Kylling

Grnn kyllingsalat

I dag laget jeg en enkel og smakfull kyllingsalt til middag. Velger kalle den en grnn kyllingsalt, siden det var bare grnne grnnsaker i mitt kjleskap idag. Godt smakte det iallefall, derfor vil jeg dele den med dere :) Du kan selvflgelig bruke de grnnsakene du selv liker best, eller har liggende :) Dette er en middag som lages p 1-2 -3 :)

Grnn kyllingsalt:

1 kyllingfilet

2 strimler bacon

Feldonsalat

1 Avocado

Hvitlk

Salt, pepper, timian

1. Skjr kyllingfileten i strimler. Stek i pannen sammen med bacon. Smak til med salt og pepper. Kjempegodt ha litt timian i ogs.

2.I dag brukte jeg feldonsalat, supergod salat. Den er ogs dekorativ og fin se p. Jeg laget gugamole til salaten. Oppskriften ligger inne p bloggen.

3. Mos avokoadoen med en gaffel, smak til med hvitlk, salt og pepper. Raskt og smakfult :)

Nr kylling og baconet er ferdig stekt. Server alt sammen p en tallerken. Jeg koste meg med min salat p terassen, er s herlig sommervr i Oslo fortiden. Norsk sommer er noe av det fineste.

Ha gjerne over noen ntter og dressing. Enkel med smakfull middag/lunsj :)

Legg gjerne igjen en kommentar eller nsker om en oppskrift :)

God Torsdag!

IV.

Kylling fylt med urter og bacon

I dag tenkte jeg dele en ny kylling favoritt hos meg. Kyllingfilet fylt med urtekremost, timian, hvitlk med bacon surret rundt. Kylling blir utrolig saftig! Denne kylling passer perfekt p grillen, eller skjrt opp i biter med en frisk salat. Jeg laget ogs ovnsbakte amandine poteter og squash. Et lite tips, jeg liker kjpe amandin poteter i lsvekt p grnnsaksmarkeder, da kan du plukke de aller minste potene. De jeg liker best!

Kylling fylt med urter og bacon( beregn en kyllingfilet p hver person, er kyllingfileten stor, kan den deles p to)
Kyllingfilet
Urtekremost eller muggost
Bacon i strimler
Amandine poteter, squash og vrlk
Hvitlk, Timian, salt, pepper og koriander.( bruk gjerne andre urter ogs)

1. Sett ovnen p 200 grader. Skjr potene og squash i tynne skiver. Ha det p bakepapir, og dryss over timian, salt, pepper og olivenolje. Bak i ovnen til dem er gyldende.

2. Sl kyllingfilten flat med en kjtthammer. Legg urtekremost p midten, ha over revet hvitlk, timian, salt og pepper. Det er ogs godt fylle kyllingen med brie, eller blmuggost. Velg din favoritt. Rull deretter sammen kyllingfileten, og bind sammen med baconstrimler.

3. Stek kyllingen gylden p begge sider i en stekepanne, fr du setter den i ovnen.

Ha kylling i en ildfastform. Jeg la kyllingen p en eng av finhakket vrlk og charlottlk. Stek sammen med potene i ca. 20 min, til den er helt gjennomstekt.Husk snu underveis.

Jeg liker steke potene ekstra lenge, s de blir crispy.

Serverte kylling med salat. Et herlig middagsmltid :)

Vi blogges,

IV.

Speltlompe pizza med kylling og spinat

Hei dere,

I travle hverdager er det lettere ty til ferdigmat, enn lage noe sunt og godt selv. Tenkte tipse dere om min versjon av sunnere hverdagspizza, som er ferdig p ca. 20 min :) Smaker supergodt og er sunnere enn ferdigkjpt. Alt du trenger er speltlomper og valgfritt fyll. Jeg fylte min pizza med spinat og kyllingfilet. Toppet med krydder og timian. Elsker friske urter. Denne uken har Spar 40% p alle urter og bama salater ogs. Hurra, er alltid spennede piffe opp maten med smakfulle urter!

Speltlompe pizza med kylling og spinat 4 stk:

1/2 halvpose fersk bladspinat

2 kyllingfileter

4 speltlomper

1 lite glass tomatpure

Ost

timian eller andre urter

salt og pepper

1. Bland ut tomatpure sammen med litt olje. Smak til med salt, pepper og litt timian. Ha tomatsausen p speltlompene. Skjr kyllingfiltene i strimler. Krydnere med salt og pepper. Deretter steker du spinatbladene til de visner.

2. Legg fyllet p speltlompene og topp med ost og frisk timian. Stek p 200 grader i ca. 10 min.

Dette er en av mine favoritt pizzaer. Smakfull og kan spises med god samvittighet :)

Noen som ble fristet?

Ha en strlende onsdag!!

Klem IV.

Pai med kylling og spinatfyll

God kveld,

Dagene gr i ett for meg med bde jobb og trening. Har siden mandag begynt med en ny rutine. Morgentrening kl.07 p Elexia. Superherlig f unnagjort treningen p morgenkvisten :) Har derfor masse mer tid til baking og annet kos. Hurra! Idag skal jeg friste dere med disse supergode paiene. Jeg fylte disse med kyllingfilet og spinatfyll. Elsker spinat, s godt og smakfult. Denne middagen tar ikke lang tid lage og passer fint som en bedre lunsj/matpakke ogs. Fyll gjerne disse paiene med dine favoritt grnnsaker :)

Pai med kylling og spinatfyll ca. 10 stk

1 pakke fersk spinat

5 butterdeigsplater

1 purrelk

1 liten kinesisk hvitlk

1 paprika

4 kyllingfileter

2 spiseskjeer pesto

Fersk basilikum

Smak til med salt og pepper

1. Tin butterdeigsplatene p kjkkenbenken fr du begynner med lage fyllet.

2. Skjr kyllingfiletene i strimler. Stek dem gylne i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Avkjl dem p et fat.

3. Hakk purrelk, spinat, basilikum og paprika. Ha det i en stekepanne sammen med revet hvitlk.

Bland det godt sammen.

4. Skjr kyllingfiletene i biter. Bland sammen med spinatfyllet og pesto.Smak til med salt og pepper.

5. Skjelv ut butterdeigen. Jeg bruker min paiutstikker. Har du ikke en slik kan du fint trykke ut en strre runding med en liten skl, og brette over. Pass p trykke godt ned p kantene. Slik at ikke fyllet renner ut. Ha ca. 2- 3 spiseskjeer fyll i hver pai.

Veldig fine paier. Disse utstikkerene kjpte jeg i Israel i sommer. Kom i fem forskjellige former. Kan en bde lage sm tapaspaier og stre middag/dessert paier.

6. Pensle med egg. Nr du pisker egget, dryss i litt salt. Da lsner egge seg opp og det er mye enklere pensle.

Stek p 200 grader i ca. 25-30 min.

Server sammen med en frisk salat og rmme/aioli. JA! :D

Legg gjerne igjen sprsml/nsker om hva dere vil jeg skal blogge om.

Klem p dere - IV.

Kyllingboller med grnnsaksstappe

God onsdag dere,

Dagene gr fort, og desember er rett rundt hjrnet. Gleder meg masse! Denne uken jobber jeg kveld, derfor har jeg ikke like mye tid til matlaging. Uansett, idag sto jeg opp tidlig fr dagen treningskt, og laget disse deilige kyllingbollene. Tar rundt 30- 40 min lage. I grnnsaksstappen min har jeg potet, purrelk og blomkl. Fin mte lure barna i seg ekstra grnnsaker :)

Oppskrift 10 kyllingboller:

500 gram kyllingkjttdeig

1/2 rdlk hakket

1 pakke Tacokrydder

1 spiseskjee Potetmel

Grnnsaksstappe:

2 poteter

1/2 purrelk

1/2 hode Blomkl

1 spiseskjee Meierismr

0.5 dl Melk

Smak til med salt og pepper.

1. Hakk grnnsakene opp i sm biter. Ha dem i en kjele med vann. Kok dem mre.

2. Hell av vannet. Tilsett smr og melk. Bruk en moser/stavmikser og mos stappen. Smak til med salt og pepper.

3. Ha kyllinkjttdeig, potetmel, hakket rdlk og tacokrydder i en bolle. Bland godt med en sleiv.

4. Stek kyllingbollene p svak varme i olje/smr. Stek dem til dem er gjennomstekt. Ha dem p et fat med papir, slik at fettet fr rent seg av etterp.

Server sammen med grnnsaksstappen og en frisk salat. Mums :)

Er du glad i taco? make these!

nsker alle en fin onsdag :) Legg gjerne ved en kommentar om, dere har noen nsker om hva jeg skal bake til jul!

IV.

Tacograteng

Hei fine lesere,

Tex mex er en stor favoritt hos meg. S godt! Jeg laget dermed tacograteng til middag, tacokjttdeig blandet med herlig creme fraiche og salsa. Servert med frisk salat er det en sikker vinner hos de fleste :)

Oppskrift Tacograteng:

1 pakke Kjttdeig, jeg brukte kyllingkjttdeig.

1 pakke Tacokrydder

2 Fedd Hvitlk

1/2 Glass salsa

1 Boks hakket tomater

1/2 boks Creme Fraiche

50 gram Revet ost

1/2 pose Nachochips

1. Stek kjttdeig og tilsett tacokrydder.

2. Rr inn salsa og creme frachie.

3. Tilsett tomater.

4. Bland alt godt sammen.

5. Dekk bunnen p en ildfastform med nachochips.

6. Legg over tacoblandingen.

7. Ha over revet ost og krydder. Stek i ovene p 200 grader i ca.20-30 min. Osten skal vre gyllen p toppen.

Yummy.

Server med nachochips, rmme, salsa og salat.

Enjoy,

IV.

Kyllingfilet med gratinerte grnnsaker

God mandag kjre lesere,

Beklager drlig blogging, har ikke vrt hjemme. Tenkte tipse dere med denne enkle retten, kyllingfilet med gratinerte grnnsaker. En enkel og god middag som ikke tar lang tid lage. Jeg brukte de grnnsakene jeg hadde i kjleskapet, finn fram dine favoritt grnnsaker og lag denne enkle retten.

Kyllingfilet med gratinerte grnnsaker:

2 stk Kyllingfilet

1/2 halv Lk

50 gram Spinat

1 Paprika

50 gram Revet ost

2 fedd Revet hvitlk

1 Spiseskjee pesto og1 Spiseskjee Creme Fraiche blandet sammen.

1. Del kyllingfileten p langs og legg den i en ildfastform med olije i. Ha en spiseskjee av pesto blandigen p hver kyllingfilet.

Ha den andre kyllingfileten over.

2. Kutt grnnsakene i biter, og legg det over kyllingfiletene. Dryss over ost og organo tilslutt.

Stek p 200 grader - 20-25 min.

Server sammen med poteter, pasta eller en frisk salat.

Enjoy,

IV.

Spinat og Kylling Lasange

God lrdag fine lesere,

Lrdag er en fin dag til lage noe ekstra godt til middag. Jeg var i Sverige for en stund siden, hvor jeg kjpte spinat lasangeplater. Spinat og kylling servert sammen, er en stor favoritt hos meg. Laget dermed denne spinat lasangen. Jeg har ikke sett spinat lasangeplater i Norge enda, men du kan fint bruke vanlige lasangeplater. Gy prve ut noe annet enn den tradisjonelle lasangen. Jeg laget lasangen min i en mini ildfast form fra Ikea. Doble oppskriften om du skal lage en halv langpanne.

Oppskrift 1 mini lasange:

200 gram Kyllingkjttdeig

50 gram Spinat

2 fedd Hvitlk

4 Spinatlasangeplater( velg selv hvor mange lag du vil lage)

50 gram Ost til topping

Hvit ostesaus:

1 Spiseskjee smr

2 Spiseskjeer hvetemel

2 dl Melk

1 dl Revet ost

Smak til med salt og pepper.

1. Begynn med lage ostessausen. Smelt smr sammen med melet. Rr inn melken. Sausen begynner tykne etter en stund, tilsett osten. Rr videre, og sett til siden.

2. Stek kyllingkjttdeig, revet hvitlk og spinat sammen i en panne.

3. Smr den ildfaste formen med olje. Begynn med legge spinatlasangeplaten i bunnen.

Hell s videre kyllingblanding over.

Deretter osteblandingen. Forsett med lasangeplate over til du er kommet til toppen.

Dryss over ost og organo. Stek i ovene p 225 grader ca. 20 min.

Server lasangen med en frisk salat og godt brd. Deilig middag nyte i finvret.

Jeg laget en lett tomatsalat til lasangen.

Ha en strlende lrdagskveld.

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits