fisk

Lett torskemiddag

Dette er en av torskemiddagene jeg spiser når jeg har dårlig tid. Denne er sunn og smakfull. Torsk er også en billig fisk å kjøpe! Jeg lager brokkoli eller blomkålpure til. Jeg er så glad i ulike grønnsakspurer. Søtpotetpure er også en favoritt. Husk å spise 2-3 fiskemiddager i uken.

Lett torskemiddag for 1:
150 gram torsk
1/2 brokkoli
1/2 rødløk
1 teskjee smør
Smak til med salt, pepper og urter

1. Ha fisken i folie eller form. Ha over en glatt med smør, løk og dryss over litt salt og pepper. Bak i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
2. Kok opp vann. Ha i brokkoli. Kok den myk, tar ca. 5 minutter. Hell av vannet i sil.
3. Stavmiks brokkolien til en jevn pure. Smak til med salt og pepper. Jeg synes også det er godt å tilsette et fedd hvitløk.

Server og nyt. Enkel og god middag på 1-2-3.


 

Fiskemandag - lag hjemmelaget fiskepinner!

Noen kjører kjøttfri mandag, men denne uken falt valget på fisk. Jeg kom over denne lekre oppskriften på hjemmelagde fiskepinner på minmiddag.no. Bedre å bruke litt ekstra tid på kjøkkenet, når smaken og næringsinnholdet er så mye bedre enn dem du kjøper ferdig. Disse kan du lage på under 30 minutter! Rask, godt og sunt :)

Oppskrift på hjemmelagde fiskepinner:
600 gram torskefilet
2 egg + 1 skvett melk
1 dl mel + salt og pepper
1 dl grillmel + sesamfrø 

1. Skjær fisken i strimler på  2-3 cm.

2. Gjør klar tre skåler:  pisk sammen et egg og en skvett melk i den ene - bland sammen mel, salt og pepper i den andre - bland grillmel og sesamfrø i den tredje (jeg drysset en god del sesamfrø i blandingen). Ha så fiskestrimlene først i melblandingen, deretter dypp dem i egg-blandingen og vend til slutt i grillmelblandingen.  

3. Ha godt med smør i en stekepanne og stek dem til de blir gylden , ca. 3-4 minutter på hver side.



Voila! Ferdige fiskepinner i en fei. Serveres med poteter og en frisk salat! 





Håper alle har en fin start på uken, og kanskje prøver ut denne oppskriften :)

Tunfisksalat

Det er torsdag og solen skinner. I går laget jeg denne gode tunfisksalaten til lunsj, som jeg nøt ute i solen. Denne lages på max ti minutter. Server på ristet grovbrød eller i en deilig salat. Jeg har brukt mager kesam og lett majones, samt grønnsaker. Dette kan nytes med god samvittighet. Gir energi og næring på en travel hverdag. En perfekt måte å få i seg mer fisk på også. Røren kan oppbevares i kjøleskapet et par dager. Lag en deilig salat, grovblings, wraps å ha med i matpakke på jobb. Denne metter! :)

Oppskrift tunfiksrøre:
1 boks tunfisk i vann
1/2 rødløk
1 liten selleristang
1 halv paprika. Jeg brukte partypaprika, så om du bruker en stor, ville jeg sett an mengden.
2 fedd hvitløk revet
1 neve frisk basilikum
1 spiseskje lett majones
3 spiserskjeer mager kesam/lett cream fraiche
Smak til med salt og pepper.
Server på ønsket mengde salat. Jeg brukte en blanding av spinat og baby leaf mix.

1. Finhakk alle grønnsakene. Bland sammen i en skål.

2. Hell vannet av tunfisken. Bland sammen med grønnsakene, lett cream fraiche og majones. Jeg liker min tunfiskrøre passe fast. Tilsett gjerne mer eller mindre cream fraiche/majones. Smak og behag. Smak til med salt og pepper.

3. Tunfiskrøre klar til servering. Røren kan oppbevares i boks i kjøleskapet. Perfekt å ha på en grovblings, salat, wraps.

Jeg serverte tunfiskrøren på en salat bestående av, spinat, baby leafe mix og middelshavmiks. Noen cherrytomater og cashewnøtter. Et deilig og mettende måltid.

Happy Thursday,

-Ingrid Victoria

Tunfiskrøre på ristet surdeigsbrød

I dag skal jeg friste dere med en sunn og god tunfiskrøre. Denne lages på max ti minutter. Server på ristet grovbrød eller i en deilig salat. Jeg har brukt mager kesam og lett majones, samt grønnsaker. Dette kan nytes med god samvittighet. Gir energi og næring på en travel hverdag. Lover at du er mett lenge etter å ha spist denne gode tunfiskrøren.

Oppskrift tunfiksrøre:
1 boks tunfisk i vann
1/2 rødløk
1 liten selleristang
1 halv paprika. Jeg brukte partypaprika, så om du bruker en stor, ville jeg sett an mengden.
2 fedd hvitløk
1 neve frisk timian
2 spiseskjeer lett majones
3 spiserskjeer mager kesam
Smak til med salt og pepper.

1. Finhakk løk, paprika og selleri.

2. Hell vannet av tunfiksen og ha i en bolle.

3. Bland grønnsakene, revet hvitløk, tunfisk, kesam og majones godt sammen.

Jeg smaker til med peppermix og maldonsalt. Gir en god smak.

4. Jeg bruker en skje å blande meg. Synes du røren blir for flytenede/fast tilsett mer majones/kesam.

Rist grovt surdeigsbrød, eller annet grovt brød du liker. Ha på litt salat, her brukte jeg spinat. Legg en stor skje med tunfiskrøre på toppen. Server og nyt.  Denne er røren er super å ha i med en bolle salat. Sunt og godt.

Dryss over litt pinekjerner om du har liggende. Mums.

God onsdag fine folk,
IV.

Torskkaker

Hei dere,

Først må jeg bare beklage for alt for dårlig blogging. Jeg har hatt det supertravelt siden jeg begynte som konditorlærling på Grand. Hele forrige uke jobbet jeg til 22:30, har derfor ikke laget mye mat hjemme. hehe. Disse to ukene jobber jeg dag, dermed blir det mer matlaging hjemme for meg. Hurra! Jeg har laget fiskekaker for første gang denne uken. Enkle og god oppskrift. Du kan også bruke laks i denne oppskriften.

Torskekaker-4 kaker:

200 gram Torskefilet

1 Egg

1 Neve hakket gressløk

1/2 Purreløk

Smak til med salt og pepper.

1. Skjær torskefileten i små biter og hakk purreløk og gressløk.

2. Ha alt i en blender sammen med 1 egg, salt og pepper. Bland til det blir en god farse.

3. Min farse ble veldig grønn, pga løken.

4. Form små kaker, og stek på middelsvarme slik at de blir gjennomstekte.

Jeg serverte sammen med pestopasta, brokkoli og blomkål. Server gjerne sammen med poteter, salat og annet godt du liker. Disse er perfekt å fryse ned og ha til middag når timeplanen blir travel.

Lag fiskekaker dere,

IV.

Ovnskbakt Ørret

God mandag dere,

Frisk og fin start på uken. Jeg reiser hjem til Oslo i dag, trist å reise vekk fra familien, men fint å treffe venner og kjæresten igjen. I forrige uke laget jeg ovnsbakt laks med grønnsaker til middag.

Oppskrift:

1 Ørret

1 Brokkoli

1 Blomkål

1 Squash

Salt og sitronpepper.

1. Kjøp laks i fiskedisken, eller i butikk.

2. Legg i folie. Krydre med sitonpepper og salt.

3. Legg grønnsaker langs fisken. Jeg hadde brokkoli, blomkål og squash. Stek på 200 grader ca. 25-30 min.

Server sammen med poteter, en frisk salat eller spinat. Du kan også grille laksen i folie på grillen. Sunt og godt.

Ha en strålende mandag,

IV.

Finn flere oppskrifter med ørret her.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits