Kylling

Grønn kyllingsalat

I dag laget jeg en enkel og smakfull kyllingsalt til middag. Velger å kalle den en grønn kyllingsalt, siden det var bare grønne grønnsaker i mitt kjøleskap idag. Godt smakte det iallefall, derfor vil jeg dele den med dere :) Du kan selvfølgelig bruke de grønnsakene du selv liker best, eller har liggende :) Dette er en middag som lages på 1-2 -3 :)

Grønn kyllingsalt:

1 kyllingfilet

2 strimler bacon

Feldonsalat

1 Avocado

Hvitløk

Salt, pepper, timian

1. Skjær kyllingfileten i strimler. Stek i pannen sammen med bacon. Smak til med salt og pepper. Kjempegodt å ha litt timian i også.

2. I dag brukte jeg feldonsalat, supergod salat. Den er også dekorativ og fin å se på. Jeg laget gugamole til salaten. Oppskriften ligger inne på bloggen.

3. Mos avokoadoen med en gaffel, smak til med hvitløk, salt og pepper. Raskt og smakfult :)

Når kylling og baconet er ferdig stekt. Server alt sammen på en tallerken. Jeg koste meg med min salat på terassen, er så herlig sommervær i Oslo fortiden. Norsk sommer er noe av det fineste.

Ha gjerne over noen nøtter og dressing. Enkel med smakfull middag/lunsj :)

Legg gjerne igjen en kommentar eller ønsker om en oppskrift :)

God Torsdag!

IV.

Kylling fylt med urter og bacon

I dag tenkte jeg å dele en ny kylling favoritt hos meg. Kyllingfilet fylt med urtekremost, timian, hvitløk med bacon surret rundt. Kylling blir utrolig saftig! Denne kylling passer perfekt på grillen, eller skjært opp i biter med en frisk salat. Jeg laget også ovnsbakte amandine poteter og squash. Et lite tips, jeg liker å kjøpe amandin poteter i løsvekt på grønnsaksmarkeder, da kan du plukke de aller minste potene. De jeg liker best!

Kylling fylt med urter og bacon( beregn en kyllingfilet på hver person, er kyllingfileten stor, kan den deles på to)
Kyllingfilet
Urtekremost eller muggost
Bacon i strimler
Amandine poteter, squash og vårløk
Hvitløk, Timian, salt, pepper og koriander.( bruk gjerne andre urter også)

1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær potene og squash i tynne skiver. Ha det på bakepapir, og dryss over timian, salt, pepper og olivenolje. Bak i ovnen til dem er gyldende.

2. Slå kyllingfilten flat med en kjøtthammer. Legg urtekremost på midten, ha over revet hvitløk, timian, salt og pepper. Det er også godt å fylle kyllingen med brie, eller blåmuggost. Velg din favoritt. Rull deretter sammen kyllingfileten, og bind sammen med baconstrimler.

3. Stek kyllingen gylden på begge sider i en stekepanne, før du setter den i ovnen.

Ha kylling i en ildfastform. Jeg la kyllingen på en eng av finhakket vårløk og charlottløk. Stek sammen med potene i ca. 20 min, til den er helt gjennomstekt. Husk å snu underveis.

Jeg liker å steke potene ekstra lenge, så de blir crispy.

Serverte kylling med salat. Et herlig middagsmåltid :)

Vi blogges,

IV.

Speltlompe pizza med kylling og spinat

Hei dere,

I travle hverdager er det lettere å ty til ferdigmat, enn å lage noe sunt og godt selv. Tenkte å tipse dere om min versjon av sunnere hverdagspizza, som er ferdig på ca. 20 min :) Smaker supergodt og er sunnere enn ferdigkjøpt. Alt du trenger er speltlomper og valgfritt fyll. Jeg fylte min pizza med spinat og kyllingfilet. Toppet med krydder og timian. Elsker friske urter. Denne uken har Spar 40% på alle urter  og bama salater også. Hurra, er alltid spennede å piffe opp maten med smakfulle urter!

Speltlompe pizza med kylling og spinat 4 stk:

1/2 halvpose fersk bladspinat

2 kyllingfileter

4 speltlomper

1 lite glass tomatpure

Ost

timian eller andre urter

salt og pepper

1. Bland ut tomatpure sammen med litt olje. Smak til med salt, pepper og litt timian. Ha tomatsausen på speltlompene. Skjær kyllingfiltene i strimler. Krydnere med salt og pepper. Deretter steker du spinatbladene til de visner.

2. Legg fyllet på speltlompene og topp med ost og frisk timian. Stek på 200 grader i ca. 10 min.

Dette er en av mine favoritt pizzaer. Smakfull og kan spises med god samvittighet :)

Noen som ble fristet?

Ha en strålende onsdag!!

Klem IV.

Pai med kylling og spinatfyll

God kveld,

Dagene går i ett for meg med både jobb og trening. Har siden mandag begynt med en ny rutine. Morgentrening kl.07 på Elexia. Superherlig å få unnagjort treningen på morgenkvisten :) Har derfor masse mer tid til baking og annet kos. Hurra! Idag skal jeg friste dere med disse supergode paiene. Jeg fylte disse med kyllingfilet og spinatfyll. Elsker spinat, så godt og smakfult. Denne middagen tar ikke lang tid å lage og passer fint som en bedre lunsj/matpakke også. Fyll gjerne disse paiene med dine favoritt grønnsaker :)

Pai med kylling og spinatfyll ca. 10 stk

1 pakke fersk spinat

5 butterdeigsplater

1 purreløk

1 liten kinesisk hvitløk

1 paprika

4 kyllingfileter

2 spiseskjeer pesto

Fersk basilikum

Smak til med salt og pepper

1. Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken før du begynner med å lage fyllet.

2. Skjær kyllingfiletene i strimler. Stek dem gylne i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Avkjøl dem på et fat.

3. Hakk purreløk, spinat, basilikum og paprika. Ha det i en stekepanne sammen med revet hvitløk.

Bland det godt sammen.

4. Skjær kyllingfiletene i biter. Bland sammen med spinatfyllet og pesto.Smak til med salt og pepper.

5. Skjelv ut butterdeigen. Jeg bruker min paiutstikker. Har du ikke en slik kan du fint trykke ut en større runding med en liten skål, og brette over. Pass på å trykke godt ned på kantene. Slik at ikke fyllet renner ut.  Ha ca. 2- 3 spiseskjeer fyll i hver pai.

Veldig fine paier. Disse utstikkerene kjøpte jeg i Israel i sommer. Kom i fem forskjellige former. Kan en både lage små tapaspaier og støøre  middag/dessert paier.

6. Pensle med egg. Når du pisker egget, dryss i litt salt. Da løsner egge seg opp og det er mye enklere å pensle.

Stek på 200 grader i ca. 25-30 min.

Server sammen med en frisk salat og rømme/aioli. JA! :D

Legg gjerne igjen spørsmål/ønsker om hva dere vil jeg skal blogge om.

Klem på dere - IV.

Kyllingboller med grønnsaksstappe

God onsdag dere,

Dagene går fort, og desember er rett rundt hjørnet. Gleder meg masse! Denne uken jobber jeg kveld, derfor har jeg ikke like mye tid til matlaging. Uansett, idag sto jeg opp tidlig før dagen treningsøkt, og laget disse deilige kyllingbollene. Tar rundt 30- 40 min å lage. I grønnsaksstappen min har jeg potet, purreløk og blomkål. Fin måte å lure barna i seg ekstra grønnsaker :)

Oppskrift 10 kyllingboller:

500 gram kyllingkjøttdeig

1/2 rødløk hakket

1 pakke Tacokrydder

1 spiseskjee Potetmel

Grønnsaksstappe:

2 poteter

1/2 purreløk

1/2 hode Blomkål

1 spiseskjee Meierismør

0.5 dl Melk

Smak til med salt og pepper.

1. Hakk grønnsakene opp i små biter. Ha dem i en kjele med vann. Kok dem møre.

2. Hell av vannet. Tilsett smør og melk. Bruk en moser/stavmikser og mos stappen. Smak til med salt og pepper.

3. Ha kyllinkjøttdeig, potetmel, hakket rødløk og tacokrydder i en bolle. Bland godt med en sleiv.

4. Stek kyllingbollene på svak varme i olje/smør. Stek dem til dem er gjennomstekt. Ha dem på et fat med papir, slik at fettet får rent seg av etterpå.

Server sammen med grønnsaksstappen og en frisk salat. Mums :)

Er du glad i taco? make these!

Ønsker alle en fin onsdag :) Legg gjerne ved en kommentar om, dere har noen ønsker om hva jeg skal bake til jul!

IV.

Tacograteng

Hei fine lesere,

Tex mex er en stor favoritt hos meg. Såå godt! Jeg laget dermed tacograteng til middag, tacokjøttdeig blandet med herlig creme fraiche og salsa. Servert med frisk salat er det en sikker vinner hos de fleste :)

Oppskrift Tacograteng:

1 pakke Kjøttdeig, jeg brukte kyllingkjøttdeig.

1 pakke Tacokrydder

2 Fedd Hvitløk

1/2 Glass salsa

1 Boks hakket tomater

1/2 boks Creme Fraiche

50 gram Revet ost

1/2 pose Nachochips

1. Stek kjøttdeig og tilsett tacokrydder.

2. Rør inn salsa og creme frachie.

3. Tilsett tomater.

4. Bland alt godt sammen.

5. Dekk bunnen på en ildfastform med nachochips.

6. Legg over tacoblandingen.

7. Ha over revet ost og krydder. Stek i ovene på 200 grader i ca.20-30 min. Osten skal være gyllen på toppen.

Yummy.

Server med nachochips, rømme, salsa og salat.

Enjoy,

IV.

Kyllingfilet med gratinerte grønnsaker

God mandag kjære lesere,

Beklager dårlig blogging, har ikke vært hjemme. Tenkte å tipse dere med denne enkle retten, kyllingfilet med gratinerte grønnsaker. En enkel og god middag som ikke tar lang tid å lage. Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet, finn fram dine favoritt grønnsaker og lag denne enkle retten.

Kyllingfilet med gratinerte grønnsaker:

2 stk Kyllingfilet

1/2 halv Løk

50 gram Spinat

1 Paprika

50 gram Revet ost

2 fedd Revet hvitløk

1 Spiseskjee pesto og 1 Spiseskjee Creme Fraiche blandet sammen.

1. Del kyllingfileten på langs og legg den i en ildfastform med olije i. Ha en spiseskjee av pesto blandigen på hver kyllingfilet.

Ha den andre kyllingfileten over.

2. Kutt grønnsakene i biter, og legg det over kyllingfiletene. Dryss over ost og organo tilslutt.

Stek på 200 grader - 20-25 min.

Server sammen med poteter, pasta eller en frisk salat.

Enjoy,

IV.

Spinat og Kylling Lasange

God lørdag fine lesere,

Lørdag er en fin dag til å lage noe ekstra godt til middag. Jeg var i Sverige for en stund siden, hvor jeg kjøpte spinat lasangeplater. Spinat og kylling servert sammen, er en stor favoritt hos meg. Laget dermed denne spinat lasangen. Jeg har ikke sett spinat lasangeplater i Norge enda, men du kan fint bruke vanlige lasangeplater. Gøy å prøve ut noe annet enn den tradisjonelle lasangen. Jeg laget lasangen min i en mini ildfast form fra Ikea. Doble oppskriften om du skal lage en halv langpanne.

Oppskrift 1 mini lasange:

200 gram Kyllingkjøttdeig

50 gram Spinat

2 fedd Hvitløk

4 Spinatlasangeplater( velg selv hvor mange lag du vil lage)

50 gram Ost til topping

Hvit ostesaus:

1 Spiseskjee smør

2 Spiseskjeer hvetemel

2 dl Melk

1 dl Revet ost

Smak til med salt og pepper.

1. Begynn med å lage ostessausen. Smelt smør sammen med melet. Rør inn melken. Sausen begynner å tykne etter en stund, tilsett osten. Rør videre, og sett til siden.

2. Stek kyllingkjøttdeig, revet hvitløk og spinat sammen i en panne.

3. Smør den ildfaste formen med olje. Begynn med å legge spinatlasangeplaten i bunnen.

Hell så videre kyllingblanding over.

Deretter osteblandingen. Forsett med lasangeplate over til du er kommet til toppen.

Dryss over ost og organo. Stek i ovene  på 225 grader ca. 20 min.

Server lasangen med en frisk salat og godt brød. Deilig middag å nyte i finværet.

Jeg laget en lett tomatsalat til lasangen.

Ha en strålende lørdagskveld.

IV.

hits