kveldsmat

Yummy supper

Hei dere,

Da sitter jeg å blogger kl.01:41. Har forsatt jetlag, selv om jeg holdt meg våken hele dagen, da jeg ankom Oslo fredag. Irriterende! Men hey her kommer et lite blogginnlegg om hva jeg har laget til aftens de siste to dagene. Imorgen poster jeg et innlegg fra Boston turen min, som var supergøy! Var herlig å se min kjære søster/bestevenn igjen :) :)

Økologiske speltknekkebrød(rema 1000 selger de billigst til 25 kr) med avokadokrem, kalkunfilet og agurk.

Mos en moden avokado med gaffel, sammen med ønsket mengde salt, pepper og masse hvitløk.  Supergodt, og ikke minst mettende. Dette har blitt min nye smørkrem på sandwicher, salater ect. Try it!

2. Steinovnsbakt speltrundstykke med kyllingfilet, avokadokrem, agurk, hjertesalat og tomat. 

I USA kjøpte jeg en kjøtthammer, supert å slå kyllingfilten tynnere med.Gni først kyllingstrimlene inn med 2-3 fedd hvitløk, salt, pepper og frisk timian. Stek kyllingstrimlene, til de er gylden og gjennomstekt.

Stek speltrundstykket som anvist på pakken. Smør på avokadokrem på bunnen, ha på din favoritt salat og grønnsaker. Topp med en kyllingfilet. En god og sunn kveldsmat.

Må prøves :)

Blogges IV.

Banan pannekaker

Happy monday,

Er det bare jeg som synes det er ekstra godt med en bedre kvelds på mandager? En liten treat på en ny startende uke!. Pannekaker har alltid vært en favoritt hos meg, og liker spesielt amerikanske pannekaker siden de er ekstra tykke. I disse pannekakene har jeg blandet inn mine to favoritter banan og sjokoladeknapper. Alt blir bedre men et par sjokoladeknapper. Kanskje noe du vil prøve også? :)

Bananapannerkaker ca. 6 stk:

2 modne bananer most

1 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts vaniljesukker

2 egg

0.5 dl melk - tilsett mer om du vil ha tynnere pannekaker

1. Mos banene med en gaffel eller stavmikser.

2. Vend inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

3. Stek på lav varme med smør. Dryss over et par sjokoladknapper mens du steker.

Kombinasjonen av banan og sjokolade er så smakfult! :)

Dryss over litt melis, og nyt! :) en ny og spennende vri på pannekaker.

Ønsker alle en strålende uke,

IV

Amandine potetchips

Endelig er det helg,

Selv om jeg skal jobbe hele helgen, får jeg forsatt weekend følelse :) I helgen er jo det også lov å kose seg litt ekstra. Jeg elsker chips, sammen med ketchup er jeg i himmelen. mmm! Kjøpte idag noen amadine poteter som jeg skjærte i tynne skiver. Stekt dem i ovnen sammen med god olivenolje og maldon salt. Blir nesten som chips, nesten bedre og ikke minst litt sunnere. Sammen med litt frisk timian blir det en smakfull snack foran tven :) Eller som tilbehør til en bedre middag!

Leste forresten om de sunneste oljene en skal bruke å lage mat med. De sunneste oljene er olivenolje og raspolje. Styr unna solsikke og soyaolje! Inneholder mye fett!

Amandine potetchips (beregn mengde etter hvor mange du skal lage til)

amadine poteter

maldon salt

god olivenolje

frisk timian/rosmarin

1. Sett oven på 200 grader. Vask og skjær potene i tynne skiver. Ha godt med olje over, og bland sammen med timian og salt.

Bland godt sammen. Jeg bruker hendene. Stek på 200 grader i ca. 20 min. De skal være gyldne, jo lengre du steker jo mer crispy blir de.

Server med ketchup eller annen dipp du liker :) så er det bare å nyte disse super gode potetchipsene :)

Enjoy,

Love Ingrid Victoria.

Minipirog/paier med deilig grønt fyll.

Godt nyttår fine lesere,

Tenk at nå er vi inne i 2013!! Hurra :) Jeg gleder meg til et nytt og spennede år. 2012 har vært en fint år med både opp og nedturer. Nå er jeg lei av julemat og kaker og andre søtsaker. Er vel ikke den eneste tenker jeg? Framover nå har jeg tenkt å dele mange sunne og gode oppskrifter med dere. Sunne og gode middagsretter, og annen snacks. I helgene har jeg tenkt å dele søte oppskrifter, som kaker, cookies og annet godt. Høres det bra ut? :) Jeg er iallefall klar for et enda sprekere år, med masse energi. Gleder meg til å komme tilbake til treningsrutine mine.

Nok om det, igår hadde vi tapas på nyttårsmenyen, og deilig pansjonsfruktostekake til dessert. Mums :) skal dele denne enkle og gode mini pai oppskriften med dere. Disse passer perfekt til tapas, eller som en forrett. Jeg kjøpte pai utstikkeren min i Israel i sommer. Tror de selger lignende i kjøkkenbutikker i Norge.

Mini paier ca. 10 stk:

2 plater ferdigkjøpt butterdeig

1 purreløk finhakket

1 liten kinesisk hvitløk finhakket

3 spiseskjeer pesto

1 pakke bacon a 100 gram.

Frisk timian, eller andre urter.

1. Begynn med å legge butterdeigplatene på benken, slik at de tiner(de tiner fort).

2. Stek bacon i pannen, og tilsett det sammen med finhakket purreløk og hvitløk. Tilsett deretter pesto og frisk timian. Bland alt sammen i en liten bolle.

3. Skjelv ut butterdeigen, ha i litt mel i underlaget når du skjevler. Bruk en paiform, og trykk ut rundinger. Ha fyll på, og brett sammen.

Har du ikke en paiform. Kan du bruke en rund bolle og stikke ut rundinger med. Ha fyll i mindten og brette over slik som gjort på bilde. Press ned kantene med fingrene slik at fyllet ikke renner ut.

Pensl paiene med egg og stek på 200 grader til de er gyldne - ca.10-15 min.

Pynt med frisk timian. Disse er supergode :)

Håper alle hadde en flott feiring igår!?

LOVE IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits