Kanelfletter

12.01.2017 - 22:14 5 kommentarer

Helgen er rett rundt hjørnet og jeg gleder meg skikkelig til frihelg. Uken har flydd forbi med masse jobb, trening og kos. Jeg har snart klokket inn 5 treningsøkter og er strålende fornøyd med det! Det er godt å komme tilbake i gode rutiner etter julen. I helgen bruker jeg å bake. Hvem elsker vel ikke gjærbakst med kanel og sukker? Disse flettene faller i smak hos alle! Bollene egner seg godt til frysing, fint å ha på lur om du får gjester eller ikke har tid til å bake. Ønsker alle en superfin helg.

Oppskrift ca. 20 kanelfletter:
1 kg hvetemel + mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjæren i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok
2. Tilsett lunken melk i en tynn strålen mens maskinen går på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca. 90 minutter til dobbel størrelse. Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur imellomtiden;)
6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Brett deigen over på langs.
7. Bruk et pizzahjul/skarp kniv og kutt 3-4 cm lange strimler. Kutt deretter denne strimlen i nesten to, stopp rett før toppen. Kutter deretter hver strimle i to(se bilde) slik at du kan tvinne deigen sammen på hver side..

7. Bind sammen hver stang. Jeg klemmer hver ende godt mot hverandre.
8. La dem etterheve i 30 minutter.

9. Pensle med egg og dryss over perlesukker om du har. Stek på 200 grader i ca.8-10 minutter. Avkjøl deretter på rist.


Server varme med en kopp kaffe. Disse smelter i munnen. Fersk gjærbakst er en vinner i alle besøk.

 

5 kommentarer

Gina Elena

13.01.2017 kl.22:40

Dette så meget godt ut :-) Det skal jeg lage!

Birgitta

14.01.2017 kl.02:34

Du er så flink!!!! Finnes ikke kanelsnurrer her dessverre. Love you!

Andrine

15.01.2017 kl.20:39

Har vært stor tilhenger av bloggen din veldig lenge, bruker kun din oppskrift når jeg baker kanelsnurrer :) men siden jeg flyttet hjemmefra har det blitt litt mindre baking siden jeg ikke har utstyret til mamma å bruke lenger... lurte derfor på om du kunne skrevet et innlegg om hva du anbefaler til et baking starter kit? :)

foodbyvictoria

16.01.2017 kl.10:44

Hei Andrine :) tusen takk for hyggelig kommentar. Ja jeg skal lage et innlegg ila uken :) ha en strålende uke. Klem Victoria.

Kristine

15.01.2017 kl.22:12

Elsker gjærbakst, og det så sykt digg ut! Mmmm, nam!

Skriv en ny kommentar

hits