpapir mens du lager kjttfyllet.

4. Stek kjttet sammen med litt olivenolje i pannen. Tilsett grnnsakene. La det bli mykt, fr du tilsetter hakkede tomater og cream fraiche. La det putre i 5-10 minutter.

5. Legg lagvis aubergineskiver, kjttsaus og ost i en ildfastform. Jeg gjorde tre lag. Du kan gjerne lage becamel saus om du nsker det.

6. Topp med friske urter. Jeg brukte basilikum og koriander. Stek p 200 grader i ca. 30-35 minutter til osten er gylden.

Herlig middag p 1-2-3. Jeg deler denne i fire og har som lunsj/middag. Yum!



Smoothie monday

En litt tykkere smoothie med musli og kokosflak, er en herlig start p uken. Love it! Lages i en fei og smaker himmelsk. Jeg bruker toppe med hjemmelaget musli(oppskrift herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1420242500_03012015.html) eller s bruker jeg kjpe med fra utlandet. Alltid spennende prve ut noe nytt! Som denne kanel muslien med havre og ntter av merke bear naked. Supergodt!

Oppskrift bringebr, mango og banan smoothie:
200 gram bringebr
1 banan
100 gram mango
1-1.5 dl appelsin juice.

1. Kjr alt sammen i blender til en tykk konsistens. nsker du den enda lsere tilsett mer juice. Topp med musli, kokosflak, ntter og br. Godt og nringsrikt.





Happy monday <3

Popcorn friday

Det er endelig helg. Jeg er s heldig og har langhelg, ikke drlig etter juleferie. Ukens femte treningskt er fullfrt, helgevasken er unnagjort og jeg er klar for en bytur. Woho! Elsker de dagene jeg er effektiv.
Tenkte tipse om enkel helgesnacks. Poppet popcorn, s godt og enkelt. Kjpte denne varianten i USA i desember. Trodd jeg skulle f farget popcorn, men det var bare kjernen inni. hehe.. Snur en film og kos deg med popcorn.



Kjempegodt smakesette med parmesan, havsalt, urter eller om du nsker en stere variant med karamell.



God helg alle sammen,
Love IV.

Orange supersmoothie

Oransje er jo rets farge i 2015. Jeg har derfor laget en frisk smoothie i denne fine farge. Oransj gjr meg glad. Denne lager du i en fei og er full av energi. Jeg har blitt hektet. Anbefaler doble oppskriften, har du smoothie i 2-3 dager. Fryst mango kjper jeg p ica/matkroken. 200 gram for 17 kr et lite tirsdagstips fra meg.

Oppskrift oransje supersmoothie:
1 gulrot
100 gram fryst/fersk mango
1 dl appelsinjuice
0.5 dl ananasjuice
6 isbiter

1. Kutt gulroten i biter. Blend alt sammen til du fr en glatt smoothie.

God og frisk smoothie til bli glad av.

Hper oppskriften faller i smak.
Nyt tirsdagen videre

Raske og sunne bananpannekaker

Har du brune bananer liggende? Da er disse bananpannekakene perfekt lage til kvelds eller frokost. Eller ha med i lunsjboksen p jobb? Det beste er at de kan nytes med god samvittighet og de er mettende. Vinn vinn. Kickstart uken med disse herlighetene.

Bananpannekaker ca. 6 stk:
2 modne bananer(normal strrelse)
2 egg
1 dl speltmel. Bruk gjerne havregryn(mal det i blender), havremel, byggmel ect.
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel(kan slyves)

1.Mos banene og egg sammen i en blender, mixer eller med en gaffel. Alt ettersom hva du har tilgjengelig.

Til du fr en fin rre, uten klumper.

2.Bland speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Vend inn i bananblandingen.

3.Stek pannekakene p middels varme til de er gyldene. Jeg steker i smr.

Nyt med blbrsyltety. Et deilig mltid.

Pannekaker og et glass iskald skummet melk er min favoritt.

God mandag til alle, ha en herlig uke!

Hjemmelaget musli

Hjemmelaget musli, finnes det noe bedre?. Smaker perfekt sammen med yoghurt, smoothie eller bare sammen med melk. I denne muslien, tok jeg de nttene og frene jeg hadde liggende hjemme. Derfor har jeg ikke noe ml. Jeg blandet alt i en stor bakebolle. Velg dine egne favoritter. Bland inn trket frukt etter muslien er stekt, slik at de ikke blir brent i ovnen. Anbefaler kjpe ntter og trket frukt p internasjonalebutikker, de har billigere priser og mer utvalg enn vanlig dagligvare. Et lite tips. Dette er ogs en fin vertinnegave gi bort.

Hjemmelaget musli:
Mandeler
Gresskarkjerner
Trkede tranebr, mango og kokos
Havregryn
Mandelflarn
Linfr
Valntter
Hasselntter
Sesamfr
Honning
1 dl eplejuice
1-2 spiseskjeer brunt sukker
1-2 teskjeer kanel

1.Bland fr og ntter i en stor bolle.
2. Varm deretter opp ca. 1 dl eplejuice, 1-2 spiseskjeer brunt sukker, og 2-3 spiseskjeer honning i en kjele.(alt etter hvor stor ntteblanding du har) Hell det deretter over ntteblandingen. Bland godt med en sleiv.
3.Fordel p 1-2 bakebrett.Stek p 150 grader i ca. 40-50 min,til blandingen har ftt en jevn og fin brunfarge. Husk rre hvert 15 min. Slik alt blir stekt likt. La det avkjle fr du heller blandingen p glass med lokk.

Denne fine skjeen kjpte jeg p kremmerhuset for 39 kr.

Min personlige frokost favoritt er, en skl naturell youghurt, med frosne blbr, toppet med hjemmelaget gronola.Sunt, godt og mettende. M prves!
God helg. Love Victoria.

Grnn Januar

Godt nyttr alle sammen. Jeg har som dere sikkert har merket tatt meg en velfortjent juleferie. Etter en travel julebordsesong med fullt hus p theatercafeen. Har det vrt deilig ha ferie fra matlaging og blogg. Jeg kost meg masse hjemme hos familen i Bergen og p fjellet. N er ferien snart over og jeg gleder meg snn til komme i gang med hverdagen igjen.

Det er et nyttr med nye muligheter. La det bli det beste noensinne. Jeg gleder meg til fargelegge dagen med nye opplevelser, trening, matlaging og hverdagsgleder. N i januar har jeg tenkt ha grnn mned her p bloggen. Dele sunne og gode oppskrifter. Jeg er sikkert ikke den eneste som er lei av julemat og snoperier. Ja til sunn og god hverdagsmat. Hper jeg kan vre med p inspirere noen av dere ogs. Mnedes frste oppskrift er en superenkel og god grnn juice. Bestende av ferskpresset appelsinjuice og spinat. Det smaker mye bedre enn hva det hrtes ut som og den gir masse energi.

Oppskrift grnnjuice:
1-2 never fersk/frossen spinet
1-2 dl ferskpresset appelsinjuice

1. Blend alt sammen. Ha gjerne i noen isbiter om du har.

Denne lager du superrask om morgningen.


Hper dere er med p grnn januar med meg. Dette blir gy! Vinneren av tefal giveaway ble Elsa. Kontakter deg p mail.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits