Nyttig gryte for kroppen

Det er skikkelig gøy å teste ut nye oppskrifter. Jeg laget denne fargerike linsegryten til middag. Ikke bare smaker den godt, den er også bra for kroppen. Retten tar deg bare 20 min å lage. Jeg laget dobbel porsjon og da holder den seg i et par dager i kjøleskapet. Del gjerne om du har noen gode vegetarretter som bør testes ut. 

Indisk linsegryte:oppskrift fra Foodjunki
1 gul løk
2-3 hvitløksfedd
1 boks hakket tomater
1 boks kokosmelk
250 gram ukokte røde linser
4 cm fersk ingefær
4 spiseskjeer gurkemeie
Smak til med fersk chili,salt og pepper.
Supergodt med fersk koriander og granatepler

1. Fres gul løk og hvitløk i olivenolje i en dyp kjele.
2. Tilsett hakket tomater,kokosmelk, linser, gurkemeie, chili og ingefær. La det koke på svak varme(om du har for høy varme brenner lisene seg i bunn). 
3. Sett på risen mens gryten godgjør seg.

Server sammen med ris. Ha over rømme, granatepler og grovhakket koriander. Dette smaker veldig godt etter en treningsøkt. 

3 kommentarer

Kristine

10.01.2017 kl.20:21

Det så skikkelig godt ut, nam! Og så fine spreke farger! Nettopp spist meg stappmett, men nå føler jeg meg sulten igjen, hihi. Ha en fin kveld videre, klem! :)

Marit

16.01.2017 kl.20:11

Jeg er kjøtteter selv, men prøver å spise kjøttfrie måltider oftere. Har laget en vegansk gryte av det jeg hadde liggende et par ganger som jeg synes ble veldig god.

Jeg brukte: en boks kikerter (skyll de først), gulrot, stangselleri, tomater, løk, en boks hakkede tomater og en boks kokosmelk (både det harde på toppen og det flytende i bunnen). Kokte sammen til det ble mørt sammen med salt, pepper, garam masala og muskatnøtt. Hadde ris og naanbrød ved siden av :-)

foodbyvictoria

16.01.2017 kl.21:08

Hei Marit :) tusen takk for at du dele oppskrift. Jeg skal teste den ut :) Ha en fin kveld. Klem Victoria.

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits