Lunsj

Den perfekte matpakken

Matpakker som nesten lages av seg selv er perfekt i en travel hverdag. Om du setter av en liten time til lage disse smakfulle muffinsene har du lunsj til resten av uken. Smaken kan varieres etter hva du liker best og har liggende av f.eks kjtt og grnnsaksrester.Muffinsene egner seg godt til frysing, og tiner innen du har lunsj p lesesalen/jobben.

Oppskrift ca.12 stk: Oppskrift fra godt.no
0,5 dl olje.
2 egg
1.5 dl yoghurt/rmme
1.5 dl sammalt speltmel
1.5 dl mel
1 teskjesjee bakepulver.
0.5 teskjee salt + pepper.
100 gram chorizo eller skinke/bacon.
1/2 rdlk.
1/2 paprika.
2 never spinat.
2 spiseskjeer gresskarkjerner(kan slyves)
100 gram revet ost til toppen + friske urter.

1. Visp sammen egg,olje og yoghurt. Tilsett melblandingen,salt,pepper og bakepulver.
2. Finhakk grnnsakene og chroizoen. Vend inn i muffinsrren. Du kan ogs om du har tid. Surre grnnsakene p lav varme og avkjle og deretter tilsette i rren.
3. Ha rren i formene. Topp med revet ost og urter. Stek p 200 grader i ca.15-20 minutter.

La muffinsene avkjle p rist etter steking. Formene kjpte jeg p Lagerhaus til en billig penge. Synes de er superfine :)

Disse er supre fryse ned og ta opp etter behov. Ta de opp fr du gr p skolen/jobb, s er de tint innen du tar lunsj.



Rask lunsj

Hei mandag. Tenkte tipse dere om en supergod lunsj. Speltlomper med snfrisk, spinat og kyllingfilet. Enkelt og ikke minst mettende. Snfrisk har kommet med en ny smak timian og rdlk. Veldig smakfull. Disse lager du i en fei. Kutt i biter eller spis som en wrap. Nyt starten p uken.

Oppskrift speltwraps:
2 stk bauer speltlomper.
2 stk kyllingfilet plegg.
1 neve frisk spinat.
Snfrisk rdlk og timian.

1. Smr lompene med snfrisk. Ha p spinatblader og kyllingfilet. Rull sammen. Disse er ogs supergode ha med p tapas.



Matbokser til lunsj

Skole og jobbhverdagen er tilbake for fullt. Tenkte dele et lite matboks tips med dere. Jeg har begynt med ta med matboks p jobb hverdag. Sunn mat som metter mye. Du sparer bde penger og smspising p dette. Tre bokser med lokk fikk jeg fr 39kr p Clas Ohlson. Utrolig billig! Disse boksene tler frys og mikro ogs.

Det koster litt ekstra lage matbokser, men til gjengjeld fr du hjemmelaget og god mat :) Jeg lager lunsj for 4-5 dager om gangen. Ukens lunsj er fullkornspasta med pesto, masse grnnsaker, kylling og kikerter. Sunt og godt.

Lp kjp!

Love IV.

Blomklris

Slr til med ukens andre blomkl oppskrift. Blomklris. Blomkl er mager, fiberrik og inneholder masse C og B vitaminer. Denne middagen lager du p under 20 minutter. Jeg tilsatte litt ekstra grnnsaker, etter hva jeg hadde i kjleskapet. Perfekt f brukt opp rester. Dette er et supersunt alternativ til ris og couscous. Deilig med noen lette og mettende middager i hverdagen :) M lages!

Oppskrift blomklris 2 porsjoner:

1 stort blomklhode

1 rd lk

1 paprika

3 fedd hvitlk

100 gram bacon

Smak til med salt, pepper og timian.

1. Riv blomklen p et rivjern.

2. Ligner p riskorn nesten. Veldig fint erstatte med couscous og ris.

3. Finhakk grnnsakene og bland inn med blomklen.

4.Fres baconet i pannen frst, og la fettet renne av p papir. Fres blomklblandingen i 2-3 minutter i pannen.

Volia. Ferdig sunn og mettende middag. Passer perfekt p dager du har det travelt.

Love, IV.

Squash spaghetti med pesto

Solen skinner her i Oslo, og jeg har fri. Tenkte dele en ny middagsfavoritt hos meg. Squash spagetti. Dette smaker supergodt, er sunt og ikke minst billig. Her fr du i den en ekstra grnnsak til middag. Topp med en god tomatsaus, pesto eller noe annet godt. Jeg laget min med pesto og bacon. Dette smaker og ser delikat ut p tallerken. Grnt er skjnt :)




Oppskrift Squash spaghetti:

1 squash
2 spisekjeer pesto
salt

1. Riv squashen med et julienne. Jeg kjpte min for 129 kr p Jernia. Du kan ogs bruke en skreller. Riv til du kommer til frene.

2. Dryss over salt og la den renne godt av i et drslag. Jeg presset ut alt vannet i et kjkkenhndkle etterp. For f ut all vsken. Frste gang jeg lagde dette opplevde jeg at det ble litt suppete, siden jeg ikke hadde ftt ut alt vannet. Et lite tips. F ut alt vannet. 3.Stek p middelsvarme i ca.2 min, til squashen har blitt passe myk. Jeg hadde i 2 spiseskjeer pesto i min.

Dette m alle prve. Et kjempegodt tilbehr eller til middag. Ha gjerne p et godt kjttsaus, pesto ect.

Jeg har laget ogs en variant med bacon og pesto. En ny favoritt.

Ha en flott mandag,

IV.

Fylt Aubergine

Sunne og deilige middager i hverdagen er et must i hverdagen for meg. Fylt aubergine toppet med mozzarella. Sammen med en frisk salat, er det en sunn og mettende middag. Ikke tar det lang tid lage heller. Planlegg middager sndagkveld, da slipper du stresse i ukedagene. Jeg bruker handle til uken p mandager, og fredag handler jeg inn til helgen. Sparer penger og har oversikt. Blir raskt mye penger om du skal handle middag hver dag, blir alltid noe ekstra som flger med hjem. Ukens tips fra meg. Prv det!

Oppskrift fylt aubergine for to personer:

1 stk stor aubergine

200 gram svinekjttdeig/karbonadekjttdeig

4-5 fedd hvitlk. Jeg er er veldig glad i hvitlk, bruk mindre/mer alt etter din smak.

1 gul lk

1 halv boks hakkede tomater

1 neve fersk spinat

2 spiseskjeer tomatpure

Revet mozzarella

Koriander eller andre friske urter

Smak til med salt og pepper

1.Snitt auberginen p langs.

2.Pensle den med olje. Legg snitflaten ned, og stek p200 grader i ca. 20 min. Til innematen er s myk, at du kan skrape den ut med skje. I mellomtiden lager du fyllet.

3. Skrap ut innematen med skje.

4. Bland sammen med hvitlk.

5. Stek kjttet i stekepanne, tilsett deretter lk og spinat. Vend inn hakkede tomater og tomatpure. La det koke opp, smak til med salt, pepper og urter. Bland sammen med hvitlk og aubergine innematen.

6. Fyll auberginene med kjttfyllet.

7. Dryss over revet mozzarella.

Stek p 200 grader til osten er gylden, ca. 15-20 min.

Pynt med friske urter. Server med en deilig salat til. En enkel og smakfull middag.

Det ligger ogs aubergine pizza ute p bloggen, prv den ogs!

Er det noen som er fristet til prve?

Love IV.

Speltpai med spinat og bacon

Endelig er det torsdag, og dermed snart helg. Hurra! I dag skal jeg friste dere med en utrolig god pai jeg laget igr. Jeg kjpte en ny avlang paiform i Israel, som jeg har gledet meg til bruke. Du finner sikkert lik p ebay. Denne paien er ogs litt sunnere enn vanlig. Jeg har byttet ut melet med speltmel, og smaktsatt med olivenolje og timian. Du kan selvsagt velge en enda grovere/finere meltype. Lett creme fraiche, skummet melk, og egg til fyll. Sammen med mine favoritt grnnsaker ble det en utrolig smakfull middag. Denne paien metter godt p en hstkveld :)

Paideig 1 stor form - 24 cm.

4 dl speltmel

100 gram kaldt meierismr i terninger

2 spiseskjeer vann

3 spiseskjeer olivenolje

1 klype maldonsalt

1 liten neve klippet timian eller andre urter

Fyll:

4 egg

2 spisekjeer lett creme fraiche

0.5 dl skummet melk

150 gram fersk spinat

1 stor vrlk

2 charlottlk

2 hvitlksfedd

200 gram bacon

6-8 sm cherrytomater

revet mozzarella

smak til med salt, pepper, timian.

1. Bland sammen speltmel, olivenolje, vann, smr, salt og timian i en bolle.

Jeg bruker hendene, men du kan fint bruke en kjkkenmaskin. Kna det godt sammen.

2.Dekk til med plast la den hvile minst 1 time i kjleskapet.

3. Nr deigen er klar, skjelv den ut. Pass p ha mel p benken.

Jeg kjpte denne fine avlange paiformen i Israel. Elsker den! Gleder meg til lage masse godt med denne formen.

4. Kjevl, og trykk deigen ned i formen. Pass p trykke s tynt som mulig. Prikk bunnen med en gaffel.

Forstek paibunnen p 180 grader i 10-15 min. Den skal akkurat bli litt gylden.

5.Nr paiformen stekes. Begynn p fyllet. Hakk charlottlk, vrlk og hvitlk i tynne skiver. Stek gylden i en stekepanne. Tilsett deretter spinaten, og la den surre til den s vidt faller sammen.

Ha den deretter i en sil, og press ut alt vannet. Jeg brukte en slikkepott, som jeg presset ut vsken med. Her er det viktig ikke slurve. Blir det for mye vske i spinaten, blir paiskallet vtt.

6. Stek baconet gyldent og la dem renne av p et papir.

7.Fyll paiformen med bacon, spinat og lkblandigen.

8.Pisk sammen egg, creme fraiche, melk, salt og pepper i en bolle.

Hell over paiformen. Topp med revet mozzarella, cherrytomater og timian. Stek p 200 grader i 40 min. Bruk en stekepinne for se at paien er ferdigstekt.

Herlig ferdigstekt pai. La den avkjle p rist.

Ta den deretter ut av formen.

Lag en frisk salat til, og gjerne en god urtedressing.

Utrolig god og smakfull pai. Nytes inne med hsten begynner nrme seg utenfor :)

Happy Thursday!

IV.

Taco mandag for 1

Har dere hatt en fin helg? Min ente p legevakten med dypt kutt i hnden. Ble et par sting, en stivkrampe og en sykemelding. Veldig kjedelig! Sitter skriver med venstre hnden n. Heldigvis har jeg oppskrifter klar p forhnd som jeg kan dele med dere. Det er mandag og Victorias mat for 1. Dagens oppskrift er deilig tacosalat, enkel lage. Perfekt mte bruke opp grnnsaksrester fra helgen p ogs. Spis som salat eller lage gode speltchips til. Yum! Et lite tips nr du er en, kjp en pakke kjttdeig og del den i 4 og frys resten. Har du tre middager til bruke kjttdeigen til. Smart!

Taco middag for 1 oppskrift:
100 gram karbonadedeig
1/4 pakke tacokrydder
1 kvart agurk
1/2 pose blandingssalat
1 neve revet ost
1 spiseskje salsa
1 spiseskjee rmme
1 monden avokado
1-2 hvitlkfedd
1 skvett lime
Smak til med salt og pepper
Oppskrift p guacamole og speltchips her http://foodbyvictoria.blogg.no/1431020433_speltlompechips_med_h.html

1. Stek kjttdeigen og ha i tacokrydder. Ha den p lav varme mens du lager guacamolen og speltchips.
2. Kutt opp salaten ha over kjttdeige, guacamole, rmme, salsa og revet ost. NYT!

Matpakke

Hei dere,

I dag smeller jeg til med to innlegg. Er dere bare jeg som ikke liker flymat? Da jeg reiste til Boston srget jeg for lage en frisk og god matpakke. Speltlompe wrap er noe av det beste jeg vet om. Sunt og mettende mltid.

Speltlompe med pesto, kremost,ost, kyllingfilet og salat. Pakken wrapene inn i matpapir med en homemade sticker. Jeg elsker ekstra detaljer :) en liten matnerd er jeg nok, ingen sier nei til st innpakning.

Hjemmelaget er best! Prv det du ogs.

Nyt helgen som kommer,

IV.

Sunn lunsj inspo

Hei dere :),

En stund siden jeg har blogget n. Jeg har ikke hatt blogglyst de siste ukene, men har forsatt laget masse god mat. I dag tenkte jeg dele noen enkle og sunne lunsjer. Jeg elsker lage mat til meg selv, og andre. Er ikke mye som skal til for at et mltid skal bli bedre. For min del kan det vre ferske br p den greske youghurten, eller friske urter. Ingen trr brdskive her i grden! Om 6 dager reiser jeg ogs til Boston for beske lillessteren min! Cant wait! Der skal jeg storhandle p min favoritt bakebutikk. Dermend kan dere vente dere masse spennende innlegg, med mye nytt :)

Denne uken er det ogs 10krs marked p Spar,da fr du kjpt skyr, gresk youghurt, frukt, ntter for en tier. Pleier storhandle nr det er slike tilbud, s har en et lager i kjleskapet.

1. Gresk youghurt med friske bringebr, og granola. Et godt og mettende mltid.

2. Blbr skyr med friske br og usaltet ntter.

3. Havrepannekaker med syltety(uten tilsatt sukker) og ferskpresset juice. Perfekt helgefrokost!

Havrepannekaker ca. 4 stk:

1 most banan

0.5 dl havremel

0.5 dl havregryn

1 egg

0.5 ts bakepulver

0.5 dl skummet melk

1 ts kanel

1.Mos banen med en stavmikser eller gaffel. Vend inn havremel, havregryn, kanel, og bakepulver. Bland godt, tilsett deretter egget og melken. Stek p middels varme til de er gjennomstekt. Prv deg fram med rren, jeg liker mine tykke. Om du vil ha dem tynnere, tilsett mer melk.

4. Havregrt med masse kanel er bare supergodt og ikke minst mettende. Toppet med spiseskjee philadelphia kremost med sjokolade blir det den beste grten.

Havregrt:

2 -3 dl lettkokte havregryn

1.5 - 2 dl vann

2-3 ts kanel( s mye du nsker)

1 spiseskjee philadelphia kremost med sjokolade.

1.Kok havregryn,vann og kanel sammen i en skjele,nr blandingen begynner koke opp rrer du i ca.1 min til den blir passe fast(smak og behag p konsistens). Jeg liker den best fast.Hell grten over i en skl og ha i en spiseskjee med kremosten.

5. Speltlompe med advokado, kylling, kremost og spinat.

1. Smr to speltlomper med kremost. Ha p kyllingplegg, spinatblader, og advokado skjrt p langs. Jeg liker drysse litt salt og pepper over advokadoen. Rull lompen sammen og del i to. Skal du ha det med som matpakke, pakk dem inn i matpapir

6. Kyllingsalat med grov baguett. Lag din favoritt salat, og tilsett kyllingfilet. Jeg hadde ogs noe bacon og parmasan jeg drysset over. En supergod og mettende lunsj.

7. Speltknekkebrd med ost og skummet melk. Speltknekkebrd med ost og gresskarkjerner m dere prve! Mine absolutt favoritt knekkebrd. Rema 1000 selger de billigst for 25 kr! :)

8. Skyr med blbr.

Hper det er noe som frister? Ha en strlende onsdag!! :)

Love IV.

Ost og skinke sandwich

God Lrdag dere,

Dagen starter tidlig for min del i dag. Begynner p jobb kl.06:30 p bakeriet. I gr laget jeg ost og skinke sandwich til lunsj. Var i Sverige tidligere denne uken, hvor jeg kjpte skinkebiff. Denne sandwichen er god som lunsj, eller middag med f.eks potetbter. Supergodt! :)

Oppskrift 1 sandwich:

50 g skinkebiff

2 strimler bacon

3 skiver agurk

1 skive ost

3 skiver tomat

2 blader hjertesalat

majones eller aioli til dresseing

1. Skjr brdet i to, jeg liker varme det i ovnen, mens jeg steker kjttet sammen med krydder.

2. Skjr agurk og tomatskiver. Dekorer sandwichen med grnnsakene, skinke og bacon.

Server sammen med et kaldt glass pepsi max.

Vil ogs gratulere verdens beste mamma med 49 r idag! :) love you!

nsker alle en flott lrdag videre! god helg

Love Ingrid Victoria.

Chicken sandwich

God fredag lesere,

I dag skal jeg friste dere med en deilig kylling sandwich. God og veldig mettende. Perfekt som lunsj i finvret. Om du er ekstra sulten, er det godt med hjemmelaget potetbter til.

Du trenger:

1 kyllingfilet

2 bacon strimler

2 tomatskiver

2 augurkskiver

1 osteskive

1 godt rundstykke

Smr, eller aioli til brdet.

1. Stek kyllingfilet i 3-4 strimler. Jeg krydret med kyllingkrydder.

2. Skjr opp brdet, og grnnsakene.

3 Stek baconskiver.

4. Dekorer sandwichen slik du nsker det:)

Vi ses,

Love IV.

Rugbrd club sandwich

Hi Guys.
I dag hadde jeg noen rester igjen av kyllingslret (grsdagens middag). Siden jeg jobber p pent bakeri, er jeg s heldig f med meg gratis brd med hjem etter jobb. Dermed ble dagens matpakke en club sandwich laget med dansk rugbrd.
Sandwichen bestr av flgende ingredienser:
Kyllingrester fra igr ca. 50 g (her kan man ogs bruke kyllingplegg, kyllingfilet osv)
Agurkskiver
1 cherrytomat
Ruccola
1 spiskekje mager kesam
1-2 Baconskiver
Hjemmelaget hummus(oppskriften ligger p bloggen under kategorien kveldsmat)
1. Stek kyllingen i en stekepanne, sammen med baconstrimlene.
2. Smr hummus p 2 tynne skiver rugbrd.
3. Dekorer lag p lag av salat og kylling, smr et glatt lag mager kesam p toppen.
Dette er godt som matpakka, eller til lunsj/kveldsmat. For noen uker siden kjpte jeg noe superste matpakkeposer p kremmerhuset (40 stk for 39 kr).
I mine yne smaker lunsjen mye bedre nr den er godt tilberedt og pakket pent inn. Dette er et godt tips for dere som liker gjre det lille ekstra.
Lp kjp!
PS: Oppskriften til det aktuelle rugbrdet kommer ved en senere anledning.
Ha en fin onsdag videre!
Love IV

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits