Luftige Kanelstengre

Oppskriften på disse saftige kanelstengrene har blitt etterspurt. Jeg koste meg med søndagsbaksten for en stund siden og hadde lyst å prøve ut noe nytt. Deilige stengre med sitronglasur. Yum! Selv om jeg jobber i bakeri, synes jeg det er ekstra koselig å lage gjærbakst hjemme. Mitt beste tips er å la deigen elte lenge nok og god hevetid= luftig og stor bakst. Disse er supre å ha med på tur eller nyte med en kopp kaffe.

Oppskrift ca. 20 kanelstengre:
1 kg hvetemel + mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjær
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smør, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smør til fyll
Egg til pensling

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjæren i en bolle. Tilsett egget og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet med eltekrok
2. Tilsett lunken melk i en tynn strålen mens maskinen går på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 min før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger. Det skal være romtemperet. Jeg bruke å sette ut mitt smør dagen før. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca. 90 minutter til dobbel størrelse. Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur imellomtiden;)
6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha på godt med mykt smør, kanel og sukker på deigen. Brett deigen over på langs.
7. Bruk et pizzahjul/skarp kniv og kutt 3-4 cm lange strimler. Kutt deretter denne strimlen i nesten to, stopp rett før toppen, slik at du kan tvinne deigen sammen. Ellers kan du bare tvinne lange strengre slik som på bilde. Alle mine ble ikke like fine, men den har sin sjarm det også. 
8. La dem etterheve i 30 minutter.
9. Pensle med egg. Stek på 200 grader i ca.8-10 minutter. Avkjøl deretter på rist.

Jeg synes det er ekstra godt med litt sitronglasur over. Jeg blander sammen litt melis,en skvett sitronsaft og litt vann i en skål. Bruk en gaffel eller skje å dekorer kanelstengrene(husk de må være avkjølte). Server med en kopp kaffe. mmm.

Én kommentar

Vilde

12.10.2016 kl.20:33

fyysøren det så himmelsk ut! <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits