Hjemmelaget hummus

02.01.2017 - 23:53 2 kommentarer

Jeg elsket å spise hummus på pitabrød da vi bodde i Israel. Å lage hjemmelaget her hjemme  tar meg tilbake til fine minner. Noe av det beste jeg vet om er hjemmelaget falafel med hummus og salat. Yummi! Hummus kan brukes til det meste. I salater, på skiven, som dipp med grønnsaker og mye mer. Denne oppskriften er superenkel og holder seg fint i kjøleskapet. Tahini(sesampaste)får du kjøpt på de fleste internasjonale butikker. 

Oppskrift hummus:
1 boks med kikerter
3-4 fedd hvitløk
2-3 spiseskjeer tahini
0.5 dl god olivenolje
Saften fra en 1/2 sitron
0,5 teskjee spiskummin
1 neve fersk bladpersille eller koriander

1. Hell vannet av kikertene. Kjør de i en foodprossor med hvitløk,olivenolje,sitron og spiskummin.
2. Kjør til massen har fått en kremet konsistens. Liker du den ekstra kremete, ha i mer olivenolje.
3. Ha i friske urter tilslutt. Bland til urtene er mikset godt i. Mikser du for lenge blir den grønnaktig.

4. Server som dipp med grønnsaker,i pita eller på ristet brød. Mettende og ikke minst smakfullt.


 

2 kommentarer

Maria

03.01.2017 kl.20:23

Så glad for at du er tilbake! Finner masse inspirasjon på bloggen din :)

foodbyvictoria

04.01.2017 kl.10:43

Tusen takk for fin kommentar Maria :) gir meg masse motivasjon. Ha en fin uke videre,klem Victoria.

Skriv en ny kommentar

hits