brød

Inviter til fest med denne focacciaen

Nystekt foaccia med pesto og spekeskinke - mmm. Nystekt brød er noe av det beste som finnes, og focaccia smaker bare nydelig. Kan brukes som tilbehør eller forrett til middag, sandwich, tapas, ostekveld. Alt etter hva anledningen er. Denne oppskriften bruker jeg titt og ofte. Den krever litt tid og planlegging, men du får et utrolig godt bakeverk som resultat. Bakeverk krever mindre gjær og mye lengre hevetid, da blir resultatet best. Hvis du vet du skal på tapaskveld elller inviterer venner på middag, sett av litt tid i forveien til å lage denne.Oppskrift framgangsmåten finner du Her

1. Jeg toppet denne foccaciaen med timian, soltørkede tomater og havsalt 

Bruk en god olivenolje når du lager focaccia. Den gir mye bedre smak. Skader heller ikke å være litt raus med oljen så du unngår å få en tørr focaccia. Når du først skal spise focaccia, kan du i så fall spise en god en;)Oppskrift på hjemmelaget pesto og aioli her. Dekk et koselig bord og inviter gjester i helgen!Taco friday, prøv mine tacoboller

Det er fredag allerede, ukene bare flyr avgårde føler jeg. Tenkte å dele oppskrift på tacoboller før jeg stikker på seinvakt. Disse bollene er enkle å lage og passer perfekt til fredagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grønnsalat til. Egner seg godt til frysing. Prøv å bytt ut den tradisjonelle tacoen. Disse blir garantert spist opp. God helg 

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig: 
50 gram gjær
5 dl vann
3 spiseskjeer olivenolje
1000 gram hvetemel + til utbaking.
1 ts salt
1 ts sukker

1. Ha gjær, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en stråle. Elt i ca. 10 min før du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. I mellomtiden kan du gjøre klart fyllet.

Tacofyll:
400 gram kjøttdeig, kylling, storfe ect.
1 pakke tacokrydder
1 rødløk
1 liten boks mais
2-3 never spinat
1 liten rødpaprika
1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.
1 nevne basilikum
Ost

2. Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grønnsakene og bland godt sammen. Fyllet må avkjøles før det skal i deigen.

3. Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til å smøre ut på bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smør ut på bunnen.

4. Strø fyllet og ost over.

 

5. Rull sammen deigen og skjær i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6. Strø over ost og basilikum tilslutt. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Osten skal være gylden.

Server med en frisk salat, rømme, guccamole og salsa. Yum!

Åpent bakeri bananbrød med valnøtter

I går hadde jeg en superfin kveld på vixen blog awards, tross regnværet. Var veldig hyggelig å treffe andre bloggere og mingle. Selv om jeg ikke nådde topp fem i år, er jeg utrolig glad for å være topp ti. Krysserfingrene for neste år!

Dagens oppskrift er deilig banankake. Finnes det noe bedre sammen med et glass iskald melk? neppe. Perfekt måte å bruke opp brune bananer også. Jeg har tidligere jobbet på åpent bakeri da småspiste jeg alltid på dette bananbrødet. Gode tider. Det er helg og en ypperlig mulighet til bake litt. Denne må du prøve. God helg dere 

Oppskrift banan brød:
3 dl most bananer(ca. 3 stk)
1 teskjee natron
200 gram sukker
125 gram mykt smør
2 egg
300 gram mel
50 gram kefir
1 spiseskjee sitronsaft
Hakket valnøtter til topping 

1. Mos bananene med en gaffel. Ha i natron og la blandingen boble opp.

2. Rør smør og sukker sammen. Bland inn egg. Vend inn kefir, bananmos og mel vekselsvis. 

3. Ha i sitronsaft tilslutt.

4. Dryss over hakkede valnøtter. Stek på 160 grader i ca. 60 minutter.Jeg liker best å spise den naturell med et glass iskald melk. yum!
Hjemmelaget hamburgerbrød

Sommerns grillsesong er rett rundt hjørnet. Jeg har allerede begynt å forberede med å lage hamburgerbrød. Disse brødene smaker ti ganger bedre enn,de brødene du får kjøpt på butikken. Perfekte å fryse ned og ta opp når grillen varmes opp. Dette er en enkel og smakfull oppskrift. Inviter venner på grillfest med hjemmelaget hamburgerbrød. De vil elske disse!

Oppskrift hamburgerbrød: ca. 20 stykker.
1100 gram mel
30 gram sukker
20 gram salt
50 gram gjær
6 dl melk
60 gram honning
90 gram raspolje

Pensling:
1 egg
1 klype salt og en skvett vann

Frøblanding til strø. Jeg brukte en miks av havregryn, sesamfrø, linfrø og litt havsalt.

1. Bland sammen alt det tørre i en eltebolle. Varm melken opp til lunken temperatur. Ha i olje og honning. Tilsett væsken i det tørre. La deigen elte i ca.15 minutter.

2. La deigen heve til deigen heve til dobbel størrelse.

3. Feridg hevet hamburgerdeig. Denne deigen er utrolig god å jobbe med.

4. Ha litt mel på kjøkkenbenken. Bruk en husholdningsvekt og vei opp hver bolle til 100 gram. Da blir brødene ca like store. Jeg kjøpte min vekt  for 299 kr på Clas Ohlson. Et godt kjøp og bra å ha i huset.

5. Trill boller og bank dem flate med håndflaten.

6. La dem etterheve i 30 minutter.

7. La en frøblanding til topping på brødene. Jeg tok ca. 2 spiseskjeer av havregryn, lin og sesamfrø og litt havsalt. Gir en fin look og smaker godt.

8. Pensle bollene med egg og dryss over frøblandingen. Stek på 220 grader i ca. 8-10 minutter. Brødene skal være gyldende.

Nybakte herligheter. Disse smaker ti ganger bedre enn de som fåes kjøpt på butikken.

Disse er  også perfekt til frysing. Supert å ha liggende nå som vi er i grillsesong. Imponer venner og famile med hjemmelaget hamburgerbrød.

Happy Thursday,

Love Ingrid Victoria

Avocado toast

 

Det er mandag og en ny herlige uke. Fra og med i dag begynner jeg med frokost inspo(egen kategori). Hvor jeg deler ulike frokoster, som du kan la deg inspirere av.

I dag skal jeg friste dere med en ny frokost favoritt hos meg. Jeg prøver å bli flinkere på å variere frokostene mine. Denne avocado toasten er supergod. Rist på grovt brød, og du får en mettende og næringsrik frokost. Avocado gir deg veldig mange helsefordeler. Den er proppfull av sunne næringsstoffer, er mettende og rik på vitaminer, fiber og sunt fett som er godt for både hjertet og kolestrolet. Vinn vinn med andre ord :)

Oppskrift avocado toast:

1 moden avocado

1-2 fedd hvitløk

Friske urter(kan sløyfes)

Smak til med salt og pepper

Brød

1. Ha alt i en bolle. Stavmiks lett. Har du ikke stavmikser kan du mose med en gaffel.

Herlig avocadokrem. Elsker den friske fargen.

2. Rist brødet og smør på avocadoen.

Deretter kan du nyte denne deilige toasten. Veldig godt med ananas juice til. Frokost er dagens viktigste måltid, make the best of it :)

Oppbevar avocadokremen med steinen, da blir den ikke brun.

Ønsker alle en herlig mandag og start på uken. På onsdag komme oppskrift på luftige kanelboller.

Love IV.

Chorizo Bruschetta

God helg,

Idag tenkte jeg å dele en rask og smakfull snack med dere. Jeg er en skikkelig brød elsker, ingenting er så godt som ristet landbrød med godt pålegg og ost :) mmm. Gjerne toppet med en dæsj extra virgin olivenolje. Dette passer perfekt som en tapasrett eller en snack på kveldingen.

Chorizo bruschetta:

tomatpure

chorizopølse

ost

friske urter som timian og basilikum

olivenolje

salt + pepper

Landbrød

1. Lag en tykk tomatsaus av tomatpure, salt, pepper, olivenolje og litt hakket urter.

2. Bre tomatsausen på landbrødskivene. Ha på chorizpølse, ost og timian. Dryss over litt olivenolje tilslutt.

3. Stek på 200 grader til de er gyldne og stekt i kantene. 

Håper det faller i smak. Ha en strålende lørdagskveld! :)

IV

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits