Kjeks

Salte kjeks til ostekveld

Forleden dag bestemte jeg meg for lage hjemmelaget kjeks til ostekvelden jeg hadde invitert til. Jammen var det mye enklere enn jeg trodde! Oppskriften er rett fram og kan varieres med de smakene du liker best. Neste runde har jeg tenkt prve meg p en variant med hvitlkssmak. Yum! Hvor koselig er det ikke invitere til ostekveld nr du har laget det meste selv? Mine favoritt oster er blmuggost, brie og hvitlksost. Utforsk ostedisken og inviter til fest :)

Oppskrift saltekjeks:
2.5 dl mel
3 spiseskjeer olivenolje
8-10 spiseskjeer vann
1 teskjee salt
1 nevene finhakket urter. Jeg brukte basilikum.
Havsalt og olivenolje til pensling fr steking.

1. Bland sammen mel, salt,olivenolje og basilikum sammen. Jeg blandet i kjkkenmaskin(kan ogs gjres for hnd) bland inn vannet. Her m du se litt etter om deigen blir for blt/trr ha i mer vann/mel.



2 .Pakk deigen i plast og sett kaldt i ca.30 minutter.



3. Kjevle deigen s tynt som mulig. Pass p godt med mel p kjkkenbenken nr du kjevler ut. Jeg brukte en rund cutter trykket ut kjeks med. Bruk det du har. Kutt firkanter med kniv, bruke et eggeglass ect. Legg p bakepapir. Pensle hver kjeks med olivenolje og dryss over havsalt. Stek p 200 grader i 10-15 minutter. Pass p de siste minuttene at de ikke blir for brune.

4. Avkjl p rist. De blir med crispy nr de avkjles.



Ha en herlig torsdag videre♥

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits