Boller med vaniljekrem og bær

Det nærmer seg helg med stormskritt. Det er meldt sol i Bergen og jeg gleder meg til masse kos.Før jeg tar helg ønsker jeg å dele oppskrift på disse godsakene. Boller fylt med masse deilig vaniljekrem og friske bær. En god høstbolle. Helgen er en perfekt stund å bake og invitere de du er glad i på besøk.♥

 

Oppskrift boller med vaniljekrem og bær. ca. 10-14 stk:
500 g hvetemel + til utbaking
1.5 ts havsalt
2 ts malt kardemomme
1 dl sukker
25 g fersk gjær
1 egg
3 dl lunken melk ( ca. 30 grader)
75 g smør, romtemperert og i biter
Ferdig vaniljekrem fra Piano eller lag min hjemmelaget her.
Bær. Jeg målte ikke nøyaktig, men brukte en blanding av blåbær,skogsbær og bringebær.
Egg til pensling
Svenskt perlesukker (kan sløyfes)

1. Bland mel, sukker, salt, kardemomme og gjær (smuldre med hendene) i en bolle. Tilsett egge og start kjøkkenmaskinen med eltekro på lav hastighet
2. Tilsett den lunkne melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er tilsatt, øk hastigheten. La den elte i 10 min. før du tilsetter smøret
3. Tilsett smøret i terninger, det skal være romtemperert. Jeg setter smøret ut dagen før jeg skal bake, da er det mye enklere å jobbe med.  La den elte i ca. 10 minutter til deigen er glatt og smidig
4. Ha plast over bollen og sett til heving i ca. 60-90 minutter.
5. Ferdig hevet luftig bolledeig.Veldig viktig å la deigen heve godt. Ta deg en løpetur i mellomtiden!
6. Ha deigen ut på et melete bord. Form 14 like store boller. La dem heve i ca.30 minutter.

7. Press bollene flate med kant, slik som på bilde. Press godt ned i midten. Fyll med vaniljekrem. Enkleste måten å gjøre dette på, er å bruke en sprøytepose.

8.Dryss over en neve bær over hver bolle. Pensle deretter godt med egg i kantene.

9. Stek på 200 grader i ca.8-10 minutter. Bollen skal være gylden.

10. La bollene avkjøles på rist. Jeg liker å drysse over litt melis før servering. Mmm.

Nyt med en god kopp kaffe.



7 kommentarer

Sofie Caroline Nilsen

08.10.2015 kl.22:53

Dette må jeg prøve, takk for oppskrift :) så kjempe godt ut !

missmommy.blogg.no

08.10.2015 kl.23:26

Wow! Det så utrolig ut:) må prøves en gang:)

maren

09.10.2015 kl.13:07

Åå <3 De så helt fantastisk ut! God helg :)

foodbyvictoria

09.10.2015 kl.22:10

Tusen takk Maren :) god helg til deg også. Klem Victoria.

Anni

10.10.2015 kl.10:49

Det ser virkelig godt ud! :) kan man lave dejen dagen før?

foodbyvictoria

10.10.2015 kl.16:15

Hei Anni:) ja det kan du. Jeg bruker å kaldheve bolledeig i kjøleskapet. Lykke til. Klem Victoria.

coffee & cardamom

16.10.2015 kl.19:38

Fantastisk! Vann i munnen :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits