bakeverk

Blueberry weekend

Det bjunger av blåbær i skog og mark om dagen. Dere kan lage blåbærpai, scones eller muffins. Da jeg var mindre, pleide vi jentene i gaten å plukke blåbær sammen. Etterpå laget vi blåbærpai og spleiset på vaniljeis fra butikken. Gode minner! Søndag er en fin dag å ta seg en blåbærtur ute.

1. Oppskrift blåbærmuffins med crumble her.

2. Blåbærmuffins med hvitsjokolade her.

3. Smuldrepai med mandler og pistache her4. Blåbærscones herValentines sweets

På lørdag er det som vi alle vet valentines day- alle hjerters dag  I den anledningen har jeg har jeg laget en hjerteformet brownies og en cupcake med hvitsjokolade - selvfølgelig med en liten vri inspirert av valentines day. Kanskje noe å overraske din kjære med? Eller oppmuntre en singel venninne? Om du har kjæreste eller ei syns jeg likevel det er en hyggelig dag å feire, og gir oss enda en unnskyldning til å gjøre det lille ekstra for noen du er glad i. Overrask med en deilig frokost, middag eller kanskje noe bakeverk? En liten gave i form av parfyme, kinobilletter, middag ute, små lapper med kjærlighetserklæring, blomster eller et fint kort. Tanken som teller.

Vanilje cupcakes med lime: ca.12 stk
100 g smør mykt smør
1.5 dl sukker
2 store egg
1 ss vaniljeessens/vaniljesukker( fåes kjøpt på Meny/Cacas/kakebutikker etc.)
1 ts bakepulver
zest fra 1 lime
1.5 dl h-melk eller fløte
150 g chocolate chips (kan sløyfes)
3 dl mel

1. Pisk smør og sukker sammen til røren blir lett og fluffy
2. Tilsett et egg om gangen, pisk godt mellom hver gang (bruk slikkepott i kantene av bollen, slik at all røren blir pisket skikkelig)
3. Tilsett vaniljeessens
4. Sikt bakepulver og mel inn i røren
5. Tilsett melk/fløte og pisk videre
6. Tilsett chocolate chips, rør forsiktig videre med en slikkepott. Fordel røren med en iskremskje, en scoop i hver form
7. Stek på 200 grader i 12-16 min. Avkjøl videre på rist 

Frosting:
150 g smør
150g hvit sjokolade (varmes i vannbad eller mikro)
4-5 dl melis
1 skvett melk/fløte (etter behov)
3 spiseskjeer philadelphia ost
valgfri wilton konditorfarge
- roseblader: jeg tar av bladene fra en rose. Pensler så bladene med eggehvite og dypper i sukker. Lar dem så tørke til neste dag, før det brukes som pynt

1.
Pisk først smør, melis og kremosten sammen. Tilsett deretter den avkjølte hvite sjokoladen sammen med wilton konditorfarge.Videre tilsetter du melken etter behov. Frostingen skal være myk og luftig. Det gjelder å prøve seg fram på hvor mye melis og melk en skal ha, jo lengre du pisker jo luftigere blir røren.
Jeg pleier å sette frostingen i kjøleskapet i 5-10 min så den får avkjølt seg før jeg begynner å pynte cupcakesene.Sukret roseblader er en enkel og fin pynt. Jeg har sansen for delikate detaljer. 


Oppskrift Brownie: Form 30x20cm, hjerteform, eller stikk ut selv med egen form.
200 gram smør
300 gram kokesjokolade
400 gram sukker
1 teskje vaniljestrakt/sukker
5 egg
100 gram mel
40 gram kakao

1. Smelt smør og sjokoladen sammen i en kjele. Bruk en dyp kjele, hele oppskriften lager du i den. La blandingen bli lunken før du rører inn sukker og vaniljestrakt.
2. Bland inn egg en etter en. Visp godt mellom hvert egg
3. Vend inn mel og kakao. 
4. Rør inn appelsinzesten. Tilsett gjerne litt chili eller kanel om du ønsker mer smak. Nøtter og tørket frukt er også godt
5. Fyll i form 30x20 cm eller i porsjonsformer. 
Stek på 180 grader i 25 minutter. 

6.Avkjøl kaken før du tar deg en smaksprøve. Stikk ut hjerter med f.eks en pepperkakeform eller om du lager et stort hjerte. 


Håper dette kan være til inspirasjon! Lykke til, og happy valentines day 

Kanelbullens dag

I dag er det kanelbullens dag. Siden jeg er født i Sverige og bodd der i 6 år, feirer jeg den også. Hvorfor ikke gjøre det du også? Vi baker med svenskene. En slik dag er jo bare koselig. Gled dine nærmeste med ferske kanelboller. 

MIn beste kanelbolleoppskirft finner du her:http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169305_verdens_beste_kanelsn.html

God lørdag  

Mine beste epleoppskrifter

Den norske eplesesongen er allerede i gang. Har samlet noen av mine beste eple oppskrifter, som jeg deler med dere. Ingenting lukter så godt som bakst med eple, sukker og kanel. Ekte høststemning for meg. Server med vaniljeiskrem eller pisket krem. mmm. Løp og kjøp, eller plukk epler ute. 

1. Eplemuffins toppet med mandler. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166399_eplemuffins_fra_hagen.html


2. Smuldrepai med epler. Enkel og supergod. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166349_smuldrepai_med_epler.html

3. Fransk epleterte Tart Tatin oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410170595_tart_tatin_fransk_epl.html

4. Eplesnurrer. Epler er utrolig godt i gjærbakst. http://foodbyvictoria.blogg.no/1410166547_deilige_eplesnurrer.html5. Mini eplekaker med marengs. Oppskrift finner du her http://foodbyvictoria.blogg.no/1410167857_mini_eplekaker_med_ma.html

Håper oppskriftene faller i smak. Tips meg gjerne om en god epleoppskrift du vil dele med meg.

 Ingrid Victoria

Scones med banan og sjokolade

Scones er utrolig godt, og det beste er at det ikke tar lang tid å lage. Disse rører du sammen på under 30 minutter. Passer perfekt til både frokost og kvelds. Jeg er vel ikke den eneste som skal se på " den nye jenta " i kveld.  Inviter en vennine eller to og kos dere med deilig scones. 

Oppskrift banan og sjokolade scones ca. 8 stk:
3 dl hvetemel + mel til utbaking
1/2 dl sukker
1 teskjee bakepulver
100 gram mykt smør
1 stor banan(eller to små)
1 dl melk
100 gram sjokoladeknapper
1 egg til penslig og mandelflarn 

1. Rør sammen mel, sukker og bakepulver.

2. Ha i mykt smør. Her kan du kna smøret inn med hendene, eller med en kjøkkenmaskin.

3. Ha i most banan og melk. Bland til du får en fin deig.

4. Bland inn sjokoladeknappene.

5. Ha mel på kjøkkenbenken og form deigen til en avlang pølse. Trykk ned med hendene. 

6. Del deigen i 8 emner.

7. Pensle med egg og ha over mandelflarn, eller andre grovhakkede nøtter du liker. Stek på 180 grader i ca. 15- 20 minutter.

Nybakte herligheter. Jeg liker det best med mykt meierismør. Syltetøy er også godt å ha på. Mums. Ingrid Victoria

Brioche med sjokolade

Brioche er et fransk bakeverk som inneholder store mengder smør og egg. Noe som gjør det utrolig luftig og saftig. Luksus gjærdeig med andre ord. Jeg har tidligere laget en variant med skogsbær og vaniljekrem. I dag har jeg laget en variant med sjokolade inni. Yum! Her kan du bruke mørk, melke eller hvitsjokolade. Jeg laget halvparten med sjokolade og halvparten av deigen med skogsbær og vaniljekrem. Bollene er supre å fryse ned. Server med en god kopp kaffe :)

Hele framgangsmåten med deigen finner du her: http://foodbyvictoria.com/2014/04/02/brioche-med-skogsbaer-og-vaniljekrem/

Oppskrift Brioch med sjokolade:

1000 gram mel + til utbaking

50 gram gjær

25 gram salt

50 gram sukker

500 gram egg(ca. 8-9 stk)

1 dl vann

500 gram meierismør romtemp

Sjokoladeknapper. Brukte ca. 1 spiseskjee i hver. Kan godt sløyfes.

1.  Ha mel på kjøkkenbenken. Deigen er veldig fettete, og enkel å jobbe med. Del deigen i emner.

2. Trykk bollene flate og ha i sjokolade. Rull sammen som en bolle.

3. Hadde bollene mine i disse muffinsformene fra Wilton. Veldig fine. Du kan bruke briocheformer, eller bare lage boller. Etterhev i ca. 30 minutter.

4. Pensle med egg før steking. Stek på 180 grader i ca. 12-15 minutter. De skal være gylden på toppen.

Disse lukter himmelsk når de kommer ut fra ovnen.

Dryss litt melis over for en ekstra touch før servering :)

Disse er supre å fryse. Veldig fint å ha liggende når gjester kommer :)

Disse med vaniljekrem og skogsbær er også en vinner. Hva med å lage halvparten av hver? Det gjorde jeg.

Ønsker alle fine lesere en god helg :)

Ingrid Victoria

Taco boller

Det er fredag og langhelg for mange av dere. Jeg tenkte å dele oppskrift på tacoboller, før jeg stikker på seinvakt. Disse bollene er enkle å lage, og passer perfekt til lørdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grønnsalat til. Egner seg godt til frysing.

Tacoboller. ca. 20 stk:

Oppskrift deig: 

50 gram gjær

5 dl vann

3 spiseskjeer olivenolje

1000 gram hvetemel + til utbaking.

1 ts salt

1 ts sukker

1. Ha gjær, hvetemel, salt og sukker i en eltebolle. Bland sammen. Tilsett vannet i en stråle. Elt i ca. 10 min før du tilsetter olivenolje. Elt deretter i 5 min til, til deigen slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Imellomtiden kan du gjøre klart fyllet.

Tacofyll:

400 gram kjøttdeig, kylling, storfe ect.

1 pakke tacokrydder

1 rødløk

1 liten boks mais

2-3 never spinat

1 liten rødpaprika

1 boks tomatpure + 3 - 4 spiseskjeer ketchup, salt + pepper.

1 nevne basilikum

Ost

2. Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydderet. Tilsett deretter grønnsakene og bland godt sammen. Fyllet må avkjøles før det skal i deigen.

3. Kjevle ut deigen til 3-4 mm tykkelse.Jeg laget en rask tomatsaus til å smøre ut på bunnen. Bland sammen en liten boks tomatpure, sammen med ketchup, litt basilikum. Smak til med salt og pepper. Smør ut på bunnen.

4. Strø fyllet og ost over.

5. Rull sammen deigen og skjær i skiver. Ca 3 -4 cm tykkelse. La de etterheve i ca. 30 minutter.

6. Strø over ost og basilikum tilslutt. Stek på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Osten skal være gylden.

Disse er perfekte til lørdagskos, matpakke eller som nistemat. Jeg serverte mine med en deilig grønnsalat til. Egner seg godt til frysing.

Ønsker alle er fantastisk helg,

- Ingrid Victoria

Hjemmelaget lomper

For to uker siden ble jeg spurt om jeg kunne lage noen glutenfrie lomper til en event på jobb. Jeg tok utfordringen, selv om jeg egentlig ikke har bakt så mye glutenfritt. Jeg fant denne superenkle oppskriftet, og byttet ut melet med glutenfritt. Resultatet ble supergode lomper, som ser ut som ferdigkjøpte. Veldige gode på smak. Jeg har brukt potetmosmiks i lompene. Om du har ferdigekokte poteter til overs fra en middag, vet du hva du kan bruke dem til :) Jeg har laget lomper tre ganger på to uker. Gøy å lære noe nytt :) Nå blir det aldri mer kjøpelomper på meg. Fyll lompene med pølser, eller smør og sukker. Nam! Lykke til!!

Hjemmelaget lomper ca.12 stk:
2 pakker potetmos( jeg brukte mills). Du kan også bruke ferdigkokte poteter.
5 dl vann
1 teskjee salt
4-5 dl hevtemel/glutenfrittmel ++ til utbaking

1. Bland sammen potetmosmiksene, salt og vann. La det svelle noen minutter, før du vender inn melet. Form deigen til en rund bolle.

2. Kjvele deigen ut, så tynn som mulig. Husk å bruke en del mel på kjøkkenbenken,deigen kan sette seg fast. Jeg brukte et rundt plastlokk å trykket ut like store rundinger.

3. Legg lompene lagvis, med bakepapir imellom. Husk å dryss litt mel over. Da er det mye enklere når du skal steke.

4. Stek lompene i tørr stekepanne eller takke på middels varme. Snu lompene et par ganger, slik at de får lysebrune flekker på begge side.

5. Legg lompene oppå hverandre med et klede over, slik at de holder seg myke.

Her kan du imponerer med hjemmelaget lomper. Selvgjort er best :)

Jeg spiste lompene med pølse. Det er også veldig godt å fylle med smør og sukker. mmm, godt!

Disse egner seg godt til frysing. Frys i lag, som vist på bildene. Neste gang skal jeg prøve meg på en sunnere versjon, med søtpotet og speltmel. Hørtes det godt ut?

Happy Tuesday,

IV.

Jødisk Sabbatsbrød-Challah

Da jeg var 12 år bodde jeg 1 år i Israel med familen min. Hvor vi ofte feiret sabbat, med nettopp dette gode flette brødet. Israel er et utrolig flott land, med masse historie.

Hver fredag feirer jødene sabbat. Sabbatsmåltidet innledes med at velsignelsen over brødet leses, deretter brytes brødet opp,og  dyppes i salt, deles ut og spises. Etter tradisjonen benyttes 2 brød for å symbolisere at under vandringen i ørkenen i 40 år, fikk Israelsfolket dobbel porsjon manna på fredagen slik at de skulle slippe å samle manna på sabbaten.

Sabbatsbrødet er søt flettet loff, mange brød har 6 fletter, til sammen har de 2 brødene 12 fletter som symboliserer Israels 12 stammer. Der fikk dere historien om sabbatsbrødet. Håper mange av dere har lyst å prøve å lage dette? Oppskriften er enkel og brødet er supergodt. Jeg elsker å spise det med smør og et dryss havsalt. Lekkert å servere brødet når du venter mange gjester :)

Sabbatsbrød - Challah: 2 stk.(Oppskrift fra Monica Csango)

1 pakke tørrgjær

5 spiseskjeer honning

1 spiseskje sukker

3.5 dl lunket vann

4 egg

1 dl nøytral olje

1 kilo hvetemel

Sesamfrø til strø.

1. Bland honning, vann, gjær og sukker sammen. Bland godt sammen og sett til siden i ca. 10 min.

2. Etter 10 min, har ser den slik ut. Sukkeret gjør at gjæren hever seg.

3. Hell gjærblandingen i en bolle. Tilsett oljen og bland inn et og et egg. Visp godt. Deretter blander du inn melet. Jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til du har en glatt og fin deig.

4. Sett deigen til heving i ca. 1 time.

5. Når deigen er ferdig hevet. Ha litt mel på kjøkkenbenken og rull ut tre like lange pølser. Deigen er veldig lett og tøyelig å jobbe med.

6. Fest sammen på toppen og lag en flette.

7. To fine flettebrød. La dem etterheve på et varmt sted i 30 minutter. Jeg satt mine rett ved peisen.

7. Bland et egg med en skvett melk til pensling. Pensle brødene med eggeblandingen. Dryss deretter rikelig over med sesamfrø.

8. Stek på 180 grader i ca.30 min. Brødet skal ha en fin gylden farge.

Ferdig stekte sabbatsbrød. Lover god duft på kjøkkenet.

Flott brød og servere gjester.

Ha på godt med meierismør og dryss over litt havsalt. Supergodt.

Brødet er ypperlige å riste dagen etterpå.

Ønsker alle en fin fredag,

Shabbat shalom IV.

Luksus scones med blåbær og hvit sjokolade

Det er snart helg og jeg har tenk å dele denne deilige scones oppskriften med dere. Luksus scones proppet med hvit sjokolade og masse blåbær. Perfekte til helgefrokost eller når en har lyst å unne seg noe ekstra godt. Det beste er at disse kan du lage og steke med en gang. Stå opp 30 min enn de andre i heimen i helgen, og overrask med disse godbitene :)I morgen skal jeg prøve med på hjemmelaget pasta. Om det går bra, kommer oppskrift selvfølgelig her på bloggen :) Legg gjerne igjen en kommentar, da blir jeg glad.

Oppskrift Blåbærscones ca. 8 stk:
300 gram hvetemel
1.5 dl melk
100 gram mykt smør
50 gram sukker
1 teskjeer bakepulver
1 appelsin saft + skall
100 gram blåbær
50 gram  hvit sjokolade

1. Miks smør, sukker og appelsinskall sammen i en bolle.

2. Tilsett melk, appelsinsaft, hvetemel og bakepulver. Bland godt sammen.

Deigen skal være litt klissete.

3. Tilsett blåbær og hvitsjokolade. Vend inn forsiktig med en slikkepott, hvis ikke har du en blå deig in any minute.

4. Jeg bruker en cookiescoop, til å lage boller med. Steker sconesene i muffinsbrett. Du kan også forme deigen rundt, og skjære i rektangler. Husk å ha mel på kjøkkenbenken.

5. Stek på 180 grader i 15-20 min.

Dryss litt melis over disse nybakte herlighetene.

Server med et glass melk og meierismør. Ekte frokostglede.

Nyt helgen,

Love IV.

Victorias Julekake

Hurra for 1 desember. Jeg gleder meg masse til jul, i dag er det også 14 dager til jeg har juleferie. Årets kosligste måned står for tur, hva med å lage deilig julekake? Denne deigen kaldhevet jeg over natten. Neste morgen kan du bake ut smakfulle julebrød. Passer perfekt til frokost, lunsj og aftens. Du trenger selvsagt ikke å kaldheve, om du skal bake samme dag. Da hever du deigen til dobbelstørrelse. Jeg har ikke sukat i denne deigen, siden det er ikke så populært hos meg. Tilsett gjerne det i deigen, om du liker det :)

Dette er faktisk første gang jeg lager julekake. Det er det vanligvis mamma som gjør hjemme hos oss. Nå som jeg har blitt voksen, og flyttet hjemmefra. Lager jeg ting jeg ikke har laget før. Nye tradisjoner. Det er jo hyggelig for foreldre, når barna er med å bidra å lager julemat og kaker. Eller hva? Hjemmelaget er så klart best.

Oppskrift Victorias Julekake - 1 stor brødform:

500 gram hvetemel + mel til utbaking

1.5 teskjee havsalt

2 teskjee malt kardemomme

1 dl sukker

25 g fersk gjær (søt type)

1 egg

3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)

75 g smør, romtemperert og i biter

100 - 150 gram rosiner

Sukat

Egg til pensling

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bolle. Smuldre gjærene med hendene. Start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.

2. Tilsett deretter egget.

3. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle, mens maskinen går på lav hastighet. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret.

4. Tilsett smøret i terninger og rosiner. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før.  La den elte i ca. 10 minutter til.

5. Ha plast over bollen, og la den heve til neste dag i kjøleskapet. Du kan også la deigen kaldheve i brødformen.

1. Ferdig kaldhevet bolledeig. Utrolig greit, er bare å stå opp, å bake ut.

2. Form deigen etter brødformen du bruker.

4. Ha bakepapir i formen, og la deigen etterheve i 30 min.

5. Pensle brødet med egg. Stek brødet på 180 grader i ca. 35-40 min. 10 minutter før du tar ut julebrødet, kan du pensle brødet med enda et lag med  egg, for ekstra glans. 

La brødet avkjøle på rist.

Min favoritt, er å spise julebrødet med smør og brunost.

Pakk inn i brødet med julebånd. Gi til noen du er glad i.

God første søndag i advent :)

Nyt dagen,

IV.

Smakfulle kardemommesnurrer

I dag er det deilige kardemommesnurrer som står på menyen. Jeg har hatt fri, og kost med med bakedag på kjøkkenet. Jeg har også prøvd kaldhevet bolledeig for første gang, og det ble et vellykket resultat. Jeg laget deigen i går kveld, og bakte dem ut i dag. Et supert alternativ, hvor du slipper å vente på at deigen skal heve. Hurra, det liker vi. Hva med å lage disse til farsdags frokosten? Lag deigen lørdagkveld, og kos dere med fersk gjærbakst på farsdagen. Boller og kaffe liker enhver far :)

Oppskrift ca. 10-12 store kardemommesnurrer:

500 gram hvetemel + mel til utbaking

1.5 teskjee havsalt

2 teskjee malt kardemomme

1 dl sukker

25 g fersk gjær (søt type)

1 egg

3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)

75 g smør, romtemperert og i biter

Egg til pensling

Malt kardemomme, sukker og mykt smør til fyll

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bolle. Smuldre gjærene med hendene. Start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.

2. Tilsett deretter egget.

3. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle, mens maskinen går på lav hastighet. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret.

4. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før.  La den elte i ca. 10 minutter til.

5. Ha plast over bollen, og la den heve til neste dag i kjøleskapet.

6. Ha deigen ut på en melete bord

7. Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha på godt med mykt smør, kardemomme og sukker på halvparten av deigen. Brett den andre halvsiden over.

8. Del deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden. Lag knuter. Denne filmen kan hjelpe. http://www.youtube.com/watch?v=kfukCv9F368

9. Legg snurrene på bakepapir. Pensle med egg og strø over perlesukker.

10. Stek på 200 grader i 10-15 min. De skal være gyldene på toppen.

IMG_0555

Nybakte gjærbakst lukter himmelsk.

IMG_0566

Det beste jeg vet, er å spise nybakte boller med et glass iskaldt melk. Lykke! Må prøves.

Ønsker alle en flott helg :)

Love IV.

Homemade bagels

Da vi bodde i USA spiste vi ofte ristet bagels med kremost. Noe av det beste i verden, spør du meg.Da jeg tittet innom hobbykokken fikk jeg flashback på min bagelstid i Boston. Jeg ble inspirert av denne enkle og gode oppskriften. Nå har jeg spist bagels med kremost, 2 dager på rad. Lykke. Dette er en oppskrift alle får til og er superenkel. Nøkkelen er å mulittask når du baker gjærbakst. Denne deigen trenger å heve 60 min, ta deg en løpetur i mellomtiden. Det gjorde jeg. Eller gjør noe annet du må gjøre. Vinn vinn uansett :) Disse bagelsene må du bake til frokost, kvelds eller aftens :) Du vil ikke angre!

Bagels ca. 12 stk:
500 gram hevtemel + utbaking
20 gram fersk gjær
2 spiseskjeer sukker
1 1/2 teskjee salt
1 teskjee honning
4 dl vann
Svarte og hvite sesamfrø til topping

1. Blad mel, gjær, sukker, salt og honning i en bakebolle. Elt i bakemaskin. Du kan også gjøre det for hånd. Tilsett vannet i en stråle. Elt i ca. 10 min til deigen slipper bollen.

2. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 60 min.

3. Ha godt med mel på kjøkkenbeken. Kjevle deigen ut, men ikke flat, den skal være ganske tykk.

4. Bruk en doughnut cutter( 29 kr på kitchen) å stikk ut. Du kan også bruke stor og liten utsikker, eller lag boller og bruke tommelen til å lage lage runding.

5. La dem hvile på bakepapir i ca. 10 minutter.

6. Kok opp vann og dypp bagelene nede. La de koke til de flyter opp 1- 2 minutter. Bruk en hullsleiv.

7. La dem renne av.

8. Pensle dem med egg og dryss over sesamfrø. Jeg har brukte hvite og svarte sesamfrø. Valmuefrø er også godt å bruke.

9. Stek på 220 grader i ca. 20 min. 

Fine bagels.

10. La dem avkjøle på rist.

Min favoritt er å rise dem, og ha på myk kremost. Yumminess.

Det er også godt å lage en bagel sandwich. Jeg ristet dem, og hadde på kremost, spinat, avokado og skinke. En perfekt kombinasjon. Gårsdagens søndagsfrokost.

Server med et stort glass ferskpresset juice. Trenger ikke å dra på bagels and juice lengre :)

Lag en dobbel oppskrift, og frys ned. Perfekt til frokost, lunsj og aftens. Lag din beste bagel sandwich.

Neste gang skal jeg bake med grovere mel. Oppskrift kommer!

Lag bagels dere :)

IV.

Scones med appelsin og mandler

Scones er supert både til aftens og frokost, og det beste er at deigen ikke trenger å heve. Raskt og enkelt. Jeg har tidligere laget scones med valnøtter og sjokolade(prøv dem). Dagens scones er laget med deilig appelsin og mandler. En herlig kombinasjon. Disse herlighetene er ferdig på 40 min, og nytes med deilig pålegg. Min favoritt er med meierismør og hjemmelaget jordbærsyltetøy. Prøv det du også :) God torsdag til alle lesere. Setter pris på en kommentar eller to.

Oppskrift Scones ca. 8 stk:
300 gram hvetemel
1.5 dl melk
100 gram mykt smør
50 gram sukker
1 teskjeer bakepulver
1 appelsin saft + skall
mandlelflarn til topping

1. Miks smør, sukker, melk, appelsinsaft og skall sammen i en bolle.

2. Bland mel og bakepulver sammen i en skål.

3. Tilsett melblandinge og bland til du får en fin deig.

4. Ha mel på kjøkkenbenken. Press deigen rundt og flat.

5. Skjær 8 like store deler, akkurat som en pizzadeig. Du kan også lage boller om du foretrekker det.

6. Pensl dem med egg, og ha godt på med mandlelflarn. Stek på 200 grader i ca. 15. 20 min.

Luftige og deilige scones.

Server med godt smør, hjemmelaget syltetøy og brunost. Mmm. En sjokoladebit til kaffen er heller ikke feil.

Luksus boller med bringebær og hvit sjokolade

Lukus boller til helgen, slår ikke feil. Det var bringebær på tilbud, og jeg har lenge hatt lyst til å prøve denne kombinasjonen i boller. Resultatet ble himmelsk! Deilig hvit sjokolade fra Belgia, sammen med syrlige bringebær. Yum. Det er helg og lov til å unne seg litt ekstra luksus. Oppskriften er min favoritt bolledeig fra Åpent bakeri. Del oppskriften i to og lag halve med bringebær og hvitsjokolade, og andre halvdel med kanelsnurrer. Eller hveteboller. Inviter venner på bollefest i helgen :)

Bringebærboller med hvit sjokolade i form: ca. 1 form(halve oppskriften). Lag en langpanne, eller del deigen i to og lag kanelsnurrer/hveteboller.

1 kg hvetemel + mel til utbaking.

3 ts havsalt

4 ts malt kardemomme

2 dl sukker

50 g fersk gjær (søt type)

1 egg

6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)

150 g smør, romtemperert og i biter

120 gram ferske bringebær

100 gram hvit sjokolade

Egg til pensling

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bolle. Smuldre gjærene med hendene. Start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.

2. Tilsett deretter egget.

3. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle, mens maskinen går på lav hastighet. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret.

4. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før.  La den elte i ca. 10 minutter til.

Deigen skal være glatt og smidig. Ha plast/kjøkkenhåndkle over å la den heve i 1 time. Deigen skal være dobbelt størrelse.

5. Ha deigen ut på en melete bord. Denne deigen er utrolig lett å jobbe med. Luftig og god. Ha godt med mel til utbakingen.

6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha på godt med mykt smør. Dryss bringebær og hvit sjokolade over.

Yumminess!!! Her er det lov å ta seg en liten smakebit.

7. Rull den til en pølse og skjær i 2-3 cm skiver.

8. Legg ni boller i en firkanten form. Eller i en liten langpanne, eller rund kakeform. Mange ideer her.

La dem etterheve i 30 min på kjøkkenbenken. Sett oven på 200 grader i mellomtiden.

9. Penlse med egg. Ha over litt perlesukker, om du har liggende.  Stek på 200 grader i 30-40 min. Du skal ha en god farge på toppen. Ha over folie, om du ser at den begynner å bli brent. Boller som er rå, er ikke godt.

Avkjøl i form, ha deretter over på rist.

Deilig gjærbakst.

Server med en kopp kaffe, eller et glass kaldt melk. Mmm, det beste som finnes. Ingenting slår fersk gjærbakst, spør du meg.

Bruk gjerne andre bær som solbær og bjørnebær. Revet eple og pære er også kjempegodt. Oppskrift på eplesnurrer finner du her http://foodbyvictoria.com/2013/09/06/eplesnurrer/.

Bryt bollen i biter.

Bak boller, det er helg :)

IV.

Foccacia med soltørket tomater og rosmarin

Det er helg og en perfekt dag for å lage deilige brødbakst. Denne foccaciaen krever litt planlegging, men til gjengjeld for du et utrolig godt brød og en herlig smaksopplevelse. Deilig hjemmelaget bakeverk bakes med tolmodighet og kjærlighet. Jeg selv satt fordeigen fredagkveld. Dagen etterpå bakte jeg den ut. Deigen krever litt heving. I mellomtiden kan du lørdagshandle, gjøre husarbeid eller bare slappe av, i mens deigen godgjør seg på benken. Skjær den i biter å server med ulike dipper. Jeg hadde aioli, tomat og basilikumspesto. Har du rester igjen til neste dag, kan du lage en deilig sandwich å ha med på søndagstur i marken. Her skyter jeg ut mange gode forslag til dere. Topp den med den toppingen du liker best. Løk, tomat, oliven og deilige urter er gode alternativer. Oppskriften er åpent bakeri basert. Har du ikke prøvd å lage hjemmelaget foccacica? Gjør det nå :)

Dag 1:
750 gram hevtemel
6 dl lunket vann

Dag 2:

20 gram fersk gjær
2 teskjeer maldon havsalt
1. 5 dl olivenolje til pensling av panne + topping
Frisk rosmarin og maldonsalt
1 pakke soltørkede tomater

1. Sett en autolyse( I bakesammenheng handler det om at vi ønsker å sette igang en nedbrytningsprossess i deigen. Vannet for tid til å trekke ordentlig inn i melet) kvelden før du skal bake foccaica. Da blander du mel og vann sammen med en sleiv. Dekk bollen til med plast/klede.

2. Dagen etter tilsetter du gjæren og lar den elte inn. Du kan gjøre dette for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Ca. 5- 8 minutter til gjæren er godt blandet inn. Tilsette deretter saltet og elter videre i 5-6 minutter.

3. Tilsett soltørkettomater, eller oliven eller noe annet godt du liker. La deigen heve til dobbelt størrelse, Tar ca. 1.5-2 timer. 

4.  Ha en liten langpanneform(20x40 cm) pensle godt med olivenolje. Bre deigen utoverformen. Ha gjerne litt mel på hendene,når du gjør dette. Deigen er klissete.

5. Lag huller med fingrene. Dryss over godt med olivenolje og havsalt(jeg bruker maldon) Dryss over frisk rosmarin. Du kan også bruke tørket.

La den heve på benken i ca. 1 -1.5 time. 

6. Sett ovnen på 250 grader. Når du setter brødet inn i ovnen, skrur du ned til 200 grader og steker brødet i 25-30 minutter.Det skal være gyldent og sprøtt på toppen.

Lover dette er verdt all planleggingen. Den beste brødet er det du lager selv. Bakt med ekte kjærlighet.

La det hvile til det er lunket. Deilig duft på kjøkkenet.

Ha det på rist før du skjærer det i biter.

Server som tilbehør til middag/lunsj eller tapas. Du kan også lage en egen krydderolje å dyppe det i. Deilig!

Ønsker alle mine lesere en herlig fredag!

Love, IV.

Bygg og speltrundstykker

De av dere som har lest bloggen min en stund, vet at jeg er veldig glad i å bake eltefritt. Det er så enkelt og godt. Lag deigen kvelden før, og så har du deilige rundstykker neste morgen. Noe av det beste jeg vet om, er å ha en lang frokost på morgningen. Sjekke mail og aviser og drikke kaffe. Du kan også sette deigen før du drar på jobb, så har du deilige rundstykker til kvelds. Jeg har brukt to grove meltyper. Bland de meltypene du liker best. Jeg ser at det er mange som er innom bloggen for tiden. Blir glad for en kommentar eller to, om det er ønsker for oppskrifter eller noe dere vil jeg skal skrive om :)

Eltefri bygg og speltrundtsykker ca.10 stk:
200 gram speltmel
200 gram byggmel
1/2 teskje  tørrgjær
2 teskjeer salt
3 dl vann

1. Bland sammen gjær, spelt og byggmel. Tilsett vann og bland sammen med en slikkepott.

2. Ha plast over og la det heve i 10-18 timer. 

3. Da deigen er ferdig hevet. Ha godt med mel på kjøkkenbenken. Deigen er veldig klissete, så ha godt med mel på hendene. Rull den til en lang pølse.

4. Kutt i emner. La dem etterheve i 30 min. Sett ovenen på 250-300 grader med stekebrett/pizzastein i ovnen. Brettet skal være glovarmt når du legger på rundstykkene.

4. Stek på 220 grader i 15- 20 min. Pensle med olivenolje. Dryss gjerne over solskikkefrø og gresskarkjerner om du har liggende. Sesamfrø/valmuefrø er også godt.

Deretter kan du server nybakte rundstykker til frokosten. J

Jeg synes det er ekstra godt å smøre på meierismør og godt pålegg. mmm.

Jeg har også laget winerdeig for første gang. Resultatet ble supergode croissanter og pain au chocolat. Anbefaler å bruke en kjevlemaskin, det gjorde jeg. Mums til kaffen.

Legg gjerne igjen en kommentar, om det er noe du vil at jeg skal blogge om :)

Ingrid Victoria.

Deilige eplesnurrer

Da jeg hadde friår etter vidergående. Jobbet jeg på Åpent bakeri damplassen her i Oslo. Verdens beste bakeri! Alle som kommer til Oslo må ta turen dit. De har de deiligste brød og bakevarer. Det er derfor i dag at jeg bruker deres oppskrift på kanelsnurrer. Jeg har tilsatt revet epler fra hagen. Nå som det er eplesesong, måtte jeg prøve det. Resultatet var himmelsk. Eple, kanel, sukker, smør i deilig gjærbakst. Lag disse å ta med på tur i det herlige været ute. Eller om du er for lat til å bake, ta turen til Åpent bakeri. Sjokoladeboller, kanelsnurrer og franskt landbrød er noe jeg anbefaler å prøve :) Mums!

Oppskrift ca. 20 store eplesnurrer

1 kg hvetemel

3 ts havsalt

4 ts malt kardemomme

2 dl sukker

50 g fersk gjær (søt type)

1 egg

6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)

150 g smør, romtemperert og i biter

4 epler revet

Egg til pensling

Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær i en bolle. Smuldre gjærene med hendene. Start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok.

2. Tilsett deretter egget.

3. Tilsett den lunkende melken i en tynn stråle, mens maskinen går på lav hastighet. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret.

4. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før.  La den elte i ca. 10 minutter til.

Deigen skal være glatt og smidig. Ha plast/kjøkkenhåndkle over å la den heve i 1 time. Deigen skal være dobbelt størrelse.

5. Ha deigen ut på en melete bord. 

Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Ha på godt med mykt smør.

6. Skyll, skrell og rasp eplene. De blir brune med engang, men det gjør ingenting.

Dryss over revet eple.

Ha over godt med kanel og sukker.

7. Brett den ene langsiden mot midten, og den andre siden over. Slik at du har brettet deigen i tre lag på langsiden.

8. Del deigen i strimler ca. 3-4 cm i bredden.

Snurr sammen på langs.

Deretter bretter du en knute. Dette tar litt øvning. Jeg er ikke verdensmester enda selv, men det har kommet seg en god del siden sist jeg prøvde.

9. La dem etterheve i ca. 30 minutter på bakepapir.

Pensle eplesnurrene med egg. Strø gjerne over litt svenskt perlesukker om du har det liggende.  Stek på 230 grader i ca. 10-15 min. De skal være gyldende.

Deilig og nystekte eplesnurrer. Det må jo være det beste i hele verden? :)

Avkjø på rist.

Har du noen til overs kan du alltids overraske en nabo.

Jeg liker mine lunke med et glass iskaldt melk. Lykke!!

Jeg har jobbhelg denne helgen. Til dere som har fri, bak boller med familien :) Skriv gjerne en linje til meg, om dere prøver disse.

God helg,

IV.

Eplemuffins fra hagen

Ingenting slår nystekte bakevarer fra kjøkkenet. Himmelsk duft! Jeg slår til med enda en eple oppskrift til dere. Ut å plukk er alt jeg kan si.  Er så masse godt som kan lages. Disse muffinsene er raske. Lag dem etter middag og nyt foran tven med lys og pledd.

Er supert å bake sammen med barn/søsken/venner. Jeg er utrolig takknemlig for at mamma lot meg og mine søstre få slå oss løs på kjøkkenet når vi var små. Betingelsen var at alt var strøkent etterpå. Har lært masse av det og er bare gode minner. Da jeg bodde hjemme, pleide jeg ofte å bake med mine småsøstre. Forkler og god steming!

Eplemuffins ca. 12 stk

100 gram sukker

150 gram smør

2 egg

1 teskjee vaniljesukker

1 teskjee bakepulver

150 gram mel

3 spiseskjeer rømme

0. 5 desiliter melk

4-5 epler( små norske epler, eller 2 store)i biter, blandes med 2 spiseskjeer kanel og 2 spiseskjeer sukker.

1 neve mandelflak eller andre hakkede nøtter.

1.  Sett ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker hvitt.

2. Tilsett et egg om gangen. Pass på å bruke en slikkepott i kantene, slik at du får pisket alt like mye.

3. Bland hvetemel, bakepulver, vaniljesukker i en bolle. Sikt det inn i røren. Vend deretter inn rømmen og melken. Pisk godt.

4. Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker 1 scoop.

5. Vask, skrell og kutt eplenene i små biter. Bland sammen med kanel og sukker.

Press eplebitene ned i hver muffinsform.

Jeg hadde noen pairester til overs som jeg strødde over, sammen med mandelflak. Bruk gjerne andre nøtter eller havregryn å strø over.

Stek på 180 grader i ca. 25- 30 min. Bruk en kakepinne/trepinne for å se at muffinsen er gjennomstekt.

Herlige ferdigstekte eplemuffins.

Disse er fine å fryse ned og ta med på tur i marken. Eller kanskje ta med på skolen og dele med venner.

Server med et melisdryss over, eller en glatt med krem om du har :)

God tirsdag til dere!

Klem fra meg.

Focaccia med soltørkede tomater og timian

Et lekkert og godt brød liker alle. Jeg laget dette gode brødet som tilbehør til grillmaten. Brødet lages av seg selv, og ble en hit blandt middagsgjestene mine. Fylte brødet med soltørkede tomater og timian. Resultatet ble et meget godt. Har du hjemmelaget aioli og pesto til, kan du regne med at alt blir spist opp :)

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(22×32) eller rund form(24 cm):
400 gram hvetemel
1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt
1/2 tørrgjær
3.6 dl vann
1/2 pakke soltørkede tomater fra Bama.
Maldonsalt, frisk timian og god olivenolje.

1. Før du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.

Tilsett vann og hakket soltørkede tomater.

2. Bland alt godt sammen med en slikkepott. Ha plast over. La den heve i 10-15 timer på kjøkkenbenken.

3. Når den er ferdig hevet ser den slik ut. Fult av små luftbobler. Sett stekeovnen på 240 grader, og sett inn formen samtidig. Jeg brukte en rund paiform idag.

4. Når ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme formen, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel på fingrene, og dra den utover til kantene. Pass på så du ikke brenner deg.

Dryss over timian, olivenolje og havsalt. Trykk ned hull med fingrene slik at olivenoljen får spred seg.

5. Stek på 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal være gylden.

Dette nystekte brødet lukter himmelsk.

Hjemmelaget brød er noe av det beste som finnes, spør du meg :) Eltefritt er superenkelt å lage, og er noe alle kan lykkes med.

La brødet avkjøle på rist, før servering.

Server sammen med en god salat, og en god middagsrett.

Er kjempegodt å servere med hjemmelaget pesto(oppskrift kommer til uken) :)

Håper det smaker :)

IV.

Franske makroner

Jeg er i det franske hjørnet om dagen. Har fått skikkelig dilla på å lage franske makroner. Etter å ha feilet to, tre ganger har jeg endelig begynt å få det til. Ingenting er gøyere enn det! Ikke nok med at de er supersøte å se på, smaker de også himmelsk! :)

Et par tips når du skal lage franske makroner:

Eggehvitene må være romtemperert. De skal helst ha ligget ute et døgn.

Miks marengsen på middel hastighet, slik at du får jevne bobler.

Brukt finmalt mandelmel for glattest overflate

Stek med to bakeplater

Alle mål må være nøyaktig. Ikke et gram over, eller under.

Kjøp en makronmatte, får du alle like store. Fåes kjøpt på kjøkkenbutikker for 199 kr.

Oppskrift 30 stk:

130 gram finmalt mandelmel

170 gram melis

100 gram eggehvite

80 gram sukker

1. Bland mandelmel og melis sammen i en bolle. Sikt det 2-3 ganger slik at du får vekk alle klumper.

2. Pisk eggehvitene på middelshastighet til de er stive.

Ha deretter i sukkeret og valgfri konditorfarge. Miks 2-3 minutter til du får en skinnende marengs.

3. Vend inn mandelblandinge, og rør med slikkepott. Rør med et fast grep til alt er blandet godt.

4. Ha røren i spørytepose med tipp, og sprøyt ut i sirklene. Har du ikke makronmatte, kan du fint bruke en femkroning og tegne sirkler med.

La dem tørke i 30-60 min på kjøkkenbenken. 

Stek på 150 grader i 14 minutter.

Jeg fylte de rosa/fersken makronene med sjokoladekrem, og de gule med sitronkrem. Fargene er så fine sammen, nå som det er sommer. Skikkelige sommer makroner :)

Sjokoladekrem:

100 gram sjokolade

1/2 dl fløte

1 stor spiseskjee smør

1. Smelt sjokoladen og fløten på svak varme. Rør deretter inn smøret. Bruk en stavmikser for å få en glatt konsistens. Ha i sprøytepose, og la den avkjøles i kjøleskapet.

Fyll makronene med kremen på en bunn, og ha den andre oppå.

Sitronkrem:

1 egg

Skall fra en sitron

40 gram sitronsaft

50 gram sukker

35 gram smør(ca, en stor spiseskjee)

1. Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca. 1  min i en kasserolle. Rør godt. Avkjøl blandingen. Tilsett deretter smøret. Bruk en mikser for å sitronkremen glatt og fin. Ha den i en sprøytepose.

Makronene smaker best etter de har fått satt seg litt i kjøleskapet. De må ikke være i kjøleskapet mer enn 12 timer, for da blir de myke. Ha de heller i en boks og frys ned. De tiner veldig fort.

Velg en fin eske om du har tenkt å gi dem vekk, eller bare kose deg med dem selv :)

Perfekte venninegave :) Alle blir glade av å få en slik eske levert på døren.

Håper noen blir fristet til å prøve? :)

God fredag!

IV.

Eltefritt foccacia med frisk rosmarin

Å bake eltefritt har har blitt min nye favoritt bakemetode. Jeg skal ærlig innrømme at gjærbakts ikke er min favoritt, når det kommer til baking. Etter jeg fikk øyne opp for denne metoden, har alt blitt mye gøyere. Deigen lager jeg kvelden før jeg skal legge meg, tar typ 2 min røre sammen. Deigen skal heve i 12-18 timer, så neste dag kan du bake supergod foccacia til lunsj eller middag :)

Eltefritt foccacia til en liten langpanne(22x32):

400 gram hvetemel

1. 1/2 teskjee havsalt/vanlig salt

1/2 tørrgjær

3.6 dl vann

Maldonsalt, frisk rosmarin og god olivenolje.

1. Før du legger deg. Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle.

2. Tilsett vann, og bland sammen.

Jeg bruker en slikkepott.

3. Ha plast over, og la det heve i 12-18 timer.

4. Når deigen er ferdig hevet, ser den slik ut. Fult av små luftbobler. Sett stekeovnen på 240 grader, og sett inn formen samtidig.

Rør lett med en slikkepott.

5. Når ovnen er ferdig varmet. Ta ut den varme langpanne, og ha i olivenolje i bunnen. Hell over deigen, og bre den utover. Du kan gjerne ha litt mel på fingrene, og dra den utover til kantene. Pass på så du ikke brenner deg.

6. Ha godt med olivenolje over, maldonsalt og frisk timian. Kiwi har denne uken alle urter for 15 kr. Halvpris,løp å kjøp!

7. Stek på 240 grader i ca. 20 min. Foccaiaen skal være gylden.

Ferdigstekt, og det lukter himmelsk.

Avkjøl foccacia på rist.

Skjær opp i biter, og nyt sammen med spekemat, frisk salat eller pesto/aioli. Supergodt! Skal du ha mange på besøk, vil jeg anbefale å doble oppskriften og bruke en større form. Det er også godt å ha på oliven eller soltørkede tomater.

Enjoy,

IV.

14.05.2013

 

 

 

Pizza med timian

God kveld fine lesere,

Jeg elsker helgefølelsen. Gjør ikke dere? Jeg bruker alltid å handle inn til helgen fredag/lørdag. Da kjøper jeg inn ekstra god mat og drikke, og lager masse god mat. Det beste :)  Jeg bruker å spise meget sunt  og trene i ukedagene. Heller bruke helgen til å skeie ut.

I dag laget jeg pizzadeig tilsatt med min favoritt urte timian. Ble utrolig smakfult. Jeg bruker å tilsette rømme, fetaost, urter, hvitløksolje alt hva jeg har hjemme. Det gir ekstra smak og fyldighet. Prøv noe nytt i din pizzadeig :)

Oppskrift pizzadeig: 1 stor eller 2 små.

3-4 dl hvetemel

2 dl vann

25 g pizzagjær (fra idun)

3 ss god olivenolje

1 ts salt

1 god neve fersk timian

1. Rør gjær og lunket vann sammen

2. Tilsett mel (om røren er klissete må du tilsette litt ekstra)

3. Tilsett olje og salt og timian.

4. Elt deigen for hånd på hardt underlag i ca.10-15 min. Jeg bruker å slå deigen mot bordflaten, for å få ut all luft før heving.

5. Hev deigen til dobbel størrelse.

Enkel tomatsaus:

1 løk finhakket

4 fedd revet hvitløk

1 bokser hermetisk tomat

1 boks tomatpure

en god neve timian/basilikum

smak til med salt og pepper og olivenolje.

1. Jeg kjørte alt i en bolle med stavmikser. Slik at det ble en passe tykk tomatsaus. Har du ikke stavmikser, kan du fint røe det for hånd, bare pass på å finhakk skikkelig.

Jeg bakte denne pizzaen på steinovnsplate. Har du en steinovnsplate, pass på å legge den inn kald ovn, slik at det blir skikkelig oppvarmet. Kjevl pizzadeigen tynn. Ta ut steinovsplaten, og legg deigen på den. Legg deretter på fyllet. I dag brukte jeg karbonadekjøttdeig krydret med litt tacokrydder. Revet jarlsberg, skivet tomat og løk. En pizza som faller i smak hos store og små. Alle liker jo tacokjøtt :)

Stek på 250 grader i 10-15 min. Det kommer selvsagt an på størrelse, hvor lang tid.

Server sammen med en frisk salat og urte/hvitløksdresssing. Garantert suksses!

Prøve denne til lørdagskvelden? Legg gjerne igjen en kommentar :)

IV.

Doughnuts

God søndagkveld,

Idag har jeg laget supergode vanilje doughnuts. Glasert med både hvit og mørk sjokolade, toppet med fargerike sprinkels. Supersøte og ikke minst gode. Disse skal jeg lage mange ganger framover. Kanskje du også? :)

Vanilje doughnuts ca.20 stk:

50 gram fersk gjær

10 dl hvetemel

8 spiseskjeer sukker

1 spiseskjee vaniljesukker

4 spiseskjeer vaniljepuddingpulver(kan sløyfes)

3.5 dl melk

3 egg

100 gram smeltet smør

1. Varm opp melken til den er lunken. Tilsett gjæren sammen med to spiseskjeer sukker. Rør til det er skikkelig oppløst.

2. Ha smeltet smør, hvetemel, sukker, vaniljesukker, egg og vaniljepuddingpulver i en eltebolle. Hell over gjærblandingen. Elt deigen. Den er ferdig når den slipper kantene. Om du ikke har en eltemaskin, kan du fin gjøre det for hånd.

3. Legg deigen i en bolle smurt med smør, og la den heve til dobbel størrelse.

4. Når deigen er ferdig hevet skjelv den ut. Deigen skal være ganske tykk. Trykk deretter ut rundinger. Jeg kjøpte denne fine doughnut cutter av merket inhouse, for bare 29 kr på kitchen. Anbefaler å bruke en slik, ellers så kan man bruke en stor og en liten utstikker. Passer sikkert fint å bruke en smultering cutter også, bare da blir de litt mindre.

La dem heve i ca. 30-40 min.

5. Kok opp matolje i en liten kjele. Ha doughnuten på en hullsleiv, og stek den gylden. Ca. 1 min på hver side.

La de renne av seg på papir, før du legger dem på rist.

Jeg glaserte mine doughuts i både mørk og hvit sjokolade. Toppet med fargerike sprinkels. Supersøte!

Smakt fortreffelig. Perfekt om du har lyst å by på noe godt til gjestene, eller bare lage det til en hyggelig kveld med familien :)

Håper dere har lyst å bake disse :) yummy in the tummy er de iallefall!

Nyt kvelden!

IV.

Grove scones med havregryn

Hei fine lesere,

God onsdag. Sitter her å nyter nybakte grove scones til lunsj, som jeg skal friste dere med nå. Oppskriften har jeg fått av min tanten min Signe. Disse er super enkle å raske sammen om du vil ha nybakt brød til lunsj, eller kveldsmaten sammen med familien. Scones trenger ikke hevetid, og et stort pluss er at de er grove og full av sunne næringsstoffer. Nyt sammen med en kopp kaffe og deilig pålegg, når kulda herjer på utenfor :)

Oppskrift ca.12 stykker

3 spiseskjeer smør

1/2 teskjee salt

3 teskjeer bakepulver

4 dl skummet kulturmelk

3 dl havregryn

1 dl frø. Jeg brukte solsikke og sesamfrø.

1.5 dl grovt sammalt hvete grovt. Du kan også blande lyst og grovt mel.

1. Denne oppskriften er veldig enkel. Smuldre smør i melet, hell på havregryn og resten av det tørre. Bland lett sammen og tilsett kulturmelk. Deigens skal være klissete. Ha en cookiescoop med deig i hver cupcakeform. Pensle med egg eller melk.

Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15- 20 min. Sconsene skal være gyldene.

Ha på ditt favoritt pålegg. Disse er perfekte som nistemat også.

Server med en god kopp kaffe :)

Frister det til kveldsmat idag?

Love IV.

Baked Vanilla Doughnuts

 

Happy Sunday,

Jeg sitter her å nyter morgenkaffen, før jeg skal ta trikken ned til jobb. Har ikke så veldig lyst å jobbe idag, men sånn er det. Imellomtiden kan jo jeg friste dere med herlige doughnuts jeg bakte igår :) Jeg kjøpte doughnutpannen min på et marked i Nazareth, da jeg var i Israel i juni. Et kupp siden det kostet bare 20 kr!  Du kan få kjøpt en slik form på kjøkkenbutikker. Denne oppskriften er enkel og det tar ikke lang tid å lage.

Oppskrift ca. 12 Doughnuts

9 dl Hvetemel

2 teskjeer Bakepulver

2 teskjeer Vaniljesukker

2 dl Skummet kulturmelk/kefir

1.5 dl Sukker

2 spiseskjeer smør smeltet

2 egg

1/2 teskjee salt

1. Sikt hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en bolle.

2. Tilsett kulturmelk, egg og smeltet smør. Bland godt med en mikser.

3. Deigen blir veldig sticky, anbefaler å ha den i en sprøytepose. Da sparer du deg selv for masse kliss!

4. Smør formen med smør. Fyll hver form ca.1/2 fulle. Stek på 200 grader i 8-10 min.

La doughnutsene avkjøle i formen i noen minutter, før du tar dem ut.

Vaniljeglasur:

4-5 dl Melis

1-2 spiseskjer melk

1 teskjee Vaniljesukker

Red Wilton konditorfarge

Hvite sprinkels

1. Bland melis, melk og vaniljesukker godt sammen i en bolle. Tilsett deretter konditorfarge. Om glasuren blir for løs eller for tykk. Tilsett mer eller mindre melis/melk. Dypp doughnutsene i glasuren og ha over hvite sprinkels.

Disse ble bare supergode! og ikke minst ser de så søte ut. Bak disse til en venn eller familen :)

Nyt søndagen kjære lesere,

Klem fra meg.

Scones med nøtter

God søndagkveld

Idag hadde jeg lyst på noe godt til aftensmat, og da bestemte jeg meg for å lage scones. Disse er rask å mikse sammmen og smaker fortreffelig sammen med hjemmelaget blåbær syltetøy :) Disse er perfekte om en ønsker noe annet til frokost, lunsj eller kveldsmat enn kjedelige brødskiver..Bake dere!! :)

Oppskrift ca. 8 stk scones

100 gram Meierismør romtemp.

1 dl Melk

4 dl Hvetemel

0.5 dl Sukker

2 teskjeer Bakepulver

Saften av 1 sitron

Skall av 1/2 appelsin

1 god neve Hasselnøtter

1 gode neve Valnøtter

1. Press saften ut av sitronen, og bland sammen med smør og appelsinskall. Bruk en mikser, eller kjøkkenmaskin.

2. Bland mel, sukker og bakepulver godt sammen i en bolle. Jeg bruker å blande det i litermålet, så slipper jeg enda mer oppvask.

3. Bland inn melblandingen sammen med melk i smørblandingen. Miks godt.

4. Tilsett ønsket mengde med hakket nøtter, jeg brukte en godt neve av hasselnøtter og valnøtter. Det er også godt å bruke mandler, rosiner og annen tørket frukt.

Fordel røren i cupcakeformer. Jeg brukte ca. 1 cookiescoop. Pensel med egg. Stek i ovenen på 200 grader – 15-20 min.

Server sammen med hjemmelaget syltetøy.

LOVE IV.

Tomatbrød

Hei fine mennesker,

Jeg har laget eltefritt brød for første gang, eller no knead bread som det heter på engelsk. Hurra :) Det ble supergodt, og det beste er at det ikke trenger mye arbeid, men du må planlegge litt når du skal lage det. Det tar 5 min å røre sammen deigen, men den skal heve 15-20 timer, og deretter etterheve i 2 timer.  Jeg synes dette brødet passer perfekt til helgefrokoster :) ingenting er som nybaktbrød til søndagsfrokost med familien vel? Prøv det ut! Du kan også tilsette hva du vil i brødet som hvitløk, nøtter, solsikkefrø, ost, eller som jeg gjorde med soltørkede tomater.

Eltefritt Tomatbrød:

10 dl Hvetemel(du kan bruke andre meltyper også)

4 dl Lunket vann

1/4 ts Tørrgjær

8-10 Soltørkende tomater i biter

1-2 spisekskjee God olivenolje

2 ts Salt

1. Bland hvetemel, salt og tørrgjær sammen i en bolle.

2. Tilsett vann og rør sammen.

3. Hakk de soltørkende tomatene i biter, og tilsett i røren sammen med olje.

4. Ha plast over bollen, og la den heve i romtemperatur i ca. 15-20 timer.

5.Ha godt med hvetemel på et bakepapir, og "brett "brødet sammen med en slikkepott. Deigen er litt løs,men gjenta prossesen et par ganger. Ha bakebollen overdeigen, og la den heve ytterlig 2 timer. 

Når det er 30 min igjen av hevetiden, sett en ildfastform, eller gryte med lokk inn i ovnen på 250 grader.

Ta ut den kokvarme formen/gryten med lokk, og vipp brødet ned i formen. Bruk en slikkepotte å skrap ned resten av brødet om det henger igjen på bakepapriet. Strø tilslutt over litt mel. Stek i ovene i 30 min med lokk, og 15 min uten lokk.

Voila, du har et deilig nystekt brød.

Server brødet lunket sammen med meierismør og jarlsberg. mmm. Trenger ikke å kjøpe brød hos bakern, når du kan lage enda bedre hjemme :)

Neste gang skal jeg lage brødet med hvitløkssmør. Håper alle vil prøve å lage dette til helge frokost!!

Lykke til.

Ingrid Victoria.

Appelsin og Sjokolade Kjeks

Hei dere,

Er det flere enn meg som synes appelsin og sjokolade smaker fortreffelig sammen? Min absloutt favoritt sjokolade. I denne oppskriften byttet jeg ut nesten all melk, men ferskpresset appelsin juice(nesten samme oppskrift som sjokolade og valnøtt scones) Dette skulle egentlig bli en slags scones, jeg formet ikke deigen så mye med hevtemel, dermed det fløt utover slik at det ble en slags hvetekjeks. Resultat ble likevel veldig smakfult, anbefaler alle å prøve det ut :) mums!

Oppskrift ca. 8 stk

200 gram Hvetemel

1.5 teskjee Bakepulver

2 Spiseskjeer Sukker

100 gram Romtemperert smør

1 dl Ferskpresset appelsinjuice

0.5 dl Melk

100 gram Chocolatechips

Skallet av 1/2 Appelsin

1. Bland mel og bakepulver i en egen bolle.

2. Bland sammen smør, sukker, apppelsinjuice, melk og raspet appelsinskall i en egen bolle.

3. Tilsett melblandingen og miks videre.

4. Bland inn chocolate chips og mike videre.

5. Form kuler med en cookiescoop. Stek på 200 grader i ca. 15-18 min.

Server sammen med melk, eller kaffe. Disse er fine å ha med i tursekken.

Herlig sjokolade. mmmm.

 

Legg gjerne en kommentar igjen, det setter jeg pris på.

IV.

Scones med valnøtter og chocolatechips

God Lørdag dere!

Stikker innom med et tips til deilig frokost, før jeg drar på jobb som starter kl.08(yay). Scones  passer perfekt til helgefrokosten. Scones har sitt opphavn fra Storbritannia hvor det kalles "quick bread" fordi det ikke trenger å heve. Perfekt etter min mening. Dersom en vil ha en bedre frokost med et bakverk som ikke tar lang tid å lage. Du kan tilsette dine favorittnøtter, frukt, eller sjokolade dersom man ønsker det. Idag valgte jeg å lage scones med valnøtter og chocolatechips. My favorite!

Oppskrift som gir 8-10 store scones:

200 g Hvetemel

200 g Sammalthvetemel

2 dl Melk

200 g Smør(romtemperert)

75 g Sukker

15 g Bakepulver

100 g Valnøtter

100 g Chocolatechips

Saft og skall av en kvart appelsin og sitron(skal bli en sitrusblanding)

Mandelskiver til pynt

1. Bland mel og bakepulver i en eltebolle.

2. Rør sukker, melk, smør og sitrussaften godt sammen.

3. Bland inn melblandingen.

4.  Juster konsistensen til deigen om du trenger det. Deigen skal kunne stå av seg selv.

5. Del i to emner, som igjen deles til fire slik at man får åtte deler. Jeg liker å forme deigen som trekanter før steking.

6. Pensle med melk og strø mandelskiver over tilslutt.

7. Stektid: 17-20 min på 200 grader.

Serverte sconsene sammen med hjemmelaget jordbærsyltetøy(oppskrift kommer snart), smør og et kaldt glass melk.

Lykke til!

Love Victoria.

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits