17 mai

Kaker til 17 mai festen

17 mai er rett rundt hjrnet og jeg har samlet en rekker gode festkaker. Det beste er at disse kan lages i god tid i forveien, slik at det ikke blir stress selve dagen. Jeg er en som liker planlegge i god tid. De fleste av kakene kan enten fryses eller st i kjleskapet 1-2 dager. Husk handle inn fr langhelgen. nsker alle en superfin feiring. Hipp hurra. Legg gjerne igjen en kommentar om det er sprsml ang frysing/baking av kakene.

1. Mormors fantastiske ostekake http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169824_mormors_ostekake.html

2. 17 mai bltekake http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169792_17_mai_bltekake.html

3. Butterdeigstopper med krem og br http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169737_butterdeigstopper_med.html

4. Pasjonsfrukt mousse http://foodbyvictoria.blogg.no/1462479767_pasjonsfrukt_mousse.html

5. Pavlova med krem og br.http://foodbyvictoria.blogg.no/1461266724_pavola_med_granateple.html

6. Denne er til deg i tidsklemma. Rask gulrotkake med norges non stop. Ferdig p 1-2-3 http://foodbyvictoria.blogg.no/1431436752_rask_gulrotkake_til_1.html

7. Verdens beste snickerskake http://foodbyvictoria.blogg.no/1443724084_snickerskake_fra_himm.html

Crepes franske pannekaker

Crepes, franske pannekaker passer perfekt til helgefrokosten. Eller til dessert etter middag. Disse er enkle og tar ikke lang tid lage. Fyll dem med br, krem eller syltety. Ingenting er som late morgninger i helgen, med god frokost. Gjr stas p noen du kjenner og lag deilige franske pannekaker.

Crepes ca.6 stk:
1 kopp siktet mel(vanlig tekopp)
1 kopp melk(vanlig tekopp)
3 egg
1 teskjee salt

1. Bland salt og egg sammen.

2. Sikt inn melet.

3. Vips inn melken til du fr en klumpfrirre.

4. Stek p svak varme. Om du holder pannen p skr nr du ser rren,vil hele pannen bli dekket av en tynt lag rre. Stek til de er gyldene.

Jeg spiste mine med litt sukker, jordbr og blbr. Server gjerne med litt krem, eller is.

Supergode pannekaker. Disse faller i smak hos bde store og sm.

nsker alle en herlig 17mai feiring. Hipp Hurra!!

- Ingrid Victoria

Mormors ostekake

Mormor lager alltid denne ostekake nr det er fest og bursdag i familien. Den er utrolig god p smak og en av mine favorittkaker. Denne ostekaken kan lages 1-2 dager i forveien. Perfekt n som 17 mai er rundt hjrnet og det er nok av ting som skal gjres. Pynt med friske br og blomster. En sikker vinner p dessertbordet.

Mormors ostekake: form 23-26 cm.
Bunn:
200 gram digstivekjeks(eller annen st kjeks)
100 gram smeltet smr.

Fyll:
1 pakke sitrongele
200 gram philadelphia
1 boks rmme/seterrmme
100 gram melis
3 dl kremflte

Gelelokk:
1 pakke jordbrgele
Pynt med br og blomster.

1.Lag sitrongele p halv menge vann. 2.5 dl.Sett p avkjling i kjleskapet, til den er kald, ikke stiv. I mellomtiden lager du kjeksbunnen. Jeg kjrte kjeksen i blender. Smelt smr i mikro og bland godt sammen.

2. Trykk kjeksmassen ned i formen. Prv f det jevnest mulig. Bruker du kakeform med pen bunn. Er det lurt ha aluminiumsfolieog bakepair under, slik at det holder seg i formen. Sett i kjleskapet til avkjling.

3.Bland philadelphia, rmme og melis godt sammen i en bolle.Pisk kremflte til krem. Pass p at den ikke blir overpisket.Bland inn den avkjlte sitrongelen i osteblandingen. Vend inn kremen tilslutt. Hell i formen.

4. Sett i kjleskapet til den har stivnet har stivnet.

4. Kok jordbrgelen som anvist p pakken.Avkjl i kjleskapet til den er kald. Hell over kaken. Jeg hadde litt rd konditorfarge i gelen, for f en ekstra rd farge. Avkjl i kjleskapet til gelen har stivnet.

Pynt kaken med friske br og blomster.

Jeg bruker trke vaniljestenger etter bruk. Er fint ha som pynt p kaker og desserter. Pensle dem med eggehvite og rull i melis. Gir en fin look synes jeg.

Denne kaken har god holdbarhet. Lag den gjerne 1-2 dager fr den skal serveres. Synes det blir enda bedre p smak 1-2 netter i kjleskapet.

Hipp hurra for 17 mai!!

- Ingrid Victoria

17 mai bltekake

Jeg forsetter dele tips til dessert og kaker til 17 mai. Dagens kake er bltekake med freia non stop i rdt, hvitt og bltt. En enkel og artig kake servere til fest og bursdag. Bltekake er en kake de aller fleste liker. Jeg fylte min med friske br og krem. Hjemmelaget sukkerbrd er noe alle fr til lage, og det smaker mye bedre enn den du kjper ferdig. Vr kreativ og lag en deilig bltekake til 17 mai! Hipp Hurra :)

Sukkerbrd til 20 cm form:
4 egg
120 gram sukker
120 gram mel
1 teskjee bakepulver

Fyll:
6 dl flte
Friske br. Jeg brukte blbr og jordbr
Jordbryltety
2 pakker freia nonstop i rdt,hvitt og bltt.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 15 minutter.

2. Sikt inn mel og bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Rrer du for hardt delegger du luftboblene.

3. Hell rren i smurt form. Stek p 190 grader i ca. 25-30 minutter. For sjekke at sukkerbrdet er ferdig, kan du trykke en finger p mindten, om kaken spretter opp igjen er den ferdig. Eller s kan du bruke en kakepinne.

4. La sukkerbrdet avkjle p rist. I mellomtiden kan du piske kremen og skjre jordbrene i tynne skiver.

5. Skjr sukkerbrdet i tre deler. Fyll lagvis med syltety, krem og friske br. Er ogs godt med sjokolade og ntter.

6. Har krem over hele kaken tilslutt.

7. Se s fine! Elsker dem, s flotte pynte med til bursdag og fest. Kjpte disse p nille. Vet at de kan kjpes p Kiwi og Coop.

Pynt med non stop over hele kaken. Jeg la rdt, hvitt og bltt etter hverandre.

En enkel og artig kake servere til bursdag og fest.

Love, Ingrid Victoria.

Butterdeigstopper med br og krem

Det er 17 mai om en uke. Hipp Hurra! Tenke dele noen 17 mai desserter framover mot den store dagen. Kanskje du blir inspirert til prve lage en ny dessert eller kake? :) Hper p det. Frste dessert ut er deilige butterdeigstopper med krem og friske br. Denne herligheten tar ikke lang tid lage. Den er bde frisk og st. Jeg har fylt med pisket krem. Her kan du ogs lage vaniljekrem, napoleonskrem og sitruskrem.

Oppskrift butterdeigstopper:
4 plater butterdeigsplater
2 dl kremflte+ sukker ca. 2 spiseskjeer
Ferske bringebr og blbr(bruk de brene du liker best)
Melis til dryssing

1.Jeg kjpte fryste butterdeigsplater. Legg dem ut p kjkkenbenken i ca. 5 minutter til de er tint. Kjevle dem s tynne som mulig ca. 1.5 -2 mm.

2. Prikk deigen med en gaffel.

3. Jeg la en ildfastform over deigen, slik at deigen presses ned. Butterdeign bruker heve, derfor er det lurt steke i presse. Om du liker litt tykkere butterdeig stek uten form over. Str over sukker om du nsker en karamelissert bunn. Stek p 200 grader i ca.20-25 min. Den skal vre gylden.

4. Ferdigstekt butterdeig. La den avkjle.

5. Bruk en rund utstikker, eller glass til stikke ut rundinger. Jeg fikk ca. 20 stk.

6. Pisken kremflten med sukker. Ha i sprytepose med stjernetyll.

7. Jeg brukte to butterdeigs rundinger per minikake. Spryt en lag krem p bunnen, og ha p ferske bringebr og blbr. Legg p lokk og dryss over melis.

En enkel og frisk dessert. Lag gjerne en vaniljekrem eller napoleonskrem til. Veldig godt. Her er det bare vre kreativ.

Med norgesflaggbnd til pynt, kan 17 mai komme!

nsker alle en herlig helg. Selv skal jeg lpe holmekollstafetten. Hurra!

Love, Ingrid Victoria

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits