Clafotis en klassisk høstdessert

Clafotis er en klassisk fransk dessert. Franskmennene serverer denne pannekake-kaken ofte om høsten. Fylt med plommer eller kirsebær. Denne desserten er like lett å lage som en pannekakerøre, bare at du baker den i ovnen. Konsistensen blir litt cream brulee aktig i midten. En herlig dessert der du kan bruke det du har av frukt og bær. Jeg hadde bringebær og blåbær i min. Server lunken med en kule vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Oppskrift clafotis 5-6 porsjoner:
3 egg
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl fløte
1 1/2 dl melk
300 gram bær

1. Pisk sukker og egg luftig.

2. Tilsett vaniljefrøene. Skjær vaniljestangen på langs, og bruk en kniv til å skrape ut frøene.

3. Tilsett melet og rør til en klumpfri røre.

 

4. Tilsett melk og fløte tilslutt.

 Jeg bruker å ha røren i et litermål før jeg heller i formene. Slipper du å søle.

5. Fordel bærene i små ildfasteformer. Du kan også bruke en stor form.

6. Hell i røren, ikke topp formen med røre. De hever. Stek på 180 grader i ca. 10-15 minutter.

Jeg liker clafotisen litt hevet i kantene, med en cream brulee aktig konsistens i midten. Her er det smak og behag som gjelder. Stek gjerne lengre om du ønsker den mer hevet. 

Server med en kule vaniljeiskrem, såå godt.

Disse kan lages på forhånd, og stekes når gjestene kommer. Eller frys dem ned og varm opp. Tar ikke lang tid.

Bruk opp bær/frukt rester du har liggende. Eller kjøp plommer/kirsebær på butikken. Denne må prøves. 
 
♥ IV.

2 kommentarer

27.09.2014 kl.16:42

Fristende😊

foodbyvictoria

28.09.2014 kl.10:02

Tusen takk Anonym:)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

http://bloggfiler.no/foodbyvictoria.blogg.no/images/1481578-10-1409922165296.jpg
hits