Grove scones til frokosten

En ny uke står for tur. Scones er supergodt og enkelt å lage. De rører du sammen og de er ferske til frokost. I dag deler jeg oppskriften på baker Hannes grove scones. Disse er uten sukker og gir masse energi på treningstur, eller om du sitter på lesesalen med eksamenslesing. Godt brød har kommet ut med en superfin bakebok, som jeg anbefaler alle å kjøpe! Her får du oppskrift på alle de gode økologiske bakeverkene de selger og masse fine bilder. 

Grove scones ca.7 stk fra Godt Brøds bakebok:
70 gram havregryn +1.5 dl lett melk til havregrøt.
135 gram siktet hvetemel.
85 gram sammalt hvete.
1.5 gram salt.
3 teskjeer bakepulver.
135 gram mykt smør.
100 gram tørket frukt. Jeg brukte dadler og rosiner. 
1 dl lettmelk.
75 gram hasselnøtter.

1. Begynn med å lage havregrøten. Kok opp melken og bløtlegg havregrynene. La den avkjøle i minst 30 minutter. Denne kan også gjøres klar kvelden før, går det enda raskere på morgenkvisten.

2. Rist hasselnøttene lett i en tørr stekepannen/stekeovn til de får en gylden farge. Tar ca.5 minutter.
3. Bland sammen havregrøt,hasselnøtter(grovhakket) og resten av ingrediensene. Elt deigen til all væsken er blandet inn og deigen henger sammen. Ca. 1-2 minutter. Deigen skal være litt klissete.

4. Ha litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i ca. 7 like store emner. Jeg laget trekanter. 

5. Pensle med egg og stek på 210 grader i ca. 20 minutter.

Min favoritt er å spise dem med smør og brunost.mmm. God mandag.

2 kommentarer

iselinslund

16.10.2016 kl.21:42

Så gode ut :-)

Victoria Larsen

17.10.2016 kl.23:21

Ser kjempe godt ut :D

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits