Knekkebrød

Dagens frokost

Avokado på knekkebrød er virkelig mums! De er mettende, næringsrikt og smaker supergodt! Mos på knekkebrødet og dryss over havsalt og peppermix. Om jeg ikke lager knekkebrød selv oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1433799942_anne_cathrines_fantas.html. Liker jeg å teste ut knekkebrød fra bakerier/butikker. Sigdal og Helios sine knekkebrød er store favoritter! Unn deg noen gode knekkebrød til frokosten :) 

Hva er dine favoritt knekkebrød ? God tirsdag ♥Anne Cathrines fantastiske knekkebrød

Jeg har lenge prøvd å finne den "perfekte" knekkebrød oppskriften. Enten har de blitt for tjukke, myke, tar for lang tid osv., men så fikk jeg denne oppskriften av en venn av meg, og den er fantastisk! Oppskriften krever ingen svelling- du bare rører alt sammen, kjevler ut og steker knekkebrødene. De slår lett Sigdal sine som du kjøper på butikken, som min fine kusine sa. Jeg syns hjemmelaget er virkelig det beste, du vet akkurat hva du har i røren og samtidig er det lite som kan sammenligne seg med ferske, varme knekkebrød til kvelds. Lag dobbel oppskrift, for disse forsvinner fort! Har du ikke alle de ulike frøene som brukes, kan du enkelt supplere med å bruke mer av en annen eller bruke nøtter som et alternativ.

Oppskrift Knekkebrød 2 brett:
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
3 1/2 dl speltmel/eller annet grovt mel
2 teskjeer salt
1 teskjee bakepulver
1 dl olje
2 dl vann 

1. Bland alt det tørre sammen

2. Ha i væsken og bland sammen til en deig

3. Deigen er god å jobbe med. Ikke vent for lenge med å kjevle ut for da vil den bli for seig

4. Del deigen i to. Ha deigen på to bakepapir over å kjevle så tynt som mulig

5. Bruk en pizzaskjærer og kutt i like store firkanter. Stek på 200 grader i ca.15-20 minutter på varmluft.

6. Avkjøl knekkebrødene på rist før servering

Oppbevar knekkebrødene i boks uten lokk, slik holder de seg sprøe. Hvor fin vertinnegave er ikke disse? Gode til ost og kjeks også

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits