kaker

Luftig eplekake med crumble

Hei fredag. Jeg sitter å skrive fra kjøkkenet, etter en liten uke i Oslo er det deilig å være tilbake til Bergen. Det er skikkelig nydelig høstvær om dagen med sol. Dagens oppskrift er en deilig eplekake med crumble. Server denne lun med en god kule vaniljeiskrem. En flott dessert å serve etter middag eller invitere til søndagskaffe med. 

Oppskrift luftig eplekake 1/2 langpanne:
2 egg
2-5 dl sukker
50 gram smeltet smør
1.5 dl melk
4 dl hvetemel
1 teskjee kardemomme
2 teskjeer kanel
2 teskjeer bakepulver
3 norske epler

Crumble:
100 gram smeltet smør
1 dl sukker
1 spiseskjee kanel
1 dl havregryn

1. Pisk eggedosis av egg og sukker(ca.15 minutter).
2. Smelt smøret og bland sammen med melken. Bland sammen mel,kardemomme, kanel og sukker i egen bolle. 
3. Vend inn melblandingen. Rør inn melkeblandingen.
4. Smør en 1/2 langpanneform og ha i bakepapir. Hell i røren.
5. Lag crumble. Smelt smøret. Bland inn sukker, kanel og havregryn. Lag groper i kaken og legg fyllet nedi.
6. Skrell eplene og kutt i tynne skiver. Trykk ned i kaken
 

7. Stek kaken på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.

Server kaken lun med vaniljeiskrem til. 


 

Pasjonsfrukt mousse

Pasjonsfrukt er en av mine favoritt smaker. Syrlig, frisk og god. Jeg har laget mye mousse gjennom årene.Dette er en enkel og smakfull kake å lage til fest og bursdag. Pasjonsfrukt pure kan du kjøpe på utvalgte matbutikker, eller om du bor i Oslo, kan det fåes kjøpt på Pals fabrikkutsalg/Jacobs. Du kan også lage pure av saften fra fersk pasjonsfrukt, men da trenger du en del. Pynt kaken med friske bær, pasjonsfrukt og makroner. God langhelg.


Pasjonsfruktmousse på nøttebunn 20cm form:
Nøttebunn:
60 gram eggehvitter
30 gram sukker
50 gram melis
40 gram mandelmel
40 gram hasselnøttmel
4 gram kakao
1.
Pisk marengs av sukker og eggehvitte. Spe inn melis og kakao. Vend inn hassel og mandelmel med slikkepott.
2. Stek på 165 grader i 35 minutter.

Pasjonsfrukt mousse:

250 gram pure
75 gram sukker
9 gram gelantin
500 gram krem

Gele:
200 gram pure
100 gram sukker
8 gram geleantin


1. Legg gelantin i kaldt vann. Varm pure med sukker. Ta av platen og ha i gelatin. Rør til gelantinen er godt rørt ut.
2. Pisk krem til yoghurt konsistens(sett kaldt), vend inn puren når den har nådd 25 grader.
3. Ha nøttebunnen i bunn av formen. Lurt å ha bakepapir under med folie rundt. Slik at ikke moussen renner ut. Jeg bruker å sette moussen på frys. Da stivner den fortere. Tar ca. 2-3 timer.
4. Lag gelen ved å legge gelantin i kaldt vann. Varme opp puren med sukker. Ta av platen og rør inn gelantinen. Avkjøl blandingen. Hell over kaken. Legger du den på kaken når den er frossen stivner den med engang.

Pynt med friske bær,makroner eller fersk pasjonsfrukt. Denne kaken er frisk, syrlig og er en perfekt avslutning etter et godt måltid.

Pavlova med granateple og bær

Pavlova er en utrolig frisk og god kake. Jeg elsker når marengsen er litt seig i midten, toppet med masse deilig vaniljekrem og bær. Mmm. Denne kaken roper vår og sommer! Perfekt å servere som en avslutning på en godt måltid. Topp med dine favoritt bær og frukt. Personlig synes jeg denne varianten med granateple er frisk. God helg.

Pavlova med røde bær:
4 eggehvitter
200 gram sukker
1 teskjee hvitvinsedikk
1.5 spiseskjee maizenna
5 dl fløte + 2 spiseskjeer sukker
1 boks vaniljekrem
1 liten granteple
1 kurv bringebær
1 kurv jordbær
Melis og mynte til pynt

1. Pisk eggehvittene stive. Tilsett sukker litt etter litt. Husk det er viktig å piske marengsen lenge for å få en en pavolva som ikke sklir ut når du steker. Jeg bruker å piske i ca.20 minutter.
2. Rør inn maizennna og hvitvinseddik for hånd. Enten kan du lage en stor pavola eller to små å legge den oppå hverandere. Jeg delte røren i to på et bakepapir. Å laget to like store sirkler.
3. Sett ovnen på 180 grader. Når du setter inn marengsen sett ned temperaturen til 150. Stek i ca. 60 minutter. Ta av ovnen å la den bli helt kaldt i ovnen før du tar bunnen ut. Perfekt å lage denne kvelden før, kan det stå over natten.

4. Pisk kremfløten med sukker til krem. Ha i vaniljekremen. Ha krem på første bunn. Ha over bær. Legg på den andre marengstoppen. Ha godt på med krem og resten av bærene. Jeg bruker å ha mest bær på toppen.

Pynt med en melisdryss. Jeg synes det er godt med frisk mynte også. Gjerne finhakk den.


 

Suksesskake til bursdag

Jeg skal ærlig innrømme at selv om jeg er konditor er suksesskake en kake jeg slitt litt med å lage. Enten har kremen blitt for hard, for rennende eller for myk. Fant denne supre oppskriften hos Kristine på Det søte liv. Denne kaken er bare supergod og perfekt å servere i fest og bursdag. En slager på kakebordet.

Mandebunn: til form 24 cm.
3 eggehvitter
200 gram sukker
200 gram mandler
2 teskjeer bakepulver

Gul krem:
4 eggeplommer
0,75 dl kremfløte
75 g sukker
1 teskjee vaniljesukker/eller frø fra en halv vaniljestang
125 gram smør(romtemp)

1. Begynn med å lage den gule kremen kvelden før du skal bruke den.
2. Varm opp eggeplommer, fløte og sukker. Dette skal røres under stading omrøring på middels varme og krem skal småkoke til en ganske så tykk krem. Her er det viktig å røre hele tiden slik at den ikke brenner seg. Ta av platen og rør inn smøret. Sett kaldt til neste dag.
3. Bunnen kan også lage dagen før. Pisk marengs av eggehvitter og tilsett sukker litt etter litt. Til du får en stiv marengs.
4.Mal mandlene i blender. Bland sammen med bakepulver. Vend inn i den stive marengsen. Stek på 180 grader i ca.20 min. La bunnen avkjøle helt i formen før du tar på den gule kremen.
5. Smelt ca. 50 gram sjokolade over vannbad. Dekorer kaken.


Denne kaken blir med meg i bursdag. God helg.

 

Kaken du tar med på påskefjellet

Påsken nærmere seg med stormskritt og hva passer vel ikke bedre å dele oppskrift på denne saftige sitronkaken? Den ultimate påskekaken du servere gjestene, mens du nyter solen i hytteveggen. Denne er også superfin å ha med seg på skitur. 

Saftig sitronkake liten langpanne: (Oppskrift fra Det søte liv)
300 gram mykt smør
500 gram sukker
6  egg
3 dl melk/fløte
4 teskjeer bakepulver
600 gram hvetemel
3 sitroner

1. Rør smør og sukker hvitt og fluffy. Tar ca. 10 minutter.
2. Rør inn et og et egg. Pisk godt mellom hvert egg.
3. Sikt inn hvetemelet med bakepulver og halvparten av melken. Rør til det er godt blandet.
4. Tilsett resen av melken sammen med saften fra to sitroner og skall fra alle tre.
5. Stek på 175 grader i ca. 40-45 minutter.

6. Jeg laget glasur av saften fra den siste sitronen, litt vann og melis. Bland til du får en passe tykk konsistens. Bre over kaken når den er avkjølt. Strø over fargerikt strøssel. Dette kakestrøsselet fåes kjøpt på de aller fleste matvarebutikker.

En saftig og gul kake hører påsken til. Nyt helgen dere.


 

Den beste banankaken

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt måte å bruke opp brune bananer også. Jeg har tidligere jobbet på Åpent bakeri og da småspiste jeg alltid på denne kaken. Gode minner. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake. Denne må du prøve. God helg

Oppskrift banan brød:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smør
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valnøtter til topping 

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rør smør og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis. 

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valnøtter. Stek på 160 grader i ca. 60 minutter.


Jeg liker best å spise den naturell med et glass iskald melk. yum!

 

Sitronkake til tebesøket

Hei fredag.I dag gleder jeg meg masse til helg. Etter jobb skal jeg på hytten og det blir deilig. Ski,god mat og drikke og ikke minst godt lesestoff. Skal bli godt å få senket skuldrene. Før jeg tar helg, skal jeg dele oppskriften på denne saftige sitronkaken med kokos og hvit sjokolade. Perfekt å servere i kaffe eller tebesøk. Håper alle nyter helgen og baker deilig kake.



Sitronkake med kokos form 20 cm:
150 gram mykt smør.
2.5 dl sukker.
3 egg.
Zest/skall og saft fra 1 sitron.
1 ts vaniljesukker.
1 ts bakepulver.
4 dl mel.
100 gram smeltet hvit sjokolade.
1 dl kokos.

1. Pisk smør, sukker og sitronskallet hvitt. Ca.5-7 min.
2. Bland inn 1 egg om gangen. 
3. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. 
4. Vend inn det tørre, hvit sjokolade og sitronsaften. Bland godt sammen. 
5. Ha bakepapir i formen. Fordel røren og stek på 180 grader i ca. 25-30 minutter.

Jeg pyntet kaken med en sitronskive og litt glasur. Bland sammen melis og sitronsaft til en passe konsistens. Bre over kaken. 



Enkel og delikat pynt er det fineste synes jeg. 



Verdens beste snickerskake

Snickers er en av mine favoritt sjokolader. Salte peanøtter med karamell. Himmelsk kombinasjon. Denne kaken har jeg laget mange ganger. Har servert den som Valentines kake på Theatercafeen og på julebord på Grand Hotel, men andre ord en skikkelig innertier på kakefronten. Om du vil imponerer i selskap,eller nyte en skikkelig god smaksopplevelse. Bak denne! Oppskriften er fra Sverre Sætre. 

 
Peanøttbunn form 22 cm:
2 eggehviter
30 g sukker
100 g salte peanøtter
50 g melis

Karamellganache
100 g sukker
1,5 dl fløte
100 g hvit sjokolade
10 g smør
1/2 teskjee maldonsalt
Peanøtter til dryss.

Sjokolademousse
150 g mørk sjokolade med 60-70& kakaomasseinnhold.
75 g usaltet smør.
1/2 dl espresso eller sterk kaffe.
1 gelatinplate.
2 eggeplommer.
2 eggehviter.
50 sukker.

1. Begynn med å ha peanøtter og melis i en food processor. Kjør til en grov konsistens. Pisk eggehvitter til de skummer og tilsett sukker litt etter litt til du har en fin og stiv marengs. Vend inn peanøttmelet med en slikkepott.

2. Rør til alt er blandet.

3. Smør en form med litt smør og vend i røren. Jeg bruker en lite palett å bre ut røren med. Stek bunnen på 170 grader i ca. 25-30 min.

4. Etter bunnnen er avkjølt bruker jeg å legge den i frysen, mens jeg lager karamellganachen. Da går det litt fortere. Smelt sukkere på middels varme. Her gjelder det å følge med slik at det ikke brenner seg. Tilsett fløten litt etter litt til alt er oppløst i karamellen. Tilsett smøret og la det småkoke til en tykk masse. 2. Hakk den hvite sjokoladen i en egen bolle. Hell over den varme karamellen og bland godt sammen med maldonsalt. Bre over kakebunnen. 



5. Dryss peanøtter over karamellen. Sett kaken på frys i mellomtiden lager du sjokolademoussen.
6.Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann til den er myk, rør den ut i den varme espressoen/kaffen. Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smøret til du har en jevn masse. Tilsett de to eggeplommene og rør sammen til også dette bli en jevn masse. Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjølte sjokoladeblandingen skal være (ca. 30-35 grader).

7. Hell moussen over karamellen og sett i kjøleskapet. La den stå minst 2-3 timer før servering. Denne kaken er fin å lage dagen før.



8. Jeg pyntet kaken med et kakao dryss og sukret peanøtter.Smeltet bare sukker til karamell, rørte inn peanøtter og rullet dem i sukker. Pass på å ikke brenne deg. Har du litt karamell til overs kan du lage sukkerpynt slik jeg gjorde på bilde. Brukte en gaffel å dra opp, slik det blir sukker strimler. Pynt på kaken.

En lekker og enkel pynt. 

Nyt med en god kopp kaffe. God helg. ♥



Sommerens siste bløtekake

Sensommeren er snart slutt og hva passer vel bedre enn å feire med en god bløtekake før høsten trer inn? Jeg laget denne bringebærkaken til min lillesøsters bursdag forrige helg.

Å lage sukkerbrød er mye enklere enn du tror. Er absolutt noe du kan lage selv og ikke kjøpe. Det eneste du trenger er sukker, romtempererte egg, mel og bakepulver. Noe jeg antar de fleste har hjemme. Nøkkelen er å piske en god og luftig eggedosis og vende inn siktet mel forsiktig inn i eggemassen. Bløtekaker er noe som passer godt i selskaper. 

Bløtekake med bringebær:Sukkerbrød til langpanne:
6  romtempererte egg
180 gram sukker
180 gram
1 teskjee bakepulver
6 dl kremfløte
2 kurver bringebær
1 neve finhakket valnøtter
Syltetøy til bunnen.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Du skal kunne skrive "ole" med røren. Sikt inn melet og vend det forsiktig inn. Du skal ikke slå luftboblene. Bre røren ut på bakepapir på en langpanne.
2. Stek på 200 grader i ca. 12-14 minutter. For å sjekke at sukkerbrødet er ferdig kan du trykke ned en finger ned på bunnen, og om den siger opp, er den ferdig.

3. Ha et bakepapir klart på rist med litt sukker drysset på. Vend det varme sukkerbrødet på rett etter steking. Synes dette er dette er en rask og enkel måte å lage sukkerbrød til bløtekake/rullekake med. 



4. Du kutter bare ut 3 ringer til ønsket størrelse eller en firkant om du ønsker det. 



4. Pisk kremfløten og litt sukkert sammen til luftig krem. Legg lagvis syltetøy,krem,bringebær og hakket valnøtter. Bre krem rundt kaken og pynt med bringebær. For å få kremen pent rundt er det lurt å bruke en palett. Fåes kjøpt i det aller fleste bakebutikker.

Drysser over litt melis som en ektsra touch før servering. 



God helg fra meg.




Blondie brownie. Yumminess.

Endelig fredag og helg. Hurra! I går var jeg skikkelig effektiv på kjøkkenet. Etter å ha startet dagen med bakkeløp i skogen hadde jeg masse energi til å bake. Jeg laget blomkålpizza(oppskrift kommer på mandag!), tomatsaus, salat, italiensk pizza og denne deilige blondie brownien som jeg skal dele oppskrift med idag. Jeg hadde middagsbesøk igår så da passet det perfekt med noe godt til kaffen.

En av mine søstre har cøliaki så du kan fint bytte ut mel med glutenfritt mel slik jeg gjorde for å tilpasse oppskriften. Denne kaken er veldig mektig, så oppskriften kan rekke til mange personer. Ønsker alle en finfin helg ♥

Oppskrift Blondie Brownie fra godt.no :Form 20x20
200 gram hvitsjokolade
120 gram meierismør
2 egg
2 dl sukker
1 dl mel
Saften fra 1/2 sitron
1 teskjee vaniljesukker
1 teskjee bakepulver

1. Smelt smøret og sjokoladen over vannbad
2. Pisk egg og sukker sammen. Vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker
3. Bland inn sjokoladesmøret sammen med sitronsaften
4. Hell røren i formen

5. Stek kaken på 170 grader i ca. 30 minutter



Denne lukter nesten litt karamellaktig når den kommer ut av ovnen. Så godt!



Som glasur smeltet jeg litt hvits jokolade (ca. 100g) over vannbad med 2 spiseskjeer smør. Smurte det utover kaken og drysset over hakkede pistasjenøtter og lakrispulver fra Johan Bulow. Toppet med et lite dryss melis. Ikke nødvendig, men smaker utrolig godt!



Bursdagskake

Jeg elsker å bake til bursdager og andre festligheter. Der er jeg ikke vanskelig å be! I går hadde en av mine bestevenniner bursdag og jeg laget denne sjokoladekaken. http://foodbyvictoria.blogg.no/1438283915_chocolate_cake_friday.html. Et lite tips er å pynte med favoritt sjokoladen til den du baker til. Enkelt, fint og bursdagsbarnet blir glad. Jeg har ellers planer om en rolig søndag med serietitting og pizzabaking. Hello lazy sunday! Hva er deres planer? ♥



Dette er min favoritt dag i uken. Jeg lader batteriene til kommende uke og bare koser meg. Happy sunday!




Chocolate cake friday

En god sjokoladekake er alltid en slager å ha i hus. Dette er en røre som ikke krever noe mye, og du har nok de fleste av ingrediensene allerede tilgjengelig på kjøkkenet. Sjokoladekake var faktisk den første kaken jeg fikk lov å lage alene på mamma sitt kjøkken når jeg gikk i 5.klasse. Er nok den siden i kokeboken som har flest flekker, det var en gjenganger her i alle fall. Mange gode minner fra barndommen.  

Jeg bruker å toppe sjokoladekaken med glasur, men i dag valgte jeg å heller lage en variant med kaffe sjokoladekrem. Nam! Det er en fin kake å servere til venniner som elsker sjokoladekake og kaffe. Det gjorde jeg. God helg alle dere fine som titter innom her ♥



Sjokoladekake 24 cm form:

2 egg
3 dl sukker
4 1/2 dl hvetemel
2 1/2 teskjee bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao
1 1/2 dl melk/ jeg brukte vaniljesaus jeg hadde liggende
150 gram smeltet smør
100 gram sjokolade

Kaffe sjokoladekrem:
100 gram mykt smør
4 spiseskjeer kakao
ca. 200 gram melis
200 gram kremost romtemp.
1 shot espresso/sterk kaffe. Smak deg fram til hvor sterk kaffesmak du ønsker
1 pose sjokosmell fra mors hjemmebakte(kan sløyfes)

1. Boksiden med mest flekker i. 



2. Smelt smøret. Rør sukker og egg sammen. Hakk sjokoladen i biter


3. Bland det tørre sammen. Bruker å gjøre det i litermålet og røre godt med en skje så alt er godt blandet

4. Vend inn vaniljesaus, smør, melblandingen og sjokoladen. Bland godt sammen



5. Smør formen med smeltet smør. Ha i røren og stek på 200 grader i ca. 30 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om kaken er gjennomstekt



6. Mens kaken avkjøles på rist lager du sjokoladekremen. Pisk smøret mykt. Vend inn melis, kakao og kaffen. Ha i kremosten tilslutt. Miks til en fluffy krem. Bre kremen over kaken og strø over sjokoladepynten

Sjokoladekake på 1-2-3. Perfekt til alle bursdager. Hurra!



Verdens kyssedag

Samarbeid med Regal

I dag er det hele verdens kyssedag. I den anleding har jeg laget et roseformet browniekake. En romantisk kake du kan overraske din kjære med. Jeg holder på med et samarbeid med regal og har da brukt deres brownie kakemiks. Jeg laget disse kakene på 30 minutter. Visste du at kakemiksen er laktose og glutenfri? Det er ikke for seint å overraske kjæresten med kake. Har du ikke roseform, bruk en hjerteform eller muffinsformer. Husk å kysse masse på din kjære i dag ♥

Oppskrift rosebrownie:
1 pakke regal brownie kakemiks
Rosa perler fra Wilton

1. Lag kaken som anvist på pakken. Du trenger kun vann og olje. 
2. Stek i valgfri kakeform.

3. Kjøpte denne roseformen i Israel. Vet den selges i Norge også. Hvor fin er ikke den til å lage iskrem og mousse i? 



Pyntet kaken med noen rosaperler fra Wilton. Enkelt og romantisk. 



Server gjerne med iskrem til. God kyssedag alle lesere ♥

Delicious brownie bites

Sammarbeid med regal

Det nærmer seg skoleavslutning og sommerfester. Disse søte brownie bitene er perfekt å server. Det beste er at de lages på kun 20 minutter. En smakfull liten munnfull. Jeg har et samarbeid med Regal om å inspirere dere som er i tidsklemma, til å overraske på kakebordet. Ikke alle som orker å spise et helt stykke, da er disse bitene perfekte! ♥

Oppskrift Brownie bites:
1 pakke regal browniemiks
1.5 dl vann
1 dl olje
Form fra Wilton

1. Lag brownie som anvist på pakken.

2. Fyll formene med røre. Jeg liker å bruke en sprøytepose for å unngå mye søl. Formen er av merke wilton. Vet de selger på cacas, jernia og ulike kjøkkenbutikker. 

3. Stek på 175 grader i 20 minutter.

4. Setter du formen i frysen, er de enklere å få ut av formen.

Server med et melisdryss over. Det enkle er ofte det beste :) 





Rask gulrotkake til 17 mai

                                                                                                                                                                                                                                                                            Sammarbeid med regal

Dette er kaken til alle dere som er i tidsklemma fram mot 17 mai, men likevel vil ha med en fin kake til 17 mai frokosten/selskap. Jeg holder på med et sammarbeid med regal om å gjøre kjøpemiksene deres mer kreative:) Jeg har laget en tre lags gulrotkake med deilig kremostfrosting toppet med norges non stop. Enkle og fin kake å ha med til 17 mai frokosten. Denne bruker du ikke lang tid på og den er kjempegod. Ønsker du å heller lage muffins fordel røren i 12 former. Elsker forresten freia sine norges non stop, så fine å pyne med!

Gulrotkake til 17 mai:
1 pakke regal gulrotkake
350 gram kremost
1 pakke melis
200 gram meierismør
Saften av 1 sitron
1 teskjee vaniljeestrakt/sukker
1 pakke norges non stop til pynt.  

1. Følg fremgangsmåten på pakken. Miksen er enkel og lage. Du trenger bare olje og vann.

2. Ha røren i en 22-25 cm kakeform og stek etter anvisning på pakken.



3. Når kaken er ferdig avkjølt deler du den i tre. Bruk en god kniv når du skjærer.

4. For kremosten. Pisk smør, melis, vaniljestrakt og sitronsaft mykt og luftig. Tilsett kremosten og miks til du har en fluffy glasur. Har laget en ekstra stor ostekrem oppskrift, slik at det er nok krem til alle lagene. Bruk en palett/kniv til å smøre ut hvert lag.


5. Kaken trenger heller ikke å være overdekket av krem i kantene. Mine kanter synes litt og jeg synes det gir en pen rustic preg. Dryss over norges non stop. 

Volia en enkel og festlig kake til 17 mai på 1-2-3.



Ha en fin tirsdag videre ♥ imorgen kommer oppskrift på lasange til 1.
 

Browine med appelsin

Dette er en av de beste browniene jeg har laget. Jeg elsker appelsinsjokolade. Du vet den oransje du får kjøpt i butikken nå i juletider. Derfor har jeg laget denne deilige brownie med appelsinsmak. Gir ekte glede.



Oppskrift Brownie med appelsin: Form 30x20
200 gram smør
300 gram kokesjokolade
400 gram sukker
1 teskje vaniljestrakt/sukker
5 egg
100 gram mel
40 gram kakao
Skallet av 1 appelsin 

1. Smelt smør og sjokoladen sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele oppskriften lager du i den. La blandingen bli lunken før du røren inn sukker og vaniljestrakt.

2. Bland inn et og ett egg. Visp godt.

3. Vend inn mel og kakao. 

4. Rør inn appesinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel, om du ønsker mer smak.Nøtter og tørket frukt er også godt.

5. Fyll i form 30x20 cm. Eller i porsjonsformer. Stek på 180 grader i 25 minutter. 

Avkjøl kaken før du tar deg en smaksprøve.

Dryss over litt melis og revet appelsinskall før servering. NYT





God helg. 

Krydret gulrotkake

Gulrotkake er en del av høststemingen for meg. I år har jeg laget en ny vri med masse deilig krydder i. Toppet med en frisk kremost frosting.En herlig smaksopplevelse på en vakker høstdag. Bak og inviter venner på en kaffe og kakedate. 

Oppskrift krydret gulrotkake: (form 22-24 cm)
4 egg
200 gram sukker
150 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee vaniljesukker
1 dl rasp eller solsikkeolje 
5 dl revet gulrot
2 teskjeer kanel
1 teskjee kardemomme
1 teskjee ingefær
1/2 teskjee nelikk 

Frosting:
150 gram kremost 
100 gram smør
300-350 gram melis
Saften av en 1/2 sitron

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i ca.15 minutter. Ikke slurv med pisking! For å sjekke at eggedosisen er ferdig skal du kunne skrive f.eks "ole" med røren. Sikt inn hvetemel blandet med krydde, bakepulver og vaniljesukker. Rør inn oljen og gulrøttene.

2. Kle formen med bakepapir om du bruker springform. Jeg smurte en rund form med smør og drysset over hvetemel. Om du bruker form med bunn. Da er det lettere å få den ut. Hell i røren. Stek på 175 grader i ca. 40-45 minutter. Avkjøl deretter på rist.

3. Pisk sammen kremost og smør. Visp inn melis og sitronsaft. Pisk til en luftig krem. Bre ut på kaken med en plaett, sprøytepose eller slikkepott.



Deilig krydret kake med frisk frosting. Må bakes!

Nyt lillelørdagen 

Sjokoladekake på 5 minutter

Denne oppskriften er til deg som elsker sjokoladekake. Den tar 5 minutter å røre sammen og smaker godt. Server lun med vaniljeiskrem til. Yum! Jeg hadde i peanøttsmør i min, veldig godt. Noen ganger er det lov med raske løsninger, denne er godkjent :) 



Oppskrift til 2 mug cakes:

4 spiseskjeer smør
80 gram mørk kokesjokolade
4 spiseskjeer mel
4 spiseskjeer sukker
1 teskjee bakepulver
2 egg
2 spiseskjeer kakao
1 dl melk
2 spiseskjeer peanøttsmør

1. Smelt smør og kokesjokolade i mikro.

2. Rør inn egg, sukker og melk.

3. Ha i mel, kakao og bakepulver. Rør godt.

4. Smør koppene med smør. Mine kopper rommer ca. 3 dl. 

5. Fyll opp 2/3 deler av koppene. Ha i en 1 spiseskjee penøttsmør i hver(kan selvsagt sløyves). Kjør på 600 w i mikro i ca. 1 minutt og 30 sekunder. Dette kommer selvsagt an på hvor sterk mikro du har. Begynn på 600 w. Kaken hever seg, så du merker at den er ferdig.

Deilig sjokoladekake ferdig i en fei. Toppet en med sjokoladebiter og den andre med en glatt penøttsmør og salte penøtter. 

Den perfekte venninekosen, når en ikke har mye tid. Greit med enkle løsninger som smaker godt.

Server gjerne varm med vaniljeiskrem. mmm!

Lag gjerne en sjokoladeglasur å ha over. 





Nyt fredagen, 
♥ Ingrid Victoria

Mormors konfekt kake

Vi var ofte på middagsbesøk hos mormor og morfar når jeg var yngre. Mormor servert ofte denne enkle og gode kaken. Passer godt til en kopp god kaffe. Søndag er en koselig dag å invitere på kaffebesøk. Denne kaken lager du en fei.

Oppskrift mormors konfektkake for 20-24 cm:
200 gram mykt smør
250 gram sukker
3 egg
Skallet fra 1 sitron
100 gram mandler
100 gram mørk sjokolade
1 teskjee bakepulver
150 gram hevetemel 

1. Pisk smør og sukker hvitt. Jeg hadde ikke mere hvitt sukker, så hadde i halvparten brunt. Veldig godt det også. Vend inn 1 egg om gangen.



2. Vend inn bakepulver, mel og sitronskall. 

3. Tilsett hakket mandler og sjokolade.

Lov med en smaksprøve, mmm. 

4.Om du ikke har røren i en sprinform. Anbefaler jeg å smøre kakeformen med smør og drysse over mel. Da er det lettere å få kaken ut av formen. Stek på 180 grader i ca.30-35 minutter.

5. Avkjøl kaken på rist, før du tar den ut av formen.



6. Glaser kaken med sitronglasur. Bland melis med saften fra 1 sitron i en liten skål. Hadde glasuren i en sprøytepose og pyntet. 



Server med en kopp kaffe og nyt.

 Ingrid Victoria

Mammas mandelbunn

Mandelbunn er utrolig lett å lage, og den er glutenfri. Mammas mandelbunn har været en gjenganger i familiebesøkene opp gjennom årene. Jeg synes det er så flott å kunne føre oppskrifter videre. Gleder meg selv til å få egne barn, som skal få bake videre på mine oppskrifter.

Denne bunnen er nesten kransekakeaktig. Toppet med krem/vaniljekrem med friske bær, er den perfekt til sommern. Ha gjerne på sjokolade og annet godt. Er jo ingenting som slår norske jordbær. Eller hur? Topp med dine favoritter :) Mandelbunn kan lages på forhånd og fryses ned. Alltid kjekt å ha liggende om det kommer gjester :)

Oppskrift mandelbunn:
200 gram Mandelmel
200 gram Sukker
2 Egg
1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:
2 dl Pisket kremfløte
1 dl hjemmelaget vaniljekrem
Bær, brukte en blanding av jordbær.bringebær, moreller og blåbær.

1. Bland alt i en bolle. Jeg rørte for hånden med en sleiv. Du kan også bruke en mikser.

2. Ha i en smurt form. Jeg brukte en 20 cm form. Bruk gjerne en 24 cm form. Press ned med hendene eller en palett.

3. Stek på stek på 150 grader i 30 min.

4. Avkjøl på rist. Imellomtiden kan du piske kremen. Jeg hadde i litt vaniljekrem for en tykkere vaniljekrem. Utrolig godt. Passer fint for de som ikke er så glad i bare krem.

5. Ha på krem og bær. Jeg brukte en blandig av moreller, jordbær, bringebær og blåbær.

Pynt med sitronmelis og et lite dryss melis for prikken over ien.

En enkel og frisk kake å servere. Perfekt nå om sommern, når vi har så masse gode bær.

Ønsker alle en fantastisk start på uken. Make the best of it!

Love IV.

Mammas sjokoladekake

Jeg var 8 år da jeg fikk lov å bake denne sjokoladekaken aleine på kjøkkenet. Definitivt den siden med mest flekker i mammas brune kokebok. Herlige barndomsminner.Er utrolig glad for at mamma lot oss jentene bake i tidlig alder. Avtalen var at kjøkkenet måtte være strøkent etterpå. Lærte vi å bli skikkelige ordens menneske i samme sleng. haha. La barna slippe til på kjøkkenet :)

Dette er kaken som alle barna i gaten elsket. Den klassiske langpannekaken med kokos på toppen. En sikker vinner i hvert barneselskap. Denne er verdens enkleste oppskrift, her kan du ikke gjøre feil. En super oppskrift å begynne med, om du er ikke vant til å bake mye. Dobble oppskriften så får du langpannekake.

Oppskrift 1 rund kakeform 24 cm: Dobble oppskriften for langpanne.

2 egg

3 dl sukker

4 1/2 dl hvetemel

2 1/2 teskjee bakepulver

2 teskjeer vaniljesukker

2 spiseskjeer kakao

1 1/2 dl melk

150 gram smeltet smør

Glasur:

3.5 dl melis

4 spiseskjeer smeltetsmør

2 spiseskjeer kakao

4 spiseskjeer kaffe, event vann.

2 teskjeer vaniljesukker

Kokos eller annen kakepynt.

1. Smelt smøret. Bland smør, egg og sukker lett sammen.

2. Bland alt det tørre i et litermål. Slik at bakepulveret blir jevent fordelt.

3. Bland det sammen med smørblandingen.

4. Tilsett melken og rør godt sammen.

5. Smør formen med smeltet smør. Hell røren i. Stek på 180 grader i ca. 35-45 min. Avhenger av hvilken ovn du bruker. Bruk en pinne til å sjekke at kaken er ferdigstekt.

6. Mens kaken avkjøles. Lag glasuren. Smelt smøret i en kjele. Tilsett kaffen. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker. Tilsett mer melis om du ønsker en tykkere glasur. Hell glasuren over kaken. Dryss over kokos.

Deilig norsk sjokoladekake, slik ho mor laga den.

Til bursdag, er det fint å pynte med nonstop eller perler.

Nytes best med et glass kald melk. YUM!

Ønsker alle er superstart på uken! :)

IV.

Mini eplekaker med marengs

I dag er det denne deilige eplekaken som står på menyen. En deilig kake med syrlige epler, toppet med en søt marengs. En herlig kombinasjon. Oppskriften har jeg funnet på Elinlarsen.net. Prøv deg på denne gode eplekaken med en søt vri :)

Oppskrift: Minieplekake 6 mini former eller en stor 24 cm

1 egg

2 eggeplommer

100 gram sukker

150 gram smeltet smør, avkjølt.

150 gram hvetemel

1 teskjee bakepulver

2 syrlige epler, jeg brukte Granny Smith

2 teskjeer kanel eller mer.

Mandelflarn

Margens:

3 eggehviter

100 gram sukker

Ovenstemperatur 160 grader.

1. Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.

2. Tilsett smøret, mens du mikser, litt etter litt. Slik at alt blir godt blandet.

3. Tilsett mel og bakepulver.

Bland godt.

4. Skrell eplene, og skjær i tynne skiver.

5. Fordel røren i 6 små former.

6. Legg på epleskivene, og dryss over kanel og sukker.

7. Pisk eggehvitene til det skummer, tilsett sukker litt etter litt. Pisk til marengsen er stiv(hold bollen opp ned).

8. Fordel marengsen over eplekakene og dryss over mandelflarn.

9. Stek på 160  grader i ca. 12-15 min. Marengsen skal være lysebrun.

Server med en kule vaniljeiskrem og melisdryss. En deilig kake.

Håper det smaker :)

IV.

Banankake med mørk sjokolade

Banankake er min absloutte favoritt formkake. Sjokolade og banan er så utrolig  godt sammen. Dette er også en utrolig saftig kake, og en ypperlig mulighet å bruke brune bananer til noe godt. Skjær kaken i tykke skiver og ta med som turmat i det fine høstværet. En sikker vinner :)

Oppskrift banankake i brødform:

3 modne bananer(normal størrelse)

2 egg

5 dl hevtemel

1 dl melk

2 ts vaniljesukker

1. 5 ts bakepulver

1.5 dl sukker

120 gram smør

100 g 70% mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 180 grader. Miks smør og sukker luftig.

2. Vend deretter inn et egg om gangen.

3. Tilsett banene i biter. Bland sammen.

4. Bland hevtemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.

Bland melken  inn med det andre. Miks godt.

4. Vend inn hakket sjokolade med en slikepott.

Bland til sjokoladen er blandet inn godt.

5. Hell blandingen i en brødform (eller springform, muffins former ect) Stek på 180 grader i ca 35-40 min.

Nybakt banankake. La den hvile i formen til den er lunken, ha den deretter over på rist.

Server med en kopp kaffe og et lite melisdryss.

Prøve den du også? :) God onsdag!

IV.

Sjokoladekake med jordbærmousse

Da mamma hadde sin 50 års dag forrige helg, fikk jeg i oppgave å lage en enkel sjokoladekake som alle vil like. Jeg laget dermed Manuela sin " Devils food cake", saftig sjokoladekakebunner, med frisk jordbærmousse som fyll. Dette er en saftig og god sjokoladekake som faller i god smak hos alle :) Pynt med friske bær fra hagen.

Sjokoladekakebunn til to 20 cm former:
30 gram mørk sjokolade
65 gram kakaopulver
2 1/4 dl kokende vann
2 store egg, romtemperert
2 store eggplommer
1/2 dl rømme
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
225 gram mykt smør
215 gram mel
2 spiseskjeer maisenna
325 gram lyst sukker
1 ts natron

Forvarm stekeovnen til 175 grader

1. Bland sjokoladen, kakaopulver og kokende vann i en bolle. Rør godt sammen, og sett blandingen i kjøleskapet i minst 20 min.

2. Rør eggeplommer, rømme og vaniljesukker sammen i en bolle. Sett tilside.

3. Bland smør, sukker, maisenna, mel, natron og salt i en tredje bolle. Miks med en mikser.

Tilsett  eggeplomblandingen og bland godt. Deretter tilsetter du eggene, et og gangen og rør til den blir en luftig røre.

Bland inn sjokoladeblandingen tilslutt.

Ha røren i to 20 cm former. Ha bakepapir i kantene. Stek i 30-40 minutter.

Fine sjokoladebunner ferdigstekt.

La dem avkjøle litt i formene, før du legger dem på rist.

Jordbærmousse

350 gram jordbær

2 gelantinplater

2 dl kremfløte pisket

50 gram sukker

1. Bløtlegg gelantinen i kaldt vann.

2. Bland jordbær og sukker sammen, og varm på lav varme i en kassarolle.

3. Press deretter jordbærene gjennom en sil, slik at du får jordbærpure. Varm opp puren, og ta av platen. Tilsett gelantinen og rør til den har smeltet.

4.Sett i kjøleskapet og la den avkjøle.

5. Bland deretter med ferdigpisket krem.

Sett i kjøleskapet til den er blitt kaldt ca. 1-2 time.

Når moussen er klar, ha en kakebunn på bakepapir, og bre ut moussen med en palett. Du kan fint bruke en slikkepott også.

Ha over den andre kakebunnen. Du kan nesten ikke unngå å få litt mousse på selve sjokoladebunnen, men det går fint. Sjokoladekremen kommer til å dekke flekkene etterpå.

Ligner på en stor Oreo Cookie. YUM! Sett den i kjøleskapet.

Sjokolade ganache: Her gikk det litt fort i svingene, så jeg glemte å ta bilde!

300 gram mørk sjokolade, bruk en av god kvalitet.

300 gram fløte

1. Varm opp fløten, og ha den over sjokoladen. Miks med en stavmikser, slik at du får en glatt og fin konsistens. Her kan du velge å ha over ganachen med engang, eller å sette den kaldt i 1-2 timer. Deretter kan du piske den opp, å smøre den ut som en krem. Pass på å ikke piske for mye, da blir det smør.

Smør ut kremen med en palett. Du kan også bruke en sprøytepose og lage blomster. Jeg pyntet kaken med jordbær og blåbær. Godt og enkelt.

Håper det smaker,

IV.

Banankake med sjokolade

God søndag,

Nå er det en stund siden jeg har blogget. Dagene har gått i ett, og har ikke vært mye tid til blogg. Nesten hver søndag pleier jeg å bake eller lage mat. Søndag er jo hviledagen i uken. Er vel ingenting smaker vel bedre enn en god hjemmelaget middag, eller nybakt kake til kaffen? :)  I dag bakte jeg en veldig saftig og god banankake, siden jeg hadde noen veldig brune bananer liggende. Brune bananer gir også mest smak.

Oppskrift banankake i brødform:

3 modne bananer(normal størrelse)

2 egg

5 dl hevtemel

1 dl melk

2 ts vaniljesukker

1. 5 ts bakepulver

1.5 dl sukker

120 gram smør

100 g sjokoladeknapper

1. Sett ovnen på 180 grader. Miks smør og sukker luftig. Vend deretter inn et egg om gangen.

2. Tilsett bananene.

3. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen. Sikt deretter inn blandingen, sammen med melken.

4. Vend inn sjokoladeknappene tilslutt. Rør med en slikkepott.

Hell blandingen i en brødform (eller springform, muffins former ect) Stek på 180 grader i ca 35-40 min.

Jeg synes kaken smaker best sammen med et glass iskaldt melk. Må prøves.

Nyt finværet, for det skal jeg :)

Klem fra IV.

Brownie with walnuts

God fredagskveld,

I kveld har jeg bakt mamma sin deilige brownie med valnøtter og sjokoladeknapper. Yummy! Kaken tar ikke lang tid å lage og er perfekt som helgekos servert sammen med iskrem.

Oppskrift:

200 g Smør

100 g Sjokoladeknapper

4 dl Sukker

4 Egg

2.5 dl Hvetemel

1 ts Vaniljesukker

5 ss Kakao

Fyll:

100 g Grovhakket valnøtter

100 g Sjokoladeknapper

1. Smelt smør og sjokoladeknapper sammen i en kjele.

2. Ta av platen når det er ferdig å rør godt.

3. Jeg bruker å blande alt i kjelen. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker.

4.Bland inn mel og kakao.

Rør godt.

5. Bland inn grovhakket valnøtter og sjokoladeknapper med en slikkepott.

6. Smør en  18×26 cm panne med smør, legg bakepapir over(da klistrer bakepapiret seg til bunnen). Du kan også bruke en liten springform, eller små porsjonsformer. Stek på 200 grader i ca. 20 min.

Jeg bruker å sette kaken i frysen, slik at det blir god fugde inni.

Server sammen med iskrem. Jeg prøvde ut Please sin smak med sjokolade og bringebær :) Perfekt!

Bak til helgekos!

IV.

Finn flere oppskrifter på brownie her.

Mammas Mandelbunn

God lørdag,

I går feiret vi 7 års dagen til familiens lille stjerne Emma. Jeg bakte jeg blandt annet mammas mandelbunn med krem og friske blåbær. Denne kaken er frisk og god. Min storesøster har gluten, så denne kaken er glutenfri. Flott å bake en kake alle kan spise :)

Oppskrift mandelbunn:

200 gram Mandelmel

200 gram Sukker

2 Egg

1/2 teskjee Bakepulver

Fyll:

3 dl Pisket kremfløte

150 gram Blåbær

Mørke og hvite sjokoladeknapper

1. Jeg malte mandler selv, du kan også kjøpe ferdigmalt. Bland alle indigrienser godt sammen i en bakebolle.

2. Smør en bakeform med smør. Jeg brukte en 18×26 cm panne. Du kan også bruke en liten springform, eller små porsjonsformer.

Trykk deigen ned i formen, jeg brukte fingertuppene. Stek på 150 grader i 30 min.

Avkjøl kaken på rist.

Pisk kremfløte. Legg krem over kaken, og strø over blåbær og sjokoladeknapper.

Server til glade gjester. Perfekt sommerkake.

Legg gjerne igjen en kommentar om ønsker om noen jeg skal lage, eller om tips :)

Kos dere ikveld,

IV.

Franske Makroner

God onsdag dere,

I går laget jeg makroner for første gang. Har hatt lenge lyst til å prøve å lage dette. Resulatet ble kjempe godt, og anbefaler alle å prøve. Kjempe fine å server i besøk, eller gi vekk som gave. Jeg skåldet ikke mandlene før jeg malte mandlene, det skal jeg gjøre neste gang. Du kan fylle makronene med hva du vil, jeg fylte mine med jordbær og sjokoladekrem. Herlig.

Makroner ca. 16 store:

120 gram Mandelmel

3 Eggehviter i romtemperatur

3 Spiseskjeer sukker

200 gram Melis

1/2 ts Wilton Champange konditorifarge

1. Istedenfor for å kjøpe mandelmel, malte jeg mandelene selv. Det er mye billigere. Malte mandlene selv med en mandelkvern.

2. Pisk marengs av eggehvitene. Når marengens begynner å bli skummete, tilsett sukkeret, en spiseskjee om gangen.

Stivpisk marengsen videre, du skal kunne holde bollen opp ned. Da er marengsen ferdig.

3.Tilsett konditorfargen. Jeg hadde bare champange farget konditorfarge med til Bergen, derfor ble mine makroner veldig naturell i fargen. Skal prøve med med mer farger neste gang.

4.Bland fargen forsiktig inn med en slikkepott.

5. Sil inn melis og mandelmel sammen.

Bland forsiktig alt godt sammen med en slikkepott.

6. Ha alt i sprøytepose, og sprøyt ut små rundinger på et bakebrett.

La makronene hvile i 30-60 min.

7. Stek makronene på 150 gradr i 10-14 min. Pass på å ha et ekstra bakebrett under, slik at makronene ikke sprekker.

8. Jeg fylte makronene med jordbær og sjokoladekrem. Jukset litt med jordbærkremen, siden jeg brukte  ferdigkjøpt jordbærmousse.

Sjokoladekrem

30 gram sjokoladeknapper

1 spiseskjee smeltet smør

1 ts vaniljesukker

1-2 spiseskjeer Melis

Smelt sjokoladen sammen med smøret. Tilsett deretter melis og vaniljesukker bland godt sammen.

9. Fyll makronene med ca en teskjee fyll i hver.

10. Legg på det andre makronlokket.

Server, smaker fantastisk.

Ha makroner i cellofanposer og gi vekk som gaver til venner og familie. Disse skal jeg ha med til mormor og morfar. Mums.

Ha en flott onsdag,

Love IV.

Eplekake

Hei dere,

Lørdag er en perfekt dag å bake noe smakfullt på. I dag skal jeg dele en god og enkel eplekakeoppskrift med dere. Denne grunnoppskriften kan du også bake andre kaker med som, blåbær, plomme og bringebær.

Oppskrift:

100 g Smeltet smør

 2 egg 

150 gram Sukker

120 gram mel

1.5 teskjee Bakepulver

1 teskjee Vaniljesukker

2 Skrellte epler i skiver

1-2 spiseskjee kanel + 1-2 spiseskjee sukker til dryss over eplene.

1. Pisk eggedosis av sukker og egg

2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle.

3. Tilsett blandingen sammen med smeltet smør, å miks videre.

4. Skrell og skjær eplene i tynne båter.

5. Kle en 18x26 cm bakepanne med bakepapir, og hell røren oppi.

6. Legg epleskivene i rader oppå røren.

7. Stø over sukker og kanel. Stek i ovenen i ca. 30-35 min på 180 grader

Serverte sammen med creme brulee iskrem.

Nyt helgen dere,

IV.

Finn flere oppskrifter på eplekake her.

Rocky Road Brownie

God onsdag lesere,

Noe av det beste jeg vet er brownies, ingenting smaker bedre enn kake full av deilig sjokolade. Denne kakeoppskriften er fra USA selvfølgelig, en kake jeg ofte spiste da jeg bodde i Boston. Brownien inneholder mini marshmallows, valnøtter og chocolatechips. Yummy! Jeg halverte denne oppskrifen siden jeg laget den i 2 mini brødformer. Om du vil dobleroppskriften baker du den i en 18x26 cm panne. Oppskriften kan også bakes i små mini former som f.eks cupcakesformer :)

Oppskrift:

115 g smør

150 g chocolatechips

1 ts vaniljesukker

100 g sukker

100 g brunt sukker

2 egg

120 g hvetemel

100 g valnøtter

Topping:

100 g rosa og hvite marshmallows bites

30 g hakket valnøtter

30 g sjokoladeknapper

1. Smelt sjokoladen og smøret sammen på lav varme.

2. Bland alt godt sammen mens det smelter.

3. Tilsett sukkeret og vaniljesukker, og vips godt videre.

4. Tilsett eggene, og rør videre.

5. Sikt inn hvetemel og valnøtter, og rør godt videre til røren blir fyldig og tykk.

6. Fordel røren i formen. Jeg brukte mini brød/kake former fra Kitchen. Stek kaken på 180 g i ca. 30 min

7. Ta ut kaken, og tilsett marshmallowsknapper, hakket valnøtter og chocolateschips å stek videre i ca.10 min.( jeg glemte å ta bilde etter jeg tok sjokoladeknappene på,beklager dette)

Skjær kaken i fine firkanter å server, smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget vaniljeiskrem :)

Denne brownien er en sikkert vinner på kakebordet.

Love Ingrid Victoria.

Finn flere oppskrifter på brownie her.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits