Lunsj

Den perfekte matpakken

Matpakker som nesten lages av seg selv er perfekt i en travel hverdag. Om du setter av en liten time til å lage disse smakfulle muffinsene har du lunsj til resten av uken. Smaken kan varieres etter hva du liker best og har liggende av f.eks kjøtt og grønnsaksrester. Muffinsene egner seg godt til frysing, og tiner innen du har lunsj på lesesalen/jobben. 

Oppskrift ca.12 stk: Oppskrift fra godt.no
0,5 dl olje.
2 egg
1.5 dl yoghurt/rømme
1.5 dl sammalt speltmel
1.5 dl mel
1 teskjesjee bakepulver.
0.5 teskjee salt + pepper.
100 gram chorizo eller skinke/bacon.
1/2 rødløk.
1/2 paprika.
2 never spinat. 
2 spiseskjeer gresskarkjerner(kan sløyves)
100 gram revet ost til toppen + friske urter.

1. Visp sammen egg,olje og yoghurt. Tilsett melblandingen,salt,pepper og bakepulver.
2. Finhakk grønnsakene og chroizoen. Vend inn i muffinsrøren. Du kan også om du har tid. Surre grønnsakene på lav varme og avkjøle og deretter tilsette i røren. 
3. Ha røren i formene. Topp med revet ost og urter. Stek på 200 grader i ca.15-20 minutter.

La muffinsene avkjøle på rist etter steking. Formene kjøpte jeg på Lagerhaus til en billig penge. Synes de er superfine :) 

Disse er supre å fryse ned og ta opp etter behov. Ta de opp før du går på skolen/jobb, så er de tint innen du tar lunsj. 



Rask lunsj

Hei mandag. Tenkte å tipse dere om en supergod lunsj. Speltlomper med snøfrisk, spinat og kyllingfilet. Enkelt og ikke minst mettende. Snøfrisk har kommet med en ny smak timian og rødløk. Veldig smakfull. Disse lager du i en fei. Kutt i biter eller spis som en wrap. Nyt starten på uken.

Oppskrift speltwraps:
2 stk bauer speltlomper.
2 stk kyllingfilet pålegg.
1 neve frisk spinat.
Snøfrisk rødløk og timian.

1. Smør lompene med snøfrisk. Ha på spinatblader og kyllingfilet. Rull sammen. Disse er også supergode å ha med på tapas.



Matbokser til lunsj

Skole og jobbhverdagen er tilbake for fullt. Tenkte å dele et lite matboks tips med dere. Jeg har begynt med å ta med matboks på jobb hverdag. Sunn mat som metter mye. Du sparer både penger og småspising på dette. Tre bokser med lokk fikk jeg får 39kr på Clas Ohlson. Utrolig billig! Disse boksene tåler frys og mikro også.

Det koster litt ekstra å lage matbokser, men til gjengjeld får du hjemmelaget og god mat :) Jeg lager lunsj for 4-5 dager om gangen. Ukens lunsj er fullkornspasta med pesto, masse grønnsaker, kylling og kikerter. Sunt og godt.

Løp å kjøp!

Love IV.

Blomkålris

Slår til med ukens andre blomkål oppskrift. Blomkålris. Blomkål er mager, fiberrik og inneholder masse C og B vitaminer. Denne middagen lager du på under 20 minutter. Jeg tilsatte litt ekstra grønnsaker, etter hva jeg hadde i kjøleskapet. Perfekt å få brukt opp rester. Dette er et supersunt alternativ til ris og couscous. Deilig med noen lette og mettende middager i hverdagen :) Må lages!

Oppskrift blomkålris 2 porsjoner:

1 stort blomkålhode

1 rød løk

1 paprika

3 fedd hvitløk

100 gram bacon

Smak til med salt, pepper og timian.

1. Riv blomkålen på et rivjern.

2. Ligner på riskorn nesten. Veldig fint å erstatte med couscous og ris.

3. Finhakk grønnsakene og bland inn med blomkålen.

4. Fres baconet i pannen først, og la fettet renne av på papir. Fres blomkålblandingen i 2-3 minutter i pannen.

Volia. Ferdig sunn og mettende middag. Passer perfekt på dager du har det travelt.

Love, IV.

Squash spaghetti med pesto

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte å dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her får du i den en ekstra grønnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut på tallerken. Grønt er skjønt :)




Oppskrift Squash spaghetti:

1 squash
2 spisekjeer pesto 
salt

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjøpte min for 129 kr på Jernia. Du kan også bruke en skreller. Riv til du kommer til frøene.

2. Dryss over salt og la den renne godt av i et dørslag. Jeg presset ut alt vannet i et kjøkkenhåndkle etterpå. For å få ut all væsken. Første gang jeg lagde dette opplevde jeg at det ble litt suppete, siden jeg ikke hadde fått ut alt vannet. Et lite tips. Få ut alt vannet. 3. Stek på middelsvarme i ca.2 min, til squashen har blitt passe myk. Jeg hadde i 2 spiseskjeer pesto i min.

Dette må alle prøve. Et kjempegodt tilbehør eller til middag. Ha gjerne på et godt kjøttsaus, pesto ect.

Jeg har laget også en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

Ha en flott mandag,

IV.

Fylt Aubergine

Sunne og deilige middager i hverdagen er et must i hverdagen for meg. Fylt aubergine toppet med mozzarella. Sammen med en frisk salat, er det en sunn og mettende middag. Ikke tar det lang tid å lage heller. Planlegg middager søndagkveld, da slipper du å stresse i ukedagene. Jeg bruker å handle til uken på mandager, og fredag handler jeg inn til helgen. Sparer penger og har oversikt. Blir raskt mye penger om du skal handle middag hver dag, blir alltid noe ekstra som følger med hjem. Ukens tips fra meg. Prøv det!

Oppskrift fylt aubergine for to personer:

1 stk stor aubergine

200 gram svinekjøttdeig/karbonadekjøttdeig

4-5 fedd hvitløk. Jeg er er veldig glad i hvitløk, bruk mindre/mer alt etter din smak.

1 gul løk

1 halv boks hakkede tomater

1 neve fersk spinat

2 spiseskjeer tomatpure

Revet mozzarella

Koriander eller andre friske urter

Smak til med salt og pepper

1. Snitt auberginen på langs.

2.  Pensle den med olje. Legg snitflaten ned, og stek på 200 grader i ca. 20 min. Til innematen er så myk, at du kan skrape den ut med skje. I mellomtiden lager du fyllet.

3. Skrap ut innematen med skje.

4. Bland sammen med hvitløk.

5. Stek kjøttet i stekepanne, tilsett deretter løk og spinat. Vend inn hakkede tomater og tomatpure. La det koke opp, smak til med salt, pepper og urter. Bland sammen med hvitløk og aubergine innematen.

6. Fyll auberginene med kjøttfyllet.

7. Dryss over revet mozzarella.

Stek på 200 grader til osten er gylden, ca. 15-20 min.

Pynt med friske urter. Server med en deilig salat til. En enkel og smakfull middag.

Det ligger også aubergine pizza ute på bloggen, prøv den også!

Er det noen som er fristet til å prøve?

Love IV.

Speltpai med spinat og bacon

Endelig er det torsdag, og dermed snart helg. Hurra! I dag skal jeg friste dere med en utrolig god pai jeg laget igår. Jeg kjøpte en ny avlang paiform i Israel, som jeg har gledet meg til å bruke. Du finner sikkert lik på ebay. Denne paien er også litt sunnere enn vanlig. Jeg har byttet ut melet med speltmel, og smaktsatt med olivenolje og timian. Du kan selvsagt velge en enda grovere/finere meltype. Lett creme fraiche, skummet melk, og egg til fyll. Sammen med mine favoritt grønnsaker ble det en utrolig smakfull middag. Denne paien metter godt på en høstkveld :)

Paideig 1 stor form - 24 cm.

4 dl speltmel

100 gram kaldt meierismør i terninger

2 spiseskjeer vann

3 spiseskjeer olivenolje

1 klype maldonsalt

1 liten neve klippet timian eller andre urter

Fyll:

4 egg

2 spisekjeer lett creme fraiche

0.5 dl skummet melk

150 gram fersk spinat

1 stor vårløk

2 charlottløk

2 hvitløksfedd

200 gram bacon

6-8 små cherrytomater

revet mozzarella

smak til med salt, pepper, timian.

1. Bland sammen speltmel, olivenolje, vann, smør, salt og timian i en bolle.

Jeg bruker hendene, men du kan fint bruke en kjøkkenmaskin. Kna det godt sammen. 

2. Dekk til med plast å la den hvile minst 1 time i kjøleskapet. 

3. Når deigen er klar, skjelv den ut. Pass på å ha mel på benken.

Jeg kjøpte denne fine avlange paiformen i Israel. Elsker den! Gleder meg til å lage masse godt med denne formen.

4. Kjevl, og trykk deigen ned i formen. Pass på å trykke så tynt som mulig. Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek paibunnen på 180 grader i 10-15 min. Den skal akkurat bli litt gylden.

5. Når paiformen stekes. Begynn på fyllet. Hakk charlottløk, vårløk og hvitløk i tynne skiver. Stek gylden i en stekepanne. Tilsett deretter spinaten, og la den surre til den så vidt faller sammen.

Ha den deretter i en sil, og press ut alt vannet. Jeg brukte en slikkepott, som jeg presset ut væsken med. Her er det viktig å ikke å slurve. Blir det for mye væske i spinaten, blir paiskallet vått.

6. Stek baconet gyldent og la dem renne av på et papir.

7. Fyll paiformen med bacon, spinat og løkblandigen.

8. Pisk sammen egg, creme fraiche, melk, salt og pepper i en bolle.

Hell over paiformen. Topp med revet mozzarella, cherrytomater og timian. Stek på 200 grader i 40 min. Bruk en stekepinne for å se at paien er ferdigstekt.

Herlig ferdigstekt pai. La den avkjøle på rist.

Ta den deretter ut av formen.

Lag en frisk salat til, og gjerne en god urtedressing.

Utrolig god og smakfull pai. Nytes inne med høsten begynner å nærme seg utenfor :)

Happy Thursday!

IV.

Taco mandag for 1

Har dere hatt en fin helg? Min ente på legevakten med dypt kutt i hånden. Ble et par sting, en stivkrampe og en sykemelding. Veldig kjedelig! Sitter å skriver med venstre hånden nå. Heldigvis har jeg oppskrifter klar på forhånd som jeg kan dele med dere. Det er mandag og Victorias mat for 1. Dagens oppskrift er deilig tacosalat, enkel å lage. Perfekt måte å bruke opp grønnsaksrester fra helgen på også. Spis som salat eller lage gode speltchips til. Yum! Et lite tips når du er en, kjøp en pakke kjøttdeig og del den i 4 og frys resten. Har du tre middager til å bruke kjøttdeigen til. Smart!

Taco middag for 1 oppskrift:
100 gram karbonadedeig
1/4 pakke tacokrydder
1 kvart agurk
1/2 pose blandingssalat
1 neve revet ost
1 spiseskje salsa 
1 spiseskjee rømme 
1 monden avokado
1-2 hvitløkfedd
1 skvett lime
Smak til med salt og pepper
Oppskrift på guacamole og speltchips her http://foodbyvictoria.blogg.no/1431020433_speltlompechips_med_h.html 

1. Stek kjøttdeigen og ha i tacokrydder. Ha den på lav varme mens du lager guacamolen og speltchips.
2. Kutt opp salaten ha over kjøttdeige, guacamole, rømme, salsa og revet ost. NYT! 

Matpakke

Hei dere,

I dag smeller jeg til med to innlegg. Er dere bare jeg som ikke liker flymat? Da jeg reiste til Boston sørget jeg for å lage en frisk og god matpakke. Speltlompe wrap er noe av det beste jeg vet om. Sunt og mettende måltid.

Speltlompe med pesto, kremost,ost, kyllingfilet og salat. Pakken wrapene inn i matpapir med en homemade sticker. Jeg elsker ekstra detaljer :) en liten matnerd er jeg nok, ingen sier nei til søt innpakning.

Hjemmelaget er best! Prøv det du også.

Nyt helgen som kommer,

IV.

Sunn lunsj inspo

Hei dere :),

En stund siden jeg har blogget nå. Jeg har ikke hatt blogglyst de siste ukene, men har forsatt laget masse god mat. I dag tenkte jeg å dele noen enkle og sunne lunsjer. Jeg elsker å lage mat til meg selv, og andre. Er ikke mye som skal til for at et måltid skal bli bedre. For min del kan det være ferske bær på den greske youghurten, eller friske urter. Ingen tørr brødskive her i gården! Om 6 dager reiser jeg også til Boston for å besøke lillesøsteren min! Cant wait! Der skal jeg storhandle på min favoritt bakebutikk. Dermend kan dere vente dere masse spennende innlegg, med mye nytt :)

Denne uken er det også 10krs marked på Spar, da får du kjøpt skyr, gresk youghurt, frukt, nøtter for en tier. Pleier å storhandle når det er slike tilbud, så har en et lager i kjøleskapet.

1. Gresk youghurt med friske bringebær, og granola. Et godt og mettende måltid.

2. Blåbær skyr med friske bær og usaltet nøtter.

3. Havrepannekaker med syltetøy(uten tilsatt sukker) og ferskpresset juice. Perfekt helgefrokost!

Havrepannekaker  ca. 4 stk:

1 most banan

0.5 dl havremel

0.5  dl havregryn

1 egg

0.5 ts bakepulver

0.5 dl skummet melk

1 ts kanel

1. Mos banen med en stavmikser eller gaffel. Vend inn havremel, havregryn, kanel, og bakepulver. Bland godt, tilsett deretter egget og melken. Stek på middels varme til de er gjennomstekt. Prøv deg fram med røren, jeg liker mine tykke. Om du vil ha dem tynnere, tilsett mer melk.

4.  Havregrøt med masse kanel er bare supergodt og ikke minst mettende.  Toppet med spiseskjee philadelphia kremost med sjokolade blir det den beste grøten.

Havregrøt:

2 -3 dl lettkokte havregryn

1.5 - 2 dl vann

2-3 ts kanel( så mye du ønsker)

1 spiseskjee philadelphia kremost med sjokolade.

1. Kok havregryn,vann og kanel sammen i en skjele,når blandingen begynner å koke opp rører du i ca.1 min til den blir passe fast(smak og behag på konsistens). Jeg liker den best fast. Hell grøten over i en skål og ha i en spiseskjee med kremosten.

5. Speltlompe med advokado, kylling, kremost og spinat.

1. Smør to speltlomper med kremost. Ha på kyllingpålegg, spinatblader, og advokado skjært på langs. Jeg liker å drysse litt salt og pepper over advokadoen. Rull lompen sammen og del i to. Skal du ha det med som matpakke, pakk dem inn i matpapir

6. Kyllingsalat med grov baguett. Lag din favoritt salat, og tilsett kyllingfilet. Jeg hadde også noe bacon og parmasan jeg drysset over. En supergod og mettende lunsj.

7. Speltknekkebrød med ost og skummet melk. Speltknekkebrød med ost og gresskarkjerner må dere prøve! Mine absolutt favoritt knekkebrød. Rema 1000 selger de billigst for 25 kr! :)

8. Skyr med blåbær.

Håper det er noe som frister? Ha en strålende onsdag!! :)

Love IV.

Ost og skinke sandwich

God Lørdag dere,

Dagen starter tidlig for min del i dag. Begynner på jobb kl.06:30 på bakeriet. I går laget jeg ost og skinke sandwich til lunsj. Var i Sverige tidligere denne uken, hvor jeg kjøpte skinkebiff. Denne sandwichen er god som lunsj, eller middag med f.eks potetbåter. Supergodt! :)

Oppskrift 1 sandwich:

50 g skinkebiff

2 strimler bacon

3 skiver agurk

1 skive ost

3 skiver tomat

2 blader hjertesalat

majones eller aioli til dresseing

1. Skjær brødet i to, jeg liker å varme det i ovnen, mens jeg steker kjøttet sammen med krydder.

2. Skjær agurk og tomatskiver. Dekorer sandwichen med grønnsakene, skinke og bacon.

Server sammen med et kaldt glass pepsi max.

Vil også gratulere verdens beste mamma med 49 år idag! :) love you!

Ønsker alle en flott lørdag videre! god helg

Love Ingrid Victoria.

Chicken sandwich

God fredag lesere,

I dag skal jeg friste dere med en deilig kylling sandwich. God og veldig mettende. Perfekt som lunsj i finværet. Om du er ekstra sulten, er det godt med hjemmelaget potetbåter til.

Du trenger:

1 kyllingfilet

2 bacon strimler

2 tomatskiver

2 augurkskiver

1 osteskive

1 godt rundstykke

Smør, eller aioli til brødet.

1. Stek kyllingfilet i 3-4 strimler. Jeg krydret med kyllingkrydder.

2. Skjær opp brødet, og grønnsakene.

3 Stek baconskiver.

4. Dekorer sandwichen slik du ønsker det:)

Vi ses,

Love IV.

Rugbrød club sandwich

Hi Guys.
I dag hadde jeg noen rester igjen av kyllingslåret (gårsdagens middag).  Siden jeg jobber på Åpent bakeri, er jeg så heldig å få med meg gratis brød med hjem etter jobb. Dermed ble dagens matpakke en club sandwich laget med dansk rugbrød.
Sandwichen består av følgende ingredienser:
Kyllingrester fra igår ca. 50 g (her kan man også bruke kyllingpålegg, kyllingfilet osv)
Agurkskiver
1 cherrytomat
Ruccola
1 spiskekje mager kesam
1-2 Baconskiver
Hjemmelaget hummus(oppskriften ligger på bloggen under kategorien kveldsmat)
1. Stek kyllingen i en stekepanne, sammen med baconstrimlene.
2. Smør hummus på 2 tynne skiver rugbrød.
3. Dekorer lag på lag av salat og kylling, smør et glatt lag mager kesam på toppen.
Dette er godt som matpakka, eller til lunsj/kveldsmat.  For noen uker siden kjøpte jeg noe supersøte matpakkeposer på kremmerhuset (40 stk for 39 kr).
I mine øyne smaker lunsjen mye bedre når den er godt tilberedt og pakket pent inn.  Dette er et godt tips for dere som liker å gjøre det lille ekstra.
Løp å kjøp!
PS: Oppskriften til det aktuelle rugbrødet kommer ved en senere anledning.
Ha en fin onsdag videre!
Love IV

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits