Franske makroner

Sjokolademakroner

Makroner er godt, søtt og vakkert for øye. I dag laget jeg disse deilige sjokolademakronene fylt med sjokoladeganach. Smaken er nesten litt brownie aktig. Utrolig godt. Disse er vakre å gi vekk som vertninnegaver, eller som en overraskelse til en god venn.

Et par tips når du skal lage franske makroner:

Eggehvitene må være romtemperert. De skal helst ha ligget ute et døgn.

Miks marengsen på middel hastighet, slik at du får jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle mål må være nøyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjøp en makronmatte, får du alle like store. Fåes kjøpt på kjøkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift 30 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

3 teskjeer kakao

1. Bland mandelme, kakaol og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du får vekk alle klumper.

2. Pisk eggehvitene på middels hastighet til de er stive. Ha deretter i sukkeret. Miks 2-3 minutter til du får en skinnende marengs.

3. Vend inn mandelblandinge, og rør med slikkepott. Rør med et fast grep til alt er blandet godt. Her er det viktig å slå ut luften.

4. Ha røren i spørytepose med tipp, og sprøyt ut i sirklene. Har du ikke makronmatte, kan du fint bruke en femkroning og tegne sirkler med. La dem tørke i 30-60 min på kjøkkenbenken. 

Lag sjokolade ganache i mellomtiden:

100 gram fløte

100 gram melke eller mørk sjokolade

1. Kok opp fløten, hell den over sjokoladen. Miks godt sammen. Det er lurt å bruke en stavmikser, slik at du får en glatt røre. Ha den deretter over i en sprøyepose.  La den ligge i kjøleskapet til den har stivnet.

5. Når makronene er ferdig tørket. Stek dem på 150 grader i 14 min. 

Fyll makronene med sjokoladefyllet. Pass på å ikke fylle for mye, da flyter de utover.

Ha dem i fine esker, eller cellofanposer :)

Deilige sjokolademakroner.

Det er fint å drysse over litt kakao, for en ekstra touch.

Makronene smaker best etter de har fått satt seg litt i kjøleskapet. De må ikke være i kjøleskapet mer enn 12 timer, for da blir de myke. Ha de heller i en boks og frys ned. De tiner veldig fort.

Følg meg gjerne på instagram. Jeg heter foodbyvictoriaa.

IV.

hits