gryter

Indisk daal

Jeg har laget indisk daal for første gang. Det er en indisk linsegryte. Morsomt hvordan smaksløkene forandrer seg gjennom årene. Før var jeg verken glad i linser eller indisk mat. Gryten smaker utrolig godt og er veldig mettende. Godt for mage og kropp å spise litt vegetarisk og variert. Jeg merker iallefall en liten forskjell. Server med varmt naan brød til. Mums.

Oppskrift Indisk daal: Top Chef vinner Renee Fagerhøi(godt.no)
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
2 spiseskjeer rapsolje
2 bokser hermetiske tomater
1 boks kokosmelk
1 boks rødelinser(175 g)(jeg brukte to bokser(go green) for å få mer linser)
1 teskjee chiliflak
3 teskjeer garam masala
2 teskjeer spisskummen
1 teskjee gurkemeie
5 dl grønnsakssaft
Saften fra en halv sitron.
Smak til med salt, pepper og frisk koriander

1. Varm opp olje i en tykkbunnet gryte/kjele. Finhakk løken og hvitløken. Bland dette godt sammen i oljen til det blir gyllent. Ha klar krydderblandingen i en skål og tilsett med løkblandingen. Bland godt.
2. Ha i grønnsakskraft, kokosmelk og tomater. Tilsett linsene. Disse må skylles godt i vann. Jeg bruker å ta det i en sil. La det koke under lokk i ca. 30 minutter på svak varme. Ta av lokket de siste 10 minuttene, slik at suppen tykner. Når linsene er myke er den klar for servering.
3. Skvis saften av en halv sitron og bland det inn i suppen. Smak til med salt og pepper.

Topp suppen med rømme, friske koriander og naan brød. Supergodt. Dette er en suppe som passer fint å lage om du skal ha mange på besøk.


 

Chili con carne ala Victoria

 

I dag er det en deilig chili con carne, som står på menyen. En enkle gryte som hører høsten til. Dette er er en alt i ett gryte. Tilsett det du har i kjøleskapet. Ulike rotgrønnsaker er også godt å putte i. Regel nummer en i matlaging, er å smake seg fram. Liker du ikke for sterk chili smak tilsett mindre, liker du det mer tilsett mer. Denne blir bedre på smak over natten. Lag en stor porsjon, har du middag i 2-3 dage framover.

Oppskrift chili con carne: 4-5 porsjoner
400 gram karbonadekjøttdeig
1 paprika
2 gulrøtter
1 rød løk
1 gul løk
4 fedd hvitløk
2 små bokser hakkede tomater
1 boks kidney bønner/grytebønner
2 teskjeer cumin
3 teskjeer paprikapulver
2 teskjeer chilipulver
1 teskjee tørket chilikorn
Urter, jeg brukte timian
Smak til med salt og pepper.

1. Finhakk alle grønnsakene. Jeg bruker å finhakke alt, og å ha det i en bolle. Dermed er alt klar når gryten er varm og kjøttedeigen er ferdig brunet.

2. Brun kjøttedeigen i olivenolje, før du tilsetter alle grønnsakene.

3. Tilsett krydder. Bland godt.

4. Tilsett hakkede tomater, og timian. La det koke på svak varme i 10 - 15 minutter.

Smak deg fram med krydder. Hvis ikke du ønsker sterke smak.

5. Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i gryten. Det er også godt å tilsette mais.

6. Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Denne middagen lages på under 30 min. Lage gjerne en dobbel oppskrift, slik at du har middag på to dager. Sunn og god mat er en vinner i hverdagen.

Server med ris eller potetmos og en deilig salat til. Er godt å lage hvitløksbrød også. Oppbevar i kjøleskapet. Smaken setter seg godt over natten.

Planlegg middagsuken. Det vinner du masse tid på, og du sparer penger!!
Happy monday!

 

Chili con carne ala Victoria

Søndag er min favoritt dag i uken. Totalt avslapping, seine morgninger og deilig søndasfrokost. Minner fra barndommen, hvor vi alltid hadde søndags frokost med hele familien.  Mamma som alltid laget ferske rundstykker og noe herlig bakst. Jeg har selv spist hjemmelaget scones med appelsin og mandler til frokost. Samt en stor kopp latte :) Yum! Oppskrift kommer til uken.

I dag er det en deilig chili con carne, som står på menyen. En enkle gryte som hører høsten til. Kan lages før du legger ut på søndagstur, eller rett til middag. La den stå i kjøleskapet, smaker fortreffelig neste dag også. Dette er er en alt i ett gryte. Tilsett det du har i kjøleskapet, ulike rotgrønnsaker er godt å putte i. Regel nummer en i matlaging, er å smake seg fram. Liker du ikke for sterk chili smak tilsett mindre, liker du det mer tilsett mer. Rema 1000 har også lammekjøttdeig for 39.90 denne uken. Perfekt til chili con carne! Dagens tips fra meg.

Oppskrift chili con carne ala Victoria:

400 gram karbonadekjøttdeig

1 paprika

2 gulrøtter

1 rød løk

1 gul løk

4 fedd hvitløk

2 små bokser hakkede tomater

1 boks kidney bønner/grytebønner

2 teskjeer cumin

3 teskjeer paprikapulver

2 teskjeer chilipulver

1 teskjee tørket chilikorn

Urter, jeg brukte timian

Smak til med salt og pepper.

1. Finhakk alle grønnsakene. Jeg bruker å finhakke alt, og å ha det i en bolle. Dermed er alt klar når gryten er varm og kjøttedeigen er ferdig brunet.

2. Brun kjøttedeigen i olivenolje, før du tilsetter alle grønnsakene.

3. Tilsett krydder. Bland godt.

4. Tilsett hakkede tomater, og timian. La det koke på svak varme i 10 - 15 minutter.

Smak deg fram med krydder. Hvis ikke du ønsker sterke smak.

5. Hell væsken av bønnene og skyll før de tilsettes i gryten. Det er også godt å tilsette mais.

Kok opp, og smak til med salt og pepper.

Denne middagen lages på under 30 min. Lage gjerne en dobbel oppskrift, slik at du har middag på to dager. Sunn og god mat er en vinner i hverdagen.

Server med ris eller potetmos og en deilig salat til. Er godt å lage hvitløksbrød også.

Oppbevar i kjøleskapet. Smaken setter seg godt over natten.

Planlegg middagsuken. Det vinner du masse tid på, og du sparer penger!!

God søndag

IV.

hits