Luftig eplekake med crumble

Hei fredag. Jeg sitter å skrive fra kjøkkenet, etter en liten uke i Oslo er det deilig å være tilbake til Bergen. Det er skikkelig nydelig høstvær om dagen med sol. Dagens oppskrift er en deilig eplekake med crumble. Server denne lun med en god kule vaniljeiskrem. En flott dessert å serve etter middag eller invitere til søndagskaffe med. 

Oppskrift luftig eplekake 1/2 langpanne:
2 egg
2-5 dl sukker
50 gram smeltet smør
1.5 dl melk
4 dl hvetemel
1 teskjee kardemomme
2 teskjeer kanel
2 teskjeer bakepulver
3 norske epler

Crumble:
100 gram smeltet smør
1 dl sukker
1 spiseskjee kanel
1 dl havregryn

1. Pisk eggedosis av egg og sukker(ca.15 minutter).
2. Smelt smøret og bland sammen med melken. Bland sammen mel,kardemomme, kanel og sukker i egen bolle. 
3. Vend inn melblandingen. Rør inn melkeblandingen.
4. Smør en 1/2 langpanneform og ha i bakepapir. Hell i røren.
5. Lag crumble. Smelt smøret. Bland inn sukker, kanel og havregryn. Lag groper i kaken og legg fyllet nedi.
6. Skrell eplene og kutt i tynne skiver. Trykk ned i kaken
 

7. Stek kaken på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Den skal være gyldenbrun på toppen.

Server kaken lun med vaniljeiskrem til. 


 

2 kommentarer

iselinslund

21.10.2016 kl.12:19

Ser helt nydelig ut :)

Vilde

21.10.2016 kl.22:09

gaah såå godt!! <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits