Dipp

Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør lages på 1-2-3. Ikke bare er det enkelt å lage, men det er sunt og smaker superdigg! Server samme med banan, eller dipp,på topping av grøt, skive eller i speltlompe. Perfekt etter treningsmat.

Oppskrift hjemmelaget peanøttsmør:
1 pose peanøtter

1. Kjør alt i en foodprocessor eller en god blender til det er kremete og mykt. Det tar ca. 2-3 minutter.Jeg liker å grovhakke 1-2 never av nøttene og blande inn etterpå. Blir det skikkelig crunchy og godt.

Dette er en superkoselig vertinnegave å gi vekk. Alt som er laget med en personlig touch er hyggelig å få.

 

Hjemmelaget hummus

Hummus, spiste jeg hver dag da jeg var på ferie i Israel i sommer. For de som ikke vet hva hummus er så er det en kremet pure av kikerter, som brukes som dip, tilbehør til tapas, smøreost på brød og så videre. Det er ekstra godt å bruke hummusen som en smøreost i en sandwich, eller i pitabrød sammen med grønnsaker og falafel. Godt, sunt og enkelt. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet. Anbefaler å dobble oppskriften. Min hummus forsvant på dagen. YUM!

Hjemmelaget hummus:

1 boks ferdigkokte kikerter

2- 3 fedd hvitløk (prøv deg frem)

0.5 dl extra vergin olivenolje

1/2 presser sitron

2 teskjeer tahini

2 håndfuller koriander, eller mer.

Smak til med salt og pepper etter behov.

1. Skyll kikertene i en sil.

2. Blad kikertene, tahini, revet hvitløk og sitronsaft i en bolle. Stavmiks til du får en glatt og jevn pure.

3. Tilsett deretter koriander. Jeg bruker å kjøpe mine urter billig  på internasjone grønnsakshandlere. Her får du bunter med koriander til bare 13 kr, og andre urter til 20 kr. Dagens tips, maten blir alltid bedre med ferske urter.

4. Stavmiks til alt er godt blandet. Mikser du for lenge blir hummusen grønnaktig pågrunn av korianderen. Min ble det, men det gjør selvsagt ikke noe. Om du synes puren blir for tykk kan du tilsette mer olje/vann.

Server som tilbehør til middag. Dryss gjerne over olivenolje.

Jeg spiste hummus på havrebrød. Er også godt å spise det på rugsprø.

Legger ved et bilde fra ferien i Israel i sommer. Jeg og min lillesøster Emma. Min familie bor for tiden i Israel. Tenker på de hvergang jeg spiser hummus.

Grip dagen, og lag en deilig middag med hummus.

IV.

Hjemmelaget pesto

Pesto er veldig enklet å lage, og det smaker utrolig godt! Pesto passer til dem meste, som tapas, pasta, salater og ha på skiven :) mmm! Lag gjern en dobbel porsjon, for den forsvinner fort! :) Reguler gjerne mengden på olivenolje, om du vil ha en tynn eller tykkere pesto.

Hjemmelaget pesto:

1 potte basilikum

2 hvitløksfedd

50 gram pinkjerner(kan bruke mandler, valnøtter, cashew også)

1 dl god olivenolje

100 gram revet parmesan

Smak til med salt og pepper

1. Rist pinkjernene i en tørr panne, til de er gyldende. De skal ikke bli brent!

2. Ha alle indegrienser i en høy beholder/eller bolle.

Stavmiks. Du kan også bruke en hurtigmikser eller morter.

Ha dem små beholdere eller glass. Min pesto forsvant på to dager, så god var den. Oppbevar i kjøleskapet.

Kok opp fersk pasta og ha i pesto. Noe av det beste!

Passer ypperlig sammen med foccacia :)

Håper noen vil prøve :)

IV.

Hjemmelaget aioli

I dag har jeg laget aioli for første gang. Jammen var det enkelt, og mye bedre enn den du kjøper på butikken. Her er det penger å spare og en smakfull sak å ha liggende i kjøleskapet! Jeg laget denne aiolien som tilbehør til rekeaften hos meg selv. Aiolien lages på to minutter, dropper du hvitløken har du majones. Det beste er å lage ting hjemme, så vet du akkurat hva du har i.

Oppskrift 1 skål:
1 eggeplomme(romtemp)
1 teskjee disjonsennep
1 teskjee hvitvinseddik
1 spiseskjee vann
2 fedd hvitløk eller 1/2 kinesisk hvitløk
1 dl solsikkeolje
1 klype salt
1 spiseskjee rømme(kan sløyfes)

1. Ha alt i en small beholder, untatt oljen. Sett stavmikseren i bunn, og miks. Hell oljen forsiktig over. Det er viktig å gjøre det i denne rekkefølgen, slik at det ikke skiller seg.

2. Miks deretter i 1 minutt.

Volia, du har hjemmelaget aioli :) Om du dropper hvitløken, har du hjemmelaget majones. Så godt, så enkelt!

Dagnes tips fra meg til dere. Jeg prøvde meg på noen små reke krasjoner. Legg seks reker på langs, litt oppå hverandre. Form dem deretter rundt, ser nesten ut som en slags knute.

Veldig fine å ha på mini snitter, om du skal ha en forettet, eller tapas.

Stikk ut små rundinger med en utstikker.

Ha hjemmelaget aioli på loffen, og legg rekeknuten oppå. Fine, ikke sant? Perfekt for tapas, eller snitte party.

Ha gjerne over en sitronskive. De var utsolgt for dill på butikken, så ha gjerne på det også :) Enkelt og delikat om du vil gjøre noe ekstra neste gang du får gjester.

Ønsker alle en fin onsdag :)

IV.

hits