Boller fylt med blåbær og cream fraiche

Gjærbakst synes jeg er utrolig kjekt å bake. Jeg laget denne saftige varianten som er en blanding mellom syrlig og søtt. Boller fylt med cream fraiche og blåbær. Skikkelig høstkos. Mitt beste tips er å la deigen elte lenge og la bolledeigen få gode hevetid. Det krever litt tid, men til gjengjeld får du saftig og luftige boller.

Oppskrift Blåbærboller med cream fraiche ca. 10-14 stk:
500 g hvetemel + til utbaking
1.5 ts havsalt
2 ts malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjær
1 egg
3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
75 g smør, romtemperert og i biter.
1 boks cream fraiche.
Bær. Jeg målte ikke nøyaktig ca. En halv pose frosne blåbær.
Egg til penslig. 

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egge og start kjøkkenmaskinen med eltekro på lav hastighet
2. Tilsett den lunkne melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 min. før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger, det skal være romtemperert. Jeg setter smøret ut dagen før jeg skal bake, da er det mye enklere å jobbe med.  La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen og sett til heving i ca. 60-90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur i mellomtiden!
6. Ha deigen ut på et melete bord. Form 14 like store boller. La dem heve i ca.30 minutter.
7. Press bollene flate med kant, slik som på bilde. Press godt ned i midten. Fyll med cream fraiche. Enkleste måten å gjøre dette på, er å bruke en sprøytepose.

8. Pensle med egg og strø over sukker. Stek på 200 grader i ca. 8-10 minutter. Bollene skal være gylden.

Avkjøl på rist.

Server med en god kopp kaffe. Disse bollene er ypperlig å fryse.


 

Én kommentar

Henriette Celin

16.09.2016 kl.15:43

Nemmen så nydelig <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits