17 mai

Kaker til 17 mai festen

17 mai er rett rundt hjørnet og jeg har samlet en rekker gode festkaker. Det beste er at disse kan lages i god tid i forveien, slik at det ikke blir stress selve dagen. Jeg er en som liker å planlegge i god tid. De fleste av kakene kan enten fryses eller stå i kjøleskapet 1-2 dager. Husk å handle inn før langhelgen. Ønsker alle en superfin feiring. Hipp hurra. Legg gjerne igjen en kommentar om det er spørsmål ang frysing/baking av kakene.

1. Mormors fantastiske ostekake http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169824_mormors_ostekake.html

2. 17 mai bløtekake http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169792_17_mai_bltekake.html

3. Butterdeigstopper med krem og bær http://foodbyvictoria.blogg.no/1410169737_butterdeigstopper_med.html

4. Pasjonsfrukt mousse http://foodbyvictoria.blogg.no/1462479767_pasjonsfrukt_mousse.html

5. Pavlova med krem og bær.http://foodbyvictoria.blogg.no/1461266724_pavola_med_granateple.html

6. Denne er til deg i tidsklemma. Rask gulrotkake med norges non stop. Ferdig på 1-2-3 http://foodbyvictoria.blogg.no/1431436752_rask_gulrotkake_til_1.html

7. Verdens beste snickerskake http://foodbyvictoria.blogg.no/1443724084_snickerskake_fra_himm.html

Crepes franske pannekaker

Crepes, franske pannekaker passer perfekt til helgefrokosten. Eller til dessert etter middag. Disse er enkle og tar ikke lang tid å lage. Fyll dem med bær, krem eller syltetøy. Ingenting er som late morgninger i helgen, med god frokost. Gjør stas på noen du kjenner og lag deilige franske pannekaker.

Crepes ca.6 stk:
1 kopp siktet mel(vanlig tekopp)
1 kopp melk(vanlig tekopp)
3 egg
1 teskjee salt

1. Bland salt og egg sammen.

2. Sikt inn melet.

3. Vips inn melken til du får en klumpfrirøre.

4. Stek på svak varme. Om du holder pannen på skrå når du øser røren,vil hele pannen bli dekket av en tynt lag røre. Stek til de er gyldene.

Jeg spiste mine med litt sukker, jordbær og blåbær. Server gjerne med litt krem, eller is.

Supergode pannekaker. Disse faller i smak hos både store og små.

Ønsker alle en herlig 17mai feiring. Hipp Hurra!!

- Ingrid Victoria

Mormors ostekake

Mormor lager alltid denne ostekake når det er fest og bursdag i familien. Den er utrolig god på smak og en av mine favorittkaker. Denne ostekaken kan lages 1-2 dager i forveien. Perfekt nå som 17 mai er rundt hjørnet og det er nok av ting som skal gjøres. Pynt med friske bær og blomster. En sikker vinner på dessertbordet.

Mormors ostekake: form 23-26 cm.
Bunn:
200 gram digstivekjeks(eller annen søt kjeks)
100 gram smeltet smør.

Fyll:
1 pakke sitrongele
200 gram philadelphia
1 boks rømme/seterrømme
100 gram melis
3 dl kremfløte

Gelelokk:
1 pakke jordbærgele
Pynt med bær og blomster.

1. Lag sitrongele på halv menge vann. 2.5 dl. Sett på avkjøling i kjøleskapet, til den er kald, ikke stiv. I mellomtiden lager du kjeksbunnen. Jeg kjørte kjeksen i blender. Smelt smør i mikro og bland godt sammen.

2. Trykk kjeksmassen ned i formen. Prøv å få det jevnest mulig. Bruker du kakeform med åpen bunn. Er det lurt å ha aluminiumsfolie og bakepair under, slik at det holder seg i formen. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

3. Bland philadelphia, rømme og melis godt sammen i en bolle.Pisk kremfløte til krem. Pass på at den ikke blir overpisket. Bland inn den avkjølte sitrongeléen i osteblandingen. Vend inn kremen tilslutt. Hell i formen.

4. Sett i kjøleskapet til den har stivnet har stivnet.

4. Kok jordbærgelen som anvist på pakken.Avkjøl i kjøleskapet til den er kald. Hell over kaken. Jeg hadde litt rød konditorfarge i gelen, for å få en ekstra rød farge. Avkjøl i kjøleskapet til gelen har stivnet.

Pynt kaken med friske bær og blomster.

Jeg bruker å tørke vaniljestenger etter bruk. Er fint å ha som pynt på kaker og desserter. Pensle dem med eggehvite og rull i melis. Gir en fin look synes jeg.

Denne kaken har god holdbarhet. Lag den gjerne 1-2 dager før den skal serveres. Synes det blir enda bedre på smak 1-2 netter i kjøleskapet.

Hipp hurra for 17 mai!!

- Ingrid Victoria

17 mai bløtekake

Jeg forsetter å dele tips til dessert og kaker til 17 mai. Dagens kake er bløtekake med freia non stop i rødt, hvitt og blått. En enkel og artig kake å servere til fest og bursdag. Bløtekake er en kake de aller fleste liker. Jeg fylte min med friske bær og krem. Hjemmelaget sukkerbrød er noe alle får til å lage, og det smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig. Vær kreativ og lag en deilig bløtekake til 17 mai! Hipp Hurra :)

Sukkerbrød til 20 cm form:
4 egg
120 gram sukker
120 gram mel
1 teskjee bakepulver

Fyll:
6 dl fløte
Friske bær. Jeg brukte blåbær og jordbær
Jordbæryltetøy
2 pakker freia nonstop i rødt,hvitt og blått.

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 15 minutter.

2. Sikt inn mel og bakepulver. Vend det forsiktig inn med en slikkepott. Rører du for hardt ødelegger du luftboblene.

3. Hell røren i smurt form. Stek på 190 grader i ca. 25-30 minutter. For å sjekke at sukkerbrødet er ferdig, kan du trykke en finger på mindten, om kaken spretter opp igjen er den ferdig. Eller så kan du bruke en kakepinne.

4. La sukkerbrødet avkjøle på rist. I mellomtiden kan du piske kremen og skjære jordbærene i tynne skiver.

5. Skjær sukkerbrødet i tre deler. Fyll lagvis med syltetøy, krem og friske bær. Er også godt med sjokolade og nøtter.

6. Har krem over hele kaken tilslutt.

7. Se så fine! Elsker dem, så flotte å pynte med til bursdag og fest. Kjøpte disse på nille. Vet at de kan kjøpes på Kiwi og Coop.

Pynt med non stop over hele kaken. Jeg la rødt, hvitt og blått etter hverandre.

En enkel og artig kake å servere til bursdag og fest.

Love, Ingrid Victoria.

Butterdeigstopper med bær og krem

Det er 17 mai om en uke. Hipp Hurra! Tenke å dele noen 17 mai desserter framover mot den store dagen. Kanskje du blir inspirert til å prøve å lage en ny dessert eller kake? :) Håper på det. Første dessert ut er deilige butterdeigstopper med krem og friske bær. Denne herligheten tar ikke lang tid å lage. Den er både frisk og søt. Jeg har fylt med pisket krem. Her kan du også lage vaniljekrem, napoleonskrem og sitruskrem.

Oppskrift butterdeigstopper:
4 plater butterdeigsplater
2 dl kremfløte+ sukker ca. 2 spiseskjeer
Ferske bringebær og blåbær(bruk de bærene du liker best)
Melis til dryssing

1. Jeg kjøpte fryste butterdeigsplater. Legg dem ut på kjøkkenbenken i ca. 5 minutter til de er tint. Kjevle dem så tynne som mulig ca. 1.5 -2 mm.

2. Prikk deigen med en gaffel.

3. Jeg la en ildfastform over deigen, slik at deigen presses ned. Butterdeign bruker å heve, derfor er det lurt å steke i presse. Om du liker litt tykkere butterdeig stek uten form over.  Strø over sukker om du ønsker en karamelissert bunn. Stek på 200 grader i ca.20-25 min. Den skal være gylden.

4. Ferdigstekt butterdeig. La den avkjøle.

5. Bruk en rund utstikker, eller glass til å stikke ut rundinger. Jeg fikk ca. 20 stk.

6. Pisken kremfløten med sukker. Ha i sprøytepose med stjernetyll.

7. Jeg brukte to butterdeigs rundinger per minikake. Sprøyt en lag krem på bunnen, og ha på ferske bringebær og blåbær. Legg på lokk og dryss over melis.

En enkel og frisk dessert. Lag gjerne en vaniljekrem eller napoleonskrem til. Veldig godt. Her er det bare å være kreativ.

Med norgesflaggbånd til pynt, kan 17 mai komme!

Ønsker alle en herlig helg. Selv skal jeg løpe holmekollstafetten. Hurra!

Love, Ingrid Victoria

hits