Grill/sommermat

Grillspyd med masse godt

Inneholder sponset produkt

Grilling er noe av det koseligte jeg vet om. Spesielt om sommeren - samle venner eller familie, lage god mat sammen med de jeg er glad i, og ha det hyggelig sammen! 
Gårsdagens grillmat ble spyd med masse grønnsaker og chorizo pølser fra Stange Kylling. Mmm! Smakte utrolig godt.

Jeg har tidligere skrevet hvor viktig jeg syns det er å ha gode kniver tilgjengelig på kjøkkenet - matlagingen blir ti ganger enklere når du har en god, skarp kniv til å lage mat med. I dag skal jeg tipse dere om kniver fra Victorinox - et av mine favorittmerker! Veldig god kvalitet, og skaftet er av tre som gjør det enkelt og bra å holde i. Det å kutte grønnsaker og andre råvarer går som en lek. Mange kokker bruker også disse i sitt eget kjøkken. Et fint gavetips om du skal i bryllup eller bursdag i sommer:)


Oppskrift 4 grillspyd:
1 pakke chorizopølser fra stange kylling
1 squash
1 kokt mais
1 lite aubergine
1 liten paprika
1/2 rødløk
1/2 gulløk

1. Kutt grønnsakene og pølser i passe store biter, og tre på spydene. Jeg liker å legge det ganske tett slik at du får mest mulig på et spyd. Du må selvfølgelig ikke bruke de samme grønnsakene jeg har brukt - ta de som du liker best, eller lag spyd med ulike grønnsaker på hver ettersom hva de som skal spise dem liker best. Grillspyd er også en fin måte og bruke opp grønnsaksrester på. Jeg brukte pølse fra Stange, som er supergode på smak!Spyd klare for grillen.Koselige sommerkvelder med masse grillkos!

Som tilbehør lagde jeg en fullkorn-couscous salat. Kok opp couscous, hakk i rød- og gulløk, 2 ss grønn pesto, 2 never spinatblader og en liten neve frisk basilikum. Bland ingrediensene godt sammen

Håper det smaker :)Pølse og hamburgerbrød til grillkosen

Åh jeg har virkelig den beste oppskriften til pølse og hamburgerbrød. Disse er luftige og slår kjøpebrødene ned i støvlene. Det koster noen kalorier ekstra å lage dem selv, men til gjengjeld har du ekte vare. Hjemmelaget er det beste uten tvil! Inviter til sommerfest med denne oppskriften. Lag den før du drar på stranden eller tar deg en løpetur.

Oppskrift hamburgerbrød/pølsebrød
1100 gram mel
30 gram sukker
20 gram salt
50 gram gjær
6 dl melk
60 gram honning
90 gram raspolje

Pensling:
1 egg
1 klype salt og en skvett vann
Frøblanding til strø. Jeg brukte en miks av havregryn, sesamfrø, linfrø og litt havsalt.

1. Bland sammen alt det tørre i en eltebolle. Varm melken opp til lunken temperatur. Ha i olje og honning. Tilsett væsken i det tørre. La deigen elte i ca.15 minutter.
2. La deigen heve til deigen heve til dobbel størrelse.
3. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Bruk en husholdningsvekt og vei opp hver bolle til 100 gram på hamburgerbrød og 50 gram på pølsebrød. Da blir brødene ca like store. Jeg kjøpte min vekt for 299 kr på Clas Ohlson. Et godt kjøp og bra å ha i huset. Trykk brødene flate etter du har målt dem opp.
4. La dem heve ytterlig 30 minutter.
5. La en frøblanding til topping på brødene. Jeg tok ca. 2 spiseskjeer av havregryn, lin og sesamfrø og litt havsalt. Gir en fin look og smaker godt.
6. Pensle bollene med egg og dryss over frøblandingen. Stek på 220 grader i ca. 8-10 minutter. Brødene skal være gyldende.Brødene egner seg godt til frysing også. 


Nyt sommeren ♥

Brødmandag!

Det beste jeg vet om er å lage en god frokost eller lunsj er ulike typer brødmat. Etter å ha jobbet på Åpent Bakeri er det ingen brød eller bakevarer som kan sammenlignes med dem i mine øyne. Noe av det beste jeg vet er å ta meg en løpetur i nabolaget og kjøpe med meg nybakt fersk brød på vei hjem til frokost/lunsj. Skikkelig hverdagsluksus! Favoritten er valnøttbrød og lyst surdeig - må prøves om dere er innom! Forleden prøvde jeg også et nytt type brød, nemlig sports speltbrød. Kjempegodt! En litt sunnere variant du kan spise i ukedagene. Server med friskt pålegg og grønnsaker:) Et godt tips er fryse rester av brødet i skiver, ettersom det bare holder seg ferskt i et par dager. Ta ønsket mengde skiver opp av frysen kvelden før, og rist det enten i brødrister eller i ovnen i et par minutter for å varme det opp på morningen. Smaker nesten som nybakt!

Ønsker alle en fin mandag, og anbefaler dere til å ta turen innom Åpent Bakeri denne uken! 
Tusen takk til alle som legger igjen kommentarer. Det gjør meg så utrolig glad :)

Frisk vårsalat

Jeg laget en utrolig god salat forleden jeg tenkte jeg bare måtte dele med dere. En skikkelig lett og frisk salat nå som våren har kommet! Elsker jo min nye spiralizer, så da ble det en agurksalat med granateple, fetaost, mandelflarn og spinat. Mettende og godt for magen! Er du ekstra sulten kan du tilsette kylling for å gjøre den litt mer mettende. Flott tilbehør til grilmaten er det også:)

Oppskrift frisk vårsalat:
1/2 agurk
2 never spinatblader
1 god neve granateple
Dryss over fetaost og mandlerflarn før servering 

1. Skjær spinatblader i strimler. Har du ikke spiralizer kan du kutte agurken i tynne skiver (evt bruke en ostehøvel til å skjære tynne skiver)
Skrell granateple og dryss over. Dryss over ønsket mengde mandelflarn og fetaost. Yummi! Da er det bare å nyte:)
Ha en fin onsdag, halvveis til helg!


Mitt beste tilbehør til grillsesongen

Åh, det er virkelig sommer i luften i Oslo! Jeg gleder meg sånn til å grille dene uken, finnes det noe mer koselig? Idag skal jeg gi dere oppskrift på noen kjempegode hamburgerbrød - disse selger vi på Theatercafeen, og mye skal til for å slå dem. Etter å ha bakt disse kommer du ikke til å ville kjøpe igjen, de slår lett de ferdigkjøpte du får på daglivarehandelen. De kan fryses! Ta på deg bakeforkle og gjør frysen klar for grillsesongen :) 

Hjemmelaget burgerbrød. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169903_hjemmelaget_hamburger.html

 Jeg har også prøvd meg på hjemmelagde lomper - passer perfekt til grillsesongen! Prikken over i-en er jo å lage selv, så kan du imponere venner og familie, i tillegg til at det smaker enda bedre:)

Hjemmelaget lomper. Oppskrift her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169133_hjemmelaget_lomper.html

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits