Monday treat
Dobbelbakt potet er en av mine favoritter. Jeg har laget en litt sunnere versjon med søtpotet og byggrynsalat. Perfekt å lage om du ønsker en god middag. Fyllet kan også varieres med med f.eks bønner, andre grønnsaker eller linser. En god næringsrik middag.
Oppskrift dobbelbakt søtpotet til 2 stk:
2 middelstore søtpoteter
1/2 boks bygggrynsalt fra delikat
ca. 100 gram revet mozzarella
friske urter, olivenolje, salt og pepper.
1. Prikk søtpoteten med en gaffel. Ha over en lite dæsj olivenolje og bak i ovnen på 200 grader i ca.25-35 min. Poteten skal være myk inni.
2. Snitt opp poteten og dra skjær ut innematen. Pass på å ikke lage "hull" i bunnen.
3. Bland inn bygggrynsalten med innematen. Smak til med salt og pepper. Jeg hadde en god neve grovhakket basilikum i.
4. Fordel fyllet i de to søtpotene. Topp med revet mozzarella. Bak videre i ovnen til osten er gylden. Ca. 10 minutter.
Server med rømme og en god salat. Enkel og næringsrik middag.
Hege Kristin
22.01.2017 kl.19:35
Maria Turøy
22.01.2017 kl.22:20
Marit
08.05.2017 kl.22:20
29.06.2017 kl.12:05