Luftige Kanelstengre

Oppskriften p disse saftige kanelstengrene har blitt etterspurt. Jeg koste meg med sndagsbaksten for en stund siden og hadde lyst prve ut noe nytt. Deilige stengre med sitronglasur. Yum! Selv om jeg jobber i bakeri, synes jeg det er ekstra koselig lage gjrbakst hjemme. Mitt beste tips er la deigen elte lenge nok og god hevetid= luftig og stor bakst. Disse er supre ha med p tur eller nyte med en kopp kaffe.

Oppskrift ca. 20 kanelstengre:
1 kg hvetemel + mel til utbaking
3 ts havsalt
4 ts malt kardemomme
2 dl sukker
50 g fersk gjr
1 egg
6 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
150 g smr, romtemperert og i biter
Malt kanel, sukker og mykt smr til fyll
Egg til pensling

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og smuldre gjren i en bolle. Tilsett egget og start kjkkenmaskinen p lav hastighet med eltekrok
2. Tilsett lunken melk i en tynn strlen mens maskinen gr p lav hastighet. k hastigheten etterhvert som all melken er tilsatt. La den elte i 10 min fr du tilsetter smret
3. Tilsett smret i terninger. Det skal vre romtemperet. Jeg bruke sette ut mitt smr dagen fr. La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen, og la den heve i ca. 90 minutter til dobbel strrelse. Veldig viktig la deigen heve godt. Ta deg en lpetur imellomtiden;)
6. Kjevl deigen ut til en stor rektangel, ca 1.5 cm tykk. Ha p godt med mykt smr, kanel og sukker p deigen. Brett deigen over p langs.
7. Bruk et pizzahjul/skarp kniv og kutt 3-4 cm lange strimler. Kutt deretter denne strimlen i nesten to, stopp rett fr toppen, slik at du kan tvinne deigen sammen. Ellers kan du bare tvinne lange strengre slik som p bilde. Alle mine ble ikke like fine, men den har sin sjarm det ogs. 
8. La dem etterheve i 30 minutter.
9. Pensle med egg. Stek p 200 grader i ca.8-10 minutter. Avkjl deretter p rist.

Jeg synes det er ekstra godt med litt sitronglasur over. Jeg blander sammen litt melis,en skvett sitronsaft og litt vann i en skl. Bruk en gaffel eller skje dekorer kanelstengrene(husk de m vre avkjlte). Server med en kopp kaffe. mmm.

n kommentar

Vilde

12.10.2016 kl.20:33

fyysren det s himmelsk ut! <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits