Peanøtt konfekt

Det er allerede 15 november, halvveis til 1 Desember. Jeg har allerede begynt på julebakingen. Har mange gode oppskrifter jeg skal dele med dere. Først ut er en supergod peanøttkonfekt du lager på 1-2-3. Denne er kansende og god. Tips til alle som elsker peanøtter og sjokolade sammen. Pakk inn i fine esker med bånd. En perfekt julehilsen å gi til noen du er glad i.

Oppskrift peanøtt konfekt:
200 gram melkesjokolade eller mørksjokolade
200 gram peanøttsmør
50 gram melis
30 gram cornflakes
1 teskjee havsalt 

1. Smelt sjokolade og peanøttsmør over vannbad.

2. Vend inn melis når alt har stivnet. Stavmiks til en glastt røre.

3. Ha i cornflakes. Jeg stavmikset et par sekunder for å knuse opp de støre cornflakesene. 

4. Fordel i ønsket form. Jeg brukte en brødform, med bakepapir. Sett i kjøleskap, tar ca.1 time før det stivner. 

Konfekt på 1-2-3. Jeg synes denne er så kansende og god. Tips til alle som elsker peanøtter og sjokolade sammen.

Kutt i passe biter. Jeg hadde bitene i små konfektformer. Oppbevar kjølig, holdbarhet ca.2-3 uker. 

Legg i en fin boks eller eske med sløyfebånd. En hyggelig spiselig julehilsen til en du er glad i. 



God helg. I morgen kommer oppskrift på fruktkake til jul.

7 kommentarer

Chris

14.11.2014 kl.11:27

Å dette så godt ut! Men kan det oppbevares i romtemperatur? Eller smelter det?

Therese

14.11.2014 kl.11:29

Åh, det så kjempegodt ut - har du noen ca peiling på hvor lenge det holder seg?

foodbyvictoria

14.11.2014 kl.13:24

Hei Therese, tusen takk. Det holder seg 2-3 uker i kjøling. Har skrevet det på bloggen nå. Jeg laget disse for en uke siden, har bare fryst alt ned også, det er også en mulighet. God hellg. Hilsen Ingrid Victoria.

foodbyvictoria

14.11.2014 kl.13:25

Takk Christine. Det oppbevarer kjøling, holder seg 2-3 uker. Smelter ikke om du har det ute en stund i romtemperatur. God helg. Hilsen Ingrid Victoria

Rebecca

22.11.2014 kl.11:26

nammmm! denne skal jeg prøve ut!!!

Michelle

07.12.2016 kl.17:32

Hvor i oppskriften skal saltet?!

foodbyvictoria

07.12.2016 kl.18:33

Det skal i røren Michelle:)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits