iskrem

Bananis til sommeren

Dette må være verdens enkleste is oppskrift. Banan + sjokolade er virkelig en vakker kombinasjon. Det smaker utrolig godt! Jeg moser bananen i blender og fryser. Deretter dyppes isen i sjokolade. Perfekt å nyte på varme sommerdager. Disse isformene skal brukes flittig i sommer.

Oppskrift bananis til fire:
2 store eller 3 små bananer
200 gram mørk sjokolade
Ulike toppinger. Jeg brukte strøssel, grovhakket peanøtter, kokosflak og sjokoladepulver.

1. Mos banene i blender/stavmikser. Frys i former. Har du ikke iskremform kutt banane i to og ha i en ispinne på hver banan.
2. Varm sjokolade på svak varme over vannbad. Hell sjokoladen i et høyt glass(da er det lettere å dyppe) dypp hver is i sjokoladen. Dryss over topping. Sjokoladen stivner utrolig fort. Derfor er det viktig å ha all topping klart.

Server og nyt. Om du ikke spiser alle samme dag, frys ned i bokser.


 

Ripssaftis til sensommerkos

Det nærmer seg slutten på sommeren, men det stopper ikke meg for å spise en is eller to før høsten inntrer. Jeg liker forsåvidt å spise is uansett årsstid, trenger ikke å være sommer for min del. Jeg var ute og plukket rips i hagen forleden og laget disse saftisene sammen med lillesøstren min. Koselig! Enkel å mikse sammen og smaker friskt.Er du heldig å ha rips, blåbær eller andre bær i hagen ville jeg prøvd meg på disse. Rema 1000 selger også norske bringebær for 15 kroner kurven denne uken. God helg fine lesere!

Ripsis til sensommer 6 stk:
5 dl rips eller annen type bær
2 dl sukker
2 dl vann

1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er løst opp. Dette kalles sukkerlake. Varer en evighet i kjøleskapet og passer perfekt når du blir fysen på saftis. Mos valgfri frukt og smak til med sukkerlake. 2. Jeg moste alt i en blender. Jeg hadde ingen sil når jeg laget disse, så det ble litt frø i blandingen, men om du ønsker en klar væske sil ut frøene.
Fyll i formene og la det stivne i frysen. Pakk i matpapir når du fryser ned. Bon appetit!

Emma tester :) 
Sjokoladedrøm på pinne

I går laget jeg noen kjempegode sjokoladeispinner. Toppet isene med smeltet sjokolade og crunchy jordbærstrø - mmmm.... en liten sjokoladedrøm. Alt du trenger er fløte og kondensert melk. Enklere blir det ikke! Kanskje noe du kan lage til helgen?Sjokoladedrøm is 6 stk + liten boks:
1 boks sjokolade kondesertmelk
6 dl kremfløte
100 gram smeltet sjokolade + valgfritt strø, jeg brukte jordbærstrø.

1. Pisk sjokolade kondesert melk og kremfløten sammen til en luftig krem. Får du ikke tak kondesert melk med sjokoladesmak (kjøpte min i Sverige) kan du bruke vanlig melk og tilsette sjokoladepulver/kakaopulver til du får en god sjokoladesmak.2. Pass på at du ikke skiller kremen når den piskes. Om du bruker en kjøkkenmaskin gjøres dette på circa 5 min, en håndmikser bruker litt lengre tid.  
Dette er en veldig luftig og enkel iskrem som lages i en fei.

3. Fyll former eller eventualt alt i en isboks om du vil det. Jeg bruker en sprøytepose til å fylle formene med. Bruk en palett/kniv for å trykke kremen ned, og slå deretter formen i kjøkkenbenken slik at du unngår luftbobler i isen.Sett så isen i fryseren, og den er klar til servering etter 3-4 timer.4. Smelt mørk sjokolade i vannbad. Dypp pinnen nedi og ha så over strø. Jeg brukte jordbærstrø - syns det ble en veldig frisk og sommerfin farge!

Isformene er fra Nicolas Vahe

Resten av isen fylte jeg i en liten isboks. Disse små isboksene bestilte jeg fra AmazonØnsker alle en superfin helg. Tusen takk for alle som titter innom og legger igjen kommentarer. Blir veldig glad  ♥

Forfriskende sukkerfrie ispinner

Jeg sitter i københavn airport og venter på flyet til Oslo. Tenkte å dele oppskriften på noen lekre sukkerfrie ispinner. Forfriskende i varmen med smak av sitron og lime. Yummi! Det er mange som spør hvor jeg kjøper disse isformene, de er fra Nicolas Vahe. Selges på Ting, Bolia, Annen Etage og diverse interiørbutikker.

De koster 100 kr og du får med 100 ispinner. Jeg personelig elsker disse formene. Ser ut som kjøpeis og er veldig enkle å bruke. En fin venninegave er det også. Lag masse is i sommer. Flere is oppskrifter finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/iskrem.html ♥

Oppskrift sukkerfrie ispinner:
Zero saft med smak av lime og sitron
Lime og sitronskiver. Eventuelt litt mynte om du har det liggende.

1. Lag saften som anvist på pakken. Tror jeg laget 2 dl til 6 former. Kutt tynne sitron og limeskiver. Legg i formene og hell over saften.
2. Sett på frys. Isen er klar etter ca. 3-4 timer. 

Mine beste isoppskrifter

Is er noe av det beste jeg vet, og helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket is - uansett årstid. Spesielt nå som vår/sommer begynner å nærme seg passer det perfekt:) Jeg kjøpte disse fine isformene fra Nicolas Vahe ifjord og har brukt dem masse siden. Gradestokken stiger her i Oslo og neste uker skal det bli over 15 grader, så jeg tenkte det var perfekt å dele mine favoritt oppskrifter på is! Lag dem nå, så har du det klar i frysen! 

Du kan lage is av det meste - bruk din favorittoppskrift på smoothies og hell i isformer, eller lag kaffeispinner dyppet i sjokolade. Alt ettersom hva du liker best! Selv skal jeg ihvertfall finne frem isformene og prøve meg på ulike oppskrifter fremover. Mango og sitronis står først på listen. Kom gjerne med ideer og om du har noen selv! 

1. Smoothies isformer. Nytes i varmen. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169606_hjemmelaget_fruktispi.html

2. Sunnere kokosis med pasjonsfrukt. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170340_coconut_passion_ice_c.html

3. Hjemmelaget vaniljeispinner. Disse er superenkle å lage. Sikker vinner hos store og små. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170052_hjemmelaget_vanilje_i.html

4. Kaffeispinner med sjokoladetrekk dyppet i daim. Say no more! So yummy!

 http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170084_kaffeispinner_dyppet_.html

Iskjeks dyppet i sjokolade

Sommeren nærmer seg høst. Heldigvis kan vi spise is hele året. Hva med å dyppe vaffelkjeks i sjokolade? og rulle i din favoritt topping. Mmm, de beste iskjeksene. Jeg rullet mine i mørk sjokolade med grovhakket peanutter og fargerike sprinkels. Kreativt og godt. Passer fint til bursdag og fest, eller en helt vanlig hverdag med det lille ekstra. Lag din favoritt :)

Oppskrift vaffelkjeks dyppet i  sjokolade:

Vaffelkjeks

mørk eller hvit sjokolade smeltet i vannbad. (Smeltet 200 gram, dyppet 12 kjeks)

Ønsket topping

Iskrem. Jeg brukte karamell og jordbær.

1. Hakk peanøttene. Varm sjokoladen over vannbad.

2. Dypp den øverste delen av vaffelkjeksen i sjokolade. Rull i hakket peanøtter og sprinkels. Eller annet godt du liker. Legg de i fryseren i ca.10 min til de har stivnet. Fyll med din favoritt iskrem.

3. Serverte med karamellis. Anbefales, den beste kombinasjonen. Karamell, sjokolade og peanøtter. Må jeg si mer? mums!

Er ikke mye som skal til for å pynte opp en iskjeks :)

Nyt siste tiden for vi kan nyte is i varmen,

Love IV.

Coconut passion ice cream

Jeg har lenge hatt lyst å prøve disse ispinnene. Kokos og pasjonsfrukt er to favoritt smaker hos meg. Smaker utrolig godt og friskt sammen. Tropiske smaker om sommeren er jo et must. Det er heller ikke feil at de er ganske så sunne. Deilig med et friskt avbrekk fra all feriekosen. Isformene er fra Nicolas Vahe. 6 former og 100 treispinner for 99 kr. Kjøpte mine på Annen Etage. Vet at de selger på Ting og Bolinia.

Oppskrift 4 ispinner:
4 yoghurtbegre med kokos yoghurt
4 pasjonsfrukter
isformer

1. Del pasjonsfruktene i to og skarp ut fyllet med en skje. Jeg brukte en pasjonsfrukt per ispinne.

2. Ha all yoghurten i en sprøytepose. Da er det enklere å få yoghurten i formen, uten gris.

3. Frys pinnene i ca. 4-5 timer.

Yummy. Elsker denne smakskombinasjonen! Superfine å servere.

100% homemade.

Håper noen ble inspirert til å lage :) flere oppskrifter på ispinner uter kategori "iskrem" her på bloggen.

Delicious strawberry ice cream

Jeg forsetter med å dele iskrem oppskrifter. Denne er med farmors rørte jordbær. En deilig is med smak av jordbær og vanilje. Verdens enkleste iskrem oppskrift. Denne får alle til. Isen er klar til å kules etter 6 timer. Lag den om morgningen og server til dessert etter middag. Bruk gjerne noe annet enn rørte jordbær. Blåbær, skogsbær, eller rabara er andre gode smaker. Jeg elsker iskrem :)

Oppskrift delicious strawberry ice cream:

6 dl kremfløte

1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)

1 teskjee vaniljeekstrakt

Farmors rørte jordbær(oppskrift her http://foodbyvictoria.com/2014/07/15/farmors-rorte-jordbaer/)

1. Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal bli en kremete konsistens.

2. Jeg bruker denne kondeserte melken, eller merke longevity. Koster 25 kroner på internationale matbutikker.

3. Kremet isrøre klar til frysing. Jeg rørte inn rørte jordbær. Gjør det forsiktig, slik at det blir en marmorert effekt. Jeg målte ikke opp hvor mye rørte jordbær jeg hadde i. Tipper rundt 2-3 dl.

4. Ha røren i en tett boks med lokk. Jeg har kjøpt en haug av disse søte isboksene med lokk fra USA. Elsker dem. Perfekte til giveaways. Frys isen i 5-6 timer, gjerne over natten.

5. Ta isen ut ca. 15 minutter før servering.

Klar for kuling.

Nydelig iskrem med smak av norske jordbær. Delte ut is til nabobarna, en stor hit.

Lag deilig jordbær iskrem.

Love IV.

Kaffeispinner dyppet i sjokolade.

Jeg har blitt hektet på denne måten å lage iskrem på. Raskt, enkelt og smakskombinasjonene er uendelig. Dagens ispinner er kaffeis dyppet i sjokolade med knust daim. En skikkelig fest i munnen. Dypp gjerne i noe annet, som krokran, knust oreo, sjokoladebiter ect. Laget denne røren før jeg la meg igår. Perfekt til dagen etterpå. Neste runde skal jeg lage med bær. Gled dere! :)

Oppskrift kaffeiskrem:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
2 spiseskjeer kaffe/espressopulver. Eller brukt sjokoladepulver om du ikke liker kaffesmaken.
200 gram smeltet sjokolade
2 pakker knust daime

1. Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal piskes like stivt som når du pisker eggehviter til marengs i ca. 10 minutter.
2. Ha halvparten av røren i en sprøytepose og spøytet formene fulle. Ha resten i en boks med lokk. Frys i 6 timer eller overnatten.
3. Ferdige kaffeispinner.

4. Jeg hadde daimen i en blender slik at den ble helt knust. Er også godt å dypp isen i karameliserte nøtter, sjokoladepulver, oreobiter. mmm.

5. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp nesten hele ispinnen i sjokolade. Jeg brukte en slikkepott til å dra av litt sjokolade, slik at det ikke blir for tykt lag. Rull deretter isen i daim. Her må du jobbe fort. Sjokoladen stivner nesten med engang den kommer på isen.

Yummy!!

Nyt med engang, eller legg i frysen til gjester kommer.

Lover deg at disse faller i smak. En kombinasjon av noe det beste jeg vet om :)

Nå kan sommeren nytes for fullt.

Nyt onsdagen :)

- Ingrid Victoria

Hjemmelaget vanilje ispinner

Jeg har hatt en herlig pinsehelg med fri og familebursdag. Elsker når hele storfamilien er samlet. En god anledning til å lage masse god mat. Is er selvsagt noe som måtte serveres. Med små kusiner og søstre, er det stas med hjemmelaget is.

Jeg kom over denne supergode og enkle oppskrift på en av mine favoritt matblogger www.matpaabordet.no. Isen lages på rundt 10 minutter. Her slipper du å røre eller å bruke iskremmaskin. Isen kan smaksettes med hva som helst. Jeg tenker å lage med mokka og sjokoladesmak neste gang. Topp ispinnene med litt strøssel eller sjokolade. En hit hos både små og store :)

Oppskrift hjemmelahget vaniljeiskrem:
6 dl kremfløte
1 boks søtet kondensert melk(fåes kjøpt på internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
1 teskjee vaniljeekstrakt

1. Ha alt i en bolle og pisk til en kremet konsistens.

2. Fløyelskrem.

3. Jeg hadde halvparten av røren i en sprøytepose og spøytet formene fulle.

Den andre halvparten hadde jeg i en plastboks med lokk. Isen er klar etter 3-4timer.

Ha over litt fargerikt strøssel på isen. Barna elsker dette.

3 glade kusiner som elsker is :)

 

Hjemmelaget fruktispinner

Det er sommervær i Oslo. I dag har jeg nytet solen og spist fruktispinner. Elsker disse iskremformene fra Nicolas Vahe. Her får du seks plastformer med 100 trepinner for 99 kr. Slikt blir det masse god hjemmelaget is av. Laget disse ispinnene på frosne bær og bananer. Sammen med litt appelsinjuice og kokosyoghurt. Friskt og godt.Ta den frukten du har tilgjengelig og lag din egen favoritt :) gleder meg til masse deilige is framover.

Hjemmelaget fruktispinner 6 stk:
Frossen frukt. Jeg brukte bananer, bringebær og jordbær.
Appelsinjuice
1 beger kokosyoghurt
Bled/stavmiks alt i en blender før du heller i formene.

1. Til 2 banan og kokospinner. Blandet jeg 1 stor frosen banan,1/2 beger kokosyoghurt og litt appelsinjuice.

2. 2 pinner bringebærpinner. 1 gode neve fryste bringebær, 1/2 banan og 1/2 beger kokosyoghurt.

3. 2 jordbærispinner. 2 never fryste jordbær og appelsinjuice.

4. Hell isen i formene og ha i trepinnene.

Elsker disse treispinnene. 100% homemade.

5.La dem stivne i frysere. Stivner fortere når du bruker frossen frukt. Jeg bruker å fryse bananer ned i poser.

Når isen er stivnet er det bare å nyte.

Dette er også gøy for de små og store å få lov å lage egen iskrem. Er selvsagt ikke sunt å spise fem is om dagen når varmen steker. Da er det fint å lage sunne versjoner på frukt og yoghurt. Fin måte å få i seg masse vitaminer.

Jeg er klar for en sommer full av spennende iskremer.

Nam. Bananis er min nye favoritt.

Mango Sorbe

God onsdag fininger,

Mango er en av mine favoritt frukter, supersaftig og god. Laget derfor mango sorbe til dessert forleden. Perfekt om du vil ha en frisk is på varme sommerdager. Denne oppskriften er også veldig enkel. Du kan bytte ut mango med en andre frukter og bær. Spar har forresten 40% på mango og ananas denne uken. Kjør på.

Mango sorbe:

1 spisemoden Mango

100 gram sukker

1.5 dl Vann

Saften av 1 lime

1. Skrell og skjær mangoen i biter.

2. Mos mangoen sammen med limesaften med en blender, eller stavmikser.

3. Slik at det blir en glatt og fin pure.

4. Kok sukkerlake av sukker og vann. La det småkoke i 5 min.

5. Bland sukkerlaken og mangopuren sammen i en isboks eller plastboks. Rør hver halv time, om du ikke har en ismaskin. Jeg lot min fryse til neste dag.

La sorben tine i 10 min før du server.

 

En herlig forfriskning på en sommerdag. mmm

Love IV.

Frozen Strawberry Yoghurt

God Dag lesere,

I går prøvde jeg meg på en litt sunnere variant av iskrem. Naturell yoghurt blandet med rørt jordbærsyltetøy. En kan for eksempel bruke noras rørte syltetøy, den finner du i de fleste frysedisker, eller en kan varme opp frosne bær sammen med sukker.

Oppskrift:

4 dl Yoghurt naturell, bruk gjerne en annen smak om du foretrekker det.

2-3 dl Rørt hjemmelaget jordbærsyltetøy

0.5 dl Melis

1. Bland  jordbærsyltetøyet og yoghurten sammen i en bolle.

2. Rør godt sammen.

3. Tilsett melis og rør videre.

4. Legg isen i en boks, eller isboks. Jeg hadde iskrem i min søte cupcakeboks.

Legg i fryseren, å frys til den er ferdig. Jeg lot min stå til dagen etterpå.

Server isen i en skål, og nyt.

Frisk og godt.

Ønsker alle en fin dag videre,

IV.

Iskrem med sjokolade

Hei dere,

Nå i helgen laget jeg hjemmelaget iskrem med min favorittsmak: appelsin og krokran sjokolade. Dette er en enkel og god oppskrift, og det tar ikke lang tid før isen er ferdig. Denne oppskriften gir 1 liter yummy ice cream.

Oppskrift:

2 eggeplommer

1 helt egg

125 g melis

3 dl fløte

1 ss vaniljesukker

200 g appelsin og krokan sjokolade

1. Stivpisk kremfløten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Hakk sjokoladen i biter.

4. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle eller boks.

5. Sett i frys, rør etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Jeg kjøpte disse søte skålene på Traktøren for 39 kr stk. Merket er IB Laurens.

Pyntet med litt sjokoladesaus. Delicious!

Happy monday!

Ingrid Victoria.

Hjemmelaget vaniljeiskrem

God tirsdag,

Nå har sommeren kommet for fullt her i Oslo, i dag var det hele 27 grader. Strålende! I dag feiret jeg og min søstre med å lage hjemmelaget vaniljeiskrem. Iskrem er det beste jeg vet om, og hva er ikke gøyere enn å lage den selv?. Du kan tilsette hva du vil, som daimkuler, nonstop og nøtter. Prøv deg fram :)

Hjemmelaget iskrem:

4 eggeplommer

2 hele egg

250 g melis

6 dl fløte

3 ss vaniljesukker

200 g damimkuler, nonstop, sjokolade(kan sløyfes)

1. Stivpisk kremfløten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle, isboks.

4. Sett i frys, rør etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Perfekt dessert i sommersolen. Hyggelig om dere vil legge igjen en kommentar, eller ønsker om hva dere vil at jeg skal lage på bloggen :)

Klem IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits