januar 2013

Sweet cupcakes

God kveld,

For noen uker siden laget jeg disse supergode vanilje cupcakesene til min kusines bursdag. Vanilje cupcakes med chocolatechips toppet med hvit sjokolade frosting. En sikker vinner til barnebursdag :) Jeg har en del forskjellige cupcake oppskrifter, om du leser i "cupcakes arkivet" p siden(er noe galt med min link knapp). Tenkte dele disse bildene dere som inspo :)

Sweet merket er fra Wilton. De har mange ulike typer.

Hper det frister,

IV.

Baked cookie with ice cream

God kveld fine lesere,

I dag slr jeg til med to blogginnlegg. Gr (nesten) aldri lei av bake og lage mat. Nr jeg baker p jobb, tenker jeg p hva jeg skal lage nr jeg kommer hjem. haha. Snn er det nr en elsker vre p kjkkenet!! :) Jeg er vel ikke den eneste som elsker cookie dough? Kombinasjonen er bare fantastisk! I dag laget jeg baked cookie toppet med vaniljeiskrem til dessert. Blir nesten det samme som cookie dough ice cream, kanskje bedre? ahhh dette er noe som m prves! Pure yumminess!!

Baked cookies ca. 8 stk:

0.5 dl sukker

1 dl brunt sukker

100 gram smr

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 stort egg

2.5 dl hvetemel

0.5 ts natron

2 dl sjokoladeknapper. Jeg brukte bde hvir og mrk.

vaniljeiskrem

1. Miks romtemperert smr sammen med sukkeret.

2. Vend inn egget og miks videre.

3. Bland hvetemel, natron, bakepulver og vaniljesukker godt sammen.Vend inn i rren.

4. Tilsett sett sjokoladeknappene tilslutt.

Cookie rre m vre den beste rren prvesmake!! so good!

Jeg brukte disse ste formene fra IB laurens. Et av mine favoritt merker, nr det kommer til boller og kopper. Jeg har boller i flere forskjellige strrelser og krus. Perfekt bake med og s fine. Prisen er ogs rimlig :) Disse muffinsformene koster 39 kr stk.

Fyll en cookiescoop med rre i hver form. Jeg laget ogs noen vanlig cookies ogs. Stek p 200 grader i ca. 8-10 min.

Topp med vaniljeiskule p toppen. Dryss litt melis som litt ekstra pynt.

Isen smelter ned i den varme cookies, s er det bare NYTE!

Du kan ogs ha en iskule over en cookie ogs.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad :)

Love IV.

Speltlompe pizza med kylling og spinat

Hei dere,

I travle hverdager er det lettere ty til ferdigmat, enn lage noe sunt og godt selv. Tenkte tipse dere om min versjon av sunnere hverdagspizza, som er ferdig p ca. 20 min :) Smaker supergodt og er sunnere enn ferdigkjpt. Alt du trenger er speltlomper og valgfritt fyll. Jeg fylte min pizza med spinat og kyllingfilet. Toppet med krydder og timian. Elsker friske urter. Denne uken har Spar 40% p alle urter og bama salater ogs. Hurra, er alltid spennede piffe opp maten med smakfulle urter!

Speltlompe pizza med kylling og spinat 4 stk:

1/2 halvpose fersk bladspinat

2 kyllingfileter

4 speltlomper

1 lite glass tomatpure

Ost

timian eller andre urter

salt og pepper

1. Bland ut tomatpure sammen med litt olje. Smak til med salt, pepper og litt timian. Ha tomatsausen p speltlompene. Skjr kyllingfiltene i strimler. Krydnere med salt og pepper. Deretter steker du spinatbladene til de visner.

2. Legg fyllet p speltlompene og topp med ost og frisk timian. Stek p 200 grader i ca. 10 min.

Dette er en av mine favoritt pizzaer. Smakfull og kan spises med god samvittighet :)

Noen som ble fristet?

Ha en strlende onsdag!!

Klem IV.

Amandine potetchips

Endelig er det helg,

Selv om jeg skal jobbe hele helgen, fr jeg forsatt weekend flelse :) I helgen er jo det ogs lov kose seg litt ekstra. Jeg elsker chips, sammen med ketchup er jeg i himmelen. mmm! Kjpte idag noen amadine poteter som jeg skjrte i tynne skiver. Stekt dem i ovnen sammen med god olivenolje og maldon salt. Blir nesten som chips, nesten bedre og ikke minst litt sunnere. Sammen med litt frisk timian blir det en smakfull snack foran tven :) Eller som tilbehr til en bedre middag!

Leste forresten om de sunneste oljene en skal bruke lage mat med. De sunneste oljene er olivenolje og raspolje. Styr unna solsikke og soyaolje! Inneholder mye fett!

Amandine potetchips (beregn mengde etter hvor mange du skal lage til)

amadine poteter

maldon salt

god olivenolje

frisk timian/rosmarin

1. Sett oven p 200 grader. Vask og skjr potene i tynne skiver. Ha godt med olje over, og bland sammen med timian og salt.

Bland godt sammen. Jeg bruker hendene. Stek p 200 grader i ca. 20 min.De skal vre gyldne, jo lengre du steker jo mer crispy blir de.

Server med ketchup eller annen dipp du liker :) s er det bare nyte disse super gode potetchipsene :)

Enjoy,

Love Ingrid Victoria.

Pai med kylling og spinatfyll

God kveld,

Dagene gr i ett for meg med bde jobb og trening. Har siden mandag begynt med en ny rutine. Morgentrening kl.07 p Elexia. Superherlig f unnagjort treningen p morgenkvisten :) Har derfor masse mer tid til baking og annet kos. Hurra! Idag skal jeg friste dere med disse supergode paiene. Jeg fylte disse med kyllingfilet og spinatfyll. Elsker spinat, s godt og smakfult. Denne middagen tar ikke lang tid lage og passer fint som en bedre lunsj/matpakke ogs. Fyll gjerne disse paiene med dine favoritt grnnsaker :)

Pai med kylling og spinatfyll ca. 10 stk

1 pakke fersk spinat

5 butterdeigsplater

1 purrelk

1 liten kinesisk hvitlk

1 paprika

4 kyllingfileter

2 spiseskjeer pesto

Fersk basilikum

Smak til med salt og pepper

1. Tin butterdeigsplatene p kjkkenbenken fr du begynner med lage fyllet.

2. Skjr kyllingfiletene i strimler. Stek dem gylne i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Avkjl dem p et fat.

3. Hakk purrelk, spinat, basilikum og paprika. Ha det i en stekepanne sammen med revet hvitlk.

Bland det godt sammen.

4. Skjr kyllingfiletene i biter. Bland sammen med spinatfyllet og pesto.Smak til med salt og pepper.

5. Skjelv ut butterdeigen. Jeg bruker min paiutstikker. Har du ikke en slik kan du fint trykke ut en strre runding med en liten skl, og brette over. Pass p trykke godt ned p kantene. Slik at ikke fyllet renner ut. Ha ca. 2- 3 spiseskjeer fyll i hver pai.

Veldig fine paier. Disse utstikkerene kjpte jeg i Israel i sommer. Kom i fem forskjellige former. Kan en bde lage sm tapaspaier og stre middag/dessert paier.

6. Pensle med egg. Nr du pisker egget, dryss i litt salt. Da lsner egge seg opp og det er mye enklere pensle.

Stek p 200 grader i ca. 25-30 min.

Server sammen med en frisk salat og rmme/aioli. JA! :D

Legg gjerne igjen sprsml/nsker om hva dere vil jeg skal blogge om.

Klem p dere - IV.

Speltlompe med kylling og avokado

Hei dere fine lesere,

Tenkt dele en frokost/lunsj favoritt som jeg spiser ofte. Denne er bde sunn og smakfull. Passer perfekt ha med som matpakke p skole/jobb. Rema 1000 selger ogs de billigste speltlomp pakkene, da du fr 8 stk for 15 kr. Et lite tirsdagstips fra meg :)

Speltlompe med kylling og avokado:

Kyllingplegg

Spinat

1 avokado

Salt og pepper

Speltlomper

Kremost naturell

1. Smr to speltlomper med kremost. Ha p kyllingplegg, spinatblader, og advokado skjrt p langs. Jeg liker drysse litt salt og pepper over advokadoen. Rull lompen sammen og del i to. Skal du ha det med som matpakke, pakk dem inn i matpapir :)

Veldig godt og sunt. Yummy!

Ha en strlende kveld.

IV.

Doughnuts

God sndagkveld,

Idag har jeg laget supergode vanilje doughnuts. Glasert med bde hvit og mrk sjokolade, toppet med fargerike sprinkels. Superste og ikke minst gode. Disse skal jeg lage mange ganger framover. Kanskje du ogs? :)

Vanilje doughnuts ca.20 stk:

50 gram fersk gjr

10 dl hvetemel

8 spiseskjeer sukker

1 spiseskjee vaniljesukker

4 spiseskjeer vaniljepuddingpulver(kan slyfes)

3.5 dl melk

3 egg

100 gram smeltet smr

1.Varm opp melken til den er lunken. Tilsett gjren sammen med to spiseskjeer sukker. Rr til det er skikkelig opplst.

2.Ha smeltet smr, hvetemel, sukker, vaniljesukker, egg og vaniljepuddingpulver i en eltebolle. Hell over gjrblandingen. Elt deigen. Den er ferdig nr den slipper kantene. Om du ikke har en eltemaskin, kan du fin gjre det for hnd.

3.Legg deigen i en bolle smurt med smr, og la den heve til dobbel strrelse.

4. Nr deigen er ferdig hevet skjelv den ut. Deigen skal vre ganske tykk. Trykk deretter ut rundinger. Jeg kjpte denne fine doughnut cutter av merket inhouse, for bare 29 kr p kitchen. Anbefaler bruke en slik, ellers s kan man bruke en stor og en liten utstikker. Passer sikkert fint bruke en smultering cutter ogs, bare da blir de litt mindre.

La dem heve i ca. 30-40 min.

5. Kok opp matolje i en liten kjele. Ha doughnuten p en hullsleiv, og stek den gylden. Ca. 1 min p hver side.

La de renne av seg p papir, fr du legger dem p rist.

Jeg glaserte mine doughuts i bde mrk og hvit sjokolade. Toppet med fargerike sprinkels. Superste!

Smakt fortreffelig. Perfekt om du har lyst by p noe godt til gjestene, eller bare lage det til en hyggelig kveld med familien :)

Hper dere har lyst bake disse :) yummy in the tummy er de iallefall!

Nyt kvelden!

IV.

Chorizo Bruschetta

God helg,

Idag tenkte jeg dele en rask og smakfull snack med dere. Jeg er en skikkelig brd elsker, ingenting er s godt som ristet landbrd med godt plegg og ost :) mmm. Gjerne toppet med en dsj extra virgin olivenolje. Dette passer perfekt som en tapasrett eller en snack p kveldingen.

Chorizo bruschetta:

tomatpure

chorizoplse

ost

friske urter som timian og basilikum

olivenolje

salt + pepper

Landbrd

1. Lag en tykk tomatsaus av tomatpure, salt, pepper, olivenolje og litt hakket urter.

2. Bre tomatsausen p landbrdskivene. Ha p chorizplse, ost og timian. Dryss over litt olivenolje tilslutt.

3. Stek p 200 grader til de er gyldne og stekt i kantene.

Hper det faller i smak. Ha en strlende lrdagskveld! :)

IV

Minipirog/paier med deilig grnt fyll.

Godt nyttr fine lesere,

Tenk at n er vi inne i 2013!! Hurra :) Jeg gleder meg til et nytt og spennede r. 2012 har vrt en fint r med bde opp og nedturer. N er jeg lei av julemat og kaker og andre stsaker. Er vel ikke den eneste tenker jeg? Framover n har jeg tenkt dele mange sunne og gode oppskrifter med dere. Sunne og gode middagsretter, og annen snacks. I helgene har jeg tenkt dele ste oppskrifter, som kaker, cookies og annet godt. Hres det bra ut? :) Jeg er iallefall klar for et enda sprekere r, med masse energi. Gleder meg til komme tilbake til treningsrutine mine.

Nok om det, igr hadde vi tapas p nyttrsmenyen, og deilig pansjonsfruktostekake til dessert. Mums :) skal dele denne enkle og gode mini pai oppskriften med dere. Disse passer perfekt til tapas, eller som en forrett. Jeg kjpte pai utstikkeren min i Israel i sommer. Tror de selger lignende i kjkkenbutikker i Norge.

Mini paier ca. 10 stk:

2 plater ferdigkjpt butterdeig

1 purrelk finhakket

1 liten kinesisk hvitlk finhakket

3 spiseskjeer pesto

1 pakke bacon a 100 gram.

Frisk timian, eller andre urter.

1. Begynn med legge butterdeigplatene p benken, slik at de tiner(de tiner fort).

2. Stek bacon i pannen, og tilsett det sammen med finhakket purrelk og hvitlk. Tilsett deretter pesto og frisk timian. Bland alt sammen i en liten bolle.

3. Skjelv ut butterdeigen, ha i litt mel i underlaget nr du skjevler. Bruk en paiform, og trykk ut rundinger. Ha fyll p, og brett sammen.

Har du ikke en paiform. Kan du bruke en rund bolle og stikke ut rundinger med. Ha fyll i mindten og brette over slik som gjort p bilde. Press ned kantene med fingrene slik at fyllet ikke renner ut.

Pensl paiene med egg og stek p 200 grader til de er gyldne - ca.10-15 min.

Pynt med frisk timian. Disse er supergode :)

Hper alle hadde en flott feiring igr!?

LOVE IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits