januar 2013

Sweet cupcakes

God kveld,

For noen uker siden laget jeg disse supergode vanilje cupcakesene til min kusines bursdag. Vanilje cupcakes med chocolatechips toppet med hvit sjokolade frosting. En sikker vinner til barnebursdag :) Jeg har en del forskjellige cupcake oppskrifter, om du leser i "cupcakes arkivet" på siden(er noe galt med min link knapp). Tenkte å dele disse bildene dere som inspo :)

Sweet merket er fra Wilton. De har mange ulike typer.

Håper det frister,

IV.

Baked cookie with ice cream

God kveld fine lesere,

I dag slår jeg til med to blogginnlegg. Går (nesten) aldri lei av å bake og lage mat. Når jeg baker på jobb, tenker jeg på hva jeg skal lage når jeg kommer hjem. haha. Sånn er det når en elsker å være på kjøkkenet!! :) Jeg er vel ikke den eneste som elsker cookie dough? Kombinasjonen er bare fantastisk! I dag laget jeg baked cookie toppet med vaniljeiskrem til dessert. Blir nesten det samme som cookie dough ice cream, kanskje bedre? ahhh dette er noe som må prøves! Pure yumminess!!

Baked cookies ca. 8 stk:

0.5 dl sukker

1 dl brunt sukker

100 gram smør

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 stort egg

2.5 dl hvetemel

0.5 ts natron

2 dl sjokoladeknapper. Jeg brukte både hvir og mørk.

vaniljeiskrem

1. Miks romtemperert smør sammen med sukkeret.

2. Vend inn egget og miks videre.

3. Bland hvetemel, natron, bakepulver og vaniljesukker godt sammen.Vend inn i røren.

4. Tilsett sett sjokoladeknappene tilslutt.

Cookie røre må være den beste røren å prøvesmake!! so good!

Jeg brukte disse søte formene fra IB laurens. Et av mine favoritt merker, når det kommer til boller og kopper. Jeg har boller i flere forskjellige størrelser og krus. Perfekt å bake med og så fine. Prisen er også rimlig :)  Disse muffinsformene koster 39 kr stk.

Fyll en cookiescoop med røre i hver form. Jeg laget også noen vanlig cookies også. Stek på 200 grader i ca. 8-10 min.

Topp med vaniljeiskule på toppen. Dryss litt melis som litt ekstra pynt.

Isen smelter ned  i den varme cookies, så er det bare å NYTE!

Du kan også ha en iskule over en cookie også.

Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad :)

Love IV.

Speltlompe pizza med kylling og spinat

Hei dere,

I travle hverdager er det lettere å ty til ferdigmat, enn å lage noe sunt og godt selv. Tenkte å tipse dere om min versjon av sunnere hverdagspizza, som er ferdig på ca. 20 min :) Smaker supergodt og er sunnere enn ferdigkjøpt. Alt du trenger er speltlomper og valgfritt fyll. Jeg fylte min pizza med spinat og kyllingfilet. Toppet med krydder og timian. Elsker friske urter. Denne uken har Spar 40% på alle urter  og bama salater også. Hurra, er alltid spennede å piffe opp maten med smakfulle urter!

Speltlompe pizza med kylling og spinat 4 stk:

1/2 halvpose fersk bladspinat

2 kyllingfileter

4 speltlomper

1 lite glass tomatpure

Ost

timian eller andre urter

salt og pepper

1. Bland ut tomatpure sammen med litt olje. Smak til med salt, pepper og litt timian. Ha tomatsausen på speltlompene. Skjær kyllingfiltene i strimler. Krydnere med salt og pepper. Deretter steker du spinatbladene til de visner.

2. Legg fyllet på speltlompene og topp med ost og frisk timian. Stek på 200 grader i ca. 10 min.

Dette er en av mine favoritt pizzaer. Smakfull og kan spises med god samvittighet :)

Noen som ble fristet?

Ha en strålende onsdag!!

Klem IV.

Amandine potetchips

Endelig er det helg,

Selv om jeg skal jobbe hele helgen, får jeg forsatt weekend følelse :) I helgen er jo det også lov å kose seg litt ekstra. Jeg elsker chips, sammen med ketchup er jeg i himmelen. mmm! Kjøpte idag noen amadine poteter som jeg skjærte i tynne skiver. Stekt dem i ovnen sammen med god olivenolje og maldon salt. Blir nesten som chips, nesten bedre og ikke minst litt sunnere. Sammen med litt frisk timian blir det en smakfull snack foran tven :) Eller som tilbehør til en bedre middag!

Leste forresten om de sunneste oljene en skal bruke å lage mat med. De sunneste oljene er olivenolje og raspolje. Styr unna solsikke og soyaolje! Inneholder mye fett!

Amandine potetchips (beregn mengde etter hvor mange du skal lage til)

amadine poteter

maldon salt

god olivenolje

frisk timian/rosmarin

1. Sett oven på 200 grader. Vask og skjær potene i tynne skiver. Ha godt med olje over, og bland sammen med timian og salt.

Bland godt sammen. Jeg bruker hendene. Stek på 200 grader i ca. 20 min. De skal være gyldne, jo lengre du steker jo mer crispy blir de.

Server med ketchup eller annen dipp du liker :) så er det bare å nyte disse super gode potetchipsene :)

Enjoy,

Love Ingrid Victoria.

Pai med kylling og spinatfyll

God kveld,

Dagene går i ett for meg med både jobb og trening. Har siden mandag begynt med en ny rutine. Morgentrening kl.07 på Elexia. Superherlig å få unnagjort treningen på morgenkvisten :) Har derfor masse mer tid til baking og annet kos. Hurra! Idag skal jeg friste dere med disse supergode paiene. Jeg fylte disse med kyllingfilet og spinatfyll. Elsker spinat, så godt og smakfult. Denne middagen tar ikke lang tid å lage og passer fint som en bedre lunsj/matpakke også. Fyll gjerne disse paiene med dine favoritt grønnsaker :)

Pai med kylling og spinatfyll ca. 10 stk

1 pakke fersk spinat

5 butterdeigsplater

1 purreløk

1 liten kinesisk hvitløk

1 paprika

4 kyllingfileter

2 spiseskjeer pesto

Fersk basilikum

Smak til med salt og pepper

1. Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken før du begynner med å lage fyllet.

2. Skjær kyllingfiletene i strimler. Stek dem gylne i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Avkjøl dem på et fat.

3. Hakk purreløk, spinat, basilikum og paprika. Ha det i en stekepanne sammen med revet hvitløk.

Bland det godt sammen.

4. Skjær kyllingfiletene i biter. Bland sammen med spinatfyllet og pesto.Smak til med salt og pepper.

5. Skjelv ut butterdeigen. Jeg bruker min paiutstikker. Har du ikke en slik kan du fint trykke ut en større runding med en liten skål, og brette over. Pass på å trykke godt ned på kantene. Slik at ikke fyllet renner ut.  Ha ca. 2- 3 spiseskjeer fyll i hver pai.

Veldig fine paier. Disse utstikkerene kjøpte jeg i Israel i sommer. Kom i fem forskjellige former. Kan en både lage små tapaspaier og støøre  middag/dessert paier.

6. Pensle med egg. Når du pisker egget, dryss i litt salt. Da løsner egge seg opp og det er mye enklere å pensle.

Stek på 200 grader i ca. 25-30 min.

Server sammen med en frisk salat og rømme/aioli. JA! :D

Legg gjerne igjen spørsmål/ønsker om hva dere vil jeg skal blogge om.

Klem på dere - IV.

Speltlompe med kylling og avokado

Hei dere fine lesere,

Tenkt å dele en frokost/lunsj favoritt som jeg spiser ofte. Denne er både sunn og smakfull. Passer perfekt å ha med som matpakke på skole/jobb. Rema 1000 selger også de billigste speltlomp pakkene, da du får 8 stk for 15 kr. Et lite tirsdagstips fra meg :)

Speltlompe med kylling og avokado:

Kyllingpålegg

Spinat

1 avokado

Salt og pepper

Speltlomper

Kremost naturell

1. Smør to speltlomper med kremost. Ha på kyllingpålegg, spinatblader, og advokado skjært på langs. Jeg liker å drysse litt salt og pepper over advokadoen. Rull lompen sammen og del i to. Skal du ha det med som matpakke, pakk dem inn i matpapir :)

Veldig godt og sunt. Yummy!

Ha en strålende kveld.

IV.

Doughnuts

God søndagkveld,

Idag har jeg laget supergode vanilje doughnuts. Glasert med både hvit og mørk sjokolade, toppet med fargerike sprinkels. Supersøte og ikke minst gode. Disse skal jeg lage mange ganger framover. Kanskje du også? :)

Vanilje doughnuts ca.20 stk:

50 gram fersk gjær

10 dl hvetemel

8 spiseskjeer sukker

1 spiseskjee vaniljesukker

4 spiseskjeer vaniljepuddingpulver(kan sløyfes)

3.5 dl melk

3 egg

100 gram smeltet smør

1. Varm opp melken til den er lunken. Tilsett gjæren sammen med to spiseskjeer sukker. Rør til det er skikkelig oppløst.

2. Ha smeltet smør, hvetemel, sukker, vaniljesukker, egg og vaniljepuddingpulver i en eltebolle. Hell over gjærblandingen. Elt deigen. Den er ferdig når den slipper kantene. Om du ikke har en eltemaskin, kan du fin gjøre det for hånd.

3. Legg deigen i en bolle smurt med smør, og la den heve til dobbel størrelse.

4. Når deigen er ferdig hevet skjelv den ut. Deigen skal være ganske tykk. Trykk deretter ut rundinger. Jeg kjøpte denne fine doughnut cutter av merket inhouse, for bare 29 kr på kitchen. Anbefaler å bruke en slik, ellers så kan man bruke en stor og en liten utstikker. Passer sikkert fint å bruke en smultering cutter også, bare da blir de litt mindre.

La dem heve i ca. 30-40 min.

5. Kok opp matolje i en liten kjele. Ha doughnuten på en hullsleiv, og stek den gylden. Ca. 1 min på hver side.

La de renne av seg på papir, før du legger dem på rist.

Jeg glaserte mine doughuts i både mørk og hvit sjokolade. Toppet med fargerike sprinkels. Supersøte!

Smakt fortreffelig. Perfekt om du har lyst å by på noe godt til gjestene, eller bare lage det til en hyggelig kveld med familien :)

Håper dere har lyst å bake disse :) yummy in the tummy er de iallefall!

Nyt kvelden!

IV.

Chorizo Bruschetta

God helg,

Idag tenkte jeg å dele en rask og smakfull snack med dere. Jeg er en skikkelig brød elsker, ingenting er så godt som ristet landbrød med godt pålegg og ost :) mmm. Gjerne toppet med en dæsj extra virgin olivenolje. Dette passer perfekt som en tapasrett eller en snack på kveldingen.

Chorizo bruschetta:

tomatpure

chorizopølse

ost

friske urter som timian og basilikum

olivenolje

salt + pepper

Landbrød

1. Lag en tykk tomatsaus av tomatpure, salt, pepper, olivenolje og litt hakket urter.

2. Bre tomatsausen på landbrødskivene. Ha på chorizpølse, ost og timian. Dryss over litt olivenolje tilslutt.

3. Stek på 200 grader til de er gyldne og stekt i kantene. 

Håper det faller i smak. Ha en strålende lørdagskveld! :)

IV

Minipirog/paier med deilig grønt fyll.

Godt nyttår fine lesere,

Tenk at nå er vi inne i 2013!! Hurra :) Jeg gleder meg til et nytt og spennede år. 2012 har vært en fint år med både opp og nedturer. Nå er jeg lei av julemat og kaker og andre søtsaker. Er vel ikke den eneste tenker jeg? Framover nå har jeg tenkt å dele mange sunne og gode oppskrifter med dere. Sunne og gode middagsretter, og annen snacks. I helgene har jeg tenkt å dele søte oppskrifter, som kaker, cookies og annet godt. Høres det bra ut? :) Jeg er iallefall klar for et enda sprekere år, med masse energi. Gleder meg til å komme tilbake til treningsrutine mine.

Nok om det, igår hadde vi tapas på nyttårsmenyen, og deilig pansjonsfruktostekake til dessert. Mums :) skal dele denne enkle og gode mini pai oppskriften med dere. Disse passer perfekt til tapas, eller som en forrett. Jeg kjøpte pai utstikkeren min i Israel i sommer. Tror de selger lignende i kjøkkenbutikker i Norge.

Mini paier ca. 10 stk:

2 plater ferdigkjøpt butterdeig

1 purreløk finhakket

1 liten kinesisk hvitløk finhakket

3 spiseskjeer pesto

1 pakke bacon a 100 gram.

Frisk timian, eller andre urter.

1. Begynn med å legge butterdeigplatene på benken, slik at de tiner(de tiner fort).

2. Stek bacon i pannen, og tilsett det sammen med finhakket purreløk og hvitløk. Tilsett deretter pesto og frisk timian. Bland alt sammen i en liten bolle.

3. Skjelv ut butterdeigen, ha i litt mel i underlaget når du skjevler. Bruk en paiform, og trykk ut rundinger. Ha fyll på, og brett sammen.

Har du ikke en paiform. Kan du bruke en rund bolle og stikke ut rundinger med. Ha fyll i mindten og brette over slik som gjort på bilde. Press ned kantene med fingrene slik at fyllet ikke renner ut.

Pensl paiene med egg og stek på 200 grader til de er gyldne - ca.10-15 min.

Pynt med frisk timian. Disse er supergode :)

Håper alle hadde en flott feiring igår!?

LOVE IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits