Hjemmelaget hummus

Jeg elsket spise hummus p pitabrd da vi bodde i Israel. lage hjemmelaget her hjemme  tar meg tilbake til fine minner. Noe av det beste jeg vet om er hjemmelaget falafel med hummus og salat. Yummi! Hummus kan brukes til det meste. I salater, p skiven, som dipp med grnnsaker og mye mer. Denne oppskriften er superenkel og holder seg fint i kjleskapet. Tahini(sesampaste)fr du kjpt p de fleste internasjonale butikker. 

Oppskrift hummus:
1 boks med kikerter
3-4 fedd hvitlk
2-3 spiseskjeer tahini
0.5 dl god olivenolje
Saften fra en 1/2 sitron
0,5 teskjee spiskummin
1 neve fersk bladpersille eller koriander

1. Hell vannet av kikertene. Kjr de i en foodprossor med hvitlk,olivenolje,sitron og spiskummin.
2. Kjr til massen har ftt en kremet konsistens. Liker du den ekstra kremete, ha i mer olivenolje.
3. Ha i friske urter tilslutt. Bland til urtene er mikset godt i. Mikser du for lenge blir den grnnaktig.

4. Server som dipp med grnnsaker,i pita eller p ristet brd. Mettende og ikke minst smakfullt.


 

3 kommentarer

Maria

03.01.2017 kl.20:23

S glad for at du er tilbake! Finner masse inspirasjon p bloggen din :)

foodbyvictoria

04.01.2017 kl.10:43

Tusen takk for fin kommentar Maria :) gir meg masse motivasjon. Ha en fin uke videre,klem Victoria.

Ingvild

20.03.2017 kl.09:20

Denne skal jeg definitivt lage til helgen! den er s god!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits