dessert

Chocolate peanut butter love

Det er torsdag allerede. Hva med lage disse godbitene? Peanttsmr og sjokolade er s godt sammen! Hadde et lite dryss av havsalt over ogs. Fantastisk godt. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1424192502_peanutbutter__chocola.html. Ha en nydelig dag

Sammen med en kopp mrk kaffe, mmmm :)

Yoghurt panna cotta med bringebrsaus

Yoghurt panna cotta er en deilig dessert. Ordet panna cotta er italiensk og betyr kokt krem. Den kan lages i alle mulig varianter og smaker. Jeg har laget en litt smsunn variant p vaniljekesam med hjemmelaget bringebrsaus. Denne kan nytes i hverdagen.

Jeg lever virkelig for hverdagen.Min gode tante sa en gang til meg. "Gjr en ting som gjr deg lykkelig hver dag". Enten det er et varmt bad med tente lys, et nytt blad p trikken, en god kopp te eller en god dessert midt i uken osv. Gjr hver dag til den besteDet er disse dagene vi har flest av. Dagens visdomsord.

Oppskrift yoghurt panna-cotta ca. 4-6 porsjoner:
2 dl lett flte
0.5 dl melk
Frene fra en vaniljestang
1 boks vaniljekesam, eller en annen type yoghurt du liker.
3 plater gelantin
50 gram sukker

Bringebrsaus:
200 gram fryste bringebr
2-3 spiseskjeer sukker
0.5 dl vann
1 spiseskjee maizenna blandet ut med litt vann

1. Legg gelantinen i vann. Varm opp flten, melk, sukker og vaniljefrene. Tilsett geleantinen. Sil blandingen over yoghurten og rr godt sammen.

2. Ha blandingen enten i glass eller sm skler. Hadde min i silikonformer. Kjpte min i Israel. Elsker formen. Denne skal brukes masse framover til mousse og annet godt.

3. La det stivne i kjleskapet i 2-3 timer. Imellomtiden kan du lage bringebrsausen. Kok varm opp bringebrene,vann og sukker sammen. Stavmiks blandingen til du fr en jevn pure. Sil og varm opp igjen med maizenna til du fr en passe tykk saus. Avkjl.



Pynt med br og litt pistache fr servering.

En enkel og frisk dessert.





God lille lrdag dere

Tart Tatin fransk eplepai

Tart tatin er en herlig fransk eplepai, med masse deilig karamell. Paien er oppkalt etter sstrene Stphanie og Caroline Tatin, som drev hotellet Tatin i Frankrike. Paien ble til daStphanie nesten brente eplene hun skulle ha i en eplepai. For redde eplene la hun deiglokket p eplene, istedenfor omvendt. Slik ble denne verdens bermte opp-ned eplepaien skapt. En suksess! Server med deilig vaniljeis :)


Oppskrift Tart Tatin ca. 5-6 sm former:

3-4 grnne epler

130 gram sukker

70 gram smr

20 gram vann - liten skvett

Butterdeigsbunn 1 plate

1. Skyll og skrell eplene.

2. Ha sukkeret i en vid kjele og kok den brun.

3. Rr inn smret og tilsett vannet. Bland godt.

4. Kutt eplene i skiver og legg som " taksteiner". Jeg la en form med med eplene som en liten rosett, det funket ikke s bra. Legg slik som p bilde.

5. Kjevle butterdeigsplaten tynn og stikk hull med en gaffel.

6. Hell 1-2 spiseskjeer karamell over eplene og legg over butterdeisplatene. Stek p 200 grader i ca. 15-20 minutter.

7. Ferdige tart tatin.

8. Tart tatin skal serveres, snu formen og legg p fat.

Server sammen med vanilje eller karamelliskrem. Ha gjerne p ekstra karamell rundt.

Jeg laget litt sukkerpynt av brunet sukker. Enkel og fint se p. Smelt sukker brunt i kjele. Tvinn med skje.

Ut plukk epler dere, denne er god!

Love IV.

Panna cotta med hjemmelaget appelsingele

Panna cotta eller kokt krem som det heter p norsk, er en herlig italiensk dessert. Den er veldig enkel lage, og kan smakes til med alt fra vanilje, til sjokolade til rom. Server i stilige glass eller fine former. Kan entes servers med en deilig brsaus, gele eller friske br. Siden vi er midt i psken har jeg laget hjemmelaget appelsingele til. Legger du glassene p skrtt med gele, fr du et stilig look p panna cottaen. Passer perfekt til servere etter pskelammet eller en annen god pskemiddag :)

Panna cotta 4 porsjoner:
1 vaniljestang
3 dl flte
2 dl h-melk
1 dl sukker
3 plater gelantin

Hjemmelaget appelsingele:
3 dl ferskpresset appelsinjuice/appelsinsaft
3 gelantinplater
2 spiseskjeer sukker

1. Legg gelantinplatene i vann.

2.Varm opp appelsinjuicen med sukkerert. Klem ut vannet av gelantinplatene og tilsett i juiceblandinge. La den avkjle til lunken temperatur.

3. For gelen p skrtt, legg glassene i f.eks en eggekartong p skr. Hell i gelen og avkjl til den har stivnet. Du kan ogs bruke dessertglass, skler osv. Tar opp til 2-3 timer til gelen av stivnet. Lurt lage gelene dagen fr.

4. Bltlegg geleantinplatene i kaldt vann. Snitt vaniljestangen p langs og skrap ut frene. Varm opp melk, flte, sukker, vaniljefr og vaniljestangen.

5. Tilsett gelantinen og la den avkjle til den er lunken. Dette er ikke ndvendig, men da sprer vaniljefrene seg rundt i panna cottaen, og ikke synker direkte p bunn. Hell deretter panna cottaen i glassene. La dem avkjle til den har stivnet. 3-4 timer.

Pske panna cotta klar til servering. Frisk hjemmelaget gele med st vanilje panna cotta. Perfekt avslutning etter pskelammet :)

Server som de er, eller pynt med friskebr eller sitronmelis. Enkelt og elegant.

Ha en herlig pske :)

- Ingrid Victoria.

Clafotis med br

Clafotis er en klassisk fransk dessert. Franskmennen server denne pannekake-kake ofte om hsten. Med plommer og kirsebr. Denne desserten er like lett lage, som en pannekakerre, bare at du baker den i ovnen. Konsistensen blir litt cream brulee aktig i midten. En herlig dessert, hvor en kan bruke det en har av br og frukt. Jeg hadde bringebr og blbr i min clafotis. Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Clafotis 5-6 porsjoner:

3 egg

1 dl sukker

1 vaniljestang

1 1/2 dl hvetemel

1 1/2 dl melk

1 1/2 dl flte

300 gram br

1. Pisk sukker og egg luftig.

2. Tilsett vaniljefrene. Skjr vaniljestangen p langs, og bruk en kniv til skrape ut frene.

3. Tilsett melet og rr til en klumpfri rre.

4. Tilsett melk og flte tilslutt.

Jeg bruker ha rren i et literml, fr jeg heller i formene. Slipper du mye sl.

5. Fordel brene i sm ildfaste former. Du kan ogs bruke en stor form.

6. Fordel rren, ikke topp formen med rre. De hever. Stek p 180 grader i 10-15 min.

Jeg liker min clafotis litt hevet i kantene, med en cream brulee aktig konsistens i midten. Her er det smak og behag som gjelder. Stek gjerne lengre om du nsker den mer hevet. Eller mindre, om du vil ha den helt flat.

Server med en kule vaniljeiskrem. En deilig dessert.

Disse kan lages p forhnd, og stekes nr gjestene kommer. Eller frys dem ned, tar ikke lang tid varme opp.

Bruk opp br/frukt rester du har liggende. Eller kjp deilige norske plommer i butikken.

nsker alle en herlig helg!!

IV.

Smuldrepai med epler

Hei alle sammen,

Da er jeg endelig hjemmebrun og fin etter en fem ukers lang ferie i varmen. Jeg har hatt det kjempefint i Israel sammen med familien. Det var trist reise fra mamma og pappa, men vi ses jo til jul. Kommer til skrive et eget innlegg fra Israel, sammen med en supergod oppskrift p hummus og falafelboller. Mums! Jeg skal innrmme at jeg var lykkelig nr jeg pustet inn norsk luft da jeg ankom Gardemoen, friskt og herlig. I dag er jo det offesielt hst, min absolutte favoritt rstid!! Masse god mat, supper, seine kvelder med varm sjokolade og telys, den deilige luften og fine vret. h som jeg gleder meg! Jeg har storkost meg p ferie og har ladet batteriene til en herlig og travel hst.

I dag har jeg vrt i hagen plukket deilige epler. Kommer en del oppskrifter framover med epler, det er jo s godt. Dagens oppskrift er en herlig smuldrepai med epler. En superenkel dessert, som er perfekt server som sndagsdessert. Toppet med en kule vaniljeiskrem blir den komplett. Nam!

Oppskrift til 6 minipaier eller 1 stor:

8 -10 sm epler/ 5 store . Mine som kom fra hagen var ikke s store.

200 gram kaldt smr i terninger

100 gram hvetemel

100 gram havregryn

50 gram sukker

1- 2 spiseskjeer kanel

1 neve mandelflakk

Jeg plukket eplene mine fra hagen :) har du ikke epletre, kan du kjpe eller sprre en nabo.

Norsk glede!

1. Blad havregryn, mel og sukker i en bolle.

Tilsett kalde smrterninger, og smuldre sammen med hendene. Det skal bli store og smbiter.

Jeg anbefaler bruke meierismr. Jeg hadde ikke det i dag, s det ble melange, som gjr at deigen blir litt mykere.

2. Vask, skrell og skjr eplene i terninger.

Blad sammen med 1-2 spiseskjeer med kanel og 2 spiseskjeer sukker.

3. Legg eplebtene p bunnen av formen. Eplebtene krymper i ovenen, s gjr ikke noe om det topper over formen.

Ha over rikelig med deig og dryss over mandelflak.

3. Stek p 200 grader i 20-25 min. Toppen skal vre gylden.

Lover en herlig eplelukt i huset, nr de kommer fra ovnen :)

Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller krem.

Min form ble skrapt, supergodt :) Bruk gjerne andre br/frukt du har i hagen. Dette er en fin dessert smelle sammen om du fr uventede gjester.

nsker alle en fin 1. September og Hst :)

IV.

Sitron makron med iskrem

Nr jeg laget franske makroner p torsdag, ble jeg inspirert av desserten fotballfrue la ut p sin blogg. Nemlig en stor makron med iskrem og coulie til. Jeg laget derfor min egen variant. Sitron makron med vaniljeiskrem, servert med sitronkrem. Det var supergodt, og en perfekt dessert servere :) Syrlig og stt er en god kombinasjon. N som det er s fint sommervr, er det bare invitere gjestene p denne herlige fristelsen :)

Et par tips nr du skal lage franske makroner:

Eggehvitene m vre romtemperert. De skal helst ha ligget ute et dgn.

Miks marengsen p middel hastighet, slik at du fr jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle ml m vre nyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjp en makronmatte, fr du alle like store. Fes kjpt p kjkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift ca. 10 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

1.Bland mandelmel og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du fr vekk alle klumper.

2.Pisk eggehvitene p middelshastighet til de er stive.

Ha deretter i sukkeret og valgfri konditorfarge. Miks 2-3 minutter til du fr en skinnende marengs.

3. Vend inn mandelblandinge, og rr med slikkepott. Rr med et fast grep til alt er blandet godt.

Bruk et vanlig melkeglass og tegn sirkler p et bakepapir. Ha rren i en sprytepose og spryt ut sirkler. La dem trke p kjkkenbenken i 30-60 min. De skal f en trr overflate.Stek dem deretter p 150 grader i 14 minutter.

Sitronkrem:

1 egg

Skall fra en sitron

40 gram sitronsaft

50 gram sukker

35 gram smr(ca, en stor spiseskjee)

1.Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 min i en kasserolle. Rr godt. Avkjl blandingen. Tilsett deretter smret. Bruk en mikser for sitronkremen glatt og fin. Ha den i en sprytepose.

Nr makronene er ferdig avkjlt. Ha litt sitronkrem i bunnen, legg over en iskule, og litt mer sitronkrem og deretter toppen. Dryss litt melis over som pynt.

Utrolig fint se p, og det smakte fantastisk. En litt anderledes dessert servere middagsgjestene, som definitivt vil falle i smak :)

Fest i munnen. Hper noen ble fristet?

nsker alle en fin sndag :) Nyt sommeren!

IV.

Creme brle

Sommersolen steker her i Oslo. Det er s deilig sitte lenge ut p kveld. Nyte god mat og nydelig solnedgang. Jeg har hatt middagsbesk, av mine gode venner Miriam og Jonas. Gjestene var s heldig f servert denne deilige creme bruleen. Creme brulee, eller brent krem som det heter p franskt. Er en tradisjonell fransk dessert, toppet med karamelisert sukker. Passer perfekt servere sammen med norske jordbr. Mmmm sier bare jeg! :)

Oppskrift 4 store former:

5 dl kremflte

2 egg

2 eggeplommer

120 gram sukker

1 vaniljestang

1. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen i en bolle.

2. Del vaniljestangen p langs, og dra kniven bortover. P denne mten fr du med deg alle frene.

3. Bland vaniljefrene sammen med flten, og kok opp blandingen.

4. Hell flteblandingen over eggeblandingen og miks godt sammen. Sil blandingen fr du har den i et literml.

Jeg brukte disse fine leirkrukkene, som jeg kjpte for 1 euro p et supermarked i Spania. Passer perfekt for denne desserten. Slike ting er mye billigere i utlandet, s her kan du gjre kupp.

Legg formene i en liten langpanne, og fyll dem opp. Ha deretter vann i pannene, til det dekker 3/4 av formene.

Ha deretter vann i pannene, til det dekker 3/4 av formene. Stek p 95 grader i 50-60 min. Pass p sjekke underveis at vannet ikke begynner koke.

La dem deretter avkjle i romtemp, og sett dem deretter i kjleskapet fram til servering. La dem helst st i 3 timer!

Fr servering, ala minut ha over demerara sukker, og brenn med en brenner. Brenner kan du kjpe p Clas Ohlson for 199 kr. Eller s kan du grille dem gyldne noen minutter i ovnen. Slik at creme bruleen fr et karamelisertlokk.

Det smaker utrolig godt med norske jordbr til. N fr du norske jordbr for 19 kr kurven.

En herlig sommerdessert. Hper noen ble fristet til prve lage?

God torsdag,

IV.

Sitronterte

Forrige uke laget jeg denne supergode sitronterten, eller tarte citron som det heter p fransk. Dette er en av mine favoritter. God og syrlig terte, toppet med brent marengs. Den perfekte dessert, etter en god middag :) Jeg har laget oppskriften til Pascal, fra hans kokebok. Elsker denne boken, n er den p tilbud til 199 kr p Tanum. Verd ha i kokeboksamlingen!! Jeg laget flere mindre sitronpaier, kan fint lage en stor pai ogs(23 cm). Tertedeigen varer lenge om du oppbevarer den i kjleskapet. Fint ha tilgjenglig n som det er masse gode br og rabarbra plukke :)

Mrdeig - paiform 23 cm.
250 gram hvetemel
125 gram melis
5 gram maldonsalt
100 gram mandelmel
125 usaltet smr
2 egg

1.Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smr i en bolle, til det blir smuldrete. Vend deretterr inn eggeplommene.

2. Ha deigen i plast, og sett i kjleskapet, helst over natten. Det er lurt lage deigen kvelden fr. Om du ikke har tid, kan du legge den i fryseren i ca. 30 min.

3.Kjevl deigen ut i 2 mm tykkelse. Pass p ha godt med mel, nr du kjevler ut, slik at deigen ikke setter seg fast. Ha deigen over paiform. La den hvile ca. 1 time i kjeskapet.

4.Sett ovnen p 180 grader.Prikk mange sm hull med en gaffel, eller ha aluminiumsfolie over med trkede erter. Stek i oven i ca. 20-25 min, til deigen er godt stekt. Avkjl deretter.

Sitronkrem:
4 egg
Skall fra to sitroner
160 gram sitronsaft
200 gram sukker
135 gram smr

1.Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 - 2 min i en kasserolle. Rr godt. Avkjl blandingen til ca 35-40 grader. Tilsett deretter smret. Bruk en mikser for sitronkremen glatt og fin. Legg p sitronkrem, og ha terten i frysen til kremen er stivfrossen. Jeg bruker lage dobbelt opp med sitronkrem, og ha p glass. Kjempegodt ha over friske br, eller gi bort som vertinnegave :) Elsker den friske og syrlige smaken!

Marengs:
3 eggehviter
200 gram sukker

1. Pisk sukker og eggehviter i en bolle over vannbad, til den nr 50 grader(bruk sukkertermometer, eller kjenn med fingeren, skal akkurat ikke brenne deg)
2.Ta bollen av, og pisk med mikser til romtemperatur.

3. Dypp terten ned i marengs. Bruk en spatula lag en glatt overflate. Dypp terten i marengens en gang til, lag fin topp. Du kan ogs bruke en sprytepose. Brenn deretter med brenner( 199 kr p Clas Ohlson), eller p grill i ovnen. Til marengsen fr en gylden farge.

Jeg drysset litt melis over som pynt. Er ogs fint pynte med sitronskiver.

Ha sitronterten i kjleskapet fram til servering.

En " fest i munnen" som Pascal sier. Denne m dere lage :) yummy!!

Jordbr i brent marengs

Hei,

Etter ha lest p godt.no om jordbr i brent marengs, mtte jeg prve det selv. Supergodt, og definitvit en hit hos barna :) Jeg kjpte nettopp en liten gassbrenner p Clas Olson for 199 kr, et must ha hjemme p kjkkenet :)

Jordbr i brent marengs:

1o stk jordbr

130 gram sukker

2 eggehviter

1. Pisk sammen sukker og eggehviter i en glassbolle over vannbad.

2. Pisk til den nr 60 grader. Ta deretter bollen av kjelen, og pisk med en hndmikser til marengsen er tykk. Du skal kunne lfte bollen opp-ned, og bollen skal vre romtemperatur.

3. Ha marengsen i en sprytepose med tipp, og spryt rundt jordbrene. Bruk deretter brenner og brenn marengsen gylden. Jeg hadde jordbrene p trepinner.

Disse jordbrene er superste, og fine til server p grillfest i sommer :) Smaker som grillet marshmallows. Prv dem!!

Legg gjerne igjen en kommentar :)

God helg,

Love IV.

Sitronfromasj

Hei alle sammen,

Da var julaften over for denne gang. Jeg var tilbake p jobb allerede 2.juledag.Har hatt en superkoselig feiring sammen med familien min. N som jeg har blitt eldre er det maten jeg gleder meg mest til, og felleskapet med familien sklart :) Skal ikke lyge si at jeg ikke blir glad for gaver heller. I r var det jeg som skulle f lov lage juledesserten. Jeg valgte lage sitronfromasj. I min familie har vi ikke den tradisjonelle ris/multekremen til dessert. Denne sitronfromasjen, er utrolig frisk og syrlig. Det er ekstra godt med noe lett og syrlig, etter en heavy dinner. Kanskje noe lage til nyttrs desserten? :)

Sitronfromasj til 10 glass:

7 gelantinplater

9 spiseskjeer sukker

3 egg

2 sitroner(saft og skall av)

5 spiseskjeer revet sitronskall

6 dl kremflte

0.5 dl vann

1. Legg gelantinplatene i vann.

2. Pisk eggedosis av eggene og 6 spiseskjeer sukker.

3. Press saften ut av sitronene, og riv av skallet. Bland sitronsaften, skallet sammen med 3 spiseskjeer sukker.

4. Etter ca.10 min er gelantinplatene myke, press ut vannet. Ha gelantinplatene i en kjele, blandet med 0.5 dl vann. Smelt dette p svak varme. Bland det deretter sammen med sitronsaften.

5. Pisk kremflten til luftig krem.Ha deretter i sitronsaften og eggedosisen. Rr alt godt og forsiktig sammen med en slikkepott.

6. Fordel rren i glassene, og sett i kjleskapet til det har stivnet.

Denne desserten er perfekt gjre dagen fr du skal ha gjester. Slipper du stresse med bde middag og dessert p en dag.

Jeg dekorerte sitronfromasjen med krem og sitronskiver. Toppet med revet sjokolade. Enkelt og smakfult. Sitronskivene laget jeg ved skjre tynne sitronskiver. Koke opp sukkerlage(50/50 av vann og sukker - 2 dl av hver) ha sitronskivene i den allerede kokte opp sukkerlaken i ca. 5 min. Trk p veldig svak varme, typ 50 grader. Pensle dem deretter med eggehvite og dypp i sukker. La dem stivne.

Ha en strlende kveld!

Love IV.

Vaniljeiskrem med rabarbratopping

Hei dere,

Forleden plukket jeg rabarbra av noen venner av meg. God og syrlig rabarbra servert med vaniljeiskrem er en perfekt sommer dessert. Ut plukk dere. Dette er ogs en billig dessert, og det liker vi :)

Rabarbratopping til ca. 4 personer:

200 gram Rabarbra

50 gram Sukker

Saften av 1 lime

1. Skyll og rens rabarbraen. Skjr den videre i biter.

2. Ha rabarbraen i en ildfast form. St over sukker og saften av en lime. Bak i ovnen p 200 grader ca. 20 min. Bitene skal vre myke.

3. Mos rabarbraene med en stavmikser eller blender.

Server med vaniljeiskrem. Jeg hadde noen rester av en tertedeig jeg strdde over. Himmelsk!

Perfekt balanse med stt og syrlig. mmmm.

Enjoy,

IV.

Blueberry Vanilla Dream

Hei dere,

Amerikanske blbr er supergodt, jeg blandet det sammen med vaniljevisp. Fin og frisk dessert. Vaniljevisp kjpte jeg i Sverige, det er nesten det samme som kremflte. Du kan ogs bruke vaniljekesam.

Oppskrift 1 glass:

100 gram Amerikanske blbr

1- 1.5 dl Vaniljevisp, kremflte eller vaniljekesam

1. Skyll og rens blbrene.

2. Legg lagvis blbr og vaniljevisp.

Friskt og god dessert. Bruk gjerne andre br som jordbr, bringebr og bjrnebr.

Enjoy,

IV.

Pavlova med iskrem

Hei kjre lesere,

Da nrmer det seg 17 mai. Hurra, Hurra! Dette er en av mine favorittdager , alltid deilig kunne spise s mye is og godt man bare vil. I gr laget jeg pavlova med iskrem og br. Kjempe god dessert, og passer perfekt n som det er vr/sommer. Gleder meg masse til i morgen, bestevenn og kjreste er p besk, og dagen skal feires med gode venner. Koselig!

Pavlova: 4 mini-porsjoner:
3 eggehviter
120 g sukker

1. Knus eggene, og del dem slikt at plommen og eggehviten kommer hver for seg. Pass p at det ikke kommer noe plomme i eggehviten, kan hindre at marengsen blir helt stiv.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret, til det er passe stivt.
3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til det er helt stivt. Tips er holde bollen opp ned, for sjekke at den er helt stiv.

4. Ta rren i en sprytepose, og lag rundinger. Jeg liker lage dem med litt hy kant, slik at det er plass til iskuler.

5. Stek p 120 grader varmluft. 50-60 min. Avkjl dem p rist.

Pynt pavlovaen med iskrem, og dine favorittbr. Det er ogs godt bruke vaniljekrem, og krem sammen med brene. Personlig synes jeg is og marengs er best sammen. Mums!

Gratulerer med dagen til alle sammen i morgen! Kose dere masse! Hurra for Norge!

Love, Ingrid Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits