Osteterte til 1 takk

Etter et par ukers ferie fra matlaging er det virkelig deilig å være tilbake på kjøkkenet. Har fått masse ny inspirasjon! I dag fikk jeg så lyst til å prøve meg på en osteterte, den smakte n y d e l i g! Du kan toppe med hva du vil, og den er ferdiglaget på 30 minutter. En fin appetizer å serve gjester, eller å ha til middag sammen med en frisk salat. Det gjorde jeg idag! Oppskriften er for en person, bare gang opp etter hvor mange du skal lage til.

Oppskrift osteterte til 1:
1 butterdeigsplate
1 egg
1 dl cream fraiche
100 gram revet ost
1/2 rødløk
1 liten potet
1 håndfull spinat
Smak til med salt og pepper

1. La butterdeigsplaten tine på kjøkkenbenken. Tar ca. 5 minutter. I mellomtiden lager du ostefyllet
2. Stavmiks ost, cream fraiche og egg sammen. Smak til med salt og pepper
3. Kutt løken og poteten i tynne strimler. Grovhakk spinaten

Et lite tips er å kjøpe poteter i løsvekt på frukt og grøntmarked. Da kan du velge de minste amadinepotene du finner

4. Ha mel på kjøkkenbenken å kjevle butterdeigsplaten tynn ca.1-3 cm. Prikk med en gaffel

5. Ha på ostekremen og topping. Stek på 225 grader i ca. 12-15 minutter. Terten skal være gylden



Server med en frisk salat til. Mums!

Nyt sommerværet videre!

5 kommentarer

Camilla

06.07.2015 kl.00:42

Denne så god ut!:) Må prøves!

foodbyvictoria

06.07.2015 kl.15:52

Tusen takk Camilla:) god mandag til deg! Hilsen Victoria

Halldis

15.07.2015 kl.13:28

Hvor får du kjøpt butterdeigsplaten? Såg veldig godt ut!

foodbyvictoria

15.07.2015 kl.14:36

Hei Halldis:) i frysedisken. Tror alle dagligvarebutikker selger. Ha en fin onsdag. Hilsen Ingrid Victoria

Ida Kristine

26.07.2015 kl.17:05

Lagde denne i dag - Knallgod :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits