Kjeks

Salte kjeks til ostekveld

Forleden dag bestemte jeg meg for å lage hjemmelaget kjeks til ostekvelden jeg hadde invitert til. Jammen var det mye enklere enn jeg trodde! Oppskriften er rett fram og kan varieres med de smakene du liker best. Neste runde har jeg tenkt å prøve meg på en variant med hvitløkssmak. Yum! Hvor koselig er det ikke å invitere til ostekveld når du har laget det meste selv? Mine favoritt oster er blåmuggost, brie og hvitløksost. Utforsk ostedisken og inviter til fest :)

Oppskrift saltekjeks:
2.5 dl mel 
3 spiseskjeer olivenolje
8-10 spiseskjeer vann
1 teskjee salt
1 nevene finhakket urter. Jeg brukte basilikum.
Havsalt og olivenolje til pensling før steking.

1. Bland sammen mel, salt,olivenolje og basilikum sammen. Jeg blandet i kjøkkenmaskin(kan også gjøres for hånd) bland inn vannet. Her må du se litt etter om deigen blir for bløt/tørr ha i mer vann/mel.



2 .Pakk deigen i plast og sett kaldt i ca.30 minutter.



3. Kjevle deigen så tynt som mulig. Pass på å godt med mel på kjøkkenbenken når du kjevler ut. Jeg brukte en rund cutter å trykket ut kjeks med. Bruk det du har. Kutt firkanter med kniv, bruke et eggeglass ect. Legg på bakepapir. Pensle hver kjeks med olivenolje og dryss over havsalt. Stek på 200 grader i 10-15 minutter. Pass på de siste minuttene at de ikke blir for brune. 

4. Avkjøl på rist. De blir med crispy når de avkjøles. 



Ha en herlig torsdag videre ♥

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits