Hjemmelaget Donuts

Dagens oppskrift er supergode hjemmelaget donuts. Disse er overraskende enkle å lage, og fine å dekorere med ulike toppinger. Jeg lage disse godbitene til middagsselskap forrige uke, og de falt i god smak. En fin liten treat å gi til noen du er glad i. Fyll og topping kan varieres i det uendelige. Du kan lage berlinerboller, eller fylle med krem. Toppe med ulike typer sjokolader eller karamell. Ha en super helg dere.

Hjemmelaget Donuts: Oppskrift fra godt.no
100 gram smør
2 dl melk
50 gjær
4 egg
2 teskjee vaniljesukker
1 teskjee bakepulver
600 gram hvetemel
250 gram sjokolade + ulike strøssel til topping.

1.Smelt smør,tilsett melk. Varm til væsken er ca.35-37 grader. Bland etter gjæren.
2. Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett væsken. Elt deigen godt i ca. 10-15 minutter.
3. Sett deigen på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse.
4. Ha godt med mel på kjøkkenbordet og Kjevl deigen ut 2 cm tykkelse. Jeg bruker en donut utsikker(fåes kjøpt på kitchen) ellers kan du bruke en rund kakeutstikker og en sprøytetipp(baksiden) for å lage stor og liten sirkel. La dem heve i ca. 15 minutter.
7. Varm olje til omtrent 165 grader i en frityrgryte/tykkbundet gryte. Det holder å fylle med 5 cm opp. Løft 2-3 kaker om gangen i gryten og stek dem gylden i oljen. dette går fort, så pass på å snu dem med engang undersiden er gylden.
6. La donutene renne av seg på kjøkkenpapir. Om du ønsker sukkerd onuts rull dem rett i en skål sukker.
 

7. Jeg smeltet 250 gram sjokolade over vannbad. Dyppet hver i sjokolade og hadde over ulike strøssel. Supergodt og dekorerende. Donuts smaker best ferske, kjempefine å ha med i besøk eller gi som en liten treat til en god venn.



 

Én kommentar

Marit

01.02.2017 kl.17:32

Nam! Disse skal jeg definitivt lage en dag :-)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits