kaker

Luftig eplekake med crumble

Hei fredag. Jeg sitter skrive fra kjkkenet, etter en liten uke i Oslo er det deilig vre tilbake til Bergen. Det er skikkelig nydelig hstvr om dagen med sol. Dagens oppskrift er en deilig eplekake med crumble. Server denne lun med en god kule vaniljeiskrem. En flott dessert serve etter middag eller invitere til sndagskaffe med. 

Oppskrift luftig eplekake 1/2 langpanne:
2 egg
2-5 dl sukker
50 gram smeltet smr
1.5 dl melk
4 dl hvetemel
1 teskjee kardemomme
2 teskjeer kanel
2 teskjeer bakepulver
3 norske epler

Crumble:
100 gram smeltet smr
1 dl sukker
1 spiseskjee kanel
1 dl havregryn

1. Pisk eggedosis av egg og sukker(ca.15 minutter).
2. Smelt smret og bland sammen med melken. Bland sammen mel,kardemomme, kanel og sukker i egen bolle. 
3. Vend inn melblandingen. Rr inn melkeblandingen.
4. Smr en 1/2 langpanneform og ha i bakepapir. Hell i rren.
5. Lag crumble. Smelt smret. Bland inn sukker, kanel og havregryn. Lag groper i kaken og legg fyllet nedi.
6. Skrell eplene og kutt i tynne skiver. Trykk ned i kaken
 

7. Stek kaken p 200 grader i ca. 15-20 minutter. Den skal vre gyldenbrun p toppen.

Server kaken lun med vaniljeiskrem til. 


 

Pasjonsfrukt mousse

Pasjonsfrukt er en av mine favoritt smaker. Syrlig, frisk og god. Jeg har laget mye mousse gjennom rene.Dette er en enkel og smakfull kake lage til fest og bursdag. Pasjonsfrukt pure kan du kjpe p utvalgte matbutikker, eller om du bor i Oslo, kan det fes kjpt p Pals fabrikkutsalg/Jacobs. Du kan ogs lage pure av saften fra fersk pasjonsfrukt, men da trenger du en del. Pynt kaken med friske br, pasjonsfrukt og makroner. God langhelg.


Pasjonsfruktmousse p nttebunn 20cm form:
Nttebunn:
60 gram eggehvitter
30 gram sukker
50 gram melis
40 gram mandelmel
40 gram hasselnttmel
4 gram kakao
1.
Pisk marengs av sukker og eggehvitte. Spe inn melis og kakao. Vend inn hassel og mandelmel med slikkepott.
2. Stek p 165 grader i 35 minutter.

Pasjonsfrukt mousse:

250 gram pure
75 gram sukker
9 gram gelantin
500 gram krem

Gele:
200 gram pure
100 gram sukker
8 gram geleantin


1. Legg gelantin i kaldt vann. Varm pure med sukker. Ta av platen og ha i gelatin. Rr til gelantinen er godt rrt ut.
2. Pisk krem til yoghurt konsistens(sett kaldt), vend inn puren nr den har ndd 25 grader.
3. Ha nttebunnen i bunn av formen. Lurt ha bakepapir under med folie rundt. Slik at ikke moussen renner ut. Jeg bruker sette moussen p frys. Da stivner den fortere. Tar ca. 2-3 timer.
4. Lag gelen ved legge gelantin i kaldt vann. Varme opp puren med sukker. Ta av platen og rr inn gelantinen. Avkjl blandingen. Hell over kaken. Legger du den p kaken nr den er frossen stivner den med engang.

Pynt med friske br,makroner eller fersk pasjonsfrukt. Denne kaken er frisk, syrlig og er en perfekt avslutning etter et godt mltid.

Pavlova med granateple og br

Pavlova er en utrolig frisk og god kake. Jeg elsker nr marengsen er litt seig i midten, toppet med masse deilig vaniljekrem og br. Mmm. Denne kaken roper vr og sommer! Perfekt servere som en avslutning p en godt mltid. Topp med dine favoritt br og frukt. Personlig synes jeg denne varianten med granateple er frisk. God helg.

Pavlova med rde br:
4 eggehvitter
200 gram sukker
1 teskjee hvitvinsedikk
1.5 spiseskjee maizenna
5 dl flte + 2 spiseskjeer sukker
1 boks vaniljekrem
1 liten granteple
1 kurv bringebr
1 kurv jordbr
Melis og mynte til pynt

1. Pisk eggehvittene stive. Tilsett sukker litt etter litt. Husk det er viktig piske marengsen lenge for f en en pavolva som ikke sklir ut nr du steker. Jeg bruker piske i ca.20 minutter.
2. Rr inn maizennna og hvitvinseddik for hnd. Enten kan du lage en stor pavola eller to sm legge den opp hverandere. Jeg delte rren i to p et bakepapir. laget to like store sirkler.
3. Sett ovnen p 180 grader. Nr du setter inn marengsen sett ned temperaturen til 150. Stek i ca. 60 minutter. Ta av ovnen la den bli helt kaldt i ovnen fr du tar bunnen ut. Perfekt lage denne kvelden fr, kan det st over natten.

4. Pisk kremflten med sukker til krem. Ha i vaniljekremen. Ha krem p frste bunn. Ha over br. Legg p den andre marengstoppen. Ha godt p med krem og resten av brene. Jeg bruker ha mest br p toppen.

Pynt med en melisdryss. Jeg synes det er godt med frisk mynte ogs. Gjerne finhakk den.


 

Suksesskake til bursdag

Jeg skal rlig innrmme at selv om jeg er konditor er suksesskake en kake jeg slitt litt med lage. Enten har kremen blitt for hard, for rennende eller for myk. Fant denne supre oppskriften hos Kristine p Det ste liv. Denne kaken er bare supergod og perfekt servere i fest og bursdag. En slager p kakebordet.

Mandebunn: til form 24 cm.
3 eggehvitter
200 gram sukker
200 gram mandler
2 teskjeer bakepulver

Gul krem:
4 eggeplommer
0,75 dl kremflte
75 g sukker
1 teskjee vaniljesukker/eller fr fra en halv vaniljestang
125 gram smr(romtemp)

1. Begynn med lage den gule kremen kvelden fr du skal bruke den.
2. Varm opp eggeplommer, flte og sukker. Dette skal rres under stading omrring p middels varme og krem skal smkoke til en ganske s tykk krem. Her er det viktig rre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Ta av platen og rr inn smret. Sett kaldt til neste dag.
3. Bunnen kan ogs lage dagen fr. Pisk marengs av eggehvitter og tilsett sukker litt etter litt. Til du fr en stiv marengs.
4.Mal mandlene i blender. Bland sammen med bakepulver. Vend inn i den stive marengsen. Stek p 180 grader i ca.20 min. La bunnen avkjle helt i formen fr du tar p den gule kremen.
5. Smelt ca. 50 gram sjokolade over vannbad. Dekorer kaken.


Denne kaken blir med meg i bursdag. God helg.

 

Kaken du tar med p pskefjellet

Psken nrmere seg med stormskritt og hva passer vel ikke bedre dele oppskrift p denne saftige sitronkaken? Den ultimate pskekaken du servere gjestene, mens du nyter solen i hytteveggen. Denne er ogs superfin ha med seg p skitur. 

Saftig sitronkake liten langpanne: (Oppskrift fra Det ste liv)
300 gram mykt smr
500 gram sukker
6  egg
3 dl melk/flte
4 teskjeer bakepulver
600 gram hvetemel
3 sitroner

1. Rr smr og sukker hvitt og fluffy. Tar ca. 10 minutter.
2. Rr inn et og et egg. Pisk godt mellom hvert egg.
3. Sikt inn hvetemelet med bakepulver og halvparten av melken. Rr til det er godt blandet.
4. Tilsett resen av melken sammen med saften fra to sitroner og skall fra alle tre.
5. Stek p 175 grader i ca. 40-45 minutter.

6. Jeg laget glasur av saften fra den siste sitronen, litt vann og melis. Bland til du fr en passe tykk konsistens. Bre over kaken nr den er avkjlt. Str over fargerikt strssel. Dette kakestrsselet fes kjpt p de aller fleste matvarebutikker.

En saftig og gul kake hrer psken til. Nyt helgen dere.


 

Den beste banankaken

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt mte bruke opp brune bananer ogs. Jeg har tidligere jobbet p pent bakeri og da smspiste jeg alltid p denne kaken. Gode minner. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake. Denne m du prve. God helg

Oppskrift banan brd:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smr
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valntter til topping 

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rr smr og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis. 

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valntter. Stek p 160 grader i ca. 60 minutter.


Jeg liker best spise den naturell med et glass iskald melk. yum!

 

Sitronkake til tebesket

Hei fredag.I dag gleder jeg meg masse til helg. Etter jobb skal jeg p hytten og det blir deilig. Ski,god mat og drikke og ikke minst godt lesestoff. Skal bli godt f senket skuldrene. Fr jeg tar helg, skal jeg dele oppskriften p denne saftige sitronkaken med kokos og hvit sjokolade. Perfekt servere i kaffe eller tebesk. Hper alle nyter helgen og baker deilig kake.



Sitronkake med kokos form 20 cm:
150 gram mykt smr.
2.5 dl sukker.
3 egg.
Zest/skall og saft fra 1 sitron.
1 ts vaniljesukker.
1 ts bakepulver.
4 dl mel.
100 gram smeltet hvit sjokolade.
1 dl kokos.

1. Pisk smr, sukker og sitronskallet hvitt. Ca.5-7 min.
2. Bland inn 1 egg om gangen.
3. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.
4. Vend inn det trre, hvit sjokolade og sitronsaften. Bland godt sammen.
5. Ha bakepapir i formen. Fordel rren og stek p 180 grader i ca. 25-30 minutter.

Jeg pyntet kaken med en sitronskive og litt glasur. Bland sammen melis og sitronsaft til en passe konsistens. Bre over kaken.



Enkel og delikat pynt er det fineste synes jeg.



Verdens beste snickerskake

Snickers er en av mine favoritt sjokolader. Salte peantter med karamell. Himmelsk kombinasjon.Denne kaken har jeg laget mange ganger. Har servert den som Valentines kake p Theatercafeen og p julebord p Grand Hotel, men andre ord en skikkelig innertier p kakefronten. Om du vil imponerer i selskap,eller nyte en skikkelig god smaksopplevelse. Bak denne! Oppskriften er fra Sverre Stre.


Peanttbunn form 22 cm:
2 eggehviter
30 g sukker
100 g salte peantter
50 g melis

Karamellganache
100 g sukker
1,5 dl flte
100 g hvit sjokolade
10 g smr
1/2 teskjee maldonsalt
Peantter til dryss.

Sjokolademousse
150 g mrk sjokolade med 60-70& kakaomasseinnhold.
75 g usaltet smr.
1/2 dl espresso eller sterk kaffe.
1 gelatinplate.
2 eggeplommer.
2 eggehviter.
50 sukker.

1. Begynn med ha peantter og melis i en food processor. Kjr til en grov konsistens. Pisk eggehvitter til de skummer og tilsett sukker litt etter litt til du har en fin og stiv marengs. Vend inn peanttmelet med en slikkepott.

2. Rr til alt er blandet.

3. Smr en form med litt smr og vend i rren. Jeg bruker en lite palett bre ut rren med. Stek bunnen p 170 grader i ca. 25-30 min.

4. Etter bunnnen er avkjlt bruker jeg legge den i frysen, mens jeg lager karamellganachen. Da gr det litt fortere. Smelt sukkere p middels varme. Her gjelder det flge med slik at det ikke brenner seg. Tilsett flten litt etter litt til alt er opplst i karamellen. Tilsett smret og la det smkoke til en tykk masse. 2. Hakk den hvite sjokoladen i en egen bolle. Hell over den varme karamellen og bland godt sammen med maldonsalt. Bre over kakebunnen.



5. Dryss peantter over karamellen. Sett kaken p frys i mellomtiden lager du sjokolademoussen.
6.Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smret. Bltlegg gelatinen i kaldt vann til den er myk, rr den ut i den varme espressoen/kaffen. Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smret til du har en jevn masse. Tilsett de to eggeplommene og rr sammen til ogs dette bli en jevn masse. Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjlte sjokoladeblandingen skal vre (ca. 30-35 grader).

7. Hell moussen over karamellen og sett i kjleskapet. La den st minst 2-3 timer fr servering. Denne kaken er fin lage dagen fr.



8. Jeg pyntet kaken med et kakao dryss og sukret peantter.Smeltet bare sukker til karamell, rrte inn peantter og rullet dem i sukker. Pass p ikke brenne deg. Har du litt karamell til overs kan du lage sukkerpynt slik jeg gjorde p bilde. Brukte en gaffel dra opp, slik det blir sukker strimler. Pynt p kaken.

En lekker og enkel pynt.

Nyt med en god kopp kaffe. God helg.♥



Sommerens siste bltekake

Sensommeren er snart slutt og hva passer vel bedre enn feire med en god bltekake fr hsten trer inn? Jeg laget denne bringebrkaken til min lillessters bursdag forrige helg.

lage sukkerbrd er mye enklere enn du tror. Er absolutt noe du kan lage selv og ikke kjpe. Det eneste du trenger er sukker, romtempererte egg, mel og bakepulver. Noe jeg antar de fleste har hjemme. Nkkelen er piske en god og luftig eggedosis og vende inn siktet mel forsiktig inn i eggemassen. Bltekaker er noe som passer godt i selskaper.

Bltekake med bringebr:Sukkerbrd til langpanne:
6 romtempererte egg
180 gram sukker
180 gram
1 teskjee bakepulver
6 dl kremflte
2 kurver bringebr
1 neve finhakket valntter
Syltety til bunnen.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Du skal kunne skrive "ole" med rren. Sikt inn melet og vend det forsiktig inn. Du skal ikke sl luftboblene. Bre rren ut p bakepapir p en langpanne.
2. Stek p 200 grader i ca. 12-14 minutter. For sjekke at sukkerbrdet er ferdig kan du trykke ned en finger ned p bunnen, og om den siger opp, er den ferdig.

3. Ha et bakepapir klart p rist med litt sukker drysset p. Vend det varme sukkerbrdet p rett etter steking. Synes dette er dette er en rask og enkel mte lage sukkerbrd til bltekake/rullekake med.



4.Du kutter bare ut 3 ringer til nsket strrelse eller en firkant om du nsker det.



4. Pisk kremflten og litt sukkert sammen til luftig krem. Legg lagvis syltety,krem,bringebr og hakket valntter. Bre krem rundt kaken og pynt med bringebr. For f kremen pent rundt er det lurt bruke en palett. Fes kjpt i det aller fleste bakebutikker.

Drysser over litt melis som en ektsra touch fr servering.



God helg fra meg.




Blondie brownie. Yumminess.

Endelig fredag og helg. Hurra! I gr var jeg skikkelig effektiv p kjkkenet. Etter ha startet dagen med bakkelp i skogen hadde jeg masse energi til bake. Jeg laget blomklpizza(oppskrift kommer p mandag!), tomatsaus, salat, italiensk pizza og denne deilige blondie brownien som jeg skal dele oppskrift med idag. Jeg hadde middagsbesk igr s da passet det perfekt med noe godt til kaffen.

En av mine sstre har cliaki s du kan fint bytte ut mel med glutenfritt mel slik jeg gjorde for tilpasse oppskriften. Denne kaken er veldig mektig, s oppskriften kan rekke til mange personer.nsker alle en finfin helg♥

Oppskrift Blondie Brownie fra godt.no :Form 20x20
200 gram hvitsjokolade
120 gram meierismr
2 egg
2 dl sukker
1 dl mel
Saften fra 1/2 sitron
1 teskjee vaniljesukker
1 teskjee bakepulver

1. Smelt smret og sjokoladen over vannbad
2. Pisk egg og sukker sammen. Vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker
3. Bland inn sjokoladesmret sammen med sitronsaften
4. Hell rren i formen

5. Stek kaken p 170 grader i ca. 30 minutter



Denne lukter nesten litt karamellaktig nr den kommer ut av ovnen. S godt!



Som glasur smeltet jeg litt hvits jokolade (ca. 100g) over vannbad med 2 spiseskjeer smr. Smurte det utover kaken og drysset over hakkede pistasjentter og lakrispulver fra Johan Bulow. Toppet med et lite dryss melis. Ikke ndvendig, men smaker utrolig godt!



Bursdagskake

Jeg elsker bake til bursdager og andre festligheter. Der er jeg ikke vanskelig be! I gr hadde en av mine bestevenniner bursdag og jeg laget denne sjokoladekaken. http://foodbyvictoria.blogg.no/1438283915_chocolate_cake_friday.html.Et lite tips er pynte med favoritt sjokoladen til den du baker til. Enkelt, fint og bursdagsbarnet blir glad. Jeg har ellers planer om en rolig sndag med serietitting og pizzabaking. Hello lazy sunday! Hva er deres planer?♥



Dette er min favoritt dag i uken. Jeg lader batteriene til kommende uke og bare koser meg. Happy sunday!




Chocolate cake friday

En god sjokoladekake er alltid en slager ha i hus. Dette er en rre som ikke krever noe mye, og du har nok de fleste av ingrediensene allerede tilgjengelig p kjkkenet. Sjokoladekake var faktisk den frste kaken jeg fikk lov lage alene p mamma sitt kjkken nr jeg gikk i 5.klasse. Er nok den siden i kokeboken som har flest flekker, det var en gjenganger her i alle fall. Mange gode minner fra barndommen.

Jeg bruker toppe sjokoladekaken med glasur, men i dag valgte jeg heller lage en variant med kaffe sjokoladekrem. Nam! Det er en fin kake servere til venniner som elsker sjokoladekake og kaffe. Det gjorde jeg. God helg alle dere fine som titter innom her♥



Sjokoladekake 24 cm form:

2 egg
3 dl sukker
4 1/2 dl hvetemel
2 1/2 teskjee bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao
1 1/2 dl melk/ jeg brukte vaniljesaus jeg hadde liggende
150 gram smeltet smr
100 gram sjokolade

Kaffe sjokoladekrem:
100 gram mykt smr
4 spiseskjeer kakao
ca. 200 gram melis
200 gram kremost romtemp.
1 shot espresso/sterk kaffe. Smak deg fram til hvor sterk kaffesmak du nsker
1 pose sjokosmell fra mors hjemmebakte(kan slyfes)

1. Boksiden med mest flekker i.



2. Smelt smret. Rr sukker og egg sammen. Hakk sjokoladen i biter


3. Bland det trre sammen. Bruker gjre det i litermlet og rre godt med en skje s alt er godt blandet

4. Vend inn vaniljesaus, smr, melblandingen og sjokoladen. Bland godt sammen



5. Smr formen med smeltet smr. Ha i rren og stek p 200 grader i ca. 30 minutter. Bruk en pinne for sjekke om kaken er gjennomstekt



6. Mens kaken avkjles p rist lager du sjokoladekremen. Pisk smret mykt. Vend inn melis, kakao og kaffen. Ha i kremosten tilslutt. Miks til en fluffy krem. Bre kremen over kaken og str over sjokoladepynten

Sjokoladekake p 1-2-3. Perfekt til alle bursdager. Hurra!



Verdens kyssedag

Samarbeid med Regal

I dag er det hele verdens kyssedag. I den anleding har jeg laget et roseformet browniekake. En romantisk kake du kan overraske din kjre med. Jeg holder p med et samarbeid med regal og har da brukt deres brownie kakemiks. Jeg laget disse kakene p 30 minutter. Visste du at kakemiksen er laktose og glutenfri? Det er ikke for seint overraske kjresten med kake. Har du ikke roseform, bruk en hjerteform eller muffinsformer. Husk kysse masse p din kjre i dag♥

Oppskrift rosebrownie:
1 pakke regal brownie kakemiks
Rosa perler fra Wilton

1. Lag kaken som anvist p pakken. Du trenger kun vann og olje.
2. Stek i valgfri kakeform.

3. Kjpte denne roseformen i Israel. Vet den selges i Norge ogs. Hvor fin er ikke den til lage iskrem og mousse i?



Pyntet kaken med noen rosaperler fra Wilton. Enkelt og romantisk.



Server gjerne med iskrem til. God kyssedag alle lesere♥

Delicious brownie bites

Sammarbeid med regal

Det nrmer seg skoleavslutning og sommerfester. Disse ste brownie bitene er perfekt server. Det beste er at de lages p kun20 minutter. En smakfull liten munnfull. Jeg har et samarbeid med Regal om inspirere dere som er i tidsklemma, til overraske p kakebordet. Ikke alle som orker spise et helt stykke, da er disse bitene perfekte!♥

Oppskrift Brownie bites:
1 pakke regal browniemiks
1.5 dl vann
1 dl olje
Form fra Wilton

1. Lag brownie som anvist p pakken.

2. Fyll formene med rre. Jeg liker bruke en sprytepose for unng mye sl. Formen er av merke wilton. Vet de selger p cacas, jernia og ulike kjkkenbutikker.

3. Stek p 175 grader i 20 minutter.

4. Setter du formen i frysen, er de enklere f ut av formen.

Server med et melisdryss over. Det enkle er ofte det beste :)





Rask gulrotkake til 17 mai

Sammarbeid med regal

Dette er kaken til alle dere som er i tidsklemma fram mot 17 mai, men likevel vil ha med en fin kake til 17 mai frokosten/selskap. Jeg holder p med et sammarbeid med regal om gjre kjpemiksene deres mer kreative:) Jeg har laget en tre lags gulrotkake med deilig kremostfrosting toppet med norges non stop. Enkle og fin kake ha med til 17 mai frokosten. Denne bruker du ikke lang tid p og den er kjempegod. nsker du heller lage muffins fordel rren i 12 former. Elsker forresten freia sine norges non stop, s fine pyne med!

Gulrotkake til 17 mai:
1 pakke regal gulrotkake
350 gram kremost
1 pakke melis
200 gram meierismr
Saften av 1 sitron
1 teskjee vaniljeestrakt/sukker
1 pakke norges non stop til pynt.

1. Flg fremgangsmten p pakken. Miksen er enkel og lage. Du trenger bare olje og vann.

2. Ha rren i en 22-25 cm kakeform og stek etter anvisning p pakken.



3. Nr kaken er ferdig avkjlt deler du den i tre. Bruk en god kniv nr du skjrer.

4. For kremosten. Pisk smr, melis, vaniljestrakt og sitronsaft mykt og luftig. Tilsett kremosten og miks til du har en fluffy glasur. Har laget en ekstra stor ostekrem oppskrift, slik at det er nok krem til alle lagene. Bruk en palett/kniv til smre ut hvert lag.


5.Kaken trenger heller ikke vre overdekket av krem i kantene. Mine kanter synes litt og jeg synes det gir en pen rustic preg. Dryss over norges non stop.

Volia en enkel og festlig kake til 17 mai p 1-2-3.



Ha en fin tirsdag videre imorgen kommer oppskrift p lasange til 1.

Browine med appelsin

Dette er en av de beste browniene jeg har laget. Jeg elsker appelsinsjokolade. Du vet den oransje du fr kjpt i butikken n i juletider. Derfor har jeg laget denne deilige brownie med appelsinsmak. Gir ekte glede.



Oppskrift Brownie med appelsin: Form 30x20
200 gram smr
300 gram kokesjokolade
400 gram sukker
1 teskje vaniljestrakt/sukker
5 egg
100 gram mel
40 gram kakao
Skallet av 1 appelsin

1. Smelt smr og sjokoladen sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele oppskriften lager du i den. La blandingen bli lunken fr du rren inn sukker og vaniljestrakt.

2. Bland inn et og ett egg. Visp godt.

3. Vend inn mel og kakao.

4. Rr inn appesinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel, om du nsker mer smak.Ntter og trket frukt er ogs godt.

5. Fyll i form 30x20 cm. Eller i porsjonsformer. Stek p 180 grader i 25 minutter.

Avkjl kaken fr du tar deg en smaksprve.

Dryss over litt melis og revet appelsinskall fr servering. NYT





God helg.

Krydret gulrotkake

Gulrotkake er en del av hststemingen for meg. I r har jeg laget en ny vri med masse deilig krydder i. Toppet med en frisk kremost frosting.En herlig smaksopplevelse p en vakker hstdag. Bak og inviter venner p en kaffe og kakedate.

Oppskrift krydret gulrotkake: (form 22-24 cm)
4 egg
200 gram sukker
150 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee vaniljesukker
1 dl rasp eller solsikkeolje
5 dl revet gulrot
2 teskjeer kanel
1 teskjee kardemomme
1 teskjee ingefr
1/2 teskjee nelikk

Frosting:
150 gram kremost
100 gram smr
300-350 gram melis
Saften av en 1/2 sitron

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Ikke slurv med pisking! For sjekke at eggedosisen er ferdig skal du kunne skrive f.eks "ole" med rren. Sikt inn hvetemel blandet med krydde, bakepulver og vaniljesukker. Rr inn oljen og gulrttene.

2. Kle formen med bakepapir om du bruker springform. Jeg smurte en rund form med smr og drysset over hvetemel. Om du bruker form med bunn. Da er det lettere f den ut. Hell i rren. Stek p 175 grader i ca. 40-45 minutter. Avkjl deretter p rist.

3. Pisk sammen kremost og smr. Visp inn melis og sitronsaft. Pisk til en luftig krem. Bre ut p kaken med en plaett, sprytepose eller slikkepott.



Deilig krydret kake med frisk frosting. M bakes!

Nyt lillelrdagen

Sjokoladekake p 5 minutter

Denne oppskriften er til deg som elsker sjokoladekake. Den tar 5 minutter rre sammen og smaker godt. Server lun med vaniljeiskrem til. Yum! Jeg hadde i peanttsmr i min, veldig godt. Noen ganger er det lov med raske lsninger, denne er godkjent :)



Oppskrift til 2 mug cakes:

4 spiseskjeer smr
80 gram mrk kokesjokolade
4 spiseskjeer mel
4 spiseskjeer sukker
1 teskjee bakepulver
2 egg
2 spiseskjeer kakao
1 dl melk
2 spiseskjeer peanttsmr

1. Smelt smr og kokesjokolade i mikro.

2. Rr inn egg, sukker og melk.

3. Ha i mel, kakao og bakepulver. Rr godt.

4. Smr koppene med smr. Mine kopper rommer ca. 3 dl.

5. Fyll opp 2/3 deler av koppene. Ha i en 1 spiseskjeepenttsmr i hver(kan selvsagt slyves). Kjr p 600 w i mikro i ca. 1 minutt og 30 sekunder. Dette kommer selvsagt an p hvor sterk mikro du har. Begynn p 600 w. Kaken hever seg, s du merker at den er ferdig.

Deilig sjokoladekake ferdig i en fei. Toppet en med sjokoladebiter og den andre med en glattpenttsmr og salte pentter.

Den perfekte venninekosen, nr en ikke har mye tid. Greit med enkle lsninger som smaker godt.

Server gjerne varm med vaniljeiskrem. mmm!

Lag gjerne en sjokoladeglasur ha over.





Nyt fredagen,
Ingrid Victoria

Mormors konfekt kake

Vi var ofte p middagsbesk hos mormor og morfar nr jeg var yngre. Mormor servert ofte denne enkle og gode kaken. Passer godt til en kopp god kaffe. Sndag er en koselig dag invitere p kaffebesk. Denne kaken lager du en fei.

Oppskrift mormors konfektkake for 20-24 cm:
200 gram mykt smr
250 gram sukker
3 egg
Skallet fra 1 sitron
100 gram mandler
100 gram mrk sjokolade
1 teskjee bakepulver
150 gram hevetemel

1. Pisk smr og sukker hvitt. Jeg hadde ikke mere hvitt sukker, s hadde i halvparten brunt. Veldig godt det ogs. Vend inn 1 egg om gangen.



2. Vend inn bakepulver, mel og sitronskall.

3. Tilsett hakket mandler og sjokolade.

Lov med en smaksprve, mmm.

4.Om du ikke har rren i en sprinform. Anbefaler jeg smre kakeformen med smr og drysse over mel. Da er det lettere f kaken ut av formen. Stek p 180 grader i ca.30-35 minutter.

5. Avkjl kaken p rist, fr du tar den ut av formen.



6. Glaser kaken med sitronglasur. Bland melis med saften fra 1 sitron i en liten skl. Hadde glasuren i en sprytepose og pyntet.



Server med en kopp kaffe og nyt.

Ingrid Victoria

Mammas mandelbunn

Mandelbunn er utrolig lett lage, og den er glutenfri. Mammas mandelbunn har vret en gjenganger i familiebeskene opp gjennom rene. Jeg synes det er s flott kunne fre oppskrifter videre. Gleder meg selv til f egne barn, som skal f bake videre p mine oppskrifter.

Denne bunnen er nesten kransekakeaktig. Toppet med krem/vaniljekrem med friske br, er den perfekt til sommern. Ha gjerne psjokolade og annet godt. Er jo ingenting som slr norske jordbr. Eller hur? Topp med dine favoritter :) Mandelbunn kan lages p forhnd og fryses ned. Alltid kjekt ha liggende om det kommer gjester :)

Oppskrift mandelbunn:
200 gram Mandelmel
200 gram Sukker
2 Egg
1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:
2 dl Pisket kremflte
1 dl hjemmelaget vaniljekrem
Br, brukte en blanding av jordbr.bringebr, moreller og blbr.

1. Bland alt i en bolle. Jeg rrte for hnden med en sleiv. Du kan ogs bruke en mikser.

2. Ha i en smurt form. Jeg brukte en 20 cm form. Bruk gjerne en 24 cm form. Press ned med hendene eller en palett.

3. Stek pstek p 150 grader i 30 min.

4. Avkjl p rist. Imellomtiden kan du piske kremen. Jeg hadde i litt vaniljekrem for en tykkere vaniljekrem. Utrolig godt. Passer fint for de som ikke er s glad i bare krem.

5. Ha p krem og br. Jeg brukte en blandig av moreller, jordbr, bringebr og blbr.

Pynt med sitronmelis og et lite dryss melis for prikken over ien.

En enkel og frisk kake servere. Perfekt n om sommern, nr vi har s masse gode br.

nsker alle en fantastisk start p uken. Make the best of it!

Love IV.

Mammas sjokoladekake

Jeg var 8 r da jeg fikk lov bake dennesjokoladekaken aleine p kjkkenet. Definitivt den siden med mest flekker i mammas brune kokebok. Herlige barndomsminner.Er utrolig glad for at mamma lot oss jentene bake i tidlig alder. Avtalen var at kjkkenet mtte vre strkent etterp. Lrte vi bli skikkelige ordens menneske i samme sleng. haha. La barna slippe til p kjkkenet :)

Dette er kaken som alle barna i gaten elsket. Den klassiske langpannekaken med kokos p toppen. En sikker vinner i hvert barneselskap. Denne er verdens enkleste oppskrift, her kan du ikke gjre feil. En super oppskrift begynne med, om du er ikke vant til bake mye. Dobble oppskriften s fr du langpannekake.

Oppskrift 1 rund kakeform 24 cm: Dobble oppskriften for langpanne.

2 egg

3 dl sukker

4 1/2 dl hvetemel

2 1/2 teskjee bakepulver

2 teskjeer vaniljesukker

2 spiseskjeer kakao

1 1/2 dl melk

150 gram smeltet smr

Glasur:

3.5 dl melis

4 spiseskjeer smeltetsmr

2 spiseskjeer kakao

4 spiseskjeer kaffe, event vann.

2 teskjeer vaniljesukker

Kokos eller annen kakepynt.

1. Smelt smret. Bland smr, egg og sukker lett sammen.

2. Bland alt det trre i et literml. Slik at bakepulveret blir jevent fordelt.

3. Bland det sammen med smrblandingen.

4. Tilsett melken og rr godt sammen.

5. Smr formen med smeltet smr. Hell rren i. Stek p 180 grader i ca. 35-45 min. Avhenger av hvilken ovn du bruker. Bruk en pinne til sjekke at kaken er ferdigstekt.

6. Mens kaken avkjles. Lag glasuren. Smelt smret i en kjele. Tilsett kaffen. Rr inn melis, kakao og vaniljesukker. Tilsett mer melis om du nsker en tykkere glasur. Hell glasuren over kaken. Dryss over kokos.

Deilig norsk sjokoladekake, slik ho mor laga den.

Til bursdag, er det fint pynte med nonstop eller perler.

Nytes best med et glass kald melk. YUM!

nsker alle er superstart p uken! :)

IV.

Mini eplekaker med marengs

I dag er det denne deilige eplekaken som str p menyen. En deilig kake med syrlige epler, toppet med en st marengs. En herlig kombinasjon. Oppskriften har jeg funnet p Elinlarsen.net. Prv deg p denne gode eplekaken med en st vri :)

Oppskrift: Minieplekake 6 mini former eller en stor 24 cm

1 egg

2 eggeplommer

100 gram sukker

150 gram smeltet smr, avkjlt.

150 gram hvetemel

1 teskjee bakepulver

2 syrlige epler, jeg brukte Granny Smith

2 teskjeer kanel eller mer.

Mandelflarn

Margens:

3 eggehviter

100 gram sukker

Ovenstemperatur 160 grader.

1. Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Tilsett smret, mens du mikser, litt etter litt. Slik at alt blir godt blandet.

3. Tilsett mel og bakepulver.

Bland godt.

4. Skrell eplene, og skjr i tynne skiver.

5. Fordel rren i 6 sm former.

6. Legg p epleskivene, og dryss over kanel og sukker.

7.Pisk eggehvitene til det skummer, tilsett sukker litt etter litt. Pisk til marengsen er stiv(hold bollen opp ned).

8. Fordel marengsen over eplekakene og dryss over mandelflarn.

9. Stek p 160 grader i ca. 12-15 min. Marengsen skal vre lysebrun.

Server med en kule vaniljeiskrem og melisdryss. En deilig kake.

Hper det smaker :)

IV.

Banankake med mrk sjokolade

Banankake er min absloutte favoritt formkake. Sjokolade og banan er s utrolig godt sammen. Dette er ogs en utrolig saftig kake, og en ypperlig mulighet bruke brune bananer til noe godt. Skjr kaken i tykke skiver og ta med som turmat i det fine hstvret. En sikker vinner :)

Oppskrift banankake i brdform:

3 modne bananer(normal strrelse)

2 egg

5 dl hevtemel

1 dl melk

2 ts vaniljesukker

1. 5 ts bakepulver

1.5 dl sukker

120 gram smr

100 g 70% mrk sjokolade

1.Sett ovnen p 180 grader. Miks smr og sukker luftig.

2. Vend deretter inn et egg om gangen.

3. Tilsett banene i biter. Bland sammen.

4. Bland hevtemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.

Bland melken inn med det andre. Miks godt.

4. Vend inn hakket sjokolade med en slikepott.

Bland til sjokoladen er blandet inn godt.

5.Hell blandingen i en brdform (eller springform, muffins former ect)Stek p 180 grader i ca 35-40 min.

Nybakt banankake. La den hvile i formen til den er lunken, ha den deretter over p rist.

Server med en kopp kaffe og et lite melisdryss.

Prve den du ogs? :) God onsdag!

IV.

Sjokoladekake med jordbrmousse

Da mamma hadde sin 50 rs dag forrige helg, fikk jeg i oppgave lage en enkel sjokoladekake som alle vil like. Jeg laget dermed Manuela sin " Devils food cake", saftig sjokoladekakebunner, med frisk jordbrmousse som fyll. Dette er en saftig og god sjokoladekake som faller i god smak hos alle :) Pynt med friske br fra hagen.

Sjokoladekakebunn til to 20 cm former:
30 gram mrk sjokolade
65 gram kakaopulver
2 1/4 dl kokende vann
2 store egg, romtemperert
2 store eggplommer
1/2 dl rmme
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
225 gram mykt smr
215 gram mel
2 spiseskjeer maisenna
325 gram lyst sukker
1 ts natron

Forvarm stekeovnen til 175 grader

1. Bland sjokoladen, kakaopulver og kokende vann i en bolle. Rr godt sammen, og sett blandingen i kjleskapet i minst 20 min.

2. Rr eggeplommer, rmme og vaniljesukker sammen i en bolle. Sett tilside.

3. Bland smr, sukker, maisenna, mel, natron og salt i en tredje bolle. Miks med en mikser.

Tilsett eggeplomblandingen og bland godt. Deretter tilsetter du eggene, et og gangen og rr til den blir en luftig rre.

Bland inn sjokoladeblandingen tilslutt.

Ha rren i to 20 cm former. Ha bakepapir i kantene. Stek i 30-40 minutter.

Fine sjokoladebunner ferdigstekt.

La dem avkjle litt i formene, fr du legger dem p rist.

Jordbrmousse

350 gram jordbr

2 gelantinplater

2 dl kremflte pisket

50 gram sukker

1. Bltlegg gelantinen i kaldt vann.

2. Bland jordbr og sukker sammen, og varm p lav varme i en kassarolle.

3. Press deretter jordbrene gjennom en sil, slik at du fr jordbrpure. Varm opp puren, og ta av platen. Tilsett gelantinen og rr til den har smeltet.

4.Sett i kjleskapet og la den avkjle.

5. Bland deretter med ferdigpisket krem.

Sett i kjleskapet til den er blitt kaldt ca. 1-2 time.

Nr moussen er klar, ha en kakebunn p bakepapir, og bre ut moussen med en palett. Du kan fint bruke en slikkepott ogs.

Ha over den andre kakebunnen. Du kan nesten ikke unng f litt mousse p selve sjokoladebunnen, men det gr fint. Sjokoladekremen kommer til dekke flekkene etterp.

Ligner p en stor Oreo Cookie. YUM! Sett den i kjleskapet.

Sjokolade ganache: Her gikk det litt fort i svingene, s jeg glemte ta bilde!

300 gram mrk sjokolade, bruk en av god kvalitet.

300 gram flte

1. Varm opp flten, og ha den over sjokoladen. Miks med en stavmikser, slik at du fr en glatt og fin konsistens. Her kan du velge ha over ganachen med engang, eller sette den kaldt i 1-2 timer. Deretter kan du piske den opp, smre den ut som en krem. Pass p ikke piske for mye, da blir det smr.

Smr ut kremen med en palett. Du kan ogs bruke en sprytepose og lage blomster. Jeg pyntet kaken med jordbr og blbr. Godt og enkelt.

Hper det smaker,

IV.

Banankake med sjokolade

God sndag,

N er det en stund siden jeg har blogget. Dagene har gtt i ett, og har ikke vrt mye tid til blogg. Nesten hver sndag pleier jeg bake eller lage mat. Sndag er jo hviledagen i uken. Er vel ingenting smaker vel bedre enn en god hjemmelaget middag, eller nybakt kake til kaffen? :) I dag bakte jeg en veldig saftig og god banankake, siden jeg hadde noen veldig brune bananer liggende. Brune bananer gir ogs mest smak.

Oppskrift banankake i brdform:

3 modne bananer(normal strrelse)

2 egg

5 dl hevtemel

1 dl melk

2 ts vaniljesukker

1. 5 ts bakepulver

1.5 dl sukker

120 gram smr

100 g sjokoladeknapper

1. Sett ovnen p 180 grader. Miks smr og sukker luftig. Vend deretter inn et egg om gangen.

2. Tilsett bananene.

3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen. Sikt deretter inn blandingen, sammen med melken.

4. Vend inn sjokoladeknappene tilslutt. Rr med en slikkepott.

Hell blandingen i en brdform (eller springform, muffins former ect) Stek p 180 grader i ca 35-40 min.

Jeg synes kaken smaker best sammen med et glass iskaldt melk. M prves.

Nyt finvret, for det skal jeg :)

Klem fra IV.

Brownie with walnuts

God fredagskveld,

I kveld har jeg bakt mamma sin deilige brownie med valntter og sjokoladeknapper. Yummy! Kaken tar ikke lang tid lage og er perfekt som helgekos servert sammen med iskrem.

Oppskrift:

200 g Smr

100 g Sjokoladeknapper

4 dl Sukker

4 Egg

2.5 dl Hvetemel

1 ts Vaniljesukker

5 ss Kakao

Fyll:

100 g Grovhakket valntter

100 g Sjokoladeknapper

1. Smelt smr og sjokoladeknapper sammen i en kjele.

2. Ta av platen nr det er ferdig rr godt.

3. Jeg bruker blande alt i kjelen. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker.

4.Bland inn mel og kakao.

Rr godt.

5. Bland inn grovhakket valntter og sjokoladeknapper med en slikkepott.

6.Smr en 1826 cm panne med smr, legg bakepapir over(da klistrer bakepapiret seg til bunnen). Du kan ogs bruke en liten springform, eller sm porsjonsformer. Stek p 200 grader i ca. 20 min.

Jeg bruker sette kaken i frysen, slik at det blir god fugde inni.

Server sammen med iskrem. Jeg prvde ut Please sin smak med sjokolade og bringebr :) Perfekt!

Bak til helgekos!

IV.

Finn flere oppskrifter p brownie her.

Mammas Mandelbunn

God lrdag,

I gr feiret vi 7 rs dagen til familiens lille stjerne Emma. Jeg bakte jeg blandt annet mammas mandelbunn med krem og friske blbr. Denne kaken er frisk og god. Min storesster har gluten, s denne kaken er glutenfri. Flott bake en kake alle kan spise :)

Oppskrift mandelbunn:

200 gram Mandelmel

200 gram Sukker

2 Egg

1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:

3 dl Pisket kremflte

150 gram Blbr

Mrke og hvite sjokoladeknapper

1. Jeg malte mandler selv, du kan ogs kjpe ferdigmalt. Bland alleindigrienser godt sammen i en bakebolle.

2. Smr en bakeform med smr. Jeg brukte en1826 cm panne. Du kan ogs bruke en liten springform, eller sm porsjonsformer.

Trykk deigen ned i formen, jeg brukte fingertuppene. Stek p 150 grader i 30 min.

Avkjl kaken p rist.

Pisk kremflte. Legg krem over kaken, og str over blbr og sjokoladeknapper.

Server til glade gjester. Perfekt sommerkake.

Legg gjerne igjen en kommentar om nsker om noen jeg skal lage, eller om tips :)

Kos dere ikveld,

IV.

Franske Makroner

God onsdag dere,

I gr laget jeg makroner for frste gang. Har hatt lenge lyst til prve lage dette. Resulatet ble kjempe godt, og anbefaler alle prve. Kjempe fine server i besk, eller gi vekk som gave. Jeg skldet ikke mandlene fr jeg malte mandlene, det skal jeg gjre neste gang. Du kan fylle makronene med hva du vil, jeg fylte mine med jordbr og sjokoladekrem. Herlig.

Makroner ca. 16 store:

120 gram Mandelmel

3 Eggehviter i romtemperatur

3 Spiseskjeer sukker

200 gram Melis

1/2 ts Wilton Champange konditorifarge

1. Istedenfor for kjpe mandelmel, malte jeg mandelene selv. Det er mye billigere. Malte mandlene selv med en mandelkvern.

2. Pisk marengs av eggehvitene. Nr marengens begynner bli skummete, tilsett sukkeret, en spiseskjee om gangen.

Stivpisk marengsen videre, du skal kunne holde bollen opp ned. Da er marengsen ferdig.

3.Tilsett konditorfargen. Jeg hadde bare champange farget konditorfarge med til Bergen, derfor ble mine makroner veldig naturell i fargen. Skal prve med med mer farger neste gang.

4.Bland fargen forsiktig inn med en slikkepott.

5. Sil inn melis og mandelmel sammen.

Bland forsiktig alt godt sammen med en slikkepott.

6. Ha alt i sprytepose, og spryt ut sm rundinger p et bakebrett.

La makronene hvile i 30-60 min.

7. Stek makronene p 150 gradr i 10-14 min. Pass p ha et ekstra bakebrett under, slik at makronene ikke sprekker.

8. Jeg fylte makronene med jordbr og sjokoladekrem. Jukset litt med jordbrkremen, siden jeg brukte ferdigkjpt jordbrmousse.

Sjokoladekrem

30 gram sjokoladeknapper

1 spiseskjee smeltet smr

1 ts vaniljesukker

1-2 spiseskjeer Melis

Smelt sjokoladen sammen med smret. Tilsett deretter melis og vaniljesukker bland godt sammen.

9. Fyll makronene med ca en teskjee fyll i hver.

10. Legg p det andre makronlokket.

Server, smaker fantastisk.

Ha makroner i cellofanposer og gi vekk som gaver til venner og familie. Disse skal jeg ha med til mormor og morfar. Mums.

Ha en flott onsdag,

Love IV.

Eplekake

Hei dere,

Lrdag er en perfekt dag bake noe smakfullt p. I dag skal jeg dele en god og enkel eplekakeoppskrift med dere. Denne grunnoppskriften kan du ogs bake andre kaker med som, blbr, plomme og bringebr.

Oppskrift:

100 g Smeltet smr

2 egg

150 gram Sukker

120 gram mel

1.5 teskjee Bakepulver

1 teskjee Vaniljesukker

2 Skrellte epler i skiver

1-2 spiseskjee kanel + 1-2 spiseskjee sukker til dryss over eplene.

1. Pisk eggedosis av sukker og egg

2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle.

3. Tilsett blandingen sammen med smeltet smr, miks videre.

4. Skrell og skjr eplene i tynne bter.

5. Kle en 18x26 cm bakepanne med bakepapir, og hell rren oppi.

6. Legg epleskivene i rader opp rren.

7. St over sukker og kanel. Stek i ovenen i ca. 30-35 min p 180 grader

Serverte sammen med creme brulee iskrem.

Nyt helgen dere,

IV.

Finn flere oppskrifter p eplekake her.

Rocky Road Brownie

God onsdag lesere,

Noe av det beste jeg vet er brownies, ingenting smaker bedre enn kake full av deilig sjokolade. Denne kakeoppskriften er fra USA selvflgelig, en kake jeg ofte spiste da jeg bodde i Boston. Brownien inneholder minimarshmallows, valntter og chocolatechips. Yummy! Jeg halverte denne oppskrifen siden jeg laget den i 2 mini brdformer. Om du vil dobleroppskriften baker du den i en 18x26 cm panne. Oppskriften kan ogs bakes i sm mini former som f.eks cupcakesformer :)

Oppskrift:

115 g smr

150 g chocolatechips

1 ts vaniljesukker

100 g sukker

100 g brunt sukker

2 egg

120 g hvetemel

100 g valntter

Topping:

100 g rosa og hvite marshmallows bites

30 g hakket valntter

30 g sjokoladeknapper

1. Smelt sjokoladen og smret sammen p lav varme.

2. Bland alt godt sammen mens det smelter.

3. Tilsett sukkeret og vaniljesukker, og vips godt videre.

4. Tilsett eggene, og rr videre.

5. Sikt inn hvetemel og valntter, og rr godt videre til rren blir fyldig og tykk.

6. Fordel rren i formen. Jeg brukte mini brd/kake former fra Kitchen. Stek kaken p 180 g i ca. 30 min

7. Ta ut kaken, og tilsett marshmallowsknapper, hakket valntter og chocolateschips stek videre i ca.10 min.( jeg glemte ta bilde etter jeg tok sjokoladeknappene p,beklager dette)

Skjr kaken i fine firkanter server, smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget vaniljeiskrem :)

Denne brownien er en sikkert vinner p kakebordet.

Love Ingrid Victoria.

Finn flere oppskrifter p brownie her.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits