Luftig eplekake med crumble

Hei fredag. Jeg sitter skrive fra kjkkenet, etter en liten uke i Oslo er det deilig vre tilbake til Bergen. Det er skikkelig nydelig hstvr om dagen med sol. Dagens oppskrift er en deilig eplekake med crumble. Server denne lun med en god kule vaniljeiskrem. En flott dessert serve etter middag eller invitere til sndagskaffe med. 

Oppskrift luftig eplekake 1/2 langpanne:
2 egg
2-5 dl sukker
50 gram smeltet smr
1.5 dl melk
4 dl hvetemel
1 teskjee kardemomme
2 teskjeer kanel
2 teskjeer bakepulver
3 norske epler

Crumble:
100 gram smeltet smr
1 dl sukker
1 spiseskjee kanel
1 dl havregryn

1. Pisk eggedosis av egg og sukker(ca.15 minutter).
2. Smelt smret og bland sammen med melken. Bland sammen mel,kardemomme, kanel og sukker i egen bolle. 
3. Vend inn melblandingen. Rr inn melkeblandingen.
4. Smr en 1/2 langpanneform og ha i bakepapir. Hell i rren.
5. Lag crumble. Smelt smret. Bland inn sukker, kanel og havregryn. Lag groper i kaken og legg fyllet nedi.
6. Skrell eplene og kutt i tynne skiver. Trykk ned i kaken
 

7. Stek kaken p 200 grader i ca. 15-20 minutter. Den skal vre gyldenbrun p toppen.

Server kaken lun med vaniljeiskrem til. 


 

2 kommentarer

iselinslund

21.10.2016 kl.12:19

Ser helt nydelig ut :)

Vilde

21.10.2016 kl.22:09

gaah s godt!! <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits