Monday treat

22.01.2017 - 19:27 2 kommentarer

Dobbelbakt potet er en av mine favoritter. Jeg har laget en litt sunnere versjon med søtpotet og byggrynsalat. Perfekt å lage om du ønsker en god middag. Fyllet kan også varieres med med f.eks bønner, andre grønnsaker eller linser. En god næringsrik middag.

Oppskrift dobbelbakt søtpotet til 2 stk:
2 middelstore søtpoteter
1/2 boks bygggrynsalt fra delikat
ca. 100 gram revet mozzarella
friske urter, olivenolje, salt og pepper.

1. Prikk søtpoteten med en gaffel. Ha over en lite dæsj olivenolje og bak i ovnen på 200 grader i ca.25-35 min. Poteten skal være myk inni.
2. Snitt opp poteten og dra skjær ut innematen. Pass på å ikke lage "hull" i bunnen.

3. Bland inn bygggrynsalten med innematen. Smak til med salt og pepper. Jeg hadde en god neve grovhakket basilikum i.
4. Fordel fyllet i de to søtpotene. Topp med revet mozzarella. Bak videre i ovnen til osten er gylden. Ca. 10 minutter.

Server med rømme og en god salat. Enkel og næringsrik middag. 

2 kommentarer

Hege Kristin

22.01.2017 kl.19:35

dette så godt ut! :)

Maria Turøy

22.01.2017 kl.22:20

Dette så fantastisk digg ut! :) Godt med litt inspirasjon til den nye uka :)

Skriv en ny kommentar

hits