cupcakes

Jellybean cupcakes

Mini cupcakes er strålende å bake til fest og bursdag. Akkurat passe stor størrelse og de er supersøte å servere gjestene. En perfekt liten munnfull! Jeg pyntet med jellybeans i forskjellige farger. Enkel og fargerik pynt. Ønsker alle sammen en strålende helg.

Sitron cupcakes ca. 30 små:
100 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
Skallet  og saften av 2 sitroner
1 teskjee bakepulver
1/2 teskjee salt
1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker
3.5 dl hvetemel
1.5 dl fløte/melk

Hvit sjokolade frosting:
100 g smør
100 g hvit sjokolade(varmes i vannbad,eller mikro)
2-3 dl melis
2-3 spiseskjeer sitronsaft.

1. Rør sukkeret og smøret hvitt. Det tar ca. 5-8 minutter. Det skal være hvitt og luftig. 
2. Tilsett et egg om gangen og bland godt.
3..Bruk et zest/riverjern å riv av sitronskallet og saften i en liten bolle. Tilsett i røren.
4. Vend inn det tørre og melken. 
5. Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 7-10 minutter. De skal være gjennomstekt og litt gylden på toppen.


7. Mens muffinsene avkjøles på rist. Lag frostingen.
8.Pisk først smør og melis luftig sammen. Tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen sammen med sitronsaften. Frostingen skal være myk og luftig. Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.
9.Ha frostingen i en sprøytepose med stjernetyll og pynt cupcaksene. Jeg pyntet med jellybeans i forskjellige farger.

Pumkin cupcakes

Tenk at vi går mot slutten av Oktober allerede. Tiden flyr. Gresskar cupcakes er perfekt å lage til Halloween fest eller selskap. Krydret muffins toppet med smakfull ostekrem.mmm. Gresskar fåes kjøpt i de aller fleste matbutikker. Jeg kjøpte flaksegresskar. Resten av gresskaret bruket jeg til suppe. Oppskrift kommer på mandag. God helg.Trick or treat.

 

Oppskrift inspirert krem.no pumkin cupcakes ca. 14 stk:
2 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1.5 dl solsikke/soyaolje
1 teskjeer bakepulver
0.5 teskjee natron
300 gram revet gresskar.
1 teskjeer kanel
1/4 teskjee malt muskat
0.5 teskjee malt ingefær
2 dl mel 

Ostekrem:
100 gram mykt smør
125 gram myk kremomst
2-3 dl melis
1 teskjee vaniljesukker
Saften fra 1/2 sitron
 
1. Bland sammen egg, sukker og olje.  



2. Bland mel, natron, bakepulver og krydder sammen.

3. Riv gresskaret på rivjern. Jeg brukte flaskegresskar. Resten kan du f.eks bruke i en suppe.

4. Vend gresskar inn røren og bland godt. Fordel røren i muffinsformer.



5. Stek på 180 grader i ca. 15 -18 minutter. Jeg steker alltid på varmluft.

6.Mens muffinsene avkjøles. Lag ostekremen. Pisk melis og smør luftig. Tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Ha i kremosten tilslutt. 

7. Ha frostingen i en sprøytepose med ønsket tipp. Pynt cupcaksene. Jeg hadde gule, hvite. og oransje m&ms. 

Det går også å pynte cupcaksene med farget sukker. Farg sukkeret med oransje konditorfarge.

Søte dessert munnfuller

Mini cupcakes er perfekt å servere til bursdag og fest. I slike anledninger er det ofte mye mat og da liker jeg å lage små dessertmunnfuller - en liten søt avslutning etter maten. Jeg laget disse brownie cupcakes med mokkakrem til min venninnes bursdag. En skikkelig innertier til festligheter. Jeg ønsker alle en superfin helg ♥

Oppskrift mini cupcakes ca.24 stk:
100 gram smør.
50 gram mørk sjokolade.
2 dl sukker.
2 Egg
1.5 dl hvetemel.
0.5 ts vaniljesukker.
2 ss Kakao

Kaffe sjokoladekrem:
50 gram mykt smør
2 spiseskjeer kakao
ca. 150 gram melis
100 gram kremost romtemp.
1 shot espresso/sterk kaffe. Smak deg fram til hvor sterk kaffesmak du ønsker.

1.Smelt smør og sjokolade sammen på lav varme. Ta av platen og rør inn egg.
2.Tilsett det tørre og bland alt godt sammen. Dette er en veldig enkel rør sammen i en gryte kake. 



3. Ha røren i en sprøytepose og fyll opp 2/3 av formene. Jeg kjøpte disse mini rosa cupcakeformene fra Wilton. Stek på 180 grader i ca.12-14 min. 

4. La cupcakesene avkjøle på rist. I mellomtiden lager du frostingen. Pisk smøret mykt. Vend inn melis, kakao og kaffen.Tilsett kremosten i slutten. Miks til en fluffy krem. Ha frostingen i sprøytepose med sprøytetip. 

Frost cupcakene og dryss over strøssel. 

Superfine mini kaker som er perfekt å servere i bursdager og fest. 



When life gives you lemons, make cupcakes

Jeg har noen supergode sitron cupcakes å dele med dere. Noen av de beste jeg har laget vil jeg påstå. For noen år siden laget jeg cupcakes nesten hele tiden. Det var det gøyeste jeg visste om. Etter en liten pause på et par år har jeg fått inspirasjon til å bake de igjen. Det er gøy å lage kaker også, men den ser ikke like bra ut etter du har sprettet den, men det gjør derimot cupcakes som er til overs. Derfor liker jeg å lage f.eks kakeoppskrifer i muffinsformer og lage dem om til flotte minikaker. De er fine å se på og gøy å pynte med ulike tyller og strøssel. Blir noe litt mer ekstra over dem i mine øyne.

Med disse vil jeg ønske alle en superfin helg. Nyt an som de sier her i Bergen ♥

Sitron cupcakes ca. 12 stk:
100 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
Skallet  og saften av 2 sitroner
1 teskjee bakepulver
1/2 teskjee salt
1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker
3.5 dl hvetemel
1.5 dl fløte/melk

Frosting:
150 gram romtempert smør( lurt å legge ut dagen før du skal bake, eller noen timer før)
150 gram philadelpia kremost
2-3spiseskjeer sitronsaft
3-4 dl melis

1. Rør sukkeret og smøret hvitt. Det tar ca. 5-8 minutter. Det skal være hvitt og luftig. 
2. Tilsett et egg om gangen og bland godt.
3..Bruk et zest/riverjern å riv av sitronskallet og saften i en liten bolle. Tilsett i røren.
4. Vend inn det tørre og melken. 
5. Fordel røren i 12 muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 12-15 minutter. De skal være gjennomstekt og litt gylden på toppen.



6. Avkjøl muffinsene på rist. I mellomtiden kan du lage frostingen. Miks smør,melis og sitronsaft luftig. Tilsett kremosten tilsutt og miks til du får en fluffy frosting.



7. Ha frostingen i en pose og pynt. Jeg brukte en stor stjernetyll.



Dryss over litt strøssel om du har. Revet sitronskall er også fint. 



 ♥

Påske cupcakes

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      annonse

Påsken er rett rundt hjørnet, og i den anledningen har jeg laget noen påske-inspirerte cupcakes. Jeg har inngått et samarbeid med Regal hvor jeg skal prøve ut noen av deres bakemikser til kake og muffins. Dette er et flott alternativ for de som ikke har flere timer til å bruke på kjøkkenet, og som kanskje i utgangspunktet ikke er så glad i å bake, til å likevel kunne lage morsomme og spennende kaker eller muffins. Kakemiks smaker nesten som hjemmelaget, og lages på 1-2-3. Alt du trenger å gjøre er å tilsatte vann og olje, resten av ingrediensene er i miksen. Det er også supert å bruke hvis du har litt dårlig tid og vil slenge noe sammen i siste liten. Som konditor liker jeg selv å lage ting fra bunnen av siden det er en del av jobben min, men jeg kan innrømme at jeg ofte har brukt kakemiks som en god nummer to et par ganger.

I denne oppskriften brukte Regal sin sjokoladekake miks til å lage cupcakes. Jeg tilsatte appelsin zest i sjokoladerøren for å gi litt mer smak, sjokolade og appelsin er jo en perfekt kombinasjon! I kakemiksen følger det med en glasur som jeg mikset sammen med smør og melis til en luftig sjokoladefrosting! Toppet det hele med litt godteri som pynt! Veldig enkelt og lettvint oppskrift, men resultatet ser smakfult og godt ut! Regner med det er en del av dere som skal på hytten i påsken så håper dette kan være til inspirasjon. Ferie er jo ferie, og dette kan gjøres på 1-2-3! 

Oppskrift 12 stk påske cupcakes:
1 pakke regal sjokoladekake miks http://www.regal.no/produkter/kakemikser/sjokoladekake-500g/
200 gram smør
2 ss kakao
3 dl melis 
Zest fra 2 appelsiner 
 

1. Lag røren som anvist på pakken. Du trenger kun vann og olje som du tilsetter til kakemiksen. Bland inn appelsinzest. Jeg bruker et zestjern, men om du ikke har det kan du bruke et rivhjern.

2. Fordel røren i 12 muffinsformer. Jeg bruker en cookiescoop slik at jeg får 12 circa like store cupcakes. Utrolig enkel og god å jobbe med.
Stek på 170 grader i ca. 15 minutter

3. La muffinene avkjøle seg. I mellomtiden kan du lage frostingen. Jeg brukte glasuren som fulgte med i miksen og blandet den ut med 2 ss vann eller kaffe. 
Miks smør og melis sammen til det blir en fluffy konsistens. Tilsett så sjokoladeglasuren og kakao til blandingen. Miks alt sammen til du får en luftig og fin frosting. 
Ha glasuren i sprøyteposer. Jeg brukte en stjernetip som jeg dekorerte med, men du kan bruke den du liker best. Her er det bare å bruke kreativiteten!
Jeg toppet cupcaksene med jellybeans som jeg kjøpte med meg fra smågodthyllen, ser ut som små søte påskeegg. Her kan du igjen bruke kreativiteten! Du kan for eksempel drysse litt appelsin-zest over for å vise at det er zest i røren. 

Lekre og fine påske cupcakes som du lager i en fei. Disse laget jeg på under en time, inkludert baketid!



Jeg gleder meg sånn til påske. Sol, ski, hytten og familietid. 

Lemon meringue cupcakes

Det er helg, og lov til å kose seg litt ekstra. Sitron cupcakes fylt med lemon curd, toppet med marengs er en av mine favoritter. En frisk og syrlig opplevelse. Disse er supersøte å servere til fest og bursdag :)

Lemon cupcakes ca. 12 stk:

100 gram romtemperert smør

2 dl sukker

2 egg

skallet av 2 små sitroner

3 spiseskjeer sitronsaft

1 teskjee bakepulver

1/2 teskjee salt

1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker

3.5 dl hvetemel

1.5 dl fløte/melk

Lemon curd:

Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.com/2013/06/16/sitronterte/

Marengs:

70 gram eggehvite

140 gram sukker

1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig.

2. Tilsett et egg om gangen. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir like godt blandet.

.

3. Riv og press sitronene. Tilsett i røren, sammen med vaniljeestrakten. Miks godt.

4. Bland hvetemel, salt og bakepulver godt sammen. Dette er viktig å gjøre, slik at bakepulveret fordeles jevnt. Tilsett vekselsvis i røren sammen med fløten. Her er det lov å ta seg en liten smaksprøve. Mmm. Jeg liker å bake cupcakes med fløte, det gir en skikkelig fløyelsmyk smak.

5. Kjøpte disse fine gule formene på wilton.

6. Fordel røren med en cookiescoop. Stek på 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

7. Min cookiescoop er fra merke goodgrip. Veldig god. Snart kommer en konkurranse hvor du kan vinne en!

8. Avkjøl på rist.

Friske sitron muffins.

9. Når muffinsene er ferdig avkjølt. Bruk en kniv å lag hull i midten, ta ut innematen. Fyll med lemon curd.

10. Pisk sukker og eggehvite over vannbad til 60 grader. Ta av vannbad og pisk til marengs.

11. Ha marengsen i en sprøytepose, og dekorer. Jeg bruker en brenner å brenner marengsen. Dettte kan selvsagt sløyves. Om du har litt marengs til overs, kan du bruke resten til å lage pikekyss.

Dryss over litt melis for en ekstra touch.

Dette er en av mine favoritt cupcakes, så utrolig friske og gode.

En fest i munnen. Lag disse til neste fest, eller bursdag.

God helg fine lesere :)

Ingrid Victoria

Smakfulle gulrotmuffins

Gulrot cupcakes med frisk kremost frosting. Er en av mine favoritter. Dette er en enkel røre sammen kake, som alle får til. Oppskriften er Sverre Sætres. Har byttet ut oljen, med smeltet smør og tilsatt ekstra krydder. En herlig smaksbombe :) Om du heller ønsker å lage en kake, bruk en 22-14 cm.

Gulrot cupcakes ca. 14 stk:
250 g revet gulrøtter(økologiske gir best smak)
3 egg
300 gram sukker
1.5 dl smeltet meierismør
200 gram hvetemel
1 teskjee bakepulver
1 teskjee kanel
1/2 teskjee ingefær

Frosting:
150 gram romtempert smør( lurt å legge ut dagen før du skal bake, eller noen timer før)
150 gram philadelpia kremost
1 spiseskjee sitronsaft
3-4 dl melis
Wilton extra white color(kan sløyfes, gjør frostingen hvitere)

1. Miks sammen smeltet smør, revet gulrøtter, sukker og egg.

2. Bland inn det tørre. Jeg bruker å blande alt i et litermål. Slik at alt blir godt blandet, og bakepulveret fordeles godt.

Miks godt for hånd, eller med en mikser/kjøkkenmaskin.

3. Fordel i ca. 1 cookiescoop i hver form.

4. Jeg bruker disse hvite papirformene fra Wilton. Stek på 180 grader i ca.15-17 min.

Nystekte og deilige duftende muffins.

La dem avkjøle, i mellomtiden lager du frosting.

5. Miks smør og kremost luftig.

6. Tilsett melis, sitronsaft og extra white color. Miks til du har en luftig krem. Tilsett mer melis om kremen blir for myk.

7. Deilig ostekrem. La den stå i kjøleskapet i 10 min før du spøryter ut.

8. Jeg bruker en stor rund( 20.mm) sprøytetipp.

9. Jeg farget sukkeret oransje, med 3 dråper konditorfarge. Enkel og fin pynt synes jeg :)

Dryss sukkeret over frostingen.

Server glade gjester, disser er gode og saftige :)

Ønsker alle en strålende helg.

Love IV.

Pepperkake cupcakes med deilig frosting

Desember nærmer seg med stormskritt. En måned som inneholder masse kos og selskaper. Hva med å prøve en ny variant til julebaksten?  En skikkelig krydret cupcake toppet med luftig kremost frosting. Yum! Disse kommer til å forsvinne fra kakefatet.

Pepperkake cupcakes ca.12 stk:

100 gram meierismør romteperert

1 dl sukker

2 spiseskjeer lys sirup

2 egg romtempererte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts malt ingefær

1 ts malt nellik

1 ts malt sort pepper

1-1.5 dl fløte/H-melk

Kremost Frosting:

100 gram romtempert smør( lurt å legge ut dagen før du skal bake, eller noen timer før)

150 gram philadelpia kremost

1 spiseskjee sitronsaft

2-3 dl melis

Wilton extra white color(kan sløyfes, gjør frostingen hvitere)

1. Miks smør og sukker mykt og luftig. Det er lurt å legge ut smøret dagen før en skal bake, slik at det er ekstra mykt.

2. Tilsett egg, et om gangen. Miks ca. 2 min på hvert egg. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir godt mikset.

3. Bland alt det tørre i et litermål/bolle. Bland godt. Vend inn sirup, melblanding og fløte. Miks godt.

En deilig pepperkakerøre.

4. Fordel røren med en cookiescoop. 1 scoop i hver form. Jeg bruker disse hvite formene fra Wilton.

5. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 15 min -20.

Ah disse dufter deilig julekrydder. Mens cupcaksene avkjøles, begynn på cream cheese frosting.

6. Miks smør og kremost til en glatt krem.

7. Tilsett melis, sitronsaft og extra white color. Miks til du har en luftig krem. Tilsett mer melis om kremen blir for myk.

8. Sett i kjøeksapet i 10 minutter, før du sprøyter ut.

Sprøyt ut med ønsket tipp. Jeg brukte Wilton 1B tipp. Pynt med julestrøssel, eller julegodt.

Fine og herlige jule cupcakes, disse blir en hit på juleselskaper.

Smakfull pepperkake cupcake, med en frisk kremost frosting, en smakfull kombinasjon :)

Fin onsdag til alle,

IV.

Lemon meringue cupcakes

Da var det en veeldig tidlig søndagsmorgen. Klokken er litt over 05, og jeg sitter å blogger om sitron cupcakes til dere. Haha, huff må le litt av meg selv. Jeg hadde nemlig bake lørdag i går. Hvor jeg drakk en hel del kaffe, så nå sitter jeg her lysvåken. Her kommer det en oppskrift tidlig. Vinn vinn for dere, så alle kan bake disse på en fin søndag. Er det flere enn meg som liker å bake på søndager? Jeg synes det er deilig å avslutte helgen med en god hjemmelaget middag eller dessert til kaffen. Lykke! Gå en tur i det fine høstværet og avslutt dagen med deilige lemon meringue cupcakes :)

Lemon cupcakes ca. 12 stk:

100 gram romtemperert smør

2 dl sukker

2 egg

skallet av 2 små sitroner

3 spiseskjeer sitronsaft

1 teskjee bakepulver

1/2 teskjee salt

1/2 teskjee vaniljeestrakt/vaniljesukker

3.5 dl hvetemel

1.5 dl fløte/melk

Marengs:

70 gram eggehvite

140 gram sukker

1. Sett ovnen på 180 grader. Pisk Smør og sukker hvitt og luftig.

2. Tilsett et egg om gangen. Bruk en slikkepott i kantene, slik at alt blir like godt blandet.

3. Riv og press sitronene. De økologiske sitronene er veldige gode på smak. Tilsett i røren, sammen med vaniljeestrakten. Miks godt.

Jeg bruker en sitronpressser. Denne liker jeg veldig godt. Presser ut all saften.

3. Bland hvetemel, salt og bakepulver godt sammen. Dette er viktig å gjøre, slik at bakepulveret fordeles jevnt. Tilsett vekselsvis i røren sammen med fløten.

4. Miks til du får en creamy og deilig røre. Her er det godt å ta seg en liten smaksprøve. Mmm. Jeg liker å bake cupcakes med fløte, det gir en skikkelig fløyelsmyk smak.

5. Fordel røren med en cookiescoop. Jeg bruker en av merke goodgrip.

6. Ca. 1 stor scoop per form. Har du ikke en cookiescoop kan du fint bruke en sprøytepose, eller skje. Stek på 180 grader i ca. 15-20 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke at de er gjennomstekte.

Avkjøl på rist.

7. Når cupcaksene er helt avkjølte, kan du begynne å lage marengsen. Pisk eggehviter og sukker over vannbad til 60 grader. Pass på å røre hele tiden, slik at det ikke brenner seg. Deretter pisker du marengens kald med en mikser.

Et tips til å sjekke om marengsen er ferdig. Hold bollen opp ned.

8. Ha marengsen i en sprøytepose, og dekorer. Jeg bruker en brenner å brenner marengsen. Dettte kan selvsagt sløyves. Om du har litt marengs til overs, kan du bruke resten til å lage pikekyss.

Jeg drysser over litt melis. Synes det blir ekstra fint. Eller hva?

Frisk og syrlig, en deilig kombinasjon.

Ønsker alle mine fine lesere en flott søndag. Nyt høstværet og den friske luften.

Ingrid Victoria.

Sweet cupcakes

God kveld,

For noen uker siden laget jeg disse supergode vanilje cupcakesene til min kusines bursdag. Vanilje cupcakes med chocolatechips toppet med hvit sjokolade frosting. En sikker vinner til barnebursdag :) Jeg har en del forskjellige cupcake oppskrifter, om du leser i "cupcakes arkivet" på siden(er noe galt med min link knapp). Tenkte å dele disse bildene dere som inspo :)

Sweet merket er fra Wilton. De har mange ulike typer.

Håper det frister,

IV.

Oreo Cupcakes

God tirsdag fine lesere,

I helgen bakte jeg oreo cupcakes til mine fine kusine Oline sin konfirmasjon.Veldig fin feiring med familien! Oreo cupcakes er en av mine favorittcupcakes, oreo med chocolatechips toppet med deilig creme cheese frosting. mmm, må prøves ut :) Jeg kjøpte disse søte formene med prikker på cacas. Elsker å bake med slike pappformer, synes cupcaken blir mye finere! Det er også lurt å bruke romtemperet smør og egg, slik at du oppnår best bakeresultat. Jeg bruker å legge ut egg og smør kvelden før.

Oreo cupcakes ca. 30 stk.

300 gram romtemperert smør

3 dl Sukker

6 Egg

7 dl Hvetemel

5 dl Fløte/H-melk

4 teskjeer vaniljesukker

2 Teskjeer bakepulver

1 Boks mini oreos til pynt

2 packer store oreos

150 gram Chocolatechips.

1. Miks smør og sukker godt sammen. Skal bli fluffy.

2. Tilsett ett og ett egg om gangen, og miks godt. Pass på å bruke en slikkepott i kantene, slik at all røre blir tatt med.

3. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Bland godt.

Tilsett blandingen sammen med fløte. Miks godt.

Slik at du får en fin røre, og den smaker såå godt. Smelter på tungen!

5. Jeg bruker disse fine formene. Love dots!

Ta av lokket på hver oreo, og legg bunnen ned i hver form.

Knus resten av oreokjeksene og ha det i røren, sammen med chocolatechips. Rør med en slikkepott.

6. Ha en scoop med røre i hver form. Stek på 200 grader i ca. 12 min. 

Nybakte cupcakes rett fra ovnen, er min favoritt sammen med et kaldt glass melk. mmm.

Du kan fint sereve uten frosting(men da blir det muffins), eller så kan du lage cream cheese frosting.

Creme cheese frosting:

200 gram Smør

1 pakke philadelphia kremost

100 gram  smeltet hvitsjokolade i vannbad

5 dl Melis

1- 2 Spiseskjee extra white fra Wilton.

1 skvett fløte eller melk.

1. Miks smør, melis, sjokolade og kremost sammen med en skvett fløte.

Tilsett extra white fra wilton, slik at du får en fin og ren hvitfarge på frostingen.

Ha frostingen i en sprøytepose med tipp, og dekorere. Pynt med mini oreo.

Server glade gjester, eller deg selv :)

Ha en fin onsdag, send meg gjerne en kommentar :)

IV.

Finn flere oppskrifter på cupcakes her.

Apple Muffin

God fredag dere,

Helgen nærmer seg med stormskritt. Hva er ikke bedre med å starte den med yummy apple muffins? servert sammen med vaniljeiskrem? mmm.

Oppskrift 9 muffins:

75 gram Smeltet Smør

2 egg

100 gram Sukker

150 gram Mel

1 teskjee Vaniljesukker

1 teskjee Bakepulver

1.5 teskjee Kanel

2 Epler

1. Pisk eggedosis av egg og sukker.

For å se om eggedosisen er ferdig, ta litt røre mellom to fingre, om du kjenner sukkerkornene, er den ikke ferdig.

2. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i bolle.

Tilsett melblanding sammen med smeltet smør, miks godt.

3. Skrell og skjær to epler i tynne skiver.

4. Fordel røren i muffinsformen. Jeg brukte  1 cookiescoop i hver form. Wilton sine cupcakebrett er non stick. Bakeverket setter derfor ikke fast, men smør likevel hver form med litt smeltet smør.

Legg 4-5 epleskiver i hver form. Strø over ønsket mengde av sukker og kanel. Stek på 180 grader - ca. 15-20 min. Bruk en stekepinne til å se om de er ferdig inni.

Server eplemuffinsene lunke sammen med vaniljevisp, pisket krem eller vaniljeiskrem. Smelter i munnen.

Disse muffinsene er også fine å fryse, og ha klar om du får uventede gjester på døren.

Nyt fredagen solstråler, for det skal iallefall jeg.

IV.

Finn flere oppskrifter på muffins her.

Grove blåbærmuffins

God Onsdag,

I dag skal jeg friste dere med noen deilige blåbærmuffins. Disse er bakt på halvparten grovt mel, perfekt som et mellommåltid, eller til etter trening :) Brukte store amerikanske blåbær. Friskt!

Oppskrift ca. 4 store blåbærmuffins
50 g romtempertert smør
0.5 dl sukker
1 egg
1 dl sammalthvete
0.5 dl hvetemel
1 dl ekstra lett melk/skummet melk
0.5 ts bakepulver
0.5 ts vaniljesukker

1. Miks smør og sukker fluffy sammen.

2. Tilsett egget, og miks godt videre.

3. Bland hvetemel, sammalthvete, bakepulver, og vaniljesukker godt i en bolle. Bruk en sil, og vend det forsiktig i røren.

4. Miks videre sammen med melken.

5. Tilsett blåbærene, og rør forsiktig med en slikkepott, slik at ikke røren blir blå.

6. Jeg bruker en cookie scoop til å lage kuler med røren. Brukte ca.1.5 kule i hver form. Stek muffinsene på 200 grader i ca. 15-20 min. Til de er gjennomstekt, steketid variere fra hvilken ovn du har.

Jeg pleier å drysse litt melis over, for pyntes skyld når jeg ikke lager frosting.

Smaker godt sammen med vaniljekesam. Bon appetit!

Blogges imorgen,

Ingrid Victoria.

Finn flere oppskrifter på muffins her.

summer mini cupcakes

Hei dere,

I går var jeg dagens anbefaling i Lesernes VG, det var utrolig gøy. Feiret dermed med å lage noen mini cupcakes, med Nonstop. Yum! I dag reiser jeg også til Israel på ferie i 2 uker. Har tidligere bodd der, så gleder meg til å komme tilbake. Kommer derfor ikke til å bli blogging hver dag, siden vi skal være en del på farten. Har derfor forhåndsskrevet noen innlegg, så kommer noen oppskrifter framover til dere. Mini cupcakes passer fint om man er litt småsulten etter en heavy dinner. Eller som mini cakes til bursdager, eller til kaffekos :)

Vaniljecupcakes med Nonstop: ca.12-14 stk.

50 g smør (romtempertert)

50 sukker

1 egg

1.5 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts vaniljesukker

1 dl fløte, eller h-melk.

2-3 never hakket nonstop

1. Miks smør og sukker, til det blir luftig.

2. Tilsett egget, og pisk videre i ca.2-3 min.

3. Sil inn bakepulver, vaniljesukker, og hvetemel inn i røren.

4. Tilsett fløte/melk, og pisk videre.

5. Tilsett hakket nonstop, rør forsiktig med slikkepott, slik at ikke røren blir farget.

6. Fordel røren med en teskjee(ca.1.5 ts) i hver form. Stek på 200 g i ca.10-12 min. Avkjøl på rist.

Vaniljefrosting:

50 g smør

3 dl melis

100 g hvit sjokolade, smeltet i vannbad.

1 ts vaniljesukker

1 ts white icing color from wilton.1. Miks smør og melis sammen.

1-2 spiseskjeer melk/fløte

1. Tilsett sjokoladen, sammen med white icing color (dette gjør at frostingen blir hvit), og vaniljesukker.

2. Pisk alt sammen godt sammen, desto lengre du pisker, desto luftigere blir den. Om ikke frostingen er fast nok er det bare å tilsette mer melis. Her er det bare å prøve seg fram.

Super gode, mums!

Spør gjerne om det er noe:) Ha en fin onsdag videre.

Shalom. Ingrid Victoria.

Vanilje cupcakes med deilig frosting

Hei dere

Takk til alle som har linket meg, og vært innom min blogg.

I dag har jeg hatt besøk av en god venninne av meg, Miriam. Hun studerer fotografi, og jeg har i den anledning bakt masse cupcakes som hun har brukt til en fotooppgave hun har på skolen. Det var veldig kjekt, og jeg håper det ble bra bilder. Kommer derfor mange bra oppskrifter ut på bloggen i nærmeste fremtid.

Laget blant annet vaniljecupcakes som jeg skal friste dere med i dag. Jeg bruker en basic oppskrift og denne bruker jeg som regel på alle cupcakene jeg lager. Det er en veldig grei basisoppskrift å bruke når du vil eksperimentere for å lage nye typer cupcakes.

Basic vanillacupcakes: ca.12 stk
100 g smør
1.5 dl sukker
2 store egg
1 ss vaniljeessens (fåes kjøpt på meny/cacas/kakebutikk)
1 ts bakepulver
1.5 dl hmelk eller fløte
150 g chocolate chips (kan sløyfes)
3 dl mel

1. Sett ovnen på 200 grader
2. Pisk smør og sukker sammen til røren blir lett og fluffy
3. Tilsett et egg om gangen, pisk godt mellom hver gang (bruk slikkepott i kantene av bollen, slik at all røren blir pisket skikkelig)
4. Tilsett vaniljeessens
5. Sikt bakepulver og mel inn i røren
6. Tilsett melk/fløte og pisk videre
7. Tilsett chocolate chips, rør forsiktig videre med en slikkepott8. Fordel røren med en iskremskje, en scoop i hver form
8. Stek i ovnen 12-16 min, avkjøl videre på rist

I dag pyntet jeg cupcaksene mine med en god vaniljefrosting laget av hvit sjokolade og naturell kremost. Jeg lager alltid frostingen min med hvit sjokolade- syns det smaker best, og frostingen får en fin glød.

Vanillafrosting:
150 g smør
150g hvit sjokolade(varmes i vannbad,eller mikro)
4-5 dl melis
1 skvett melk/fløte(etter behov)
3 spiseskjeer  philadelphia ost
valgfri wilton konditorfarge

Pisk først smør, melis og kremosten sammen, tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen,sammen med wilton konditorfarge.Videre tilsetter du melken etter behov. Frostingen skal være myk og luftig. Det gjelder å prøve seg fram på hvor mye melis og melk en skal ha, jo lengre du pisker jo luftigere blir røren. Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.

Pynt med perler, eller annen kakepynt.

Lykke til!

Ingrid Victoria

Sunday Funday

Jeg er for tiden i  Bergen for å besøke familien.I dag har jeg  hatt middagsbesøk av farmor og farfar, og i den anledning laget jeg muffins til dessert. Pleier som regel alltid å lage cupcakes,men idag slo jeg til med muffins. For de som lurer kalles det en muffins når det er uten frosting,og cupcake med frosting. Laget en litt sunnere variant av muffins idag,siden min søster skal ro lettvekt til sommeren.

I disse muffinsene har jeg brukt jordbær,men alle bær kan brukes,så her er det bare å velge hva en liker best.

Dagens oppskrift: ca.12 muffins

100 g smør

1 dl sukker

1 dl sammalt hvete grovmalt

0.5 dl lettkokt havregryn

0,5 dl hvetemel

1 dl jordbær

2 egg

1 skvett melk

Sett ovnen på 175 grader.

Miks smør og sukker sammen,tilsett mel og havregryn og egg,pisk godt sammen.

Tilesett en skvett melk tilslutt(etter behov),og rør i jordbærene på slutten med en slikkepott.

Ikke bruk mikser etter jordbærene er tilsatt,for da blir røren rosa.

Stek i ovenen 15-20 min,avkjøl seinere på rist.

Steketiden variere fra ovn til ovn,for å se at muffinsen er ferdig stikk en trepinne inn i muffinsen,den er ikke ferdig om det kommer deig på pinnen.

Ha en fin søndag videre.

Love Victoria

hits