Hjemmelaget Falafel

Dagens rett er supergode falafel boller. De er vegetarisk og smaker himmelsk sammen med hummus og pitabrd. Uke 3 i grnn Januar er i gang, og det gr veldig bra. Anbefaler alle en kjttfri mned! Jeg bruker lage en god del om gangen, holder seg bra i frys. Supert ha med i matpakke.

Oppskrift Falafel: Oppskrit fra Veganmisjonen
2 bokser kikerter
0,5 kinesisk hvitlk
1-2 sjalottlker(eller 1 gul lk)
0,5 rd chili
1 teskjee salt
2 teskjeer spiskummin
1 teskjee bakepulver
5-7 spiseskjeer mel
Noen stilker fersk koriander og noen stiler fersk bladpersille.( gr bra bruke kun en av dem ogs)
Olje til steking

1. Sil av vannet av kikertene. Ha dem i en foodprossessor sammen med lk og hvitlk. 
2. Tilsett persille,koriander, salt, chili, spiskummin og bakepulver. Gjr til du fr en jevn og fin masse. Om du vil ha grovere masse, ikke kjr deigen glatt.
3. Tilsett 1 og 1 spiseskjee med mel, nr massen kleber seg, er den ferdig.
4. Sett kaldt i kjleskapet fram til steking.

5. Form boller med en spiseskjee. Varm opp oljen en medium/hy panne og stek bollene til de er gylden p hver side. Ca. litt under 1 min p hver side. Sjekk gjerne p 1 at den er gjennomstekt.

Grunnet drlig lys ble bildene litt blurry. Gleder meg virkelig til lengre lysere dager. Uansett server sammen med salat, pitabrd, hummus. Dette er et lite festmltid i seg selv.


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits