iskrem

Bananis til sommeren

Dette m vre verdens enkleste is oppskrift. Banan + sjokolade er virkelig en vakker kombinasjon. Det smaker utrolig godt! Jeg moser bananen i blender og fryser. Deretter dyppes isen i sjokolade. Perfekt nyte p varme sommerdager. Disse isformene skal brukes flittig i sommer.

Oppskrift bananis til fire:
2 store eller 3 sm bananer
200 gram mrk sjokolade
Ulike toppinger. Jeg brukte strssel, grovhakket peantter, kokosflak og sjokoladepulver.

1. Mos banene i blender/stavmikser. Frys i former. Har du ikke iskremform kutt banane i to og ha i en ispinne p hver banan.
2. Varm sjokolade p svak varme over vannbad. Hell sjokoladen i et hyt glass(da er det lettere dyppe) dypp hver is i sjokoladen. Dryss over topping. Sjokoladen stivner utrolig fort. Derfor er det viktig ha all topping klart.

Server og nyt. Om du ikke spiser alle samme dag, frys ned i bokser.


 

Ripssaftis til sensommerkos

Det nrmer seg slutten p sommeren, men det stopper ikke meg for spise en is eller to fr hsten inntrer. Jeg liker forsvidt spise is uansett rsstid, trenger ikke vre sommer for min del. Jeg var ute og plukket rips i hagen forleden og laget disse saftisene sammen med lillesstren min. Koselig! Enkel mikse sammen og smaker friskt.Er du heldig ha rips, blbr eller andre br i hagen ville jeg prvd meg p disse. Rema 1000 selger ogs norske bringebr for 15 kroner kurven denne uken.God helg fine lesere!

Ripsis til sensommer 6 stk:
5 dl rips eller annen type br
2 dl sukker
2 dl vann

1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er lst opp. Dette kalles sukkerlake. Varer en evighet i kjleskapet og passer perfekt nr du blir fysen p saftis. Mos valgfri frukt og smak til med sukkerlake.



2. Jeg moste alt i en blender. Jeg hadde ingen sil nr jeg laget disse, s det ble litt fr i blandingen, men om du nsker en klar vske sil ut frene.
Fyll i formene og la det stivne i frysen.



Pakk i matpapir nr du fryser ned. Bon appetit!

Emma tester :)




Sjokoladedrm p pinne

I gr laget jeg noen kjempegode sjokoladeispinner. Toppet isene med smeltet sjokolade og crunchy jordbrstr - mmmm.... en liten sjokoladedrm. Alt du trenger er flte og kondensert melk. Enklere blir det ikke!Kanskje noe du kan lage til helgen?



Sjokoladedrm is 6 stk + liten boks:
1 boks sjokolade kondesertmelk
6 dl kremflte
100 gram smeltet sjokolade + valgfritt str, jeg brukte jordbrstr.

1. Pisk sjokolade kondesert melk og kremflten sammen til en luftig krem. Fr du ikke tak kondesert melk med sjokoladesmak (kjpte min i Sverige) kan du bruke vanlig melk og tilsette sjokoladepulver/kakaopulver til du fr en god sjokoladesmak.



2. Pass p at du ikke skiller kremen nr den piskes. Om du bruker en kjkkenmaskin gjres dette p circa 5 min, en hndmikser bruker litt lengre tid.
Dette er en veldig luftig og enkel iskrem som lages i en fei.

3. Fyll former eller eventualt alt i en isboks om du vil det. Jeg bruker en sprytepose til fylle formene med. Bruk en palett/kniv for trykke kremen ned, og sl deretter formen i kjkkenbenken slik at du unngr luftbobler i isen.Sett s isen i fryseren, og den er klar til servering etter 3-4 timer.



4.Smelt mrk sjokolade i vannbad. Dypp pinnen nedi og ha s over str. Jeg brukte jordbrstr - syns det ble en veldig frisk og sommerfin farge!

Isformene er fra Nicolas Vahe

Resten av isen fylte jeg i en liten isboks.Disse sm isboksenebestilte jeg fra Amazon



nsker alle en superfin helg. Tusen takk for alle som titter innom og legger igjen kommentarer. Blir veldig glad ♥

Forfriskende sukkerfrie ispinner

Jeg sitter i kbenhavn airport og venter p flyet til Oslo. Tenkte dele oppskriften p noen lekre sukkerfrie ispinner. Forfriskende i varmen med smak av sitron og lime. Yummi! Det er mange som spr hvor jeg kjper disse isformene, de er fra Nicolas Vahe. Selges p Ting, Bolia, Annen Etage og diverse interirbutikker.

De koster 100 kr og du fr med 100 ispinner. Jeg personelig elsker disse formene. Ser ut som kjpeis og er veldig enkle bruke. En fin venninegave er det ogs. Lag masse is i sommer. Flere is oppskrifter finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/iskrem.html

Oppskrift sukkerfrie ispinner:
Zero saft med smak av lime og sitron
Lime og sitronskiver. Eventuelt litt mynte om du har det liggende.

1. Lag saften som anvist p pakken. Tror jeg laget 2 dl til 6 former. Kutt tynne sitron og limeskiver. Legg i formene og hell over saften.
2. Sett p frys. Isen er klar etter ca. 3-4 timer.





Mine beste isoppskrifter

Is er noe av det beste jeg vet, og helt siden jeg var liten har jeg alltid elsket is - uansett rstid. Spesielt n som vr/sommer begynner nrme seg passer det perfekt:) Jeg kjpte disse fine isformene fra Nicolas Vahe ifjord og har brukt dem masse siden. Gradestokken stiger her i Oslo og neste uker skal det bli over 15 grader, s jeg tenkte det var perfekt dele mine favoritt oppskrifter p is! Lag dem n, s har du det klar i frysen!

Du kan lage is av det meste - bruk din favorittoppskrift p smoothies og hell i isformer, eller lag kaffeispinner dyppet i sjokolade. Alt ettersom hva du liker best! Selv skal jeg ihvertfall finne frem isformene og prve meg p ulike oppskrifter fremover. Mango og sitronis str frst p listen. Kom gjerne med ideer og om du har noen selv!

1. Smoothies isformer. Nytes i varmen.http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169606_hjemmelaget_fruktispi.html

2. Sunnere kokosis med pasjonsfrukt.http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170340_coconut_passion_ice_c.html

3.Hjemmelaget vaniljeispinner. Disse er superenkle lage. Sikker vinner hos store og sm.http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170052_hjemmelaget_vanilje_i.html

4. Kaffeispinner med sjokoladetrekk dyppet i daim. Say no more! So yummy!

http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170084_kaffeispinner_dyppet_.html

Iskjeks dyppet i sjokolade

Sommeren nrmer seg hst. Heldigvis kan vi spise is hele ret. Hva med dyppe vaffelkjeks i sjokolade? og rulle i din favoritt topping. Mmm, de beste iskjeksene. Jeg rullet mine i mrk sjokolade med grovhakket peanutter og fargerike sprinkels. Kreativt og godt. Passer fint til bursdag og fest, eller en helt vanlig hverdag med det lille ekstra. Lag din favoritt :)

Oppskrift vaffelkjeks dyppet i sjokolade:

Vaffelkjeks

mrk eller hvit sjokolade smeltet i vannbad. (Smeltet 200 gram, dyppet 12 kjeks)

nsket topping

Iskrem. Jeg brukte karamell og jordbr.

1. Hakk peanttene. Varm sjokoladen over vannbad.

2. Dypp den verste delen av vaffelkjeksen i sjokolade. Rull i hakket peantter og sprinkels. Eller annet godt du liker. Legg de i fryseren i ca.10 min til de har stivnet. Fyll med din favoritt iskrem.

3. Serverte med karamellis. Anbefales, den beste kombinasjonen. Karamell, sjokolade og peantter. M jeg si mer? mums!

Er ikke mye som skal til for pynte opp en iskjeks :)

Nyt siste tiden for vi kan nyte is i varmen,

Love IV.

Coconut passion ice cream

Jeg har lenge hatt lyst prve disse ispinnene. Kokos og pasjonsfrukt er to favoritt smaker hos meg. Smaker utrolig godt og friskt sammen. Tropiske smaker om sommeren er jo et must. Det er heller ikke feil at de er ganske s sunne. Deilig med et friskt avbrekk fra all feriekosen. Isformene er fra Nicolas Vahe. 6 former og 100 treispinner for 99 kr. Kjpte mine p Annen Etage. Vet at de selger p Ting og Bolinia.

Oppskrift 4 ispinner:
4 yoghurtbegre med kokos yoghurt
4 pasjonsfrukter
isformer

1. Del pasjonsfruktene i to og skarp ut fyllet med en skje. Jeg brukte en pasjonsfrukt per ispinne.

2. Ha all yoghurten i en sprytepose. Da er det enklere f yoghurten i formen, uten gris.

3. Frys pinnene i ca. 4-5 timer.

Yummy. Elsker denne smakskombinasjonen! Superfine servere.

100% homemade.

Hper noen ble inspirert til lage :) flere oppskrifter p ispinner uter kategori "iskrem" her p bloggen.

Delicious strawberry ice cream

Jeg forsetter med dele iskrem oppskrifter. Denne er med farmors rrte jordbr. En deilig is med smak av jordbr og vanilje. Verdens enkleste iskrem oppskrift. Denne fr alle til. Isen er klar til kules etter 6 timer. Lag den om morgningen og server til dessert etter middag. Bruk gjerne noe annet enn rrte jordbr. Blbr, skogsbr, eller rabara er andre gode smaker. Jeg elsker iskrem :)

Oppskrift delicious strawberry ice cream:

6 dl kremflte

1 boks stet kondensert melk(fes kjpt p internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)

1 teskjee vaniljeekstrakt

Farmors rrte jordbr(oppskrift herhttp://foodbyvictoria.com/2014/07/15/farmors-rorte-jordbaer/)

1. Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal bli en kremete konsistens.

2. Jeg bruker denne kondeserte melken, eller merke longevity. Koster 25 kroner p internationale matbutikker.

3. Kremet isrre klar til frysing. Jeg rrte inn rrte jordbr. Gjr det forsiktig, slik at det blir en marmorert effekt. Jeg mlte ikke opp hvor mye rrte jordbr jeg hadde i. Tipper rundt 2-3 dl.

4. Ha rren i en tett boks med lokk. Jeg har kjpt en haug av disse ste isboksene med lokk fra USA. Elsker dem. Perfekte til giveaways. Frys isen i 5-6 timer, gjerne over natten.

5. Ta isen ut ca. 15 minutter fr servering.

Klar for kuling.

Nydelig iskrem med smak av norske jordbr. Delte ut is til nabobarna, en stor hit.

Lag deilig jordbr iskrem.

Love IV.

Kaffeispinner dyppet i sjokolade.

Jeg har blitt hektet p denne mten lage iskrem p. Raskt, enkelt og smakskombinasjonene er uendelig. Dagens ispinner er kaffeis dyppet i sjokolade med knust daim. En skikkelig fest i munnen. Dypp gjerne i noe annet, som krokran, knust oreo, sjokoladebiter ect. Laget denne rren fr jeg la meg igr. Perfekt til dagen etterp. Neste runde skal jeg lage med br. Gled dere! :)

Oppskrift kaffeiskrem:
6 dl kremflte
1 boks stet kondensert melk(fes kjpt p internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
2 spiseskjeer kaffe/espressopulver. Eller brukt sjokoladepulver om du ikke liker kaffesmaken.
200 gram smeltet sjokolade
2 pakker knust daime

1.Ha alt i en bolle og piskt stivt. Skal piskes like stivt som nr du pisker eggehviter til marengs i ca. 10 minutter.
2. Hahalvparten av rren i en sprytepose og spytet formene fulle. Ha resten i en boks med lokk. Frys i 6 timer eller overnatten.
3. Ferdige kaffeispinner.

4. Jeg hadde daimen i en blender slik at den ble helt knust. Er ogs godt dypp isen i karameliserte ntter, sjokoladepulver, oreobiter. mmm.

5. Smelt sjokoladen i vannbad. Dypp nesten hele ispinnen i sjokolade. Jeg brukte en slikkepott til dra av litt sjokolade, slik at det ikke blir for tykt lag. Rull deretter isen i daim. Her m du jobbe fort. Sjokoladen stivner nesten med engang den kommer p isen.

Yummy!!

Nyt med engang, eller legg i frysen til gjester kommer.

Lover deg at disse faller i smak. En kombinasjon av noe det beste jeg vet om :)

N kan sommeren nytes for fullt.

Nyt onsdagen :)

- Ingrid Victoria

Hjemmelaget vanilje ispinner

Jeg har hatt en herlig pinsehelg med fri og familebursdag. Elsker nr hele storfamilien er samlet. En god anledning til lage masse god mat. Is er selvsagt noe som mtte serveres. Med sm kusiner og sstre, er det stas med hjemmelaget is.

Jeg kom over denne supergode og enkle oppskrift p en av mine favoritt matbloggerwww.matpaabordet.no. Isen lages p rundt 10 minutter. Her slipper du rre eller bruke iskremmaskin. Isen kan smaksettes med hva som helst. Jeg tenker lage med mokka og sjokoladesmak neste gang. Topp ispinnene med litt strssel eller sjokolade. En hit hos bde sm og store :)

Oppskrift hjemmelahget vaniljeiskrem:
6 dl kremflte
1 boks stet kondensert melk(fes kjpt p internationale butikker/matbutikker med stort utvalg)
1 teskjee vaniljeekstrakt

1. Ha alt i en bolle og pisk til en kremet konsistens.

2. Flyelskrem.

3. Jeg hadde halvparten av rren i en sprytepose og spytet formene fulle.

Den andre halvparten hadde jeg i en plastboks med lokk. Isen er klar etter 3-4timer.

Ha over litt fargerikt strssel p isen. Barna elsker dette.

3 glade kusiner som elsker is :)

Hjemmelaget fruktispinner

Det er sommervr i Oslo. I dag har jeg nytet solen og spist fruktispinner. Elsker disse iskremformene fra Nicolas Vahe. Her fr du seks plastformer med 100 trepinner for 99 kr. Slikt blir det masse god hjemmelaget is av. Laget disse ispinnene p frosne br og bananer. Sammen med litt appelsinjuice og kokosyoghurt. Friskt og godt.Ta den frukten du har tilgjengelig og lag din egen favoritt :) gleder meg til masse deilige is framover.

Hjemmelaget fruktispinner 6 stk:
Frossen frukt. Jeg brukte bananer, bringebr og jordbr.
Appelsinjuice
1 beger kokosyoghurt
Bled/stavmiks alt i en blender fr du heller i formene.

1.Til 2 banan og kokospinner. Blandet jeg 1 stor frosen banan,1/2 beger kokosyoghurt og litt appelsinjuice.

2. 2 pinner bringebrpinner. 1 gode neve fryste bringebr, 1/2 banan og 1/2 beger kokosyoghurt.

3. 2 jordbrispinner. 2 never fryste jordbr og appelsinjuice.

4. Hell isen i formene og ha i trepinnene.

Elsker disse treispinnene. 100% homemade.

5.La dem stivne i frysere. Stivner fortere nr du bruker frossen frukt. Jeg bruker fryse bananer ned i poser.

Nr isen er stivnet er det bare nyte.

Dette er ogs gy for de sm og store f lov lage egen iskrem. Er selvsagt ikke sunt spise fem is om dagen nr varmen steker. Da er det fint lage sunne versjoner p frukt og yoghurt. Fin mte f i seg masse vitaminer.

Jeg er klar for en sommer full av spennende iskremer.

Nam. Bananis er min nye favoritt.

Mango Sorbe

God onsdag fininger,

Mango er en av mine favoritt frukter, supersaftig og god. Laget derfor mango sorbe til dessert forleden. Perfekt om du vil ha en frisk is p varme sommerdager. Denne oppskriften er ogs veldig enkel. Du kan bytte ut mango med en andre frukter og br. Spar har forresten 40% p mango og ananas denne uken. Kjr p.

Mango sorbe:

1 spisemoden Mango

100 gram sukker

1.5 dl Vann

Saften av 1 lime

1. Skrell og skjr mangoen i biter.

2. Mos mangoen sammen med limesaften med en blender, eller stavmikser.

3. Slik at det blir en glatt og fin pure.

4. Kok sukkerlake av sukker og vann. La det smkoke i 5 min.

5. Bland sukkerlaken og mangopuren sammen i en isboks eller plastboks. Rr hver halv time, om du ikke har en ismaskin. Jeg lot min fryse til neste dag.

La sorben tine i 10 min fr du server.

 

En herlig forfriskning p en sommerdag. mmm

Love IV.

Frozen Strawberry Yoghurt

God Dag lesere,

I gr prvde jeg meg p en litt sunnere variant av iskrem. Naturell yoghurt blandet med rrt jordbrsyltety. En kan for eksempel bruke noras rrte syltety, den finner du i de fleste frysedisker, eller en kan varme opp frosne br sammen med sukker.

Oppskrift:

4 dl Yoghurt naturell, bruk gjerne en annen smak om du foretrekker det.

2-3 dl Rrt hjemmelaget jordbrsyltety

0.5 dl Melis

1. Bland jordbrsyltetyet og yoghurten sammen i en bolle.

2. Rr godt sammen.

3. Tilsett melis og rr videre.

4. Legg isen i en boks, eller isboks. Jeg hadde iskrem i min ste cupcakeboks.

Legg i fryseren, frys til den er ferdig. Jeg lot min st til dagen etterp.

Server isen i en skl, og nyt.

Frisk og godt.

nsker alle en fin dag videre,

IV.

Iskrem med sjokolade

Hei dere,

N i helgen laget jeg hjemmelaget iskrem med min favorittsmak: appelsin og krokran sjokolade. Dette er en enkel og god oppskrift, og det tar ikke lang tid fr isen er ferdig. Denne oppskriften gir 1 liter yummy ice cream.

Oppskrift:

2 eggeplommer

1 helt egg

125 g melis

3 dl flte

1 ss vaniljesukker

200 g appelsin og krokan sjokolade

1. Stivpisk kremflten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Hakk sjokoladen i biter.

4. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle eller boks.

5. Sett i frys, rr etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Jeg kjpte disse ste sklene p Traktren for 39 kr stk. Merket er IB Laurens.

Pyntet med litt sjokoladesaus. Delicious!

Happy monday!

Ingrid Victoria.

Hjemmelaget vaniljeiskrem

God tirsdag,

N har sommeren kommet for fullt her i Oslo, i dag var det hele 27 grader. Strlende! I dag feiret jeg og min sstre med lage hjemmelaget vaniljeiskrem. Iskrem er det beste jeg vet om, og hva er ikke gyere enn lage den selv?. Du kan tilsette hva du vil, som daimkuler, nonstop og ntter. Prv deg fram :)

Hjemmelaget iskrem:

4 eggeplommer

2 hele egg

250 g melis

6 dl flte

3 ss vaniljesukker

200 g damimkuler, nonstop, sjokolade(kan slyfes)

1. Stivpisk kremflten sammen med vaniljesukker.

2. Miks eggeplommer, egg, melis til eggedosis i ca.10 min

3. Bland alt sammen forsiktig med en slikkepotte, og legg det i en bolle, isboks.

4. Sett i frys, rr etter 30 min. Frys videre fram til servering.

Perfekt dessert i sommersolen. Hyggelig om dere vil legge igjen en kommentar, eller nsker om hva dere vil at jeg skal lage p bloggen :)

Klem IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits