Farfars gløgg

Tusen takk god tur ønsker. Storkoser meg her i Boston. I dag skal vi feire thanksgiving. Blir veldig koselig. Med hjelp fra en number generator har jeg trukket vinneren av konkurransen. Det ble Reidun. Du mottar en mail fra meg. Hurra.

Dagens oppskrift er en smakfull gløgg laget på vin og andre godsaker. Gløggens historie er over 1600 år gammel, og er oppkalt etter legekunstens far Hippokrates. Gløggen er av de beste bevarte juletradisjonen. Passer perfekt å servere i alle julesammenkomster. Varmer både hender og struper. Server med pepperkaker med blåmuggost. Min favoritt

 
Oppskrift farfars gløgg-Oppskiften er hentet fra lindemans:
1 flaske rødvin, gjerne bind 45 fra lindemans
10 cl portvin
6 cl konjakk
2 dl brunt sukker
2 kanelstenger
1 liten bit frisk ingefær
20 nellikspiker
Båter fra 2 appelsiner og mandariner(eller en pose pomeranskrydder)

1. Varm opp sukker og halvparten av vinen. La det koke til sukkeret har smeltet. Ha over ressten av vinen, konjakk og portvin. La det varmes opp til max 60 grader(ellers forsvinner alkoholen). Tilsett krydder, mandarin og appelsinbåter. La det kjølne før servering.

Lover at denne gir og luker juuulesteming.

Har du ikke smakt pepperkaker med blåmuggost. Må du prøve det! Et must.




Happy Thanksgiving.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits