iskaker

Osteiskake ala Victoria

Er det noe jeg elsker så er det iskrem. Det topper det meste av søtsaker og har vært en favoritt siden barndommen. Denne osteiskake er en favoritt hjemme hos oss. Den kan varieres i det uendelige, alt ettersom hva du liker. Jeg har pleid å smaksette med daim, nonstop, oreos, melkesjokolade og ulike typer bunner. Dagens kake er med browniebunn med hint av appelsin.Toppet med smeltet skjokolade og krem. Yumminess! Dette er kaken du inviterer til fest med. God helg, nyt an som det sier her i Bergen :)Osteiskake ala Victoria form 24 cm:
3 egg
2 dl sukker
2.5 dl kremfløte
200 g philadelphiaost
ca. 1 pakke oreo kjeks (eller 15 bixit/digestive kjeks) Jeg brukte denne brownie oppskriften som bunn. Delte oppskriften på 2.
3-4 ss smeltet smør.
50 gram smeltet sjokolade til pynt og 1 dl pisket kremfløte. 

1. Smelt smøret og knus oreo kjeksene i små biter. Jeg pleier å legge dem i en tykk plastpose, og knuse dem med en kjevle.
2. Trykk røren ut med en skje i ønsket bakeform.
3. Pisk eggeplommer og sukker sammen i en bolle.
4. Pisk deretter kremfløten til krem og tilsett kremosten. 
5. Stivpisk eggehviten, og vend den inn sammen med krem og eggeblandingen. 
6. Fordel røren i formen, og legg i frysen frem til servering. Den må stå minst 2-3 timer i frysen.(Bør tas opp ca.10 min før servering slik at den tiner litt)

7. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha i et kremmerhus og lag et mønster på kaken. Her er det bare fantasien som stopper deg. Lager du f.eks denne som en bursdagskake er det hyggelig å skrive noen koselig ord med sjokoladen.Topp hele kaken, eller hvert stykke som jeg gjorde med en kremdott. Kjøpte disse sjokoladekulene i smågodthyllen. Liker å dekorere enkelt og elegant. Er ikke mye som skal til for at det skal se litt ekstrafint ut :)Server og nyt. Dette er en innertier av en kake. Det beste er jo at den er superenkel og rask å lage. Lag den gjerne dagen før. God fredag.

Oreo mini ice cream cakes

Laget disse søte oreo mini iskakene til min kusines bursdag. Formen kjøpte jeg for under hundrelappen på amazone. Det er en non stick porsjonskake form med åpen bunn. Veldig bra å bruke. Gleder meg til å lage flere typer kaker i denne formen. Perfekt til bursdag og fest. Laget vaniljeiskrem med knust oreo biter. Om du er for lat til å lage isen selv. Kan du kjøpe vaniljeiskrem og blande inn oreo. Lag enten i en stor form, eller i muffinsformer ect.

Oppskrift 12 oreo mini ice cream cakes:

Vanilje iskrem fra denne oppskriften http://foodbyvictoria.com/2014/06/08/hjemmelaget-vanilje-ispinner/
12 oreo kjeks knust til bunn + 2 spiseskjeer smeletet smør
ca. 1 pakke knust oreo i iskrem.

1. Knus oreokjeksen i en blender. Bland sammen med smeltet smør og press ned i formene. Sett i fryseren, mens du lager vaniljeisen som vist i oppskriften. Bland inn knust oreo, eventulet litt hakket sjokolade også. Ha isen i en sprøytepose og sprøyt formene fulle. Resten av isen hadde jeg i to bokser. La fryse i 4-6 timer.

Søte oreo mini cakes, perfekte porsjonskaker.

Ser for meg å lage disse i ostekaker. Yum.

Resten av isen kan du ha i kjeks, eller beger :)

God tirsdag dere,

IV.

Oreo Osteiskake

God helg til dere,

Helgen begynner ikke før dagens treningsøkt er unnagjort for min del. Tenkte å tipse dere om en veldig god iskake før jeg legger ut på bakkeløp. Dette er en oppskrift jeg har fått av min storesøster Maria, og er veldig enkel å lage. I den originale oppskriften brukers det bixit/digestive kjeks til bunn, men jeg byttet ut det med oreo kjeks siden jeg syns det smaker mye bedre. Denne oppskriften er for en stor iskake (vanlig rund bakeform), men jeg fordelte røren i muffinsformer slik at jeg kunne lage små dessertkaker i stede. Supert å fryse ned om du får noen til overs,og ta opp om det skulle komme uventede gjester på besøk:)

Oreo Osteiskake:

3 egg

2 dl sukker

2.5 dl kremfløte

200 g philadelphiaost

ca. 1 pakke oreo kjeks (eller 15 bixit/digestive kjeks)

3-4 ss smeltet smør

200 g chocolatechips/daimkuler  (her kan du også bruke nonstop, hakket sjokolade etc)

1.  Smelt smøret og knus oreo kjeksene i små biter. Jeg pleier å legge dem i en tykk plastpose, og knuse dem med en kjevle.

2. Trykk røren ut med en skje i ønsket bakeform.

3. Pisk eggeplommer og sukker sammen.

4. Pisk kremfløten, og tilsett deretter kremosten.

5. Stivpisk eggehviten, og vend den inn med resten av indegriensene.

6. Fordel røren i formen, og legg i frysen frem til servering. (Bør tas opp ca.10 min før servering slik at den tiner litt)

Jeg pyntet mini iskaken min med mini oreos og sjokoladesaus. mmmm!

Klem til alle.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits