Hjemmelaget Falafel

Dagens rett er supergode falafel boller. De er vegetarisk og smaker himmelsk sammen med hummus og pitabrød. Uke 3 i grønn Januar er i gang, og det går veldig bra. Anbefaler alle en kjøttfri måned! Jeg bruker å lage en god del om gangen, holder seg bra i frys. Supert å ha med i matpakke.

Oppskrift Falafel: Oppskrit fra Veganmisjonen
2 bokser kikerter
0,5 kinesisk hvitløk
1-2 sjalottløker(eller 1 gul løk)
0,5 rød chili
1 teskjee salt
2 teskjeer spiskummin
1 teskjee bakepulver
5-7 spiseskjeer mel
Noen stilker fersk koriander og noen stiler fersk bladpersille.( går bra å bruke kun en av dem også)
Olje til steking

1. Sil av vannet av kikertene. Ha dem i en foodprossessor sammen med løk og hvitløk. 
2. Tilsett persille,koriander, salt, chili, spiskummin og bakepulver. Gjør til du får en jevn og fin masse. Om du vil ha grovere masse, ikke kjør deigen glatt.
3. Tilsett 1 og 1 spiseskjee med mel, når massen kleber seg, er den ferdig.
4. Sett kaldt i kjøleskapet fram til steking.

5. Form boller med en spiseskjee. Varm opp oljen en medium/høy panne og stek bollene til de er gylden på hver side. Ca. litt under 1 min på hver side. Sjekk gjerne på 1 at den er gjennomstekt.

Grunnet dårlig lys ble bildene litt blurry. Gleder meg virkelig til lengre lysere dager. Uansett server sammen med salat, pitabrød, hummus. Dette er et lite festmåltid i seg selv.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits