Frokost

Verdens beste scones

Har du lyst på ferskt bakeverk til frokost/lunsj? Da er scones det perfekte å lage. Deigen trenger ikke hevetid og er bare å røre fort sammen. Jeg laget disse godbitene til lunsj i dag. Tilsatte nøttmiks bestående av pistasjnøtter,valnøtter og tranebær. Perfekt å servere om du vil ha en ekstra god lunsj.Oppskrift 6 scones:(oppskrift hentet fra Godt brød sin fine bakebok)
350 gram hvetemel
90 gram sukker
125 gram mykt meierismør
100 gram nøtteblanding fra "den lille nøttefabrikken" valgte den lilla posen med pistachenøtter, tranebær og valnøtter.
2.5 teskjee bakepulver
1,5 dl lettmelk.

1. Bland samme alle ingredienser. 
2. Elt deigen til all væske er tatt opp og deigen er blandet godt sammen. Deigen skal være ganske løs, tar kun 1-2 minutter.
3. Ha deigen på melete kjøkkenbenk. Del deigen i 6 like store emner. Jeg liker enten å lage trekanter eller avlange biter.

4. Pensle med pisket egg. Stek på 210 grader i ca. 15-18 minutter.Avkjøl på rist etter steking.

Server med mykt smør og en god kopp kaffe. 

Good morning

God morgen, håper alle har hatt en fin start på dagen. Havregrøt er en rask og god frokost. Den er næringsrik, mettende og billig å lage. Til frokost idag lagde jeg en ny vri med chiafrø. Mmm supergodt! Topp med bær,bananer eller annen frukt. Denne holder deg mett lenge. 

Havregrøt med Chia:
1 dl lettkokte havregryn
2.5 dl ekstralett melk
1 spiseskje chiafrø

1. Kok opp havregryn og melk på svak varme. Ta av platen og rør inn chiafrøene. La det svelle i et par minutter. 
2. Topp med bær og bananer. Eller annet godt.

Om du har dårlig tid om morningen, er det perfekt å ha den med i matboks og spise på bussen.


 

Toast av speltlompe

Hei dere - long time, no see. Denne frøkna har vært på ferie og tatt fri fra alt som heter blogg og sosialemedier i noen uker, men nå er jeg tilbake. Instagrammen er blitt oppdatert og bloggen skal tilbake til normalen med tre innlegg i uken. Følg meg gjerne på @foodbyvictoriaa 

Tilbake til dagens digge frokost/lunsj. Jeg er vel ikke den eneste som liker å starte uken med litt sunnere retter? Denne toasten slukte jeg. Supergodt, og best av alt så lett å lage. Fyll den med akkurat det du vil; jeg fylte med deilige grønnsaker og mozarella. Mums!

Speltlompetoast (2 stk):
4 speltlomper (jeg liker best Bauer sine)
Tomatpesto
Mozzarella
Litt løk,en neve finhakket spinat og basilikum
4 skinkebiter

1. Smør lompene med pesto. Ha over det du ønsker av grønnsaker. Selv synes jeg spinat, basilikum og løk er en veldig god kombo. Ha på skinke og ønsket mengde ost. Legg den andre lompen over
2. Smør et vaffeljern med litt smør slik det ikke setter seg fast
3. Toast lompene til de blir gyldne, og osten er smeltet. Husk å løfte jernet forsiktig opp tilfelle toasten sitter litt fast

Server med en lett salat og rømme. Yummii!Ha en fin start på uken - jeg er på vei til jobb og ukens første treningsøkt!
 

Shakshuka

Jeg spiste shakshuka til frokost i Jerusalem og tenkte at denne oppskriften ville jeg dele med dere. Shakshuka er veldig populært i midtøsten, spesielt i Israel. Du får kjøpt det på de aller fleste frokost resturanter.Retten består av en spicy tomatsaus med egg. Det finnes utallige oppskrifter med hovedingrediensene er egg, tomat og brød. Dette er en billig og proteinrik frokost å lage. Jeg synes den passer til lunsj/kveldsmat også. Tilsett gjerne paprika, eller andre grønnsaker om du er glad i det. Ønsker alle en fin kommende uke i finværet.

Oppskrift shakshuka for to personer:
1 boks hakkete tomater. Anbefaler mutti tomater.
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 teskjee spisskummen
1 spiseskjee paprikapulver
1/2 teskjee chilipulver
3 egg
1 liten neve bladpersille finhakket.
Smak til med salt og pepper.

1. Sett stekeovnen på 200 grader. Finhakk løk og hvitløk. Varm en stekepanne med en god dæsj olivenolje. Ha i løk og hvitløk og stek til det er gyldent. Tilsett tomatene. La det putre på svak varme til det er mykt ca.10 min. Tilsett krydderet.
2. Ha tomatsausen i en ildfastform. Lag tre groper hvor du klekker ut eggene. Sett i stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Eggeplommen skal være litt bløte.

3.  Dryss over finhakket bladpersille før servering. Spis shakshukaen sammen med ristet loff eller varme pitabrød.

Dette er en god frokost å lage om du har mange til frokost. Retten kan lages i en stor ildfast form.


 

Sunday Treat

Søndagsfrokost er noe av det koseligste jeg vet om. Etter å ha løpt halv marathon i går, var det ekstra deilig å nyte denne gode frokosten. Velfortjent etter å ha nådd målet mitt i går. Ingenting gir en så god lykkefølelse når du klarer de målene du setter deg. Gleder meg allerede til neste år. Etter å ha lagt opp roing for noen år siden, er det gøy å løpe ulike konkurranser for å få ekstra motivasjon og mål. Snart står Bergen råeste for tur. Ønsker alle en fin og sprek søndag.


 

Solfrokost til våren

Det er skikkelig vår i luften og da passer det bra med en skikkelig solfrokost. Jeg er blitt veldig glad i skyr med smak av grønn te. Frisk og god på smak. Toppet den med appelsin, mango og kokosflak. Yum. Kjenner jeg gleder meg masse til det blir enda varmere i luften. Denne frokosten gjør deg glad og gir energi. God uke dere.

Oppskrift Solfrokost for 1:
1 beger skyr med smak av grønn te
1 halv mango
1 appelsin
1 liten neve kokosflak.

1. Kutt mangoen i biter og lag appelsinfileter av appelsinen(eller kutt i biter) topp med kokosflak. Nyt. 

Næringsrik frokost

Havregrøt er en av de billigste frokostene du kan lage og den er veldig næringsrik. Grøten lager du på 1-2-3. Jeg liker å toppe med bær og frukt. Dagens grøt ble toppet med skivet banan og et dryss kanel. Yum! Denne holder deg mett lenge og gir god energi til uken.

Oppskrift havegrøt 1 porsjon:
2 dl melk
100 gram lettkokte havregryn
1 liten banen

1. Kok opp melken. Hell over havregrynene og la grynene svelle. Tar ca. 10 min.
2. Topp med f.eks kanel og banan. Supergod og næringsrikt.

Frokosttallerken

Noe av det beste jeg vet, er lange og late frokoster. Har jeg ekstra god tid, bruker jeg å slå til med en skikkelig god frokost. Dagens frokosttallerken er med ristet havrebrød, speilegg, salat og bacon. Mmm. En innertier. God mandag.


Oppskrift:
2 egg
50 gram bacon
2 skiver ristet brød. Jeg brukte havrebrød.
Salatblanding

1. Stek speilegg og bacon. Rist brødet. Server sammen med salatblandig og smør.


 

Avokado toast

Hallo monday. En ny uke og nye muligheter. Jeg skal ærlig innrømme at mandag ikke alltid er min favoritt dag. Synes ofte denne dagen er litt treig og det er ikke like enkelt å kickstarte uken etter helg. Noen som hjelper på humøret er en skikkelig digg frokost og masse kaffe. For tiden er jeg tilbake på en gammel favoritt avokado toast. Yum! Det er så godt og enkelt å lage.

Avokado toast:
2 skiver
1 moden avokado
Smak til med salt og pepper.
1. Rist brødet. Del avokadoen i to. Bre avokadoen og skivene og mos med gaffel. Smak til med salt og pepper.


Håper alle får en herlig start på uken.

Hjerter til Valentinesdagen

På søndag er det valentinesdagen. Hvor koselig er det ikke å overraske han du er glad i med en skikkelig hjerte frokost på sengen?Om du har kjæreste eller ei syns jeg likevel det er en hyggelig dag å feire, og det gir oss enda en unnskyldning til å gjøre det lille ekstra for noen du er glad i. Overrask med en deilig frokost, middag eller kanskje noe bakeverk? En liten gave i form av parfyme, kinobilletter, middag ute, små lapper med kjærlighetserklæring, blomster eller et fint kort. Tanken som teller. Happy Valentines

Toast med hjerteegg:
1 skive loff
1 egg
Pepperkakeform med hjerte(eller lag hjerte i skiven selv).

1. Stikk ut et hjerte med en pepperkakeform i loffskiven. Ellers kan du lage et hjerte selv.
2. Varm opp en stekepanne med smør. Brun skiven til den er gylden. Før du klekker egget i midten. Skru ned varmen. Stek til egget er gjennomstekt.

Server toasten sammen med bacon og en frisk salat. Definitivt en frokost som kommer til å falle i smak!

En skikkelig romantisk frokost å overraske kjæresten din med. Happy Valentine.Eller så kan du bake en hjerte Brownie.

Scones til frokost

Scones er supergodt og ikke minst raskt å røre sammen om du ønsker ferskt bakeverk til frokost. Oppskriften kan varieres etter hva du liker best, som med tørket frukt, nøtter eller med sjokolade som er min favoritt. Skikkelig mums. Om du har planer om å invitere til frokost eller kvelds i nærmeste framtid anbefaler jeg å røre sammen disse. Server med en god kopp te. God mandag alle dere fine som titter innom her.

Scones med sjokolade(oppskrift fra Godt Brød bakebok): ca.6 stk
350 gram hvetemel.
85 gram sukker.
100 gram mørk sjokolade.
125 gram mykt smør.
2 teskjeer bakepulver.
1 1/2 dl melk. 

1. Bland alle ingrediensene. Rør deigen sammen til all væske er tatt opp. Deigen skal være ganske løs, så ikke elt for lenge.
2. Ha mel på kjøkkenbenken og del deigen opp i emner. 
3. Pensle med egg og stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Server sconesene med mykt smør og f.eks syltetøy. Supergodt.Start dagen med et godt måltid

Det er så viktig å starte dagen med frokost i magen. Det er jo et av dagens viktigste måltider. Selv gleder jeg meg til hvert måltid. Jeg prøver å spise så variert som mulig. Pleier å starte dagen med yoghurt, smoothies, grøt eller knekkebrød. Dagens frokost er frokostyoghurt med vaniljesmak fra Qmeieriene og knas fra Godt brød. Musli med smak av kanel, mandler og rosiner. Mettende og godt. Håper alle får en flott start på uken.

Frokostskål med knas:
2 dl frokost yoghurt fra qmeieriene.
1 god håndfull knas fra godt brød.
Dryss over kokosflak om du har, eller en god frukt som mango, appelsin eller banan.

1. Ha yoghurten i bunnen av en skål og dryss over knas og kokosflak.

Et lite tips er å stå opp 30 minutter før du pleier slik kan du nyte en god frokost i ro. Gjerne med en nytrukket kopp kaffe. Mmm. Små gleder i hverdagen.Blå havregrøt

Start dagen med en skikkelig vitamin boost. Havregrøt med masse blåbær, toppet med nøtter. Grøten holder deg lenge mett og lages i en fei. Jeg er ikke så glad i å spise varm grøt, denne blir romtemp med engang etter bærene er tilsatt. Perfekt å ha med seg "on the go" om morgningen. Fryste blåbær fåes kjøpt for rundt 10 kr i de fleste frysedisker. En billig og mettende frokost. Ha en super onsdag dere.

Blå havregrøt:
50 gram havregryn.
1.5 dl melk.
1. dl fryste blåbær
2 spiseskjeer chiafrø(kan sløyfes).
Smak til med f.eks kanel/honning.

1. Rør sammen havregryn, melk og chiafrø, til du får en tykk havregrøt. Pass på at melken ikke svir seg. 
2. Ta av platen og rør inn fryste blåbær. 

Topp grøten med en neve nøtter. Spis og nyyt! Hello 2016

Hei alle sammen!

Etter en lengre bloggferie er jeg endelig tilbake for fult - nytt år og ny motivasjon. Det har vært veldig travelt før jul så bloggen har blitt litt nedprioritert. Uansett er det et nytt år og en ny start, og jeg er klar for å lage og dele masse god mat!

Jeg skal ikke ha en lang prat om et nytt år med blanke ark som mange andre med ny treningsplan og diett. Ser ingen grunn til å hastslanke seg de første ukene i Januar og dette av lasset med en gang. Jeg har tro på at om du skal endre livsstil må du ta små grep. Min nøkkel har vært å være sunn til lørdag og heller kose meg litt ekstra da. Der så masse godt å spise av grønnsaker, frukt og grove produkter. La fantasien slippe seg løs på kjøkkenet. Selv om du vil ha en sunnere livsstil betyr det ikke at du bare skal spise knekkebrød, det viktigste er at mesteparten av maten du spiser er nogenlunde sunn slik at hvis du skeier ut så utgjør ikke det en så stor forskjell. Et pluss er også å inkluderte trening i hverdagen - for min del er treningsstudio litt oppskrytt, du klarer deg fint sålenge du har terreng å løpe i, bakker til bakkeløp, tur på fjellet, lekeplass/egne vekter til sirkeltrening.

Håper i alle fall at jeg kan bidra med litt inspirasjon eller tips til oppskrifter :) Spør gjerne om du lurer på noe eller ønsker spesifikke oppskrifter!

Her er dagens frokost - hjemmelagde knekkebrød fra Godt Brød toppet med spinat, kalkunpålegg og hvitost. Enkelt og godt!Ønsker alle en superstart på uken.Frokostskål ala Victoria

I dag har jeg sovet lenge og hatt en koselig start på dagen. Skikkelig luksus å få sove litt lengre! Jeg har tidligere skrevet om at jeg liker veldig godt å teste ut matnyheter. Q meieriene har kommet ut med en ny vanilje frokost yoghurt med 30% mindre sukker. Smakte veldig godt, og ikke like kunstig smak av vanilje som andre typer lett yoghurt. Det liker vi. Om du topper yoghurten med granola, blåbær og kokos blir det en skikkelig god frokost. Et lite tirsdagstips fra meg. Nyt denne fine høstdagen ut.Oppskrift frokostskål ala Victoria:
150-200 gram frokostyoghurt fra Q meieriene.
Granola. Min er fra Godt brød. Oppskrift på hjemme laget her her.
Blåbær og kokosflak.

1. Ha yoghurt i en skål, topp med granola,blåbær og kokos. Mmm. Kaffekoppen kjøpte jeg fra IKEA i helgen. Anbefaler turen ut dit, de har fått masse fint.
Frokost smoothien som metter

Jeg lager mye smoothies, men denne lager jeg hver morgen. For den metter skikkelig og jeg slipper å spise en time etterpå fordi jeg er sulten igjen.En skikkelig morgenvinner med andre ord! Tar ikke lang tid å lage og kan drikkes på vei til jobben.

Frokost smoothie for 1:
100 gram cottage cheese
1 liten banan
150 gram fryste bringebær eller jordbær.
1-1.5 dl skummet melk, kokosmelk eller mandelmelk. Jeg liker min smoothie tykk, liker du den tynnere ha i mer væske. 

1. Miks alt sammen i en blender.Ha smoothien i en takeaway kopp eller flaske :) ready to go!

Fridag med sein frokost

De dagene jeg har fri fra jobb liker jeg å lage en skikkelig god frokost. Elsker å kunne stå opp uten å måtte stresse ut døren, men heller spise en lang frokost mens jeg drikker kaffe og leser nyhteter. Siden jeg ofte jobber helger, varierer det hvilke dager jeg har fri. Veldig deilig og få en fridag midt i uken! Dagens frokost ble en omelett laget av det jeg hadde tilgjengelig av grønnsaker servert sammen med en frisk feldonsalat - veldig god, og syns det ser så smakfult ut 

Jeg har fått helt dilla på å lage forskjellige omeletter i det siste - sunt og veldig enkelt å lage! Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, eventuelle rester fra middagen kan også brukes. Bland det sammen og hell over eggeblanding! Neste uke kommer det også oppskrift på eggmuffins. 

Oppskrift omelett:
3 egg
0.5 dl melk
50 gram bacon
En liten neve spinat
1/2 rødløk
1 neve frisk timian
Revet parmesan
Smak til med salt og pepper.

1. Stek bacon gyldent. Pisk sammen egg, salt, peper og melk. Hell over baconet. Dryss over rødløk, urter, spinat og parmesan. Skru på svak varme, ha over lokk til omeletten er gjennomstekt.Server med salat og ristet brødNyt onsdagen dere 

Granateple en leskende antioksidantbombe.

Granateple, en leskende antioksidantbombe. Smaker fantastisk med yoghurt, i smoothies, salater, eller å spise den rett fra skallet. Visste du at det er ti ganger mer antioksidanter i granateple enn i appelsiner, og nesten førti ganger mer enn et eple?Med andre ord, dette er frukten du bør spise for å styrke immunforsvaret. Jeg bruker å skjære av toppen og bunnen, så dele den i fire. Deretter skreller jeg vekk det hvite, gjerne over en sil i kjøkkenvasken. Unngår du å søle så mye. Hjelper mot søtsuget i hverdagen også, og så er den så fin å se på. Dagens tips fra meg, løp å kjøp! 

Jeg bruker å spise den naturell eller sammen med yoghurt. Denne hjelper mot søtsuget i hverdagen også :) 

Raske og sunne bananpannekaker

Har du brune bananer liggende? Da er disse bananpannekakene perfekt å lage til kvelds eller frokost. Eller ha å med i lunsjboksen på jobb? Det beste er at de kan nytes med god samvittighet og de er mettende. Vinn vinn. Kickstart uken med disse herlighetene. 

Bananpannekaker ca. 6 stk:
2 modne bananer(normal størrelse)
2 egg
1 dl speltmel. Bruk gjerne havregryn(mal det i blender), havremel, byggmel ect.
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel(kan sløyves)

1. Mos banene og egg sammen i en blender, mixer eller med en gaffel. Alt ettersom hva du har tilgjengelig.

Til du får en fin røre, uten klumper.

2. Bland speltmel, bakepulver og kanel i en bolle. Vend inn i bananblandingen.

3. Stek pannekakene på middels varme til de er gyldene. Jeg steker i smør.

Nyt med blåbærsyltetøy. Et deilig måltid.

 

Pannekaker og et glass iskald skummet melk er min favoritt.

God mandag til alle, ha en herlig uke!

Hjemmelaget musli

Hjemmelaget musli, finnes det noe bedre?. Smaker perfekt sammen med yoghurt, smoothie eller bare sammen med melk. I denne muslien, tok jeg de nøttene og frøene jeg hadde liggende hjemme. Derfor har jeg ikke noe mål. Jeg blandet alt i en stor bakebolle. Velg dine egne favoritter. Bland inn  tørket frukt etter muslien er stekt, slik at de ikke blir brent i ovnen. Anbefaler å kjøpe nøtter og trøket frukt på internasjonalebutikker, de har billigere priser og mer utvalg enn vanlig dagligvare. Et lite tips. Dette er også en fin vertinnegave å gi bort.

Hjemmelaget musli:
Mandeler
Gresskarkjerner
Tørkede tranebær, mango og kokos
Havregryn
Mandelflarn
Linfrø
Valnøtter
Hasselnøtter
Sesamfrø
Honning
1 dl eplejuice
1-2 spiseskjeer brunt sukker
1-2 teskjeer kanel

1. Bland frø og nøtter i en stor bolle. 
2. Varm deretter opp ca. 1 dl eplejuice, 1-2 spiseskjeer brunt sukker, og  2-3 spiseskjeer honning i en kjele.(alt etter hvor stor nøtteblanding du har) Hell det deretter over nøtteblandingen. Bland godt med en sleiv.
3. Fordel på 1-2 bakebrett. Stek på 150 grader i ca. 40-50 min, til blandingen har fått en jevn og fin brunfarge. Husk å røre hvert 15 min. Slik alt blir stekt likt. La det avkjøle før du heller blandingen på glass med lokk.

Denne fine skjeen kjøpte jeg på kremmerhuset for 39 kr.

Min personlige frokost favoritt er, en skål naturell youghurt, med frosne blåbær, toppet med hjemmelaget gronola. Sunt, godt og mettende. Må prøves!
God helg. Love Victoria. 

Avokado toast

I dag skal jeg friste dere med en frokost favoritt hos meg. Jeg prøver å bli flinkere på å variere frokostene mine. Det er så deilig å ha noe godt å glede seg til på morgenkvisten. Jeg bruker å stå opp en time før, så jeg kan nyte en god frokost og en kopp kaffe. Gull i en travel hverdag.

Avocado gir deg veldig mange helsefordeler. Den er proppfull av sunne næringsstoffer, er mettende, rik på vitaminer, fiber og sunt fett som er godt for både hjertet og kolestrolet. Vinn vinn med andre ord. 

Oppskrift avocado toast:
1 moden avocado
1-2 fedd hvitløk
Friske urter(kan sløyfes)
Smak til med salt og pepper
Grovtbrød

1. Ha alt i en bolle. Stavmiks lett. Har du ikke stavmikser kan du mose med en gaffel.

Herlig avocadokrem. Elsker den friske fargen.

2. Rist brødet og smør på avocadoen.

Deretter kan du nyte denne deilige toasten. Veldig godt med ananas juice til. Frokost er dagens viktigste måltid, make the best of it :)

Oppbevar avocadokremen med steinen, da blir den ikke brun.

Nyt tirsdagen.

Eggehviteomelett

Å begynne dagen med en skikkelig frokost, er gull verdt. Frokost er dagens viktigste måltid, og gir energi til resten av dagen. Vet ikke hvordan det er med dere, men når jeg spiser en stor og skikkelig frokost. Småspiser jeg ikke i løpet av dagen og jeg har bedre kontroll på blodsukkeret. Jeg står opp gjerne i god tid, når jeg vet jeg kan lage en god smoothie, omelett, smørbrød, havregrøt ect. Unn deg selv en herlig morgenstart. Tenn lys og nyt en kopp kaffe i fred og ro. Hverdagsgleder er det jeg lever for iallefall :)

Denne eggehviteomletten er både sunn og god. Finhakk de grønnsakene du har liggende og sleng i litt bacon eller skinke. Server på ristet grovbrød med en deilig smoothie til. Eggeplommene kan du bruke til å lage vaniljekrem. Oppskrifter på deilige skoleboller kommer på fredag. Sunn hverdag og kos i helgen :) Håper det smaker.

Eggehviteomlett:
4 eggehviter
1 skvett skummet melk
Finhakket grønnskaker. Jeg brukte paprika, spinat og rødløk.
Bacon
Smakt til med salt og pepper.

1.Finhakk grønnsakene. Dere som har kest bliggen min en stund. Vet at jeg elsker spinat. det kan brukes til alt. Salat, smoothies, gryter, pasta ect. Pluss smaker så godt.

2. Bland eggehvitene med en skvett melk. Bland inn salt og pepper.

3. Fres bacon og grønnsakene i stekepannen. Til baconet blir gyldent og spinaten faller sammen.

4. Hell over eggehviteblandingen og sett temperaturen på svak varme. Jeg bruker å ha stekelokk over.

Yummy omelett.

Jeg serverte omeletten på ristet lavkarbobrød med salat. Med en frisk skogsbær smoothie til. Har du en deilig og energigivende måltid.

Start dagen med et skikkelig måltid. Har du energi til resten av dagen og du småspiser heller ikke. Du vet de sier at frokost er dagens viktigste måltid :)

Love Victoria.

Overnight Oats(kald havregrøt)

God søndagkveld dere :)

Tenkte å dele min nye frokost favoritt med dere. Nemlig overnight oats, eller kald havregrøt som det heter på norsk. Denne havregrøten er kjempegod og næringsrik. Passer perfekt på travle morgninger. Topp grøten med friske bær og nøtter. Det beste er at grøten varer opp til 3 dager i kjøleskapet. Her kan du forhåndslage frokost for halve uken. Hurra :) Topp med nøtter, bær, kanel eller annet godt du liker. Revet eple og pære er godt å toppe med :)

Oppskrift 1 porsjon:

1.5 dl havregryn(jeg brukte havregryn med havrehjerter)

1 spiseskjee sesamfrø

1 spiseskjee linfrø

1 teskjee honning

1 dl skummet melk

1 spiseskje vaniljekesam/yoghurt(kan sløyves)

Friske bær og mandelflarn

1. Bland sammen havregryn, honning, melk og frøene i en bolle. Sett i kjøleskapet natten over med plast. Eller i en bolle med lokk. Neste morgen blander du inn vaniljekesam/yoghurt. Du kan også blande inn litt melk, om du synes konsistensen er for tykk.

2. Topp med friske bær og nøtter. En skikkelig god og mettende frokost. Her er du mett fram til lunsj :)

Jeg kjøper mest fryste bær, er billigere og godt å ha i grøten :) Lite tips fra meg. Rema selger ofte de billigste frosne bærene. Blåbær får du f.esk 400 gram for 7 kr.

Ønsker alle en sprek uke:) Denne uken kommer det deilig lasange oppskrift.

Love IV.

Homemade gronola

Godt nytt år kjære lesere,

Selv om vi har begynt å komme oss et stykke ut i Januar allerede :)  Jeg klarte å glemme kameraet mitt hjemme i Bergen, derfor har det ikke blitt mye blogging på meg. I skrivende stund er jeg også syk, men fant fram en deilig og sunn musli jeg laget i romjulen, som jeg vil så gjerne dele med dere :)

Tenker at jeg ikke er den eneste som går inn i et nytt år, med et nyttårsforsett om en sunnere og bedre livsstil? For min egen del, begynte jeg allerede å legge om livsstilen om allerede i August. Sunn mat og trening fem ganger i uken, har gitt flotte resultater. Jeg er storfornøyd og forsetter videre på denne veien. Mitt beste tips er å spise sunt mandag -lørdagkveld. Spis knekkebrød, kylling,fisk, masse grønnsaker, naturell youghurt, frukt og bær osv. Fyll kroppen med riktig energi og tren masse. Jeg er ikke noe fan av lavkarbo, baking med sukrin og den slags, fitnessblogger ect. Jeg spiser heller smågodt en lørdagkveld med god samvittighet, enn å lage sunne toffee karameller, som koster en liten formue i  indegrienser på helsekostbutikken. Bare for å gi et eksempel. Nøkkelen er å trene og spise sunt i ukedagene. Finn en livsstil som du kan holde i mange år. Trening er viktig og den gir masse energi og overskudd. Dette var årets sunne tips fra meg.

I denne muslien, tok jeg de nøttene og frøene jeg hadde liggende hjemme. Derfor har jeg ikke noe mål, jeg blandet alt i en stor bakebolle. Velg dine egne favoritter. Bland inn  tørket frukt etter muslien er stekt, slik at de ikke blir brent i ovnen. Anbefaler å kjøpe nøtter og trøket frukt på internasjonalebutikker, de har billigere priser og mer utvalg enn vanlig dagligvare. 

Homemade gronola:

Mandeler

Gresskarkjerner

Tørkede tranebær, mango og kokos

Havregryn

Mandelflarn

Linfrø

Valnøtter

Hasselnøtter

Sesamfrø

Honning

Eplejuice

Brunt sukker

1-2 teskjeer kanel-

1. En bolle med frø og nøtter. 

2. Varm deretter opp ca. 1 dl eplejuice, 1-2 spiseskjeer brunt sukker, og  2-3 spiseskjeer honning i en kjele.(alt etter hvor stor nøtteblanding du har) Hell dette deretter over nøtteblandingen, bland med en sleiv.

3. Fordel på 1-2 bakebrett. Stek på 150 grader i ca. 40-50 min, til blandingen har fått en jevn og fin brunfarge. Husk å røre hvert 15 min, til alt blir stekt likt. La det avkjøle før du heller blandingen på glass med lokk.

Denne fine skjeen kjøpte jeg på kremmerhuset for 39 kr.

Min personlige frokost favoritt er, en skål naturell youghurt, med frosne blåbær, toppet med hjemmelaget gronola. Sunt, godt og mettende. Må prøves!!

Ønsker alle en fantastisk onsdag,

Love IV.

Yummy Omelett

Noen ganger frister det med en ekstra god frokost, eller lett lunsj. I dag laget jeg denne deilige omeletten. Den lages på 1-2-3, og passer perfekt om du har kjøtt og grønnsaksrester liggende :) Nå som det er sommer, er det ekstra deilig å sitte på terassen å nyte morgensolen med en bedre frokost!

Omelett 1 stor:
3 egg
0.5 dl melk
3 skiver bacon
1/2 paprika
2 små charlottløk
1 neve frisk basilikum
Smak til med salt og pepper.

1. Finhakk grønnsakene. Bruke gjerne det du har liggende. Skjær baconet opp i skiver.

2. Visp sammene egg og melk. Smak til med salt og pepper.

3. Stek baconet til det blir brunt.

Hell deretter over eggeblandingen. Dryss over grønnsakene og basilikum. Sett ned varmen på 3-4 og ha lokk over.

Stek til den er gjennomstekt ca. 5-10 min. Steketiden variere fra komfyr til komfyr.

Server sammen med godt brød/knekkebrød :) Dermed er det bare å nyte en bedre frokost.

Denne er også god å spise kald, om du skal ut på tur.

Happy monday,

IV.

Speltlompe med kylling og avokado

Hei dere fine lesere,

Tenkt å dele en frokost/lunsj favoritt som jeg spiser ofte. Denne er både sunn og smakfull. Passer perfekt å ha med som matpakke på skole/jobb. Rema 1000 selger også de billigste speltlomp pakkene, da du får 8 stk for 15 kr. Et lite tirsdagstips fra meg :)

Speltlompe med kylling og avokado:

Kyllingpålegg

Spinat

1 avokado

Salt og pepper

Speltlomper

Kremost naturell

1. Smør to speltlomper med kremost. Ha på kyllingpålegg, spinatblader, og advokado skjært på langs. Jeg liker å drysse litt salt og pepper over advokadoen. Rull lompen sammen og del i to. Skal du ha det med som matpakke, pakk dem inn i matpapir :)

Veldig godt og sunt. Yummy!

Ha en strålende kveld.

IV.

Mini Omelett

Hi Guys,

Omelett passer perfekt til en bedre frokost, lunsj eller til aftensmat. Sleng sammen det du har av rester, og lag en herlig omelett. Jeg fant bacon, løk og ost i mitt kjøleskap idag.

2 Mini Omeletter:

4 egg

50 g Bacon

1 Kvart løk

1 dl Melk

2 Osteskiver

En neve hakket gressløk

Smak til med salt og pepper

1. Pisk eggene godt sammen i en bolle.

2. Smak til med salt, pepper og hakket gressløk.

3. Kutt bacon i terninger, og grovhakk løken.

4. Fres løken og baconet i mini stekepannen, før du tilsetter eggeblandingen. Jeg bruker en mini stekepanne jeg kjøpte i USA. Vet de selger lignende på Åhlens, og andre kjøkkenbutikker. Anbefaler å ha en slik i kjøkkensamlingen, slik at du kan lage perfekte runde omeletter og pannekaker.

5. Hell eggeblanding over, og ha over en 1 skive ost i biter.  Stek med stekelokk over, på svak varme( 1-2) i ca. 10 min.

Jeg serverte omeletten min på et valnøttrundstykke, sammen med salat.

mmmm.

Nyt dagene videre,

IV.

Havregrøt

Havregrøt er en sunn og god frokost jeg pleier å starte dagen med. Det er også enkelt og raskt å lage, og ikke minst sunt.

Her er det bare å slenge på frukt,nøtter og annet godt en liker.

Jeg pleier å lage min havregrøt slik:

100 g lettkokte havregryn

3 dl vann

1 spiseskje kanel

1 spiseskje syltetøy

Kok havregryn,vann og kanel sammen i en skjele,når blandingen begynner å koke opp rører du i ca.1 min til den blir passe fast(smak og behag på konsistens). Jeg liker den best fast.

Hell grøten over i en bolle,legg på syltetøy eller frukt og nøtter.

Enjoy a healthy breakfast!

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits