Dipp

Hjemmelaget peanttsmr

Hjemmelaget peanttsmr lages p 1-2-3. Ikke bare er det enkelt lage, men det er sunt og smaker superdigg! Server samme med banan, eller dipp,p topping av grt, skive eller i speltlompe. Perfekt etter treningsmat.

Oppskrift hjemmelaget peanttsmr:
1 pose peantter

1. Kjr alt i en foodprocessor eller en god blender til det er kremete og mykt. Det tar ca. 2-3 minutter.Jeg liker grovhakke 1-2 never av nttene og blande inn etterp. Blir det skikkelig crunchy og godt.

Dette er en superkoselig vertinnegave gi vekk. Alt som er laget med en personlig touch er hyggelig f.

 

Hjemmelaget hummus

Hummus, spiste jeg hver dag da jeg var p ferie i Israel i sommer. For de som ikke vet hva hummus er s er det en kremet pure av kikerter, som brukes som dip, tilbehr til tapas, smreost p brd og s videre. Det er ekstra godt bruke hummusen som en smreost i en sandwich, eller i pitabrd sammen med grnnsaker og falafel. Godt, sunt og enkelt. Oppbevares i en tett boks i kjleskapet. Anbefaler dobble oppskriften. Min hummus forsvant p dagen. YUM!

Hjemmelaget hummus:

1 boks ferdigkokte kikerter

2- 3 fedd hvitlk (prv deg frem)

0.5 dl extra vergin olivenolje

1/2 presser sitron

2 teskjeer tahini

2 hndfuller koriander, eller mer.

Smak til med salt og pepper etter behov.

1. Skyll kikertene i en sil.

2.Blad kikertene, tahini, revet hvitlk og sitronsaft i en bolle. Stavmiks til du fr en glatt og jevn pure.

3.Tilsett deretter koriander. Jeg bruker kjpe mine urter billig p internasjone grnnsakshandlere. Her fr du bunter med koriander til bare 13 kr, og andre urter til 20 kr. Dagens tips, maten blir alltid bedre med ferske urter.

4.Stavmiks til alt er godt blandet. Mikser du for lenge blir hummusen grnnaktig pgrunn av korianderen. Min ble det, men det gjr selvsagt ikke noe.Om du synes puren blir for tykk kan du tilsette mer olje/vann.

Server som tilbehr til middag. Dryss gjerne over olivenolje.

Jeg spiste hummus p havrebrd. Er ogs godt spise det p rugspr.

Legger ved et bilde fra ferien i Israel i sommer. Jeg og min lillesster Emma. Min familie bor for tiden i Israel. Tenker p de hvergang jeg spiser hummus.

Grip dagen, og lag en deilig middag med hummus.

IV.

Hjemmelaget pesto

Pesto er veldig enklet lage, og det smaker utrolig godt! Pesto passer til dem meste, som tapas, pasta, salater og ha p skiven :) mmm! Lag gjern en dobbel porsjon, for den forsvinner fort! :) Reguler gjerne mengden p olivenolje, om du vil ha en tynn eller tykkere pesto.

Hjemmelaget pesto:

1 potte basilikum

2 hvitlksfedd

50 gram pinkjerner(kan bruke mandler, valntter, cashew ogs)

1 dl god olivenolje

100 gram revet parmesan

Smak til med salt og pepper

1. Rist pinkjernene i en trr panne, til de er gyldende. De skal ikke bli brent!

2. Ha alleindegrienser i en hy beholder/eller bolle.

Stavmiks. Du kan ogs bruke en hurtigmikser eller morter.

Ha dem sm beholdere eller glass. Min pesto forsvant p to dager, s god var den. Oppbevar i kjleskapet.

Kok opp fersk pasta og ha i pesto. Noe av det beste!

Passer ypperlig sammen med foccacia :)

Hper noen vil prve :)

IV.

Hjemmelaget aioli

I dag har jeg laget aioli for frste gang. Jammen var det enkelt, og mye bedre enn den du kjper p butikken. Her er det penger spare og en smakfull sak ha liggende i kjleskapet! Jeg laget denne aiolien som tilbehr til rekeaften hos meg selv. Aiolien lages p to minutter, dropper du hvitlken har du majones. Det beste er lage ting hjemme, s vet du akkurat hva du har i.

Oppskrift 1 skl:
1 eggeplomme(romtemp)
1 teskjee disjonsennep
1 teskjee hvitvinseddik
1 spiseskjee vann
2 fedd hvitlk eller 1/2 kinesisk hvitlk
1 dl solsikkeolje
1 klype salt
1 spiseskjee rmme(kan slyfes)

1. Ha alt i en small beholder, untatt oljen. Sett stavmikseren i bunn, og miks. Hell oljen forsiktig over. Det er viktig gjre det i denne rekkeflgen, slik at det ikke skiller seg.

2. Miks deretter i 1 minutt.

Volia, du har hjemmelaget aioli :) Om du dropper hvitlken, har du hjemmelaget majones. S godt, s enkelt!

Dagnes tips fra meg til dere. Jeg prvde meg p noen sm reke krasjoner. Legg seks reker p langs, litt opp hverandre. Form dem deretter rundt, ser nesten ut som en slags knute.

Veldig fine ha p mini snitter, om du skal ha en forettet, eller tapas.

Stikk ut sm rundinger med en utstikker.

Ha hjemmelaget aioli p loffen, og legg rekeknuten opp. Fine, ikke sant? Perfekt for tapas, eller snitte party.

Ha gjerne over en sitronskive. De var utsolgt for dill p butikken, s ha gjerne p det ogs :) Enkelt og delikat om du vil gjre noe ekstra neste gang du fr gjester.

nsker alle en fin onsdag :)

IV.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits