Grove scones til frokosten

En ny uke str for tur. Scones er supergodt og enkelt lage. De rrer du sammen og de er ferske til frokost. I dag deler jeg oppskriften p baker Hannes grove scones. Disse er uten sukker og gir masse energi p treningstur, eller om du sitter p lesesalen med eksamenslesing. Godt brd har kommet ut med en superfin bakebok, som jeg anbefaler alle kjpe! Her fr du oppskrift p alle de gode kologiske bakeverkene de selger og masse fine bilder. 

Grove scones ca.7 stk fra Godt Brds bakebok:
70 gram havregryn +1.5 dl lett melk til havregrt.
135 gram siktet hvetemel.
85 gram sammalt hvete.
1.5 gram salt.
3 teskjeer bakepulver.
135 gram mykt smr.
100 gram trket frukt. Jeg brukte dadler og rosiner. 
1 dl lettmelk.
75 gram hasselntter.

1. Begynn med lage havregrten. Kok opp melken og bltlegg havregrynene. La den avkjle i minst 30 minutter. Denne kan ogs gjres klar kvelden fr, gr det enda raskere p morgenkvisten.

2. Rist hasselnttene lett i en trr stekepannen/stekeovn til de fr en gylden farge. Tar ca.5 minutter.
3. Bland sammen havregrt,hasselntter(grovhakket) og resten av ingrediensene. Elt deigen til all vsken er blandet inn og deigen henger sammen. Ca. 1-2 minutter. Deigen skal vre litt klissete.

4. Ha litt mel p kjkkenbenken og del deigen i ca. 7 like store emner. Jeg laget trekanter. 

5. Pensle med egg og stek p 210 grader i ca. 20 minutter.

Min favoritt er spise dem med smr og brunost.mmm. God mandag.

2 kommentarer

iselinslund

16.10.2016 kl.21:42

S gode ut :-)

Victoria Larsen

17.10.2016 kl.23:21

Ser kjempe godt ut :D

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits