Kremer

Hjemmelaget vaniljekrem

Vaniljekrem er utrolig godt og kjempeenkelt å lage. Er ikke lov å kjøpe, når du kan lage det så enkelt selv . Denne kremen smaker så mye mer enn den du får kjøpt ferdiglaget også.Vaniljekrem kan brukes til å lage så mase godt, som linser, skoleboller, napoleon, fruktterter, vannbakkels, hvetekringle, bløtekaker osv. Løft hjemmebaksten et hakk med hjemmelaget vaniljekrem :)

Vaniljestang fåes kjøpt på de fleste matbutikker/internationale markeder. Bruk gjerne noen ekstra kroner på en vaniljestang av god kvalitet. Tørk vaniljestangen etter bruk og lag vaniljesukker. Kjør vaniljestangen sammen med melis i blender/ food processor. Dagens tips :)

Oppskrift, Hjemmelaget vaniljekrem:
250 gram  fløte
650 gram h-melk
150 gram sukker
1 vaniljestang
90 gram eggeplomme(ca. 4 egg)
66 gram maizenna
100 gram h-melk

1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha fløte, sukker, 625 gram melk, vaniljestang + frø i en kjele. Kok til kokepunktet.
2. I en annen boller blander du eggeplomme, maizenna og 125 gram melk. Pisk godt sammen.
3. Hell 1-2 øser av den varme væsken i maizenna blandingen og pisk godt. Hell deretter alt tilbake i kjelen. La det koke opp under omrøring. Viktig å røre hele tiden, slik at det ikke brenner seg i bunn. Kok kremen i c. 1 min. Til du ser den første boblen komme til overflaten. Da vet du at kremen er ferdig.
4. Sil blandigen. Dekk med plast/bakepapir helt ned til overflaten av kremen. Avkjøl.
6. Jeg laget vaniljekremen kvelden før jeg skulle bruke den. Du kan lage kremen samme dag og la den avkjøle noen timer i kjøleskapet eller i isbad.

7. Stavmiks kremen til du får en glatt og fin konsistens.

Deilig vaniljekrem som smaker supergodt. Ble noen skjeer for å si det sånn. Mye bedre enn piano sin.

Denne oppskriften gir en stor sprøytepose + en glass. Greit å ha klart om du skal lage skoleboller, linser eller ha i bløtekake. Oppskrift på brioche med vaniljekrem og bær kommer imorgen :)

God fredag :)

Love Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits