bakeverk

Blueberry weekend

Det bjunger av blbr i skog og mark om dagen. Dere kan lage blbrpai, scones eller muffins. Da jeg var mindre, pleide vi jentene i gaten plukke blbr sammen. Etterp laget vi blbrpai og spleiset p vaniljeis fra butikken. Gode minner! Sndag er en fin dag ta seg en blbrtur ute.

1. Oppskrift blbrmuffins med crumbleher.

2. Blbrmuffins med hvitsjokolade her.

3. Smuldrepai med mandler og pistache her



4. Blbrscones her



Valentines sweets

P lrdag er det som vi alle vet valentines day- alle hjerters dagI den anledningen har jeg har jeg laget en hjerteformet brownies og en cupcake med hvitsjokolade - selvflgelig med en liten vri inspirert av valentines day. Kanskje noe overraske din kjre med? Eller oppmuntre en singel venninne? Om du har kjreste eller ei syns jeg likevel det er en hyggelig dag feire, og gir oss enda en unnskyldning til gjre det lille ekstra for noen du er glad i. Overrask med en deilig frokost, middag eller kanskje noe bakeverk? En liten gave i form av parfyme, kinobilletter, middag ute, sm lapper med kjrlighetserklring, blomster eller et fint kort. Tanken som teller.

Vanilje cupcakes med lime: ca.12 stk
100 g smr mykt smr
1.5 dl sukker
2 store egg
1 ssvaniljeessens/vaniljesukker( fes kjpt p Meny/Cacas/kakebutikker etc.)
1 ts bakepulver
zest fra 1 lime
1.5 dl h-melk eller flte
150 gchocolate chips (kan slyfes)
3 dl mel

1. Pisk smr og sukker sammen til rren blir lett og fluffy
2.Tilsett et egg om gangen, pisk godt mellom hver gang (bruk slikkepott i kantene av bollen, slik at all rren blir pisket skikkelig)
3.Tilsett vaniljeessens
4. Sikt bakepulver og mel inn i rren
5. Tilsett melk/flte og pisk videre
6. Tilsett chocolate chips, rr forsiktig videre med en slikkepott. Fordel rren med en iskremskje, en scoop i hver form
7.Stek p 200 grader i 12-16 min.Avkjl videre p rist

Frosting:
150 g smr
150g hvit sjokolade (varmes i vannbad eller mikro)
4-5 dl melis
1 skvett melk/flte (etter behov)
3 spiseskjeer philadelphia ost
valgfri wilton konditorfarge
- roseblader: jeg tar av bladene fra en rose. Pensler s bladene med eggehvite og dypper i sukker. Lar dem s trke til neste dag, fr det brukes som pynt

1.
Pisk frst smr, melis og kremosten sammen. Tilsett deretter den avkjlte hvite sjokoladen sammen med wiltonkonditorfarge.Videre tilsetter du melken etter behov. Frostingen skal vre myk og luftig. Det gjelder prve seg fram p hvor mye melis og melk en skal ha, jo lengre du pisker jo luftigere blir rren.
Jeg pleier sette frostingen i kjleskapet i 5-10 min s den fr avkjlt seg fr jeg begynner pynte cupcakesene.



Sukret roseblader er en enkel og fin pynt. Jeg har sansen for delikate detaljer.


Oppskrift Brownie: Form 30x20cm, hjerteform, eller stikk ut selv med egen form.
200 gram smr
300 gram kokesjokolade
400 gram sukker
1 teskje vaniljestrakt/sukker
5 egg
100 gram mel
40 gram kakao

1.Smelt smr og sjokoladen sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele oppskriften lager du i den. La blandingen bli lunken fr du rrer inn sukker og vaniljestrakt.
2. Bland inn egg en etter en. Visp godt mellom hvert egg
3.Vend inn mel og kakao.
4.Rr inn appelsinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel om du nsker mer smak. Ntter og trket frukt er ogs godt
5.Fyll i form 30x20 cm eller i porsjonsformer.
Stek p 180 grader i 25 minutter.

6.Avkjl kaken fr du tar deg en smaksprve. Stikk ut hjerter med f.eks en pepperkakeform eller om du lager et stort hjerte.






Hper dette kan vre til inspirasjon! Lykke til, og happy valentines day

Kanelbullens dag

I dag er det kanelbullens dag. Siden jeg er fdt i Sverige og bodd der i 6 r, feirer jeg den ogs. Hvorfor ikke gjre det du ogs? Vi baker med svenskene. En slik dag er jo bare koselig. Gled dine nrmeste med ferske kanelboller.

MIn beste kanelbolleoppskirft finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169305_verdens_beste_kanelsn.html

God lrdag

Mine beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede i gang. Har samlet noen av mine beste eple oppskrifter, som jeg deler med dere. Ingenting lukter s godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte hststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. mmm. Lp og kjp, eller plukk epler ute.

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410166399_eplemuffins_fra_hagen.html


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410166349_smuldrepai_med_epler.html

3. Fransk epleterte Tart Tatin oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410170595_tart_tatin_fransk_epl.html

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjrbakst.http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166547_deilige_eplesnurrer.html



5. Mini eplekaker med marengs. Oppskrift finner du herhttp://foodbyvictoria.blogg.no/1410167857_mini_eplekaker_med_ma.html

Hper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

Ingrid Victoria

Scones med banan og sjokolade

Scones er utrolig godt, og det beste er at det ikke tar lang tid lage. Disse rrer du sammen p under 30 minutter. Passer perfekt til bde frokost og kvelds. Jeg er vel ikke den eneste som skal se p " den nye jenta " i kveld. Inviter en vennine eller to og kos dere med deilig scones.

Oppskrift banan og sjokolade scones ca. 8 stk:
3 dl hvetemel + mel til utbaking
1/2 dl sukker
1 teskjee bakepulver
100 gram mykt smr
1 stor banan(eller to sm)
1 dl melk
100 gram sjokoladeknapper
1 egg til penslig og mandelflarn

1. Rr sammen mel, sukker og bakepulver.

2. Ha i mykt smr. Her kan du kna smret inn med hendene, eller med en kjkkenmaskin.

3. Ha i most banan og melk. Bland til du fr en fin deig.

4. Bland inn sjokoladeknappene.

5. Ha mel p kjkkenbenken og form deigen til en avlang plse. Trykk ned med hendene.

6. Del deigen i 8 emner.

7. Pensle med egg og ha over mandelflarn, eller andre grovhakkede ntter du liker. Stek p 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

Nybakte herligheter.



Jeg liker det best med mykt meierismr. Syltety er ogs godt ha p. Mums.



Ingrid Victoria

Brioche med sjokolade

Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smr og egg. Noe som gjr det utrolig luftig og saftig. Luksus gjrdeig med andre ord. Jeg har tidligere laget en variant med skogsbr og vaniljekrem. I dag har jeg laget en variant med sjokolade inni. Yum! Her kan du bruke mrk, melke eller hvitsjokolade. Jeg laget halvparten med sjokolade og halvparten av deigen med skogsbr og vaniljekrem. Bollene er supre fryse ned. Server med en god kopp kaffe :)

Hele framgangsmten med deigen finner du her:http://foodbyvictoria.com/2014/04/02/brioche-med-skogsbaer-og-vaniljekrem/

Oppskrift Brioch med sjokolade:

1000 gram mel + til utbaking

50 gram gjr

25 gram salt

50 gram sukker

500 gram egg(ca. 8-9 stk)

1 dl vann

500 gram meierismr romtemp

Sjokoladeknapper. Brukte ca. 1 spiseskjee i hver. Kan godt slyfes.

1.Ha mel p kjkkenbenken. Deigen er veldig fettete, og enkel jobbe med. Del deigen i emner.

2. Trykk bollene flate og ha i sjokolade. Rull sammen som en bolle.

3. Hadde bollene mine i disse muffinsformene fra Wilton. Veldig fine. Du kan bruke briocheformer, eller bare lage boller. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Pensle med egg fr steking.Stek p 180 grader i ca. 12-15 minutter. De skal vre gylden p toppen.

Disse lukter himmelsk nr de kommer ut fra ovnen.

Dryss litt melis over for en ekstra touch fr servering :)

Disse er supre fryse. Veldig fint ha liggende nr gjester kommer :)

Disse med vaniljekrem og skogsbr er ogs en vinner. Hva med lage halvparten av hver? Det gjorde jeg.

nsker alle fine lesere en god helg :)

Ingrid Victoria

Taco boller

Det er fredag og langhelg for mange av dere. Jeg tenkte dele oppskrift p tacoboller, fr jeg stikker p seinvakt. Disse bollene er enkle lage, og passerperfekt til lrdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grnnsalat til. Egner seg godt til frysing.

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig:

50 gram gjr

5 dlvann

3 spiseskjeer olivenolje

1000 gram hvetemel + til utbaking.

1 ts salt

1 ts sukker

1. Ha gjr, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en strle. Elt i ca. 10 min fr du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel strrelse p et lunt sted. Imellomtiden kan du gjre klart fyllet.

Tacofyll:

400 gram kjttdeig, kylling, storfe ect.

1 pakke tacokrydder

1 rdlk

1 liten boks mais

2-3 never spinat

1 liten rdpaprika

1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.

1 nevne basilikum

Ost

2. Stek kjttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grnnsakene og bland godt sammen. Fyllet m avkjles fr det skal i deigen.

3. Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til smre ut p bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smr ut p bunnen.

4. Str fyllet og ost over.

5. Rull sammen deigen og skjr i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6. Str over ost og basilikum tilslutt. Stek p 200 grader i ca. 15-20 minutter. Osten skal vre gylden.

Disse er perfekte til lrdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grnnsalat til. Egner seg godt til frysing.

nsker alle er fantastisk helg,

- Ingrid Victoria

Hjemmelaget lomper

For to uker siden ble jeg spurt om jeg kunne lage noen glutenfrie lomper til en event p jobb. Jeg tok utfordringen, selv om jeg egentlig ikke har bakt s mye glutenfritt. Jeg fant denne superenkle oppskriftet, og byttet ut melet med glutenfritt. Resultatet ble supergode lomper, som ser ut som ferdigkjpte. Veldige gode p smak. Jeg har brukt potetmosmiks i lompene. Om du har ferdigekokte poteter til overs fra en middag, vet du hva du kan bruke dem til :) Jeg har laget lomper tre ganger p to uker. Gy lre noe nytt :) N blir det aldri mer kjpelomper p meg. Fyll lompene med plser, eller smr og sukker. Nam! Lykke til!!

Hjemmelaget lomper ca.12 stk:
2 pakker potetmos( jeg brukte mills). Du kan ogs bruke ferdigkokte poteter.
5 dl vann
1 teskjee salt
4-5 dl hevtemel/glutenfrittmel ++ til utbaking

1. Bland sammen potetmosmiksene, salt og vann. La det svelle noen minutter, fr du vender inn melet. Form deigen til en rund bolle.

2. Kjvele deigen ut, s tynn som mulig. Husk bruke en del mel p kjkkenbenken,deigen kan sette seg fast. Jeg brukte et rundt plastlokk trykket ut like store rundinger.

3. Legg lompene lagvis, med bakepapir imellom. Husk dryss litt mel over. Da er det mye enklere nr du skal steke.

4. Stek lompene i trr stekepanne eller takke p middels varme. Snu lompene et par ganger, slik at de fr lysebrune flekker p begge side.

5.Legg lompene opp hverandre med et klede over, slik at de holder seg myke.

Her kan du imponerer med hjemmelaget lomper. Selvgjort er best :)

Jeg spiste lompene med plse. Det er ogs veldig godt fylle med smr og sukker. mmm, godt!

Disse egner seg godt til frysing. Frys i lag, som vist p bildene. Neste gang skal jeg prve meg p en sunnere versjon, med stpotet og speltmel. Hrtes det godt ut?

Happy Tuesday,

IV.

Jdisk Sabbatsbrd-Challah

Da jeg var 12 r bodde jeg 1 r i Israel med familen min. Hvor vi ofte feiret sabbat, med nettopp dette gode flette brdet. Israel er et utrolig flott land, med masse historie.

Hver fredag feirer jdene sabbat. Sabbatsmltidet innledes med at velsignelsen over brdet leses, deretter brytes brdet opp,og dyppes i salt, deles ut og spises. Etter tradisjonen benyttes 2 brd for symbolisere at under vandringen i rkenen i 40 r, fikk Israelsfolket dobbel porsjon manna p fredagen slik at de skulle slippe samle manna p sabbaten.

Sabbatsbrdet er st flettet loff, mange brd har 6 fletter, til sammen har de 2 brdene 12 fletter som symboliserer Israels 12 stammer. Der fikk dere historien om sabbatsbrdet. Hper mange av dere har lyst prve lage dette? Oppskriften er enkel og brdet er supergodt. Jeg elsker spise det med smr og et dryss havsalt. Lekkert servere brdet nr du venter mange gjester :)

Sabbatsbrd - Challah: 2 stk.(Oppskrift fra Monica Csango)

1 pakke trrgjr

5 spiseskjeer honning

1 spiseskje sukker

3.5 dl lunket vann

4 egg

1 dl nytral olje

1 kilo hvetemel

Sesamfr til str.

1. Bland honning, vann, gjr og sukker sammen. Bland godt sammen og sett til siden i ca. 10 min.

2. Etter 10 min, har ser den slik ut. Sukkeret gjr at gjren hever seg.

3. Hell gjrblandingen i en bolle. Tilsett oljen og bland inn et og et egg. Visp godt. Deretter blander du inn melet. Jeg bruker kjkkenmaskin med eltekrok. Elt til du har en glatt og fin deig.

4. Sett deigen til heving i ca. 1 time.

5. Nr deigen er ferdig hevet. Ha litt mel p kjkkenbenken og rull ut tre like lange plser. Deigen er veldig lett og tyelig jobbe med.

6. Fest sammen p toppen og lag en flette.

7. To fine flettebrd. La dem etterheve p et varmt sted i 30 minutter. Jeg satt mine rett ved peisen.

7. Bland et egg med en skvett melk til pensling. Pensle brdene med eggeblandingen. Dryss deretter rikelig over med sesamfr.

8. Stek p 180 grader i ca.30 min. Brdet skal ha en fin gylden farge.

Ferdig stekte sabbatsbrd. Lover god duft p kjkkenet.

Flott brd og servere gjester.

Ha p godt med meierismr og dryss over litt havsalt. Supergodt.

Brdet er ypperlige riste dagen etterp.

nsker alle en fin fredag,

Shabbat shalom IV.

Luksus scones med blbr og hvit sjokolade

Det er snart helg og jeg har tenk dele denne deilige scones oppskriften med dere. Luksus scones proppet med hvit sjokolade og masse blbr. Perfekte til helgefrokost eller nr en har lyst unne seg noe ekstra godt. Det beste er at disse kan du lage og stekemed en gang. St opp 30 min enn de andre i heimen i helgen, og overrask med disse godbitene :)I morgen skal jeg prve med p hjemmelaget pasta. Om det gr bra, kommer oppskrift selvflgelig her p bloggen :) Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Oppskrift Blbrscones ca. 8 stk:
300 gram hvetemel
1.5 dl melk
100 gram mykt smr
50 gram sukker
1 teskjeer bakepulver
1 appelsin saft + skall
100 gram blbr
50 gram hvit sjokolade

1. Miks smr, sukker og appelsinskall sammen i en bolle.

2. Tilsett melk, appelsinsaft, hvetemel og bakepulver. Bland godt sammen.

Deigen skal vre litt klissete.

3. Tilsett blbr og hvitsjokolade. Vend inn forsiktig med en slikkepott, hvis ikke har du en bl deig in any minute.

4. Jeg bruker en cookiescoop, til lage boller med. Steker sconesene i muffinsbrett. Du kan ogs forme deigen rundt, og skjre i rektangler. Husk ha mel p kjkkenbenken.

5. Stek p 180 grader i 15-20 min.

Dryss litt melis over disse nybakte herlighetene.

Server med et glass melk og meierismr. Ekte frokostglede.

Nyt helgen,

Love IV.

Victorias Julekake

Hurra for 1 desember. Jeg gleder meg masse til jul, i dag er det ogs 14 dager til jeg har juleferie. rets kosligste mned str for tur, hva med lage deilig julekake? Denne deigen kaldhevet jeg over natten. Neste morgen kan du bake ut smakfulle julebrd. Passer perfekt til frokost, lunsj og aftens. Du trenger selvsagt ikke kaldheve, om du skal bake samme dag. Da hever du deigen til dobbelstrrelse. Jeg har ikke sukat i denne deigen, siden det er ikke s populrt hos meg. Tilsett gjerne det i deigen, om du liker det :)

Dette er faktisk frste gang jeg lager julekake. Det er det vanligvis mamma som gjr hjemme hos oss. N som jeg har blitt voksen, og flyttet hjemmefra. Lager jeg ting jeg ikke har laget fr. Nye tradisjoner. Det er jo hyggelig for foreldre, nr barna er med bidra lager julemat og kaker. Eller hva? Hjemmelaget er s klart best.

Oppskrift Victorias Julekake - 1 stor brdform:

500 gram hvetemel + mel til utbaking

1.5 teskjee havsalt

2 teskjee malt kardemomme

1 dl sukker

25 g fersk gjr (st type)

1 egg

3 dl lunken melk( ca. 30 grader)

75 g smr, romtemperert og i biter

100 - 150 gram rosiner

Sukat

Egg til pensling

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger og rosiner. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

5.Ha plast over bollen, og la den heve til neste dag i kjleskapet. Du kan ogs la deigen kaldheve i brdformen.

1. Ferdig kaldhevet bolledeig. Utrolig greit, er bare st opp, bake ut.

2. Form deigen etter brdformen du bruker.

4. Ha bakepapir i formen, og la deigen etterheve i 30 min.

5. Pensle brdet med egg. Stek brdet p 180 grader i ca. 35-40 min. 10 minutter fr du tar ut julebrdet, kan du pensle brdet med enda et lag med egg, for ekstra glans.

La brdet avkjle p rist.

Min favoritt, er spise julebrdet med smr og brunost.

Pakk inn i brdet med julebnd. Gi til noen du er glad i.

God frste sndag i advent :)

Nyt dagen,

IV.

Smakfulle kardemommesnurrer

I dag er det deilige kardemommesnurrer som str p menyen. Jeg har hatt fri, og kost med med bakedag p kjkkenet. Jeg har ogs prvd kaldhevet bolledeig for frste gang, og det ble et vellykket resultat. Jeg laget deigen i gr kveld, og bakte dem ut i dag. Et supert alternativ, hvor du slipper vente p at deigen skal heve. Hurra, det liker vi. Hva med lage disse til farsdags frokosten? Lag deigen lrdagkveld, og kos dere med fersk gjrbakst p farsdagen. Boller og kaffe liker enhver far :)

Oppskrift ca. 10-12 store kardemommesnurrer:

500 gram hvetemel + mel til utbaking

1.5 teskjee havsalt

2 teskjee malt kardemomme

1 dl sukker

25 g fersk gjr (st type)

1 egg

3 dl lunken melk( ca. 30 grader)

75 g smr, romtemperert og i biter

Egg til pensling

Malt kardemomme, sukker og mykt smr til fyll

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

5. Ha plast over bollen, og la den heve til neste dag i kjleskapet.

6.Ha deigen ut p en melete bord

7. Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha p godt med mykt smr, kardemomme og sukker p halvparten av deigen. Brett den andre halvsiden over.

8.Del deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden. Lag knuter. Denne filmen kan hjelpe.http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368

9. Legg snurrene p bakepapir. Pensle med egg og str over perlesukker.

10. Stek p 200 grader i 10-15 min. De skal vre gyldene p toppen.

IMG_0555

Nybakte gjrbakst lukter himmelsk.

IMG_0566

Det beste jeg vet, er spise nybakte boller med et glass iskaldt melk. Lykke! M prves.

nsker alle en flott helg :)

Love IV.

Homemade bagels

Da vi bodde i USA spiste vi ofte ristet bagels med kremost. Noe av det beste i verden, spr du meg.Da jeg tittet innom hobbykokken fikk jeg flashback p min bagelstid i Boston. Jeg ble inspirert av denne enkle og gode oppskriften. N har jeg spist bagels med kremost, 2 dager p rad. Lykke. Dette er en oppskrift alle fr til og er superenkel. Nkkelen er mulittask nr du baker gjrbakst. Denne deigen trenger heve 60 min, ta deg en lpetur i mellomtiden. Det gjorde jeg. Eller gjr noe annet du m gjre. Vinn vinn uansett :) Disse bagelsene m du bake til frokost, kvelds eller aftens :) Du vil ikke angre!

Bagels ca. 12 stk:
500 gram hevtemel + utbaking
20 gram fersk gjr
2 spiseskjeer sukker
1 1/2 teskjee salt
1 teskjee honning
4 dl vann
Svarte og hvite sesamfr til topping

1. Blad mel, gjr, sukker, salt og honning i en bakebolle. Elt i bakemaskin. Du kan ogs gjre det for hnd. Tilsett vannet i en strle. Elt i ca. 10 min til deigen slipper bollen.

2. La deigen heve til dobbel strrelse ca. 60 min.

3. Ha godt med mel p kjkkenbeken. Kjevle deigen ut, men ikke flat, den skal vre ganske tykk.

4. Bruk en doughnut cutter( 29 kr p kitchen) stikk ut. Du kan ogs bruke stor og liten utsikker, eller lag boller og bruke tommelen til lage lage runding.

5. La dem hvile p bakepapir i ca. 10 minutter.

6. Kok opp vann og dypp bagelene nede. La de koke til de flyter opp 1- 2 minutter. Bruk en hullsleiv.

7. La dem renne av.

8. Pensle dem med egg og dryss over sesamfr. Jeg har brukte hvite og svarte sesamfr. Valmuefr er ogs godt bruke.

9. Stek p 220 grader i ca. 20 min.

Fine bagels.

10. La dem avkjle p rist.

Min favoritt er rise dem, og ha p myk kremost. Yumminess.

Det er ogs godt lage en bagel sandwich. Jeg ristet dem, og hadde p kremost, spinat, avokado og skinke. En perfekt kombinasjon. Grsdagens sndagsfrokost.

Server med et stort glass ferskpresset juice. Trenger ikke dra p bagels and juice lengre :)

Lag en dobbel oppskrift, og frys ned. Perfekt til frokost, lunsj og aftens. Lag din beste bagel sandwich.

Neste gang skal jeg bake med grovere mel. Oppskrift kommer!

Lag bagels dere :)

IV.

Scones med appelsin og mandler

Scones er supert bde til aftens og frokost, og det beste er at deigen ikke trenger heve. Raskt og enkelt. Jeg har tidligere laget scones med valntter og sjokolade(prv dem). Dagens scones er laget med deilig appelsin og mandler. En herlig kombinasjon. Disse herlighetene er ferdig p 40 min, og nytes med deilig plegg. Min favoritt er med meierismr og hjemmelaget jordbrsyltety. Prv det du ogs :) God torsdag til alle lesere. Setter pris p en kommentar eller to.

Oppskrift Scones ca. 8 stk:
300 gram hvetemel
1.5 dl melk
100 gram mykt smr
50 gram sukker
1 teskjeer bakepulver
1 appelsin saft + skall
mandlelflarn til topping

1.Miks smr, sukker, melk, appelsinsaft og skall sammen i en bolle.

2.Bland mel og bakepulver sammen i en skl.

3. Tilsett melblandinge og bland til du fr en fin deig.

4. Ha mel p kjkkenbenken. Press deigen rundt og flat.

5.Skjr 8 like store deler, akkurat som en pizzadeig. Du kan ogs lage boller om du foretrekker det.

6. Pensl dem med egg, og ha godt p med mandlelflarn. Stek p 200 grader i ca. 15. 20 min.

Luftige og deilige scones.

Server med godt smr, hjemmelaget syltety og brunost. Mmm. En sjokoladebit til kaffen er heller ikke feil.

Luksus boller med bringebr og hvit sjokolade

Lukus boller til helgen, slr ikke feil. Det var bringebr p tilbud, og jeg har lenge hatt lyst til prve denne kombinasjonen i boller. Resultatet ble himmelsk! Deilig hvit sjokolade fra Belgia, sammen med syrlige bringebr. Yum. Det er helg og lov til unne seg litt ekstra luksus. Oppskriften er min favoritt bolledeig fra pent bakeri. Del oppskriften i to og lag halve med bringebr og hvitsjokolade, og andre halvdel med kanelsnurrer. Eller hveteboller. Inviter venner p bollefest i helgen :)

Bringebrboller med hvit sjokolade i form: ca. 1 form(halve oppskriften). Lag en langpanne, eller del deigen i to og lag kanelsnurrer/hveteboller.

1 kg hvetemel + mel til utbaking.

3 ts havsalt

4 ts malt kardemomme

2 dl sukker

50 g fersk gjr (st type)

1 egg

6 dl lunken melk( ca. 30 grader)

150 g smr, romtemperert og i biter

120 gram ferske bringebr

100 gram hvit sjokolade

Egg til pensling

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

Deigen skal vre glatt og smidig. Ha plast/kjkkenhndkle over la den heve i1 time.Deigen skal vre dobbelt strrelse.

5.Ha deigen ut p en melete bord.Denne deigen er utrolig lett jobbe med. Luftig og god. Ha godt med mel til utbakingen.

6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha p godt med mykt smr. Dryss bringebr og hvit sjokolade over.

Yumminess!!! Her er det lov ta seg en liten smakebit.

7. Rull den til en plse og skjr i 2-3 cm skiver.

8. Legg ni boller i en firkanten form. Eller i en liten langpanne, eller rund kakeform. Mange ideer her.

La dem etterheve i 30 min p kjkkenbenken. Sett oven p 200 grader i mellomtiden.

9. Penlse med egg. Ha over litt perlesukker, om du har liggende. Stek p 200 grader i 30-40 min. Du skal ha en god farge p toppen. Ha over folie, om du ser at den begynner bli brent. Boller som er r, er ikke godt.

Avkjl i form, ha deretter over p rist.

Deilig gjrbakst.

Server med en kopp kaffe, eller et glass kaldt melk. Mmm, det beste som finnes. Ingenting slr fersk gjrbakst, spr du meg.

Bruk gjerne andre br som solbr og bjrnebr. Revet eple og pre er ogs kjempegodt. Oppskrift p eplesnurrer finner du herhttp://foodbyvictoria.com/2013/09/06/eplesnurrer/.

Bryt bollen i biter.

Bak boller, det er helg :)

IV.

Foccacia med soltrket tomater og rosmarin

Det er helg og en perfekt dag for lage deilige brdbakst. Denne foccaciaen krever litt planlegging, men til gjengjeld for du et utrolig godt brd og en herlig smaksopplevelse. Deilig hjemmelaget bakeverk bakes med tolmodighet og kjrlighet. Jeg selv satt fordeigen fredagkveld. Dagen etterp bakte jeg den ut. Deigen krever litt heving. I mellomtiden kan du lrdagshandle, gjre husarbeid eller bare slappe av, i mens deigen godgjr seg p benken. Skjr den i biter server med ulike dipper. Jeg hadde aioli, tomat og basilikumspesto. Har du rester igjen til neste dag, kan du lage en deilig sandwich ha med p sndagstur i marken. Her skyter jeg ut mange gode forslag til dere. Topp den med den toppingen du liker best. Lk, tomat, oliven og deilige urter er gode alternativer. Oppskriften er pent bakeri basert. Har du ikke prvd lage hjemmelaget foccacica? Gjr det n :)

Dag 1:
750 gram hevtemel
6 dl lunket vann

Dag 2:

20 gram fersk gjr
2 teskjeer maldon havsalt
1. 5 dl olivenolje til pensling av panne + topping
Frisk rosmarin og maldonsalt
1 pakke soltrkede tomater

1. Sett en autolyse( I bakesammenheng handler det om at vi nsker sette igang en nedbrytningsprossess i deigen. Vannet for tid til trekke ordentlig inn i melet)kvelden fr du skal bake foccaica. Da blander du mel og vann sammen med en sleiv. Dekk bollen til med plast/klede.

2. Dagen etter tilsetter du gjren og lar den elte inn. Du kan gjre dette for hnd, eller med en kjkkenmaskin. Ca. 5- 8 minutter til gjren er godt blandet inn. Tilsette deretter saltet og elter videre i 5-6 minutter.

3. Tilsett soltrkettomater, eller oliven eller noe annet godt du liker. La deigen heve til dobbelt strrelse, Tar ca. 1.5-2 timer.

4. Ha en liten langpanneform(20x40 cm) pensle godt med olivenolje. Bre deigen utoverformen. Ha gjerne litt mel p hendene,nr du gjr dette. Deigen er klissete.

5. Lag huller med fingrene. Dryss over godt med olivenolje og havsalt(jeg bruker maldon) Dryss over frisk rosmarin. Du kan ogs bruke trket.

La den heve p benken i ca. 1 -1.5 time.

6. Sett ovnen p 250 grader. Nr du setter brdet inn i ovnen, skrur du ned til 200 grader og steker brdet i 25-30 minutter.Det skal vre gyldent og sprtt p toppen.

Lover dette er verdt all planleggingen. Den beste brdet er det du lager selv. Bakt med ekte kjrlighet.

La det hvile til det er lunket. Deilig duft p kjkkenet.

Ha det p rist fr du skjrer det i biter.

Server som tilbehr til middag/lunsj eller tapas. Du kan ogs lage en egen krydderolje dyppe det i. Deilig!

nsker alle mine lesere en herlig fredag!

Love, IV.

Bygg og speltrundstykker

De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg er veldig glad i bake eltefritt. Det er s enkelt og godt. Lag deigen kvelden fr, og s har du deilige rundstykker neste morgen. Noe av det beste jeg vet om, er ha en lang frokost p morgningen. Sjekke mail og aviser og drikke kaffe. Du kan ogs sette deigen fr du drar p jobb, s har du deilige rundstykker til kvelds. Jeg har brukt to grove meltyper. Bland de meltypene du liker best. Jeg ser at det er mange som er innom bloggen for tiden. Blir glad for en kommentar eller to, om det er nsker for oppskrifter eller noe dere vil jeg skal skrive om :)

Eltefri bygg og speltrundtsykker ca.10 stk:
200 gram speltmel
200 gram byggmel
1/2 teskje trrgjr
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Bland sammen gjr, spelt og byggmel. Tilsett vann og bland sammen med en slikkepott.

2. Ha plast over og la det heve i 10-18 timer.

3. Da deigen er ferdig hevet. Ha godt med mel p kjkkenbenken. Deigen er veldig klissete, s ha godt med mel p hendene. Rull den til en lang plse.

4. Kutt i emner. La dem etterheve i 30 min.Sett ovenen p 250-300 grader med stekebrett/pizzastein i ovnen. Brettet skal vre glovarmt nr du legger p rundstykkene.

4. Stek p 220 grader i 15- 20 min. Pensle med olivenolje. Dryss gjerne over solskikkefr og gresskarkjerner om du har liggende. Sesamfr/valmuefr er ogs godt.

Deretter kan du server nybakte rundstykker til frokosten. J

Jeg synes det er ekstra godt smre p meierismr og godt plegg. mmm.

Jeg har ogs laget winerdeig for frste gang. Resultatet ble supergode croissanter og pain au chocolat. Anbefaler bruke en kjevlemaskin, det gjorde jeg. Mums til kaffen.

Legg gjerne igjen en kommentar, om det er noe du vil at jeg skal blogge om :)

Ingrid Victoria.

Deilige eplesnurrer

Da jeg hadde frir etter vidergende. Jobbet jeg p pent bakeri damplassen her i Oslo. Verdens beste bakeri! Alle som kommer til Oslo m ta turen dit. De har de deiligste brd og bakevarer. Det er derfor i dag at jeg bruker deres oppskrift p kanelsnurrer. Jeg har tilsatt revet epler fra hagen. N som det er eplesesong, mtte jeg prve det. Resultatet var himmelsk. Eple, kanel, sukker, smr i deilig gjrbakst. Lag disse ta med p tur i det herlige vret ute. Eller om du er for lat til bake, ta turen til pent bakeri. Sjokoladeboller, kanelsnurrer og franskt landbrd er noe jeg anbefaler prve :) Mums!

Oppskrift ca. 20 store eplesnurrer

1 kg hvetemel

3 ts havsalt

4 ts malt kardemomme

2 dl sukker

50 g fersk gjr (st type)

1 egg

6 dl lunken melk( ca. 30 grader)

150 g smr, romtemperert og i biter

4 epler revet

Egg til pensling

Malt kanel, sukker og mykt smr til fyll

1.Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjr i en bolle. Smuldre gjrene med hendene. Start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok.

2.Tilsett deretter egget.

3.Tilsett den lunkende melken i en tynn strle, mens maskinen gr p lav hastighet. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret.

4.Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til.

Deigen skal vre glatt og smidig. Ha plast/kjkkenhndkle over la den heve i 1 time. Deigen skal vre dobbelt strrelse.

5.Ha deigen ut p en melete bord.

Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha p godt med mykt smr.

6.Skyll, skrell og rasp eplene. De blir brune med engang, men det gjr ingenting.

Dryss over revet eple.

Ha over godt med kanel og sukker.

7.Brett den ene langsiden mot midten, og den andre siden over. Slik at du har brettet deigen i tre lag p langsiden.

8.Del deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden.

Snurr sammen p langs.

Deretter bretter du en knute. Dette tar litt vning. Jeg er ikke verdensmester enda selv, men det har kommet seg en god del siden sist jeg prvde.

9.La dem etterheve i ca. 30 minutter p bakepapir.

Pensle eplesnurrene med egg. Str gjerne over litt svenskt perlesukker om du har det liggende. Stek p 230 grader i ca. 10-15 min. De skal vre gyldende.

Deilig og nystekte eplesnurrer. Det m jo vre det beste i hele verden? :)

Avkj p rist.

Har du noen til overs kan du alltids overraske en nabo.

Jeg liker mine lunke med et glass iskaldt melk. Lykke!!

Jeg har jobbhelg denne helgen. Til dere som har fri, bak boller med familien :) Skriv gjerne en linje til meg, om dere prver disse.

God helg,

IV.

Eplemuffins fra hagen

Ingenting slr nystekte bakevarer fra kjkkenet. Himmelsk duft! Jeg slr til med enda en eple oppskrift til dere. Ut plukk er alt jeg kan si. Er s masse godt som kan lages. Disse muffinsene er raske. Lag dem etter middag og nyt foran tven med lys og pledd.

Er supert bake sammen med barn/ssken/venner. Jeg er utrolig takknemlig for at mamma lot meg og mine sstre f sl oss ls p kjkkenet nr vi var sm. Betingelsen var at alt var strkent etterp. Har lrt masse av det og er bare gode minner. Da jeg bodde hjemme, pleide jeg ofte bake med mine smsstre. Forkler og god steming!

Eplemuffins ca. 12 stk

100 gram sukker

150 gram smr

2 egg

1 teskjee vaniljesukker

1 teskjee bakepulver

150 gram mel

3 spiseskjeer rmme

0. 5 desiliter melk

4-5 epler( sm norske epler, eller 2 store)i biter, blandes med 2 spiseskjeer kanel og 2 spiseskjeer sukker.

1 neve mandelflak eller andre hakkede ntter.

1. Sett ovnen p 180 grader. Pisk smr og sukker hvitt.

2. Tilsett et egg om gangen. Pass p bruke en slikkepott i kantene, slik at du fr pisket alt like mye.

3. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker i en bolle. Sikt det inn i rren. Vend deretter inn rmmen og melken. Pisk godt.

4. Fordel rren i muffinsformene. Jeg bruker 1 scoop.

5.Vask, skrell og kutt eplenene i sm biter. Bland sammen med kanel og sukker.

Press eplebitene ned i hver muffinsform.

Jeg hadde noen pairester til overs som jeg strdde over, sammen med mandelflak. Bruk gjerne andre ntter eller havregryn str over.

Stek p 180 grader i ca. 25- 30 min. Bruk en kakepinne/trepinne for se at muffinsen er gjennomstekt.

Herlige ferdigstekte eplemuffins.

Disse er fine fryse ned og ta med p tur i marken. Eller kanskje ta med p skolen og dele med venner.

Server med et melisdryss over, eller en glatt med krem om du har :)

God tirsdag til dere!

Klem fra meg.

Focaccia med soltrkede tomater og timian

Et lekkert og godt brd liker alle. Jeg laget dette gode brdet som tilbehr til grillmaten. Brdet lages av seg selv, og ble en hit blandt middagsgjestene mine. Fylte brdet med soltrkede tomater og timian. Resultatet ble et meget godt. Har du hjemmelaget aioli og pesto til, kan du regne med at alt blir spist opp :)

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(2232) eller rund form(24 cm):
400 gram hvetemel
1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt
1/2 trrgjr
3.6 dl vann
1/2 pakke soltrkede tomater fra Bama.
Maldonsalt, frisk timian og god olivenolje.

1. Fr du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og trrgjr i en bolle.

Tilsett vann og hakket soltrkede tomater.

2. Bland alt godt sammen med en slikkepott. Ha plast over. La den heve i 10-15 timer p kjkkenbenken.

3. Nr den er ferdig hevet ser den slik ut.Fult av sm luftbobler.Sett stekeovnen p 240 grader,og sett inn formen samtidig. Jeg brukte en rund paiform idag.

4.Nr ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme formen, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel p fingrene, og dra den utover til kantene. Pass p s du ikke brenner deg.

Dryss over timian, olivenolje og havsalt. Trykk ned hull med fingrene slik at olivenoljen fr spred seg.

5.Stek p 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal vre gylden.

Dette nystekte brdet lukter himmelsk.

Hjemmelaget brd er noe av det beste som finnes, spr du meg :) Eltefritt er superenkelt lage, og er noe alle kan lykkes med.

La brdet avkjle p rist, fr servering.

Server sammen med en god salat, og en god middagsrett.

Er kjempegodt servere med hjemmelaget pesto(oppskrift kommer til uken) :)

Hper det smaker :)

IV.

Franske makroner

Jeg er i det franske hjrnet om dagen. Har ftt skikkelig dilla p lage franske makroner. Etter ha feilet to, tre ganger har jeg endelig begynt f det til. Ingenting er gyere enn det! Ikke nok med at de er superste se p, smaker de ogs himmelsk! :)

Et par tips nr du skal lage franske makroner:

Eggehvitene m vre romtemperert. De skal helst ha ligget ute et dgn.

Miks marengsen p middel hastighet, slik at du fr jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle ml m vre nyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjp en makronmatte, fr du alle like store. Fes kjpt p kjkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift 30 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

1. Bland mandelmel og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du fr vekk alle klumper.

2. Pisk eggehvitene p middelshastighet til de er stive.

Ha deretter i sukkeret og valgfri konditorfarge. Miks 2-3 minutter til du fr en skinnende marengs.

3. Vend inn mandelblandinge, og rr med slikkepott. Rr med et fast grep til alt er blandet godt.

4. Ha rren i sprytepose med tipp, og spryt ut i sirklene. Har du ikke makronmatte, kan du fint bruke en femkroning og tegne sirkler med.

La dem trke i 30-60 min p kjkkenbenken.

Stek p 150 grader i 14 minutter.

Jeg fylte de rosa/fersken makronene med sjokoladekrem, og de gule med sitronkrem. Fargene er s fine sammen, n som det er sommer. Skikkelige sommer makroner :)

Sjokoladekrem:

100 gram sjokolade

1/2 dl flte

1 stor spiseskjee smr

1. Smelt sjokoladen og flten p svak varme. Rr deretter inn smret. Bruk en stavmikser for f en glatt konsistens. Ha i sprytepose, og la den avkjles i kjleskapet.

Fyll makronene med kremen p en bunn, og ha den andre opp.

Sitronkrem:

1 egg

Skall fra en sitron

40 gram sitronsaft

50 gram sukker

35 gram smr(ca, en stor spiseskjee)

1.Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1 min i en kasserolle. Rr godt. Avkjl blandingen. Tilsett deretter smret. Bruk en mikser for sitronkremen glatt og fin. Ha den i en sprytepose.

Makronene smaker best etter de har ftt satt seg litt i kjleskapet. De m ikke vre i kjleskapet mer enn 12 timer, for da blir de myke. Ha de heller i en boks og frys ned. De tiner veldig fort.

Velg en fin eske om du har tenkt gi dem vekk, eller bare kose deg med dem selv :)

Perfekte venninegave :) Alle blir glade av f en slik eske levert p dren.

Hper noen blir fristet til prve? :)

God fredag!

IV.

Eltefritt foccacia med frisk rosmarin

bake eltefritt har har blitt min nye favoritt bakemetode. Jeg skal rlig innrmme at gjrbakts ikke er min favoritt, nr det kommer til baking. Etter jeg fikk yne opp for denne metoden, har alt blitt mye gyere. Deigen lager jeg kvelden fr jeg skal legge meg, tar typ 2 min rre sammen. Deigen skal heve i 12-18 timer, s neste dag kan du bake supergod foccacia til lunsj eller middag :)

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(22x32):

400 gram hvetemel

1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt

1/2 trrgjr

3.6 dl vann

Maldonsalt, frisk rosmarin og god olivenolje.

1. Fr du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og trrgjr i en bolle.

2. Tilsett vann, og bland sammen.

Jeg bruker en slikkepott.

3. Ha plast over, og la det heve i 12-18 timer.

4. Nr deigen er ferdig hevet, ser den slik ut. Fult av sm luftbobler. Sett stekeovnen p 240 grader,og sett inn formen samtidig.

Rr lett med en slikkepott.

5. Nr ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme langpanne, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel p fingrene, og dra den utover til kantene. Pass p s du ikke brenner deg.

6. Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og frisk timian. Kiwi har denne uken alle urter for 15 kr. Halvpris,lp kjp!

7. Stek p 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal vre gylden.

Ferdigstekt, og det lukter himmelsk.

Avkjl foccacia p rist.

Skjr opp i biter, og nyt sammen med spekemat, frisk salat eller pesto/aioli. Supergodt! Skal du ha mange p besk, vil jeg anbefale doble oppskriften og bruke en strre form. Det er ogs godt ha p oliven eller soltrkede tomater.

Enjoy,

IV.

14.05.2013

Pizza med timian

God kveld fine lesere,

Jeg elsker helgeflelsen. Gjr ikke dere? Jeg bruker alltid handle inn til helgen fredag/lrdag. Da kjper jeg inn ekstra god mat og drikke, og lager masse god mat. Det beste :) Jeg bruker spise meget sunt og trene i ukedagene. Heller bruke helgen til skeie ut.

I dag laget jeg pizzadeig tilsatt med min favoritt urte timian. Ble utrolig smakfult. Jeg bruker tilsette rmme, fetaost, urter, hvitlksolje alt hva jeg har hjemme. Det gir ekstra smak og fyldighet. Prv noe nytt i din pizzadeig :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 sm.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjr (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1 god neve fersk timian

1. Rr gjr og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om rren er klissete m du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og timian.

4. Elt deigen for hnd p hardt underlag i ca.10-15 min. Jeg bruker sl deigen mot bordflaten, for f ut all luft fr heving.

5. Hev deigen til dobbel strrelse.

Enkel tomatsaus:

1 lk finhakket

4 fedd revet hvitlk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjrte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint re det for hnd, bare pass p finhakk skikkelig.

Jeg bakte denne pizzaen p steinovnsplate. Har du en steinovnsplate, pass p legge den inn kald ovn, slik at det blir skikkelig oppvarmet. Kjevl pizzadeigen tynn. Ta ut steinovsplaten, og legg deigen p den. Legg deretter p fyllet. I dag brukte jeg karbonadekjttdeig krydret med litt tacokrydder. Revet jarlsberg, skivet tomat og lk. En pizza som faller i smak hos store og sm. Alle liker jo tacokjtt :)

Stek p 250 grader i 10-15 min. Det kommer selvsagt an p strrelse, hvor lang tid.

Server sammen med en frisk salat og urte/hvitlksdresssing. Garantert suksses!

Prve denne til lrdagskvelden? Legg gjerne igjen en kommentar :)

IV.

Doughnuts

God sndagkveld,

Idag har jeg laget supergode vanilje doughnuts. Glasert med bde hvit og mrk sjokolade, toppet med fargerike sprinkels. Superste og ikke minst gode. Disse skal jeg lage mange ganger framover. Kanskje du ogs? :)

Vanilje doughnuts ca.20 stk:

50 gram fersk gjr

10 dl hvetemel

8 spiseskjeer sukker

1 spiseskjee vaniljesukker

4 spiseskjeer vaniljepuddingpulver(kan slyfes)

3.5 dl melk

3 egg

100 gram smeltet smr

1.Varm opp melken til den er lunken. Tilsett gjren sammen med to spiseskjeer sukker. Rr til det er skikkelig opplst.

2.Ha smeltet smr, hvetemel, sukker, vaniljesukker, egg og vaniljepuddingpulver i en eltebolle. Hell over gjrblandingen. Elt deigen. Den er ferdig nr den slipper kantene. Om du ikke har en eltemaskin, kan du fin gjre det for hnd.

3.Legg deigen i en bolle smurt med smr, og la den heve til dobbel strrelse.

4. Nr deigen er ferdig hevet skjelv den ut. Deigen skal vre ganske tykk. Trykk deretter ut rundinger. Jeg kjpte denne fine doughnut cutter av merket inhouse, for bare 29 kr p kitchen. Anbefaler bruke en slik, ellers s kan man bruke en stor og en liten utstikker. Passer sikkert fint bruke en smultering cutter ogs, bare da blir de litt mindre.

La dem heve i ca. 30-40 min.

5. Kok opp matolje i en liten kjele. Ha doughnuten p en hullsleiv, og stek den gylden. Ca. 1 min p hver side.

La de renne av seg p papir, fr du legger dem p rist.

Jeg glaserte mine doughuts i bde mrk og hvit sjokolade. Toppet med fargerike sprinkels. Superste!

Smakt fortreffelig. Perfekt om du har lyst by p noe godt til gjestene, eller bare lage det til en hyggelig kveld med familien :)

Hper dere har lyst bake disse :) yummy in the tummy er de iallefall!

Nyt kvelden!

IV.

Grove scones med havregryn

Hei fine lesere,

God onsdag. Sitter her nyter nybakte grove scones til lunsj, som jeg skal friste dere med n. Oppskriften har jeg ftt av min tanten min Signe. Disse er super enkle raske sammen om du vil ha nybakt brd til lunsj, eller kveldsmaten sammen med familien. Scones trenger ikke hevetid, og et stort pluss er at de er grove og full av sunne nringsstoffer. Nyt sammen med en kopp kaffe og deilig plegg, nr kulda herjer p utenfor :)

Oppskrift ca.12 stykker

3 spiseskjeer smr

1/2 teskjee salt

3 teskjeer bakepulver

4 dl skummet kulturmelk

3 dl havregryn

1 dl fr. Jeg brukte solsikke og sesamfr.

1.5 dl grovt sammalt hvete grovt. Du kan ogs blande lyst og grovt mel.

1. Denne oppskriften er veldig enkel. Smuldre smr i melet, hell p havregryn og resten av det trre. Bland lett sammen og tilsett kulturmelk. Deigens skal vre klissete. Ha en cookiescoop med deig i hver cupcakeform. Pensle med egg eller melk.

Stek i ovnen p 200 grader i ca. 15- 20 min. Sconsene skal vre gyldene.

Ha p ditt favoritt plegg. Disse er perfekte som nistemat ogs.

Server med en god kopp kaffe :)

Frister det til kveldsmat idag?

Love IV.

Baked Vanilla Doughnuts

 

Happy Sunday,

Jeg sitter her nyter morgenkaffen, fr jeg skal ta trikken ned til jobb. Har ikke s veldig lyst jobbe idag, men snn er det. Imellomtiden kan jo jeg friste dere med herlige doughnuts jeg bakte igr :) Jeg kjpte doughnutpannen min p et marked i Nazareth, da jeg var i Israel i juni. Et kupp siden det kostet bare 20 kr! Du kan f kjpt en slik form p kjkkenbutikker. Denne oppskriften er enkel og det tar ikke lang tid lage.

Oppskrift ca. 12 Doughnuts

9 dl Hvetemel

2 teskjeer Bakepulver

2 teskjeer Vaniljesukker

2 dl Skummet kulturmelk/kefir

1.5 dl Sukker

2 spiseskjeer smr smeltet

2 egg

1/2 teskjee salt

1. Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en bolle.

2. Tilsett kulturmelk, egg og smeltet smr. Bland godt med en mikser.

3. Deigen blir veldig sticky, anbefaler ha den i en sprytepose. Da sparer du deg selv for masse kliss!

4. Smr formen med smr. Fyll hver form ca.1/2 fulle. Stek p 200 grader i 8-10 min.

La doughnutsene avkjle i formen i noen minutter, fr du tar dem ut.

Vaniljeglasur:

4-5 dl Melis

1-2 spiseskjer melk

1 teskjee Vaniljesukker

Red Wilton konditorfarge

Hvite sprinkels

1. Bland melis, melk og vaniljesukker godt sammen i en bolle. Tilsett deretter konditorfarge. Om glasuren blir for ls eller for tykk. Tilsett mer eller mindre melis/melk. Dypp doughnutsene i glasuren og ha over hvite sprinkels.

Disse ble bare supergode! og ikke minst ser de s ste ut. Bak disse til en venn eller familen :)

Nyt sndagen kjre lesere,

Klem fra meg.

Scones med ntter

God sndagkveld

Idag hadde jeg lyst p noe godt til aftensmat, og da bestemte jeg meg for lage scones. Disse er rask mikse sammmen og smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget blbr syltety :) Disse er perfekte om en nsker noe annet til frokost, lunsj eller kveldsmat enn kjedelige brdskiver..Bake dere!! :)

Oppskrift ca. 8 stk scones

100 gram Meierismr romtemp.

1 dl Melk

4 dl Hvetemel

0.5 dl Sukker

2 teskjeer Bakepulver

Saften av 1 sitron

Skall av 1/2 appelsin

1 god neve Hasselntter

1 gode neve Valntter

1. Press saften ut av sitronen, og bland sammen med smr og appelsinskall. Bruk en mikser, eller kjkkenmaskin.

2. Bland mel, sukker og bakepulver godt sammen i en bolle. Jeg bruker blande det i litermlet, s slipper jeg enda mer oppvask.

3. Bland inn melblandingen sammen med melk i smrblandingen. Miks godt.

4. Tilsett nsket mengde med hakket ntter, jeg brukte en godt neve av hasselntter og valntter. Det er ogs godt bruke mandler, rosiner og annen trket frukt.

Fordel rren i cupcakeformer. Jeg brukte ca. 1 cookiescoop. Pensel med egg.Stek i ovenen p 200 grader – 15-20 min.

Server sammen med hjemmelaget syltety.

LOVE IV.

Tomatbrd

Hei fine mennesker,

Jeg har laget eltefritt brd for frste gang, eller no knead bread som det heter p engelsk. Hurra :) Det ble supergodt, og det beste er at det ikke trenger mye arbeid, men du m planlegge litt nr du skal lage det. Det tar 5 min rre sammen deigen, men den skal heve 15-20 timer, og deretter etterheve i 2 timer. Jeg synes dette brdet passer perfekt til helgefrokoster :) ingenting er som nybaktbrd til sndagsfrokost med familien vel? Prv det ut! Du kan ogs tilsette hva du vil i brdet som hvitlk, ntter, solsikkefr, ost, eller som jeg gjorde med soltrkede tomater.

Eltefritt Tomatbrd:

10 dl Hvetemel(du kan bruke andre meltyper ogs)

4 dl Lunket vann

1/4 ts Trrgjr

8-10 Soltrkende tomater i biter

1-2 spisekskjee God olivenolje

2 ts Salt

1. Bland hvetemel, salt og trrgjr sammen i en bolle.

2. Tilsett vann og rr sammen.

3. Hakk de soltrkende tomatene i biter, og tilsett i rren sammen med olje.

4. Ha plast over bollen, og la den heve i romtemperatur i ca. 15-20 timer.

5.Ha godt med hvetemel p et bakepapir, og "brett "brdet sammen med en slikkepott. Deigen er litt ls,men gjenta prossesen et par ganger. Ha bakebollen overdeigen, og la den heve ytterlig 2 timer.

Nr det er 30 min igjen av hevetiden, sett en ildfastform, eller gryte med lokk inn i ovnen p 250 grader.

Ta ut den kokvarme formen/gryten med lokk, og vipp brdet ned i formen. Bruk en slikkepotte skrap ned resten av brdet om det henger igjen p bakepapriet. Str tilslutt over litt mel. Stek i ovene i 30 min med lokk, og 15 min uten lokk.

Voila, du har et deilig nystekt brd.

Server brdet lunket sammen med meierismr og jarlsberg. mmm. Trenger ikke kjpe brd hos bakern, nr du kan lage enda bedre hjemme :)

Neste gang skal jeg lage brdet med hvitlkssmr. Hper alle vil prve lage dette til helge frokost!!

Lykke til.

Ingrid Victoria.

Appelsin og Sjokolade Kjeks

Hei dere,

Er det flere enn meg som synes appelsin og sjokolade smaker fortreffelig sammen? Min absloutt favoritt sjokolade. I denne oppskriften byttet jeg ut nesten all melk, men ferskpresset appelsin juice(nesten samme oppskrift som sjokolade og valntt scones) Dette skulle egentlig bli en slags scones, jeg formet ikke deigen s mye med hevtemel, dermed det flt utover slik at det ble en slags hvetekjeks.Resultat ble likevel veldig smakfult, anbefaler alle prve det ut :) mums!

Oppskrift ca. 8 stk

200 gram Hvetemel

1.5 teskjee Bakepulver

2 Spiseskjeer Sukker

100 gram Romtemperert smr

1 dl Ferskpresset appelsinjuice

0.5 dl Melk

100 gram Chocolatechips

Skallet av 1/2 Appelsin

1. Bland mel og bakepulver i en egen bolle.

2. Bland sammen smr, sukker, apppelsinjuice, melk og raspet appelsinskall i en egen bolle.

3. Tilsett melblandingen og miks videre.

4. Bland inn chocolate chips og mike videre.

5. Form kuler med en cookiescoop. Stek p 200 grader i ca. 15-18 min.

Server sammen med melk, eller kaffe. Disse er fine ha med i tursekken.

Herlig sjokolade. mmmm.

 

Legg gjerne en kommentar igjen, det setter jeg pris p.

IV.

Scones med valntter og chocolatechips

God Lrdag dere!

Stikker innom med et tips til deilig frokost, fr jeg drar p jobb som starter kl.08(yay). Scones passer perfekt til helgefrokosten. Scones har sitt opphavn fra Storbritannia hvor det kalles "quick bread" fordi det ikke trenger heve. Perfekt etter min mening. Dersom en vil ha en bedre frokost med et bakverk som ikke tar lang tid lage.Du kan tilsette dine favorittntter, frukt, eller sjokolade dersom man nsker det. Idag valgte jeg lage scones med valntter og chocolatechips. My favorite!

Oppskrift som gir 8-10 store scones:

200 g Hvetemel

200 g Sammalthvetemel

2 dl Melk

200 g Smr(romtemperert)

75 g Sukker

15 g Bakepulver

100 g Valntter

100 g Chocolatechips

Saft og skall av en kvart appelsin og sitron(skal bli en sitrusblanding)

Mandelskiver til pynt

1. Bland mel og bakepulver i en eltebolle.

2. Rr sukker, melk, smr og sitrussaften godt sammen.

3. Bland inn melblandingen.

4. Juster konsistensen til deigen om du trenger det. Deigen skal kunne st av seg selv.

5. Del i to emner, som igjen deles til fire slik at man fr tte deler. Jeg liker forme deigen som trekanter fr steking.

6. Pensle med melk og str mandelskiver over tilslutt.

7. Stektid: 17-20 min p 200 grader.

Serverte sconsene sammen med hjemmelaget jordbrsyltety(oppskrift kommer snart), smr og et kaldt glass melk.

Lykke til!

Love Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits